- 11 Aralık 2015
- 28
- 8
- 86
- 41
- Konu Sahibi ruhhalimlimoni
Herkese merhabalar. yedi ay önce sağ tüpümdeki hidrosalpinks nedeniyle laparoskopi oldum. Laparoskopi sonrası doktorun bana söylediği şeyler beni şok etti: karnımın içinde yaygın yapışıklıklar varmış. Rahim bağırsaklarıma ve karın duvarıma yapışık imiş. Ayrıca yumurtalıklarım rahim arkasında öpüşür vaziyette yapışık olup rahime de yapışıkmış. Doktor yapışıklıklara dokunmamış organlara zarar vermemek adına. Hamilelik için de direkt tüp bebeğe yönlendirdi. Yapışıklıkların gebelik esnasında bana ciddi bir sıkıntı verip vermeyeceğini sordum. Bir kısmının gebelik esnasında açılacağını söyledi. Ama yabancı forum sitelerinde okuduğum kadarıyla bu tür yapışıklıklarda gebelikte oldukça yoğun, dayanılmaz ağrı oluyormuş. Malum rahim gerilirken yapışık yerlerden gerilme oluyor. Kadınlar kulübünde böyle bir duruma rastlayamadım. Bazılarında da bu yapışıklıklar geçirilmiş ameliyatlar veya hastalıklar neticesinde oluyor. İlla ki bu durumda olanlar vardır diye düşündüm. Lütfen bu durumda olup gebelik geçirenler nasıl bir süreç yaşadıklarını anlatabilir mi? Bu korkum yüzünden uykularım kaçıyor. Şimdiden teşekkürler.