Karın İçi Yapışıklıklarla Hamile Kalınırsa?

ruhhalimlimoni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
28
8
86
41
Herkese merhabalar. yedi ay önce sağ tüpümdeki hidrosalpinks nedeniyle laparoskopi oldum. Laparoskopi sonrası doktorun bana söylediği şeyler beni şok etti: karnımın içinde yaygın yapışıklıklar varmış. Rahim bağırsaklarıma ve karın duvarıma yapışık imiş. Ayrıca yumurtalıklarım rahim arkasında öpüşür vaziyette yapışık olup rahime de yapışıkmış. Doktor yapışıklıklara dokunmamış organlara zarar vermemek adına. Hamilelik için de direkt tüp bebeğe yönlendirdi. Yapışıklıkların gebelik esnasında bana ciddi bir sıkıntı verip vermeyeceğini sordum. Bir kısmının gebelik esnasında açılacağını söyledi. Ama yabancı forum sitelerinde okuduğum kadarıyla bu tür yapışıklıklarda gebelikte oldukça yoğun, dayanılmaz ağrı oluyormuş. Malum rahim gerilirken yapışık yerlerden gerilme oluyor. Kadınlar kulübünde böyle bir duruma rastlayamadım. Bazılarında da bu yapışıklıklar geçirilmiş ameliyatlar veya hastalıklar neticesinde oluyor. İlla ki bu durumda olanlar vardır diye düşündüm. Lütfen bu durumda olup gebelik geçirenler nasıl bir süreç yaşadıklarını anlatabilir mi? Bu korkum yüzünden uykularım kaçıyor. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar sezeryan ile doğumu sırasında doktorların iç organlarda vs yapışıklıklar gördüğü kişiler de bahsettiğim duruma sahip olan kişilerdir. Böyle arkadaşlar varsa onlar da gebeliklerinin nasıl geçtiğine dair yaşadıklarını paylaşabilirler.

Ben daha önceki gebeliğimde down sendromu teşhisi konulan bebeğimi aldırdığımda rahim çok zarar görmüş. Kürtajdan sonra 3 defa histeroskopi oldum yapışıklıktan dolayı. Fakat tekrar hamile olduğumu öğrendiğimde yapışıklıkların devam ettiğini öğrendim. Yapışıklıktan dolayı kesenin şekli yuvarlak değildi ve bebek olması gerekenden aşağıya yerleşmişti. Neyseki doktorumun desteği sayesinde yapışıklıklar 1 ayda açıldı. Progestan kullandım bir ay, yumuşatıp açar dedi ve öyle oldu. Bebek yukarı çıktı ve kesenin şekli düzeldi. Bende çok korkup stres yapmıştım. Ama düzeldi. Sancım çok hafif oldu, adet başlangıcı gibi çok az hissettim. Şu anda 17 haftalık hamileyim, yapışıklık açıldı ama kan pıhtısı birikmiş açıldığı yerde. Hafif kahverengi lekelenmelerim oluyor. Pıhtıyı atmaya çalışıyor. Doktorum vücuttan atılması daha iyi, yoksa erken doğuma neden olabilir dedi. Kontrol altında tutuyoruz şimdilik. Ama zaman ne gösterir bilmiyorum. Sana naçizane tavsiyem, başka birkaç doktorun daha fikrini al. Umarım herşey istediğin gibi olur.

Yorumun için teşekkürler D daphney . Beni cesaretlendirdin. Senin yapışıklık rahim içindeymiş benimki dışındaki organlarda. Ama anladığım kadarıyla yapışıklıkların kendiliğinden açılması çok da büyük acı veren bi olay değil. İnsan vücudu bir şekilde adapte oluyor. Umarım gebeliğin çok güzel geçer ve yavrucuğunu sağlıkla kucağına alırsın

Merhaba konunuzu acalı baya olmuş ama bende yazmak istedim.ben 2 ay önce ikinci bebeğimi dünyaya getirdim.ilki ile arada 10 yıl var.tabi birde dış gebelik ameliyatım var.ikinci doğumda (sezeryan) dr um karin içinde çok yapışıklık olduğunu bazılarına müdahale ettiğini fakat bi çoğunun kaldığını söyledi.daha önce geçirdiğin ameliyatlardan kaynaklı dedi.2 tane yeter üçüncüyü doğurmaya kalkma dedi.hamileligimde hiç bişey yaşamadım.ne ağrı ne sancı ne kanama.hatta dr uma rağmen 3.yu düşünüyorum diyebilirim.insallah sizde benim gibi çok güzel bi hamilelik geçirirsiniz.sikintisiz sağlıkla insallah

Merhaba konunuzu acalı baya olmuş ama bende yazmak istedim.ben 2 ay önce ikinci bebeğimi dünyaya getirdim.ilki ile arada 10 yıl var.tabi birde dış gebelik ameliyatım var.ikinci doğumda (sezeryan) dr um karin içinde çok yapışıklık olduğunu bazılarına müdahale ettiğini fakat bi çoğunun kaldığını söyledi.daha önce geçirdiğin ameliyatlardan kaynaklı dedi.2 tane yeter üçüncüyü doğurmaya kalkma dedi.hamileligimde hiç bişey yaşamadım.ne ağrı ne sancı ne kanama.hatta dr uma rağmen 3.yu düşünüyorum diyebilirim.insallah sizde benim gibi çok güzel bi hamilelik geçirirsiniz.sikintisiz sağlıkla insallah
Teşekkürler deneyiminizi paylaştığınız için ☺️ Amin inşallah

Merhaba arkadaşlar, banada doktorum daha önceki ameliyatımla ilgili organlarımda yapışıklık olduğunu bu sebeple bebeği sağlıkla kucağımıza almamız için doğuma bir cerrahın girmesi gerektiğini veya cerrahın doğumu üstlenmesi gerektiğini söyledi. Doğumun uzun sürmesi halinde benim sonrasında yoğun bakıma kaldırılabileceğimi de belirtti ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Daha önce yumurtalık kanseri geçirmiştim ve çocuğun olması çok zordu. Be sebeple çok korkuyorum

E egobik merhaba. Hamileliğiniz devam mı ediyor yoksa doğum yaptınız mı bilmiyorum ama inşallah herşey gönlünüze göre ve yolunda gidiyordur. Hamilelik sürecinizin nasıl geçtiğini paylaşırsanız çok sevinirim. Benim ikinci ve üçüncü tüp bebek denemem olumsuz sonuçlandı. Dördüncü denemeden önce biraz dinlenmek istiyorum. Bakalım, hayırlısı.

Herkese merhabalar. yedi ay önce sağ tüpümdeki hidrosalpinks nedeniyle laparoskopi oldum. Laparoskopi sonrası doktorun bana söylediği şeyler beni şok etti: karnımın içinde yaygın yapışıklıklar varmış. Rahim bağırsaklarıma ve karın duvarıma yapışık imiş. Ayrıca yumurtalıklarım rahim arkasında öpüşür vaziyette yapışık olup rahime de yapışıkmış. Doktor yapışıklıklara dokunmamış organlara zarar vermemek adına. Hamilelik için de direkt tüp bebeğe yönlendirdi. Yapışıklıkların gebelik esnasında bana ciddi bir sıkıntı verip vermeyeceğini sordum. Bir kısmının gebelik esnasında açılacağını söyledi. Ama yabancı forum sitelerinde okuduğum kadarıyla bu tür yapışıklıklarda gebelikte oldukça yoğun, dayanılmaz ağrı oluyormuş. Malum rahim gerilirken yapışık yerlerden gerilme oluyor. Kadınlar kulübünde böyle bir duruma rastlayamadım. Bazılarında da bu yapışıklıklar geçirilmiş ameliyatlar veya hastalıklar neticesinde oluyor. İlla ki bu durumda olanlar vardır diye düşündüm. Lütfen bu durumda olup gebelik geçirenler nasıl bir süreç yaşadıklarını anlatabilir mi? Bu korkum yüzünden uykularım kaçıyor. Şimdiden teşekkürler.

Tanıdığım bir abla vardı , yapışıkları olup hamile kalmış , seni korkutmak istemem ama zor bir hamilelik geçirmiş , bebeğe yer açılsın diye bir ilaç verdiğini o sayede hamileliğin düzgün gittiğini söylemişti. Çok geçmiş olsun umarım herşey iyi olur senin için

Merabalar mesajinizi yazali baya olmus ama 3.hamilelik dusunuyorum yazmistiniz yapisikliginiz oldugu halde ,oldunuzmu peki agrilariniz oldumu merak ettim.benimde katin ici yapisikligim olusmustu 2.sezaryende farkedildi.

Merhaba sizin sorununuz üzerinden çok zaman geçmiş ama bana da yardımcı olabilir misin çok çaresizim. Dış gebelik geçirdim doktor dış gebelik olduğunu anlamadı kendiliğinden düşer dedi beni eve gönderdi. Ağrım kanamam 1 hafta sonra şiddetlendi gittim normal dediler. Evde iki büklüm ne oturabildim ne yatabildim meğerse dış gebelikten bebek sağ tüpümü patlatmış kanama tüm karnıma organlarıma yayılmış ve iç kanama geçirmişim. Başka hastaneye gidince anladılar ağar topar açık sezeryan ameliyatına aldılar. Sağ tüpüm alındı sol tüpüm ve yumurtalıklar bağırsaklar çok fazla yapışıklık varmış. Tüp bebekten önce bu yapışıklıkları halletmemiz gerek dedi. 3 ay sonra gel dedi. Bu karın içi yapışıklıkta hamile kalsan bile çok şiddetli ağrın olur dedi zaten yumurtalarını göremedim üzerine bağırsakların atkı gibi yapışmış dedi. Bağırsağına zarar veririm diye ellemeden kapattım dedi.
Psikolojim çok bozuk tüp bebekten korkarken tüp bebek bile yapışıklıkları halletmeden yapılamadığını anladım
Allahım bütün hastalara şifa versin

Back