• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karın germe😥🙄

8 sene önce oldum karın germe ameliyatı. Kendim için aldığım en güzel karar. Bugün olsa hiç düşünmem tekrar olurum. Doktor çok önemli. Hiçbir sıkıntu yaşamadım. 19 gün sonra dojtor kontrolü sonrasında avm deydim. 1 hafta kadar çıkmadım. 3 gün kadar yattım. 15 20 gün sonra hiçbir şeyim kalmadı. Ama bi 6 ay kadar ağır kaldırmak falan yasak.

Ev önemli değil de oğlum işte...
Ne yaparım ben de bilmiyorum.
Eşim bakar bir süre o da 1 hafta 10 gün rapor alır.
Sonra annem gelebilir vs.
Baya gözümü kararttım.
42 bedenim normalde ama karnım sarkık olduğu için 44 alıyorum elbiseleri görünmesin diye.
Biraz daha kilo verip düşünmeniz lazım..Bebek düşünüyorsanız da tekrar başa dönersiniz. 2. Çocuk plânınız varsa biraz bekleyin derim.

Az cok gördüklerimi anlatayım :)
Ablam 28 kasım günü karın germe ve göğüs dikleştirme ameliyatını birlikte oldu hastane sürecinde yanındaydım
Cok fazla agrısı olmadı agrısı oldu tabiki ama onun beklediği şiddetli agrıları olmadı
Bir hafta sonra hastaneden taburcu olduk yere eğilmek dısında tüm işlerini kendi yapıyor
Hatta yarın iş bası yapacak 😊

Peki şişlikler falan oldum dikişlerde.
Dikiş izleri ne alemde.

8 sene önce oldum karın germe ameliyatı. Kendim için aldığım en güzel karar. Bugün olsa hiç düşünmem tekrar olurum. Doktor çok önemli. Hiçbir sıkıntu yaşamadım. 19 gün sonra dojtor kontrolü sonrasında avm deydim. 1 hafta kadar çıkmadım. 3 gün kadar yattım. 15 20 gün sonra hiçbir şeyim kalmadı. Ama bi 6 ay kadar ağır kaldırmak falan yasak.
Dikiş izi var mı peki

1,5 -2 yaşına kadar beklediğinizde daha zor değil mi çocuk ayaklanacak devamlı peşinde koşmak zorunda kalacaksınız? Her iki koşulda da size bir kaç hafta yardım edecek biri olması lazım evde. Bence olun ameliyat, çok kilo vermişsiniz moraliniz tam yerine gelir (sanırım devlet de karşılıyor bu durumlarda)
Haklısınız o da var.
Görğmcem eltim kayınvalidem eşim herkes yarfumeder sorun yok

2. Doğumdan sonra şu anki kadar olmasada yine sarkma olur mu acaba bunu araştırıp yaptırsan daha iyi olur. Ben sezeryan yaptm sarkmam yok ama çatlaklarım aşırı rahatsız ediyo. Bende şimdi bi çaresini bulsam yine aynı şey olacak diyorum pufff
Başka çocuk planımız yok

2. Cocuk dusunuyorsaniz ondan sonrasina birakin kesinlikle. Dusunmuyorsaniz da yavrunuz en az 2 hatta bence 3 yasina gelsin ki en azindan azicik sözden anlar durumda olsun. Mümkün değil yetisemezsiniz. Ağır bir operasyon. İyilesme sureci de ne kadar rahat yasam o kadar hizli iyileşme.

2. Cocuk dusunuyorsaniz ondan sonrasina birakin kesinlikle. Dusunmuyorsaniz da yavrunuz en az 2 hatta bence 3 yasina gelsin ki en azindan azicik sözden anlar durumda olsun. Mümkün değil yetisemezsiniz. Ağır bir operasyon. İyilesme sureci de ne kadar rahat yasam o kadar hizli iyileşme.
2. Çocuk planımız yok.
Evet belki de biraz büyüse iyi olur.
En azından kreşe gider..
Gün içinde rahat olur bana

Kesinlikle 1 yaş erken. Kuzenim oldu bu ameliyatı. Doktoru 3-4 gün yatarsın demişti ama o 2 hafta yataktan dahi kalkamadı. Gerçekten zormuş dedi ve onun çocuğu 4 yaşındaydı. Ona rağmen zorlandılar. Tabi ne oldu, şimdi dümdüz ve güzel bir karnı var ama tam anlamıyla iyileşmesi 3 ayı buldu.

Kilolu doguma girildiginden mi sarkiyor karin herkesin sarkmiyor cunku yani kilo.alknmasa da cok yine sarkma olur mu?kendi kendine toparlamaz mi?
Ameliyata gelince iyi biyerde yaptirin mutlaka.ben devlet hastanesinde bi kadinla tanismistim.devket hastanesinde olmustu ameliyati ve oturamiyorum diye agliyordu.once saglik.dikkatli olun

52 kilo verdim. Ama alt karnım çok çok sarktı. İlk başta sorun yapmıyordum çünkü 52 kilo vermiştim ve mutluydum ama şuan gıcık olmaya başladım. Sinir bozucu bir halle büründü benim için. Yani şöyle söyleyeyim karnımı gerdirsem rahat 2 3 beden incelirim.

Ama çok da korkuyorum. 4. 5aylık bir oğlum var. Şimdi olamam ameliyat ama oğlum 1 yaşını geçtikten sonra düşünüyorum.
Zor olur mu bebekle?
Ne zaman iyileşilir?
Dvlette bu işleri yapan doktorlar var mı?
Ya tekrar hamile kalırsam o zaman ameliyat boşamı gider??

Geceleri bile uyuyamaz oldum şu aptal sarkıktan. 😥😥😥
Tlc diye bi kanal var orda izliyorum çok kilo verip deri ameliyatı olanları. Doktor 1-2 gün sonra eve yolluyo. Korse giyiyosunuz belli bi süre. Devlette yapılırmı bi bilgim yok ama estetik ameliyata giriyosa yapmazlar bence.

Back
X