Herkese merhaba, sizlerle deneyimimi paylaşmak istiyorum belki birilerine faydam olur. Öncelikle fiyat bilgisi paylaşmak doğru değil sanırım çünkü gerçekten kişiden ne kadar yağ alınacağına, göğüs büyüklüğü, protez takılıp takılmayacağı, karnın ne kadar sarktığı yağlanması vs hepsine bakıyorlar. Ortalama 5000 usd aldığım fiyatlar bu şekildeydi bana göğüse protez gerek yoktu.
Arkadaşlar göğüs küçültme ameliyatına bir şekilde dayanılabiliyor ama karın germe inanılmaz derecede zor. Kim ilaç almadım 3 günde ayağa kalktım diyorsa şaşkınlık içinde bakıyorum. Ben asla nazlı biri değilimdir. 2 sezaryen oldum ikisinde de kendim kalktım, gezdim, kıyafetimi giydim herkes şaşırırdı. Ama bu olay bambaşka. Bugün 6. Günüm. Öncelikle ameliyat yaklaşık 8 saat sürdü. Öncesi çizimler vs. Ameliyattan 4 saat sonrası kalkıp yürütme faslına geçince inanın ölmek istedim. Sonda, 4 diren. (2 göğüs 2 karın) Biran önce yürüyüş yapmalısınız ki hayata adapte olun dediler. Ben hiç bu kadar uzun narkoz almamıştım. Ayağa kalkar kalkmaz baygınlık geçirdim. Baş dönmesi mide bulantısı ama anlatamam şiddetini. Ağrıya mı yanayım baş dönmesine mi kusma isteği var ama mide boş bişey çıkmıyor o arada karnımı zorlamaktan ölüyorum. 3 4 hemşire annem herkes çok korktu. Artık ağladım ağrıdan. Sonrasında tekrar yatırıp iğneler, ilaçlar verdiler. Ama yerime geri dönmek bile kabustu. Sonrasında Mide bulantım daha hafifledi. Ama Yemek yemeği asla istemedim. Zaten öyle bir bulantı ki ağzını dahi açamıyırsun. Sonrasında sondayı çıkarmak istediler ama ben kalkmak istemediğim için sabaha kadar kalmasında ısrar ettim. Kendi başınıza asla kalkma durumunuz yok zaten. Hatta hareket bile edemiyorsunuz. Sabahı sabah ettim ağlayarak zırlayarak. Çok pişman oldum neden ameliyat oldum diye. He şuan da pişmanlık var ama umut ederek geçirmek istiyorum bu süreci. Dikişler haliyle çok büyük göğüs ve karında. Vücudum sürekli ateşli, mide bulantısı baş dönmesi var. Dr kontrolüne gidip geldiğim gün öldüm dirildim. Yani bu kesikler vücuda ağır geliyor ve vücudunuzda enfeksiyon varmış gibi ateş ağrı halsizlik ne varsa yaşatıyor. He bu arada günde 2 kez antibiyotik 3 4 kez ağrı kesici alıyorum. Dr um sonuçtan memnun dikişler iyi süreç çok normal diyor. Karnım bildiğiniz balon yürüsem azıcık şişkinlikten ağrıdan çok kötü oluyorum. Çok çabuk toparlayacağımı sanmıyorum. 2 yaş 12 yaş çocuklarım var. Ailem destek olmasa asla asla yapamazdım. 6.5 kg fazlalık alınmış, korse 6 hafta kullanılacak. Sonrası sonuçları göreceğim zaten bu nedenle dr önerisi de yapmıyorum. Ama yapmadan önce bin kere düşünmek gerek şuan popom yatmaktan yara olmuş durumda. Banyo deseniz 10 gün sonra ancak oluyor dikişler zarar görmesin diye. Ameliyatsız çözme imkanınız varsa öyle çözün sorunuzu. Dr um merak etme bir süre sonra iyi ki yaptım diyeceksin diyor ama ne zaman diyeceğimi çok merak ediyorum? Göğüse gelince başedilmeyecek ağrılar değil korse takmak çok rahatsız edici. Sızısı çok ama karınla mukayese edilmez. Herkese fikir olsun istedim. Ben asla karın germeyi tavsiye etmiyorum. Göbeğime razı gelirdim bilsem bu süreci. Herkese sevgiler..