karın çatlakları hakkında bir sorum var kızlar

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
bayanlar okadar mutluydumki karnımda çatlak oluşmadı diye zaten son haftalardayım diye için rahattı ama hiç olmadık bir anda 38. haftamda karnımda çatlaklar oluşmaya başladı ne kadar şokta ve mutsuz olduğunu tahmin edebilirsiniz.
gebeliğim boyunca hiç krem yağ vs. kullanmadım çünkü ailemde hiç karın çatlağı olmadığı için genetik yapıma güveniyordum güya vay benim akılsız başım sakın benim düştüğüm hataya düşmeyin elinizden gelen ne varsa yapın.
İnternetten araştırdığım kadarıyla çatlaklar henüz yeniyken yani mor çizgiler halindeyken kullanılacak çatlak kremleri işe yaraya biliyormuş
bunu tecrübe eden varmı???ben şuanda tedavisi için çatlak kremi mi almalıyım yoksa, çatlak oluştuktan sonra kullanılan çatlak görünümünü hafifletici kremmi almalıyım????????????
çatlaklar için tavsiyenizi bekliyorum neolursunuz deneyimlerinizi paylaşın benle delirmek üzereyim ve çok üzüntülüyüm(

lierac tüpleri var çatlaklar için
işe yaradığını duydum
çatlak önelyici jeli de görünümünü hafifletiyor diyorlar

bende de olmamıştı 8 ayın sonuna kadar ama birden bi çatladı karnım ama ben başından beri badem yağı sürüyodum doktorum tavsiye etmişti. ama sürdüğüm halde bi anda dünya haritasına benzedi karnım bende çok mutsuzum bu konuda karnımı görmeye tahammül edemiyorum hiç aynaya fln bakamıyorum çok kötü çokkk (( ama çatlak biraz problemli bi cilt sorunu ne yaparsan yap yani tedavisi mümkün dil gibi bişi :S ama sen yinede dene bakalım arkadaşların tavsiyelerini :S

ah benim aptal kafam eczacım çok demişti al lierac çatlak kremini de almamıştım çünkü bi işe yaramıyor diyorlar sürekli kullanmasına rağmen harita gibi çatladım diyen bayanlar vardı sitede o yüzden güvenememiştim ama şimdi almayı düşünüyorum gerçi çatlak oluştuktan sonra bi fayda edermi bilemiyorum??*

valla canım şu aşamada ne olursa olsun denemeye hazırım ama yeterki işe yarasın birde merak ettiğim bişey var doğumdan sonra karın küçülmeye başlayınca da çatlaklar oluşmazmı o yüzden diyorum şimdiden birşeyler alayım doğum sonrası da kullanayım
senin şunada yaptığın bişey varmı yoksa kendi haline mi bıraktın

canım öncelikle bebebğinin sağlıklı kucağına almayı büyütmeyi nasip etsin Allhım.
bende doğuma 15 gün kala güzellk salonuna gittim ağdaiçin bayan hep giderdim
ne güzel hiç çatlamadın 2 çizgi var o kadar da olucak yane masallah dedi.
doguma bir kaç gün kala karnım çatladı ben senin gibi ağla zırla moralım çok bozuldu
dogurdum sonra gördümki karnım bacaklarım çatladı bacak içlerim
şişlerim inmişti niye çatlıyor anlamadım ama durmadı çatladı
1 hafta içinde allerji çıkardım narkoza kasıntıdan ölüyorum
Allhm nolur çatlaklara razıyım alerjide ne diyorum ki alerji öle döküntü gibi değl ala ala büyük büyük bacağım heryerim .
doktora gittim cildiyecim dediki alerjiler gececek iz falan kalmaz endisilenme ama

çatlak derinin en alt tabakasının yırtılmasıdır genetik geçiş çok önemlidir.
zamanla alt deri çatlağa alısacak ve incelecek rengi normale dönecek
sende alısacaksın bu travma gececek dedi
hiçbir ilaç krem alt deriye kadar inemez üst derinin beslenmesini sağlar üst deri güzellisr ama çatlağ etkilemez şu an için çözümü yok didi
ben kk da çok yöntem okumustum çogunu yaptım yanık kremi kullanmak ta dahıl ama doktor yanık kremi üst deriyi etkiler alta inemez dedi
sanada tavsiyem takma kafana daha çok çatlasa bile .
ben alıstım bikinimi bile giyerim yazın yani her bayanda az çok var sahılde dikkat edersen tristlerde bile

ben lierac jel kullanıyorum
lierac jelin badem yağı vsden farkı cilt altına nüfus edebilmesi
şimdilik bende çatlak yok, inşallah da olmaz
ki çatlamaya çok müsait bir yapım var
ergenlikten kalma bacaklarımda çatlaklar var
şimdiye kadar çatlamamış olmam bile mucize
tamamen önleyemese bile en aza indirdiğine inanıyorum
lierac güzel bir jel bence

ayrıca sonradan sürülünce işe yarar mı demişsin
biarkadaşım göğüs çatlakları için kullandı
henüz kırmızıyken başladı ve baya azalttığını söyledi, bilemiyorum ben
ayrıca kimi çatlaklar da doğumdan sonra tamamen kaybolabiliyor
mesela ablamın doğumdan sonra tamamen kayboldu çatlakları

benim doktorum krem veya bebe yağı farketmez dedi önemli olan yağlı bişeyler sürmekmiş bende zeytinyağıyla kantaron yağı karışımını sürüyorum ama cildin yapısına bağlı bişe, kullanmadığın için hiç üzülme benim kuzenim sürekli sürdü bütün krem,yağ herşeyi kulandı ama yinede çatladı ciltle alakalı birşey bu..

cok buyuk hata yapmissin ben hamilelik boyunca dead and sea organik catlak kremini kullanidm bir tanede olmadi ailemdede yok ama isi sansa birakmadim hamilelere oneriririm

ben de senın gıbı 8. ayımın sonlarında çatladım ama ben bebe yağı ve pregnacare dıye bır krem kullandım pregnacareyı son haftalarda basladım ama ben ole bır krem bılmıyorum ben gerıldıkce surerdım rahatlatırdı benı...tavsıye ederım dogum sonrası da surdum...ama benım çatlaklarım gobek delıgımın altında yanı kılodumun ıc kısmında ıkı yanda olmak seklıyle vardı yanı karnım boyunca catlamadım..ılk aylarda morluklar gecmedı ama sımdı bebegım 20 aylık catlaklar renk olarak bellı olmuyor..bırde karın toparladıkca kuculduler sadece doku olarak çatlak o bolge..dogum sonrası karnını gorunce moralın bozulabılır ama zamanla toparlar umarım komple catlamamıssındır..yan etlerımde falan hıc olmadı benım ki annem harıta gıbı karnı ..yanı ben kremlere borcluyum ucuz atlatmamı..keske kullansaydın....umarım komple catlamazsın daha haftan var cunku...yıne de unutma kı o çatlaklar kucagına alacagın en guzel varlıgının bır armaganı ..bole dusun ve kendıne guven..sakın kocana da dıllendırme bız demedıkce fazla anlamıyorlar cunku

doğumuma 20 günüm var çatlaklar daha fazla ilerlermi yani çokmu hızlı ilerler

ayy kıyamam ben sana bırak çatlağı matlağı ne güzel göbişin ve eminim öylede bir bebişin olcak .. Doğumuna az kalmış zaten bebek yağı sür sabah akşam .. Doğumundan sonrada çatlakları toparlayıcı kremler var ablam niveanınkini kullanıyor ve etkisini gösteriyor onu kullan takma kafana bunları

doğumuma 20 günüm var çatlaklar daha fazla ilerlermi yani çokmu hızlı ilerler

kızlar bu benin göbişim değilki nette indirdin öncesi ve sonrasını gösterecedim ama sonrası görünmemeiş
aman yarabbim sana çok şükür benim göbiş alltan bikaç çizk var okadar fotosunu çekip yüklicem birazdan

cok buyuk hata yapmissin ben hamilelik boyunca dead and sea organik catlak kremini kullanidm bir tanede olmadi ailemdede yok ama isi sansa birakmadim hamilelere oneriririm

haklısın canım nasıl böyle bi hata yaptım hala bilmiyorum ailede yok diye işimi şansa bıraktım allahtan alsana dedi

ben hemen bugün gidip eczaneden alacam ilerlemeden süreyim belki ilerlemesini durdurur
birde kızlar ben bu çatlakları gördüğümden beri karnımı bebe yağıyla yağlayıp sonrada streçle sarıyorum oda iyi oluyor

cnm sonrasını çok merak ettim resmin eklesene
ben anladım zaten o senin göbeğin değil
sonradan birden bire bu kadar olması imkansız..
benm şimdiden başladı çatlaklarım
babe çatlak kremi kullanıyorum
göbeğimin altında kırmızı kırmızı oluştu
düzeltebilecek bşey varsa bana da söyleyin

çatlaklar oluştuktan sonra çözümü yok maalesef.. ama zamanla renkleri soluyor. 2 sene içinde tamamen renksiz hale geliyor..ama mesela annem son çocuğunu 14 sene önce doğurdu, karnının derisi pürüzsüz değil yani çatlakların rengi soluyor ama o çizgi çizgi şekli kalıyor maalesef..benim doğum yaalı 5 ay oldu, ben de son anda çatlamıştım. şimdi renkleri kahverengi oldu, yer yer soldu...bakalım geçecek inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…