• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karın agrısı

pikap

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2011
7
1
286
Merhaba arkadaşlar, oğlum 2.5 yaşında geçmeyen sürekli bir agrısı var. Sürekli karın üstü yatıyor ve midesinin ağrıdığı söylüyor. Sanıyorum kasıklarıda agrıyor. O kadar çok doktora gittik ki hiç bir sonuç alamadım.Gastroentroloji,üroloji, çoçuk sağlığı bir çok bölüme gittik. Süt ve yumurta alerjisi çıktı uzun zamandır yemiyor. Yediklerine içtiklerine dikkat ediyorum ama geçmeyen uykusundan uyandıran bu agrının dermanını bulamadım çevremde hiç bunu yaşayan da yok aranızda var mı bir öneri çözüm yazmak istedim

Cölyak arastirildi mi? 4 yasin altinda alerji testleri yuzde yuz guvenilir degil. Testte alerjisi cikan besine kesin alerjisi vardir ama testte cikmayan besinlere kesinlikle alerjisi yoktur denemiyor. Ben sizin yerinizde olsam 3 hafta gluteni kesip gozlem yapardim. Belirtiler azaliyorsa colyak ihtimalini arastirirdim. Belirterde degisiklik yoksa sirayla kuruyemis, susam, domates, havuc, karpuz, kiraz gibi renkli meyve sebzeleri ve gece golgesi sebzeleri denen sebze grubunu teker teker perhiz ederek denerdim. Testler inanin bir yere kadar yol gosterici oluyor. Tam tani diyetle konabiliyor.

Çok güzel bir konuya değindiniz çölyak testi yaptırdım negatif çıktı . Yinede sizce gluten diyeti yapmalı mıyım?

Çok güzel bir konuya değindiniz çölyak testi yaptırdım negatif çıktı . Yinede sizce gluten diyeti yapmalı mıyım?
Tabi ki yapin, denemek size hicbir sey kaybettirmeyecek. Artik glutensiz beslenmek de imkansiz degil, cok fazla alternatif var her konuda. Hatta gluten hassasiyeti olan bir cok insan aslinda gdolu bugdayin glutenine tepki veriyor ve gluten icermesine ragmen dogal bugday turlerinden olan siyezi, karakilcigi, zerunu hic sorun yasamadan tuketebiliyor. Belki siz de siyez vs deneyebilirsiniz. Alistigimiz market ununa hamur kivami bakimindan en cok benzeyen un karakilcik unu.

Back