Kari koca sigara kullaniyoruz sigara gebelige engelmi

Cimcime-14

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
9
1
1
34
Sebebi olmayan kisirlik deniliyo ama sigarada kullaniyoruz esimle bu sizce olmamasi icin sebepmi okdr doktora gittik bununla alakali ne soru soruldu nede uyarildik etrafimuzda herkez sigarayi sorrumlu ttuyor ??

Bizde sigara kullanıyoruz eşimle günde 1 er paket 3 ay önce çikolata kisti hamileligime engel diye ameliyat oldum 3 ay geçti gebe kalamıyorum sağlıksız beslenme ve sigaraya bağlıyorum artık..sigarayı azaltma çalışmalarına başladım. Birde aslan pencesi çoban çantası ve civan percemi çayı içiyorum bakalım hayırlısı artık. Ama sizde bırakmalısınız sigarayı bence çok etkiliyor

Mantığınızı anlamaya çalışıyorum da gebe kalmadan önce birçok kadın folik asit gibi ya da kilo vermek , hergün ceviz tüketmek gibi şeyler yapıyor siz “acaba” sigara mı etkiliyor diyorsunuz ? Sigara hiç kullanmadığım için sizi anlayamam ama lütfen hamile kalmadan önce sigarayı tamamen bırakmaya çalışın. Ne yani hamile kalsanız sigara içmeye devam mı edeceksiniz ? Kanınızdan canınızdan değerli olacak o meleğe nasıl kıyabilceksiniz ?

Bakin gercekten icmediginiz icin anlayamiyosunuz ben 9 yildir cigara iciyorum ve birakmak icin caba gosterdim birakamiyorum tek bir doktora sordum kisirlik icin engel olmadigini sagligim icin birakmam gerektigini soyledi. Yargisiz infaz etmeyin bizde ztn oturup keyfe keder icmiyorz bulastik bu illete birakamiyoruz hepsi bu

Meraba bizde esiml2 iciyoruz sigara ama heran gibi bi sorun olmadi hatta 6 aylik evliyim 2 kere adet gordum 3cusunde hamile kaldim ama 8haftalikken bebegimin kalp atislari durudr ve ben hamile oldugumu ogrendigim gun sogaradan tiksindim onu rabbim belirliyo sigara icemyened3 veriri sigara icenese imtihan meselesi canini sikma olur insallah vakti ve zamani vardir ama hamile.kalinca zaten 8ster istmemz azaltiyosun

Sigara belki esinizin spermlerinde dna hasarina yol acti hic dna hasar testi yaptirdiniz mi ? Benim esim sigarayi birakti dna hasar tedavisi oldu ancak o zaman hamile kaldim

Öyle bir konuşuyorsunki Mübarek Sanki
'' ESRAR İÇİYORSUNUZ''
Saçma saçma işlerle ugraşmayın stresten tutmaz .

sigara sperm kalitesini bozar. ama direk kısırlık yapacağını sanmam. fakat şu var. sigara içerken hamile kalırsanız hamilelikte sigara bırakmanız gerekecek ve nikotin yoksunluğunda bir hamilelik bebeği çok stresse sokuyor. ve gelişimi için en önemli ilk 3 ayda stress ciddi sıkıntı. hani hamileliği engellemesede olası bir hamilelik için bırakmaya çalışmanızı öneririm.

Sigaranın yumurtlamaya yumurta kalitesine ve spreme etkisini Google a yazarak Cok kolay bulursunuz. Ayrıca içtiğiniz paketlerin üstünde bile yazıyor. Ben 13 yaşında başladım ve 15yıl içtim günde en az bir paket yani ömrümün yarısından fazlasını içerek geçirdim. Yumurtlama a bozukluğum olduğunu öğrendim bırakmam gerekiyordu ama kendimi kandırıyordum. Daha once bronşit oldum astım cevirdi hastanede yattım gene de bırakamadım. Ama yumurtlama problemimi öğrendiğimin üçüncü ayı Dr uma sorduk eşimle ve araştırmalara göre hava kirliliği bile kısırlık sebebi sigaranın yumurta üzerine etkisi tartışılamaz bile dedi. O gün o kapıdan çıktıktan sonra bir daha ikimizde ağzımıza sürmedik. Çok değil sadece bir ay oldu bırakalı. Eskiden bırakmayı denerdim ama yok sinirlendim yom üzüldüm yok mutlu oldum içeyim derdim. Şimdi sinirlensem de üzülsem de mutlu da olsam aklıma sigara içmek gelince şunu diyorum kendime. Hiç birşey beni anne olamamak kadar üzemez ve olmak kadar mutlu edemez. O sigarayı içemezsin. Kim bilir belki hiç bir zaman anne olamayacağım ama 50yaşıma geldiğim zaman keşke sigarayı da bırakıp demeseydim diye bir pişmanlığım olmayacak. Dr um dediği an bıraktım. İnşallah siz de bırakırsınız. Sigara cok sey demek biliyorum ama anne olmak bebek sahibi olmak bambaşka bir şey bence değer

sigara iyi değildir ama gebeliğe engel olmaz
bu kadar kısa süreki keskin etkileri olmaz zamanla sömürür insanı
şahsen günde en az bir buçuk paket içerken kızıma hamile kaldım eşim de cabası
hamileliğimi öğrendim içmedim hiç sür verirken de içmedim kızım emmeyi bıraktıgı gün kendime koca bir kupa kahve yaptım ve sigaramı aldım
sonra bidaha gebe kaldım

Sizin kalabiliyor olmanız hali hazırda yumurtlama problemi olan bir insanı etkilemeyeceği anlamına gelmiyor. Şöyle düsünün daha basit sağlıklı insan bir sigara içince bir şey olmuyor akciğer kanserine solunum yetmezliği olana bir sigara içirin yarım saat öksürüyor en az. Oysa az once bu kdr keskin sonuc vermez diyorduk bir saat öksürmek keskin değil mi sağlıklı insana yapmazken zayıfa yapar. Sizin yumurtlama probleminiz yokmuş yapmamış bizim var ve de etkiliyor. buraya yazana kdr acıp okusanız Google dan kendinizi kandırmasanız siz de görürsünüz gerçeği. Not benim de en büyük hayallerimden biri bebeğim memeyi bitirdiğinde kahvemle içeceğim sigara. Bu kdr Cok seviyorum. Ama işin doğrusu sigara başlı başına bir kısırlık sebebidir evet

Şeker insan vücuduna zararlıdır. Bir dilim baklavanın normal insana zararı gozle gorulur bir şekilde hiç bir zararı olmazken şeker hastası bir insanı komaya bile sokar.

Sigara yumurta ve sperm kalitesini buyuk olcude etkiler, dolayisiyla da saglikli dollenmeyi. Gunumuzde cogu bayan, hamile kalmadan en az 6 ay once sigarayi birakip-vucudun temizlenmesi icin-, ekstra vitamin almaya basliyor ki yumurtalarin dollenmesi ve dollendikten sonra rahime yerlesmesi icin mumkun olan en iyi kosullar saglanabilsin. Ayni durum tabi ki beyler icin de gecerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…