Kardeşlik mi bireysellik mi?

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.166
merak cezbedici bir başlık atayım dedim :)

2 oğlan var bende, 1,5 ve 4,5 yaşındalar. Aynı odayı paylaşıyorlar.

Yakın zamanda büyük eve taşınıcaz.
Eşim ayrı odaları olsun diyor. Şuan normalde çok mutlular aynı odada olmaktan ama hastalık falan durumunda biri bizim odaya geliyor yoksa birbirlerini uyandırıyorlar. Bu da kışın sık oluyor tabi.

Ama aynı odada kıkırdayarak uyumaları, bazen sabah bizi uyandırmadan büyüğün kardeşinin beşiğine girip tüm oyuncakları da içine atıp oynamaları çok hoşuma gidiyor.

Ayrı oda çok bireyselliğe döndürür kardeşlik bağına zarar verir diye düşünüyorum.

Sizin fikriniz nedir? Bu konuda sohbet edelim diye açıyorum konuyu.

Allah bağışlasın :) Büyük 7-8 yaşına gelip ödev olayı çıkmay başlayana kadar en azından aynı oda bence. Benim evimde su an zaten ayırma şansım Yok ama büyük eve de geçsem herhalde közüm 7 yaşına gelene kadar ayırmam. Bizimkiler de 4.5 ve 1.5 aşağı Yukarı :)

Aynı mesele bizde de var 1.5 yaşında oğlum 5 yaşında kizim var oğlum bizim odada beşikte yatıyor ama mecburi bir durum malesef yer yok kizim diğer odada yaza taşınicaz bende düşünüyorum acaba ayri odamı olsa daha iyi biraz büyüyene kadar yoksa bir odada ayrı ayrı yatak alicam öyle mi yatsalar karar veremedim ben de Alys Alys

Eşim ayrı odaları olsun diyor. Şuan normalde çok mutlular aynı odada olmaktan ama hastalık falan durumunda biri bizim odaya geliyor yoksa birbirlerini uyandırıyorlar. Bu da kışın sık oluyor tabi.

Ama aynı odada kıkırdayarak uyumaları, bazen sabah bizi uyandırmadan büyüğün kardeşinin beşiğine girip tüm oyuncakları da içine atıp oynamaları çok hoşuma gidiyor.

Ayrı oda çok bireyselliğe döndürür kardeşlik bağına zarar verir diye düşünüyorum.

Bence henüz çok erken...aynı odayı paylaşmaları daha güzel ... kardeş demek güven demek... tek uyumaya korkabilirler... henüz ufaklar

Benimde Kızlarım 6 ve 2 buçuk yaşlarında ...aynı odayı paylaşıyorlar...
Birinden biri hasta olursa yanıma almıyorum,ben onların odasına geçiyorum...bir minder yere serip onlarla geçiriyorum geceyi...

Aynı odayı paylaşmalarından yanayım:KK66:

Eskiden aynı yatakta yatardık :kahve: Bir yatakta üç kişiydik, uzun bir yastık eşliğinde..
Akşam uyumadan sohbet etme imkanlarını elinden almayın.
Bir yerde okumuştum, "kardeşle mesafeli olmak" diye bir şey varmış diye belirtip şaşırıyordu. Aynı odada olmak arkadaş olmayıda kazandırır, sahiplenmeyi de diye düşünüyorum.
Ergenliğe girince ayrırırsınız. Şuan erken :KK53: Bu arada ben hala hafta sonları kız kardeşimle kalıyorum :KK53:

Aynı mesele bizde de var 1.5 yaşında oğlum 5 yaşında kizim var oğlum bizim odada beşikte yatıyor ama mecburi bir durum malesef yer yok kizim diğer odada yaza taşınicaz bende düşünüyorum acaba ayri odamı olsa daha iyi biraz büyüyene kadar yoksa bir odada ayrı ayrı yatak alicam öyle mi yatsalar karar veremedim ben de Alys Alys

Benim eşim ayrı odada çok ısrarcı.
Kendi odası olmamış bir de hiç, onun da etkisi var, özeniyor çocuklar için.

Eskiden aynı yatakta yatardık :kahve: Bir yatakta üç kişiydik, uzun bir yastık eşliğinde..
Akşam uyumadan sohbet etme imkanlarını elinden almayın.
Bir yerde okumuştum, "kardeşle mesafeli olmak" diye bir şey varmış diye belirtip şaşırıyordu. Aynı odada olmak arkadaş olmayıda kazandırır, sahiplenmeyi de diye düşünüyorum.
Ergenliğe girince ayrırırsınız. Şuan erken :KK53: Bu arada ben hala hafta sonları kız kardeşimle kalıyorum :KK53:

Asmu erkeklerde farklı mı bilmiyorum.
Eşimin hiç odası olmamış üni için ayrılana kadar.
O yüzden çok ısrarcı ayrı oda konusunda.

Bence henüz çok erken...aynı odayı paylaşmaları daha güzel ... kardeş demek güven demek... tek uyumaya korkabilirler... henüz ufaklar

Benimde Kızlarım 6 ve 2 buçuk yaşlarında ...aynı odayı paylaşıyorlar...
Birinden biri hasta olursa yanıma almıyorum,ben onların odasına geçiyorum...bir minder yere serip onlarla geçiriyorum geceyi...

Aynı odayı paylaşmalarından yanayım:KK66:

Ama diğerini uyandırıyor. Sonra o başlıyor ağıta, kısır döngü oluyor.

Asmu erkeklerde farklı mı bilmiyorum.
Eşimin hiç odası olmamış üni için ayrılana kadar.
O yüzden çok ısrarcı ayrı oda konusunda.
Ben gibi olmasın elbet.. Ama şuan çok küçükler.. Sabah siz uyanmadan onlar beraber vakit geçirecekler bla bla..
İkisi de biraz daha büyüyünce sabah uyanıp yan yana gitmek yerine herkes kendi odasında telefon tabletle oynamayı tercih edecekler..
Şuan için erken.. İlerde zaten siz istemezseniz de onlar talep edecekler..

Bence daha çok erken böyle mutlular diyorsun
Birden ayırırsanız ufaklıklar üzülebilir
Okula başlayana kadar birlikte kalmaya devam edebilirler bence
Büyük evdeki diğer odayı onlara aktivite odası yapın
Hunharca oynasınlar :)

Ben gibi olmasın elbet.. Ama şuan çok küçükler.. Sabah siz uyanmadan onlar beraber vakit geçirecekler bla bla..
İkisi de biraz daha büyüyünce sabah uyanıp yan yana gitmek yerine herkes kendi odasında telefon tabletle oynamayı tercih edecekler..
Şuan için erken.. İlerde zaten siz istemezseniz de onlar talep edecekler..

Ya ne kötü dimi.
Ben de aynı fikirdeyim.
Eşimi de ikna ederim de.
Belki odası ayrı olup memnun olan vardır diye merak ettim.

ben liseye kadar erkek kardeşimle aynı odayı paylastım:)
hala aklımdadır güzel anılarımız
onun haylazlıkları, gece korkunca yanıma sıgınması.
karanlıkta yataktan yataga sohbetlerimiz

bence ayırmayın

Kardeşlik diyorum. İyi anlaşıyorlarsa hiç boşuna set çekmeyin aralarına. Kikir kikir uyusunlar uyansınlar :)

X