Kardeşlerim serebral parsi. Benim çocuğumda da böyle bi sorun olur mu bu genetik mi kaygılıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

umayela

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2019
422
104
Öncelikle uzun bi yazı olabilir ama bu halden nasıl kurtulacağım konusunda kesinlikle yardıma ihtiyacım var.
Bir oğlum var 4 yaşında bu yıl ona kardeş istedik önce 8 haftalık kalbi durduğu için düşük yaptım sonrasında da kimyasal gebelik geçirdim. Bu durumlar beni baya bi negatif etkiledi birde abim ve erkek kardeşim var ikiside zihinsel + bedensel engelliler anlayanlar için serebral parsi olarak geçen bir rahatsızlıkları var. Annem, abim için zor doğumdan dolayı beyni oksijensiz kaldığı için öyle olduğunu kardeşimin ise erken doğumdan dolayı olduğunu söylüyor genetik bir durum olmadığını söylüyorlar ama vesvese midir bilmiyorum ben hiç rahat edemiyorum ilk çocuğumda bu tarz düşüncelerim hiç yoktu ve bin şükür sağlıklı çocuğum. Kendimiz için genetik test vermek istiyorum ama eşim gerek olmadığını söylüyor keza gittiğim doktorlarda aynı şekilde ilk çocuğun sağlıklı gerek görmüyoruz size bırakıyoruz vs diyorlar ama benim bi türlü kafam rahat etmiyor. İkinci çocuk için sağlıklı mı olacak endişesi sürekli beni rahatsız ediyor

Bu konuyu bir derdim var bölümüne nasıl taşırım acaba oraya daha uygun gibi

Öncelikle konu başlığına değil açıklamaya yazmanız daha doğru olurdu fakat kaygınız yersiz Google a yazdığımda bir çok kaynak genetik olmadığını söylüyor. Özetle yazılan şey şu;
Beyin hasarlarına bağlı olarak doğumda ortaya çıkan Serebral Palsi bulaşıcı değildir. Aynı zamanda, ebeveynlerde görülen Serebral Palsi de genetik faktörlerle çocuklara geçemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X