Kilolu oldugunu dusundugu icin 2 aydir spora gidiyorduk zaten ben de ona eslik ettim yalniz kalmasin diye ama onu bile abartiyor mesela 1 saat spor yapip eve geliyoruz evde egzersiz yapmaya devam ediyor ya da spordan sonra tamamen yagsiz besinlerle besleniyor vs. Boyle kurallar koymus kafasinda. hala kilolu oldugunu dusunuyor tabi degisen bir sey yok...beraber spora başlamayı teklif etseniz? hem psikolojik hem de fiziksel olarak iyi gelir bence. spor yaptığı için kilo alma, kilolu olma kaygıları da gidebilir diye düşünüyorum
Haklisiniz maalesef toplumdaki bu guzellik algisi kadinlari hasta ediyor bir dahaki seansina bende gitmeyi teklif edecegim umarim kabul ederAllah sabır versin. Biz kadınları böyle şişman, zayıf, çirkin, güzel diye etiketleye etiketleye hasta ettiler, çok üzülüyorum. Psikiyatristle görüşmesine beraber gitseniz? Sevginizi desteğinizi her zamankinden çok belli edin bence.
sporun fazlası vücutta yağ depolanmasına yol açar, daha kötü olur. hangi sporu yaptığınızı bilmiyorum ama yağı tamamen kesmeyi önermezler zaten. spor salonunda hoca vardır mutlaka ve genelde beslenme programı verilir. salondaki hocanız söylerse belki yanlış yaptığını fark eder çünkü bilinçsiz yapılan spor ve beslenme vücudunun daha da kötüleşmesine sebep olabilir. bu konuda uyarın onuKilolu oldugunu dusundugu icin 2 aydir spora gidiyorduk zaten ben de ona eslik ettim yalniz kalmasin diye ama onu bile abartiyor mesela 1 saat spor yapip eve geliyoruz evde egzersiz yapmaya devam ediyor ya da spordan sonra tamamen yagsiz besinlerle besleniyor vs. Boyle kurallar koymus kafasinda. hala kilolu oldugunu dusunuyor tabi degisen bir sey yok...
Tesekkur ederim yorumunuz beni cok rahatlatti. Allah biliyor ya hastaligini bana soylediginden beri gozume uyku girmiyor perisan oldum ya gecmezse ya hep boyle aci cekerse mutsuz olursa diyeBen taa ergenken, ilk sevgilimin bir arkadaşı, hakkımda, kilolu olduğumu baya kaba bir şaka ile sevgilime söylemiş ve benim o zamanki ergen, bir o kadar da öküz olan sevgilim de geldi bana söyledi.
Bu söz bende ergen kafası ile gün geçtikçe takıntılı bir yemek yiyememe, sürekli diyete başlama halini tetikledi. Eh genç kız olunan hassas ve kırılgan zamanlar... Kilolu bile değildim üstelik. Lanet olsun ki tvde sıfır bedenlerin alkışlandığı, mankenlerin pamuk yuttuğu, heroin chick tarzının benimsendiği yıllarda ergen olmak böyle bir şeydi.
Anoreksiya nevroza teşhisi konuldugunda 15 yaşındaydım ve hızla, önü alınamaz bir şekilde zayıflıyor ve yemeyi reddediyordum. Saçlarımın delicesine döküldüğü, cildimin bozulduğu, tırnaklarımın sürekli kırıldığı günler...
Uzun hikaye, ancak özetle atlattım. Şöyle atlattım, aynada kendimi fark ettim. Bu tip yeme bozukluğu yaşayan insanların kendi vücutlarını algılaması da bozuluyor. Kemiği sayılırken, kişi hala "Şu yanımda fazlam var" diyor. Bakıyorsunuz, kadın derisini çekiştiriyor, değil yağ, et kalmamış.
Kardeşinize oturup, güzellik kalıpları, erkeklerin beğenilerinin çeşitliliğini, tvde, instagramda dayatılanlarin sahteliği ve imkansızlığıni, kendisini sevmenin yollarını vb konuşun enine boyuna. Çünkü bu davranışın altı, güzel görünme ve beğeni toplama kompleksi ile örülü.
Doktoru ile de ayrıca görüşün, ilerlemelerini takibe alın, endişelenmeyin.
Ergenlik işte.. Cahillik.
Tesekkur ederim yorumunuz beni cok rahatlatti. Allah biliyor ya hastaligini bana soylediginden beri gozume uyku girmiyor perisan oldum ya gecmezse ya hep boyle aci cekerse mutsuz olursa diyeSize de cok gecmis olsun
Evet hocamiz beslenme programi verdi ama uygulamiyor ki. Zeytinyagi bile yemiyor o derece hocamiz da konustu kendisiyle beslenme konusunda ama yine kafasindaki dogruyu uyguluyorsporun fazlası vücutta yağ depolanmasına yol açar, daha kötü olur. hangi sporu yaptığınızı bilmiyorum ama yağı tamamen kesmeyi önermezler zaten. spor salonunda hoca vardır mutlaka ve genelde beslenme programı verilir. salondaki hocanız söylerse belki yanlış yaptığını fark eder çünkü bilinçsiz yapılan spor ve beslenme vücudunun daha da kötüleşmesine sebep olabilir. bu konuda uyarın onu
nasıl besleniyor mesela? çok çok az yemiyorsa, güçten düşmeyip spor yapabiliyorsa yeterli demek ki.Evet hocamiz beslenme programi verdi ama uygulamiyor ki. Zeytinyagi bile yemiyor o derece hocamiz da konustu kendisiyle beslenme konusunda ama yine kafasindaki dogruyu uyguluyor
Dedigine gore kusma ataklari azalmis spora basladigimizdan beri ama mesela gun icerisinde ayri oluyoruz spor salonunda bulusuyoruz ne yedin gelirken diyorum 1 tane elma yedim diyor butun gun sadece elma yemis oluyor spordan cikiyoruz zar zor et tarzi protein agirlikli seyler yedirmeye calisiyorum gucten kuvvetten dusmesin diye. Simdi kuvveti iyi ama ilerisi icin korkuyorum iyice zayifladi cunku bu beslenmeyle de nereye kadarnasıl besleniyor mesela? çok çok az yemiyorsa, güçten düşmeyip spor yapabiliyorsa yeterli demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?