Kardeşimin böbreklerinde protein kaçağı varmış bilgisi olan var mı? :(

sadece_sevdim

Hamdolsun Rabbime...
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2012
763
8
116
17 yaşındaki erkek kardeşimin bacaklarında aniden iltihaplı morluklar çıkmaya başladı daha sonrada ayakları şişmeye başladı bizde korktuk tabi haliyle hemen acile götürdük orda çok fazla ayakta kalmaktan olabilir demişler bir kutu ilaç yazıp göndermişler.daha sonra ayakları daha kötü hale gelince tekrar hastaneye götürüp muayene ettirdik doktor acilen tahlil yapmamız gerektiğini söyledi neyse tahliller yapıldı sonunda böbreklerinde protein kaçagı oldugu söylendi..Tedavisinin bulunduğu ancak celal bayar üniversitesi hastanesinde tekrar tahlil yapılması gerektiği söylendi..biz oraya da götürdük tahliller temiz çıkıyor ancak konuyla ilgili hiç bilgimiz yok sizlerden istediğim bu hastalığı bilen yada yakınında bulunan iyileşen yada sonuçları nelerdir bunları öğrenmek var mıdır bu hastalık ile ilgili bilgisi olan? arkadaşlar yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ve tüm hasta olanlarında rabbimden acil şifalar diliyorum...

canım benimde hem kardeşimde hemde bende var. FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) diye geçiyor hastalık. Bende ayak şişmesi daha sonra siyaha yakın morarma ile başladı. Aİlevi diye geçiyor ama sanırım bizde herkes taşıyıcı. Çünkü bu hastalıkta karın zarı iltihaplanması, göğüs zarı iltihaplanması ve eklem iltihaplanmaları oluyor. En belirgin özelliği en az 3-4 gün süren ve bir anda başlayıp bir anda biten karın ağrılarıdır. Ailemizde ne anne tarafımda nede baba tarafımda böyle şikayetleri olan yok. Ama kardeşime yapılan gen testlerinde hem annede hemde babada FMF çıktı malesef. Şu anda ikimizde Kolsin adlı ilacı kullanıyoruz. KArdeşim 20 yıldır hiç hastalanmadı. Bende en son 7 sene önce filan rahatsızlanmıştım. Bilmiyorum sizdekide FMF mi ama eğer FMF ise korkulacka bişey yok. Sadece ilacını ömür boyu aksatmadan çok dikkatlice içecek. İlaç içtiği sürece bişeycik olmaz inş. Çok çok geçmiş olsun.

aynı hastalık arkadaşımın çocuğunda var.çocuk 1 yaşındayken belirtileri başladı şimdi 10 yaşında hala tam atlatmış değil.yemesine içmesine dikkat edeceksiniz tuz katiyen kullanmayacaksınız arkadaşım çocuğuna tuzlu birşey yedirdiği zaman çocuğun yüzü,karnı,bacakları şişiyor.ama eskisine göre daha azaldı şikayetleri.ama tedavisi hala devam ediyor.her hafta tahlil yaptıryorlar dikkat ettikten sonra inşallah atlatır.ALLAH yardımcınız olsun kardeşinizin şifasını versin.

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Böbrek proteini tutamadığı için kanın su tutma özelliği(onkotik basıncı) azalıyor su da dokuya çıkıyor ödem bu nedenle oluyor.
Birçok nedeni olabilir çok korkulacak kahredilecek bir durum yok elbette tedavi ile düzelir (Allahın izniyle)
Tekrar geçmiş olsun

öncelikle hepinize çok tesekkür ederim yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için allah razı olsun..
kardeşimin tüm tahlilleri temiz çıkmış..doktor böbreklerde protein kaçağı yok şuan göremiyoruz sadece kılcal damarlarda iltihap var demiş..kardeşimin bacaklarındaki morluk ve şişmeler de geçti ama bazen tekrarlayabiliyor..şuan da ikilemde kaldım aileme de söyledim baska hastaneye götürüp başka bir doktorun ağzından dinlemek daha iyi olurdu diye, o yüzden yarın tekrar kontrolleri var net bi sonuç alamazsak 9eylül üniv.hastanesine götürücez dualarınızı eksik etmeyin rabbim tüm şifa bekleyenlere tez şifasını ulaştırsın inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…