• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşimi evlendirmek yuvasını kurmak istiyorum..

Elossa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
6.684
159
163
merhabalar;
Benim ki dert değil aslında ama başka uygun başlık açacak yer bulamadım sanki..
hemen konuya gireyim belki uzun yazarım bilemiyorum..bugün yemek yaparken düşünüyorken..ilk aklıma burası geldi...
ben 30 yaşında çiçeği burnunda(ağustosta 3 yıla giricez nasipse) evliyim..2 kardeşiz biz..bir erkek kardeşim var..
ikizdi kardeşlerim ama 6 aylıkken Doğan havale geçirdi ve onu kaybettik..Allahım da bize Tufan ımızı bağışladı bin kere şükür..!
İkizi havale geçirince Tufan da rahatsızlandı 6 aylıkken ve doktorlar 3-4 güne ölüceğini hazırlıklı olmamız gerektiğini söylediler..(bu arada kardeşimle aramızda 2 yaş var ve ben bazı kısımları ailemin ağzından yazıyorum çünkü 2 yaşındayım ve olayları tam hatırlamıyorum..en azından Tufan 1 yaşında olana kadar olan kısmı hayal meyal)
Neyse sonrasında Allaha çok şükür hiç bişey olmadı ve kardeşim şu anda 28 yaşında..
tek bir sorun kaldı o zamandan bu yana kardeşimin konuşması ve duyması..
onun dışında hiç bir sorunu yok..çakı gibi allahım esirgesin..o zamanlar konuşamıyor diye okulların hiç biri almadılar okula bizde en azından elinde bir mesleği olur diye 10-12 yaşlarında tanıdığımız bir erkek kuaförü abimizin yanına verdik kardeşimi ve neredeyse 15-16 sene hiç aralıksız kuaförlük yaptı..bu zaman zarfında konuşması değişti duyması felan..tabi bu arada ameliyatlar oldu kulak-burun-boğaz...
şimdi ben evliyim annemlerle 2 saatlik bir mesafedeyim..ve benim içimde hep uhde kaldığından eşimlede konuştum (ki eşimde Tufan ı çokk sever) ve bir süreliğine yanıma almaya karar verdim..aklımdaki düşünce bu süre zarfında ona dışardan diploma almaktı..ve halk eğitimin milli eğitimle birlikte kursuna yazdırdım,buradanda ona oto kuaföründe daha önce hiç yapmadığı bir iş bulduk el birliğiyle..gündüz işine gitti hafta içi her gecede okuluna devam etti ve bu 6 ay felan sürdü diplomamızı aldık:))))
ardından ehliyete yazdırdık felan şimdi hala ona gidip geliyor..ve bu arada bundan bikaç ay önce iş-kur un aracılığıyla türkiye çapında çok büyük bir şirketin fabrikasında özürlü kadrosunda işe başladı ve ailecek daha da uçtuk sevinçten...ama tabi bunlara hep ben koşturdum..sırf o iyi olsun,geleceği güzel olsun..yarın öbürgün bizler ondan önce göç edersek bu dünyadan en azından ortalarda kalmasın diyeydi tüm çabam..Ve Allahım da duydu sesimi şükürler olsun..
bu arada biz birbirine çok bağlı,hem dost,hem arkadaş,hem sırdaş bir aileyiz..yalandan,dolandan,hileden hurdadan,dedikodudan,ihanetten,ikiyüzlülükten nefretten kinden hep uzak yetiştik büyüdük biz..Annecim ve babacımın sayesinde...onlarda şu anda hem kardeşime hem bana 1 er daire yaptırdılar onlarla uğraşıyorlar bulundukları şehirde...
ama şimdi diceksiniz ki eee Elossa tüm bunları neden anlatıyor ki?
Tek sebebi var biraz bizi tanıyın istiyorum..Belki bu şekilde daha yardımcı olursunuz istiyorum..
Ben çokkk mutluyum evliliğimde..Hayatımın adamı ile evliyim..üni.de tanışıp 4 yıl çıkıp sonrasında evlenen yani yaklaşık 7 yıldır birbirinden ayrılmayan bir çiftiz..Aşkımız,saygımız,sevgimiz,sahiplenmemiz o kadar güzel ki her yeni gün yeni bi aşkla uyanıyorum onun yanında..Ama içimi burkan tek şey şu an kardeşimin hala evlenmemesi..çok sosyal,herkesler çooook sever sayar,çok dürüst,haramda gözü olmayan,evine çok düşkün...bazen evimde bişey bitse bizden önce farkına varıp hemen biz görmeden alıp yerleştiren kısacası evine bağlı biri..ama ben o kadar üzülüyorum ki onun sırf konuşması ve duyması ağır diye evlenememesinden...bazen eşimi resmen itiyorum bana sarılırken elimi tutacakken...eşimde buna bozuluyor ama napimm üzülmesin kardeşimde diye..değişik şeylere giriyorum içten içe...bu arada
etrafımızda ailemi herkes çok sever..evimiz bir gün boş kalmaz gelenimiz gidenimiz hatrımız çok büyük annemlerin bulundukları ilçede...tanımayan yoktur ve dolayısıyla kardeşimide tanıdıklarından ve az çok aileminde bişiler sahibi olmasından dolayı Tufan gibi özrü yada ne biliim özrü demekte istemiyorum işitme ve konuşma problemi olmayan kişiler ile evlenmesi için bazıları ön ayak olmak istedi ama biz ailecek pek sıcak bakamadık(içimiz istesede bazen)
çünkü annemler Tufan gibi olursa konuşma ve duyma güçlüğü çeken bir bayan olursa daha iyi anlaşabileceklerini,ileride sorun olmayacağını düşünüyoruz biraz...
yani işin özü ben etrafında ailesinde akrabaları içinde böyle arkadaşlar var ise kardeşimle yuvalarını kurmak istiyorum..
kardeşimin işi çok güzel şu anda ve devletin özürlü kadrosundan faydalandırdım fabrikanın kendi öz be öz kadrosuna yerleştirdim..ve çoğunuzda bilirsiniz ki özürlüler 3600 iş günü sigortaları devam ettiği müddetçe emekli oluyorlar..yani 10 yıl sonra kardeşim emekli olucak Allah ım ömür verirse...yani bu demek oluyor ki kardeşim şu anda 28 yaşında..38 yaşında emekli olucak ve o yaştan sonrada kendi öz mesleği (altın bileziği diyelim) olan kuaförlük mesleğini yapıcak..
yani geçim sıkıntısı felan sorun asla değil..şu andada değil...

yani durum şundan ibaret arkadaşlar...varmı bu şekilde konuşmasında duymasında bir problemi ağırlığı olan bir yakınınız...kardeşiniz.....akrabanız....
ben kardeşimin evlenmesini çok istiyorum..
bu da kendi çapımda bi haykırış olsun sizlere...çünkü aileme bahsetmedim böyle bişey yapacağımdan..önce eylemi gerçekleştirip sonrasında eğer bir ışık olursa bahsetmek taraftarıyım kendimce..
şimdiden teşekkür ediyorum çok uzun yazdım sanırım..karışık olmuş olabilir ama anlıcanızı umuyorum çünkü aynı zamanda bir arkadaşımada yazdıklarımdan bahsediyorum net te...harfler birbirine girmişse,anlatım bozukluğu görürseniz şimdiden çok çok özür..
yorum yapan arkadaşlara teşekkürler..

Tşk ederim..
Ben Tekirdağ/ Çorluda ikamet ediyorum..
kardeşimin işi şimdi burada diye burada yaşıcak evlenirse eğer..
buradan ev tutucaz ona ve eşine..
annemlerin verdiği daireyide isterlerse kiraya vericekler ekstra kira gelirleri olsun tutucakları eve verirler aldıkları parada onlara kalsın geçinir giderler düşüncesindeyiz..
ki kardeşimin maaşıyla çok rahat geçinirler..

çok teşekkür ederim..Allah onun kalbine göre verecek bunu çok iyi biliyorum..

Cok duygulandim okurken ve sizi hic tanimadigim halde cok sevdim. Insallah kardesinize hayirli bir es bulursunuz. Allah yardimciniz olsun :)

çok teşekkür ederim ebru...çok mutlu oldum bende böyle düşünmene..güzel dualarına teşekkür ederim..
Allah herkesin yüreğindekini versin..

Ne hayırlı bir ablasın sen.Maşallah.
Allah aileni korusun,mutluluğunu daim etsin.
İnşallah kardeşine ve ailene yaraşır bir gelin bulursun.

allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın benimde 2 kuzenim var havale sonucu işitme engelli olan 1i erkek 1 i kız 3 kardeşten 2si böyle kız kuzenim 24 yaşında üniverste mezunu karacanın genel müdürlüğünde muhasebede çalışıyor işitme engelli fakat cihazla duyuyor bizim kadar iyi konuşuyor ve anlıyor ama bi erkek arkadaşı var sanırım aslında konuyu şuraya getircem işitme engellilerin bir grubu var ve sürekli faliyet içindeler her hafta sonu bi yerlere gidiyorlar bizim dünyamız onları anlamıyor fakat onların kurdukları o dünyada onlar birbirlerini çok iyi anlıyorlar yaşadıkları bu sınıtıya baş kaldırmış bizde varız der gibiler ve o grubu bi görmelisiniz birbirlerini çok seviyorlar ve hiç ayrılmıyorlar kendini dünyada tek zanneden kuzenimde burada kendi gibi birsürü insan olduğunu görünce baya bi rehabilite oldu aslında çok çok çok şey kattyı onabu gurup ve bu grupta birbiriyle evlenen o kadar çok kişi var ki neredeyse her ay toplaşıp birinin düğününe gidiyorlar eğer isterseniz bu arkadaş gurubuna kardeşinizde katılabilir yardımcı olurum ama istanbulda bu arkadaşlar :(
allah yardımcınız olsun

Ne hayırlı bir ablasın sen.Maşallah.
Allah aileni korusun,mutluluğunu daim etsin.
İnşallah kardeşine ve ailene yaraşır bir gelin bulursun.

çok teşekkü ederim..Amin..Allahım hepimizi korusun...
güzel dileklerin için binlerce teşekkür..

Ne kadar güzel bir insansın sen..içinde çok temiz belli ki.. Allah sana güzel bir evlilik bahşetmiş.. inşallah kardeşine de hayırlı bir evlilik nasip eder..temiz ve iyi niyetli insanların eninde sonunda mutluluğa kavuşacağına inananlardanım..Kardeşin senin gibi bir ablası olduğu için çok şanslıymış..Allah yüzünüzü güldürsün..

Çok teşekküler ilginize...istanbul a gidip gelemez o kötü..ama Tufan ın sadece bir kulağı duymuyor..yok denecek kadar az..diğeri duyuyor maşallah..konuşmasıda hiç konuşamıyor değil..sanırım yanlış anlattım..konuşuyor tabi kendini anlatıyor ama bizler gibi inci gibi değil sadece...
onun dışında,çok temiz çok titiz çok düzenli biridir..
resmini koymak isterim daha dün çektim ama sitede hoş karşılanırmı bilemedim..

Ne kadar güzel bir insansın sen..içinde çok temiz belli ki.. Allah sana güzel bir evlilik bahşetmiş.. inşallah kardeşine de hayırlı bir evlilik nasip eder..temiz ve iyi niyetli insanların eninde sonunda mutluluğa kavuşacağına inananlardanım..Kardeşin senin gibi bir ablası olduğu için çok şanslıymış..Allah yüzünüzü güldürsün..

Çok teşekkürlr parelelkenar..çok duygulandım..ben herşeyin en iyisine layık olduğunu düşünüyorum onun...keşke tanıma şansınız olsaydı bana hak verirdiniz eminim..Allahım herkezi iyilerle karşılaştırsın..
ben herkesin hakettiği hayatı yaşadığına inananlardanım şu dünyada...
iyiler iyiyi-kötüler er yada geç kötüyü yaşıyorlar...

bence burada herkez sizin niyetinizi anladığı için resim falan koysanızda yanlış anlamaz meraketmeyin madem söz konusu kardeşiniz görelim şu damat beyi merakettik hayırlısı olsun inşalllah...

bence burada herkez sizin niyetinizi anladığı için resim falan koysanızda yanlış anlamaz meraketmeyin madem söz konusu kardeşiniz görelim şu damat beyi merakettik hayırlısı olsun inşalllah...

teşekkür ederim inşallah hayırlısı Allahtan..
eklerim tabi..hazırlıyım bu arada ben bir siteden link için..

Tebrik ediyorum sizi... Gerçekten çok iyi niyetlisiniz bunu anlamamak imkansız.. İnşallah kardeşiniz için istediğiniz bir hayat kurdurabılırsınız..

okurken bende duygulandim.. cok iyi birisisiniz.. icim isindi resmen :)
allah huzurunuzu bozmasin..
Insallah gönlünüze göre bi kismet bulursunuz..
bisey diycem yanlis anlasilmasin lütfen.. burdan belki kismet bulamazsaniz diye söylüyorum..
acaba su evlendirme programlarinada cikmayi düsünürmüsünüz?

Tebrik ediyorum sizi... Gerçekten çok iyi niyetlisiniz bunu anlamamak imkansız.. İnşallah kardeşiniz için istediğiniz bir hayat kurdurabılırsınız..

çok teşekkür ederim...inşallahh bende çok istiyorum..

okurken bende duygulandim.. cok iyi birisisiniz.. icim isindi resmen :)
allah huzurunuzu bozmasin..
Insallah gönlünüze göre bi kismet bulursunuz..
bisey diycem yanlis anlasilmasin lütfen.. burdan belki kismet bulamazsaniz diye söylüyorum..
acaba su evlendirme programlarinada cikmayi düsünürmüsünüz?

çok sağol teşekkür ederimm:)))
yok düşünmedik o zaman kendini kötü hisseder gibi geliyor nedense

Back
X