• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeşim uyuşturucu mu kullanıyor?

fildisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2012
206
1
46
Sakarya
Merhaba , o kadar mutsuzum ve kafam karışık ki nasıl anlatacağımı bilmiyorum.
Kardeşim 20 yaşında erkek . Bizimle neredeyse hiç konuşmaz. Anneme sanki düşmanıymış gibi davranır. Babam da onunla pek ilgilenmiyor bu davranışlarından dolayı araları çok kötü. Babamın yanında çalışıyor. Üniversiteye gitmedi, liseyi bile bizim zorumuzla bitirdi. Akşam 12 den önce eve nadiren gelir onda da uyur.

Babam işinden dolayı bu son zamanlarda evde olamadı. Geçen gece kardeşim, annemin odasına gitmiş ve "Artık dayanamıyorum, deliricem" demiş. Bunları söylerken titriyormuş.
Sonra bir süre annem ne olduğunu anlamaya çalışmış, sormuş ne oluyor diye ama cevap yok her zamanki gibi.( Sorulara asla cevap vermez sadece bağırır.)

Kardeşim odasına geri dönmüş ve yatağına yatmış. Annem beni çağırdığında, kardeşimin bütün vücudu titriyordu. Gözleri kaymıştı. Yaklaşık yarım saat bu şekilde titredi . Biz ilk defa böyle birşeyle karşılaştığımız için donup kaldık. Annem ve ben masaj yaptık biraz su içirdik . Sonra da biraz düzeldi ama hala titriyordu inceden. Kendine geldi hemen sigara yaktı. Babam da yoktu. Sonra bizi odasında çıkardı.
ERtesi gün ben işe gittim . O hemen uyanır uyanmaz dışarı çıkmış, işe gitmemiş öğleden sonraya kadar ne yaptı ne etti bilmiyoruz. Sürekli bir yerlere kayboluyor .
Uyuşturucu hiç aklımın ucundan bile geçmemişti ta ki az önce En küçük kardeşimin (14 yaşında), "Abla sakın uyuşturucu kullanıyor olmasın" dedi. Birden şok oldum. Ben dışarıda neler olup bitiyor bilmiyorum ama o biliyor. Eğer böyle bir ihtimal olmasaydı söylemezdi. Birşey mi biliyorsun söyle dedim, hayır bilmiyorum sadece tahmin dedi. Çünkü o da görmüştü o gece olanları.
Yaşadığımız yerde uyuşturucu kullana kimseler varmış ama hiç bizim çocuklarımız gider kullanırlar diye düşünmezdim.

Şimdi ne yapmalıyım? Onu nasıl ikna edip test yaptırabiliriz? Kafam allak bullak. Anneme söylesem yıkılır kadın.Emin olmadan birşey söylemek istemiyorum. Ama kendi başıma da onu asla ikna edemem, konuşmuyoruz bile.

Lütfen bana yardım edin.Şimdiden teşekkürler.:50:

hiçbirşey yokken mi gidip "dayanamıyorum artık deliricem "demiş. Allah korusun inşallah öyle birşey yoktur.insanlar bazen üzüldüğünde de titrer.umarım aklınıza gelen şey değildir.

acaba üzüldüğü bir konu mu var ?tam da kafasının bulanık olduğu dönemler.

askere gidicek mi ?aşık olduğu bir kız da olabilir.evde bunalmış olabilir.hayallerine ulaşamamış o yüzden öyle üzgün olabilir.hiç karşınıza alıp oturup sohbet etmiyor musunuz?bi dertleşseniz.belki de içini dökmeye ihtiyacı var.

test için saçlarından da alabilirsiniz.yastığına dökülen birkaç tel saçtan çıkabiliyor yanılmıyorsam.yediği ,içtiği ne varsa testte çıkıyor.

inşallah uyuşturucu değildir Allah yardımcınız olsun

herhangi bi şekilde kan vermeye ikna edin, ailece check-up yaptırın mesela, ya da mahallede bi hastalık varmış herkes test yaptırıyor biz de bi kontrolden geçelim filan diyin bi şekilde ikna edin

kan sonucunda belli olur uyuşturucu vs..

ama umarım değildir

hiçbirşey yokken mi gidip "dayanamıyorum artık deliricem "demiş. Allah korusun inşallah öyle birşey yoktur.insanlar bazen üzüldüğünde de titrer.umarım aklınıza gelen şey değildir.

acaba üzüldüğü bir konu mu var ?tam da kafasının bulanık olduğu dönemler.

askere gidicek mi ?aşık olduğu bir kız da olabilir.evde bunalmış olabilir.hayallerine ulaşamamış o yüzden öyle üzgün olabilir.hiç karşınıza alıp oturup sohbet etmiyor musunuz?bi dertleşseniz.belki de içini dökmeye ihtiyacı var.

test için saçlarından da alabilirsiniz.yastığına dökülen birkaç tel saçtan çıkabiliyor yanılmıyorsam.yediği ,içtiği ne varsa testte çıkıyor.

Bizimle tek kelime etmiyor. Başında bekledik, yalvardık anlat diye ama hiç bir faydası yok. Konuşmuyor . Akşam normaldi , durup dururken oldu.
Kardeşim askere gitti geldi. Yaşını büyük almış babam liseden sonra hemen gitti. kıbrısta yaptı askerliğini ve bu ağustos geldi.
Askerde olduğu dönemlerde de en fazla 3-4 kez aradı. Biz aradığımızda genelde telefona çıkmadı. Bir süre hapis cezası bile verdiler komutana karşı geldiği için.
Ne yapacağız bilmiyorum:5:

inşallah uyuşturucu değildir Allah yardımcınız olsun

herhangi bi şekilde kan vermeye ikna edin, ailece check-up yaptırın mesela, ya da mahallede bi hastalık varmış herkes test yaptırıyor biz de bi kontrolden geçelim filan diyin bi şekilde ikna edin

kan sonucunda belli olur uyuşturucu vs..

ama umarım değildir

Umarım :( Babama söylemeye karar verdim. Tek başıma bunu yapabileceğimi sanmıyorum. Benimle hiç kouşmuyor çünkü

inşallah düşündüğünüz gibi degıldır ,ama uyuşturucu madde kullanıp

kullanmadıgınıda bu belırtılerle anlayamazsınız .o gün birşeye sinirlenmiştir

size soyleyemedıgı bir sıkıntısı vardır ,sinir krizi geçiripde titremeye

başlamıştır .yaa çok bilmıyorum uyusturucu kullanan kişilerin

verdiği tepkileri ,ama uyuşturucu krızıne girmiş bi kişiyi masajla fılan

sakinleştirmenız mümkün degıldır .tabı yıne de yabana atmamak gerek

açık açık sormayın sonucta ergen sayılır aşırı tepkı verebılır .

yasadıgınız muhıtte eger kullanan kişiler var ise,üzerine gitmenızle

o kişilere takılabılır .bagımlılık boyutunda olanlardan degılde daha

hafıf olan uyusturucu maddelerde kullanabılır .bunu siz cozemezsınız

bence psıkologdan yardım almasını saglayın .uyusturucu maddeyı gectım

onun dısında da ruh saglıgı pek normal degıl gıbı zaten .en ıyısı işinin ehli olan

bı uzmandan yardım almak .

O değil de acaba bu çocukcağız neden bu hale geldi kısmı düşündürdü beni. :/
Aynı şekilde bir kuzenim var benim de. O da erkek. 28yaşında.
Annesi babası çok ezdi, sevgisiz büyüdü ve daha pek çok sebep var ortada.
İnanılmaz hırçın, okumaz, çalışmaz, para yer sadece.
Hiç bir gelişme olmadı.
Umarım düzelir senin kardeşin. Daha 20 yaşında ya, yazık. :/

Bu tür konularda çok dikkatli olmak gerekir aniden ortadan kaybolmalar titremeler ve özelliklle uyumalar bunlar onun göstergesi arkadaş çevresinde bambaşka olurlar evde bambaşka. inşallah sanıldığı gibi bir durum yoktur ama gerçekten ne yapacaksanız geç olmadan yapın üzerine gidin demiyorum fakat onu kırmamak içinde yumuşak davranırsanız emin olun yüz bulup sizin iyi niyetinizi suistimal edebilir.

Umarım düşündüğünüz gibi değildir.. Bir daha titreme gelir kötü olursa hastahaneye gidin,ambulans falan çağırın doktora gitmeye mecbur kalmış olur. :ssz:

Uyuşturucu ise,para sıkıntısı yaşayabilir,sonuçta ucuz şeyler değil..Para harcama durumunu izleyin..kollarına bak çaktırmadan iz falan var mı? Off çok zor bir durum..Ergenlik hassas bir dönem,ailelerin çok dikkatli olması gerekir.

Babana anlatacaksan aman üzerine gitmesin,en ufak kavga kardeşini daha fazla itebilir.. Allah yardımcınız olsun,çok zor..

Bizimle tek kelime etmiyor. Başında bekledik, yalvardık anlat diye ama hiç bir faydası yok. Konuşmuyor . Akşam normaldi , durup dururken oldu.
Kardeşim askere gitti geldi. Yaşını büyük almış babam liseden sonra hemen gitti. kıbrısta yaptı askerliğini ve bu ağustos geldi.
Askerde olduğu dönemlerde de en fazla 3-4 kez aradı. Biz aradığımızda genelde telefona çıkmadı. Bir süre hapis cezası bile verdiler komutana karşı geldiği için.
Ne yapacağız bilmiyorum:5:

askerlikten önce nasıldı?psikolojik olarak o da etkilemiş olabilir.

kıbrıs askerlik olarak gayet rahat bir yer ama küçük yaşta gitmeden dolayı belki psikolojik sorunlar yaşamış olabilir.çünkü tam ergenlik çağında.acaba komutana karşı geldiği için mi?

inşallah düşündüğünüz gibi değildir ama bunu bence en iyi bir doktor bilebilir. En yakın sağlık ocağında aile hekiminize danışabilirsiniz.
Eğer doktorunuz da evet olabilir derse o zaman ailenize anlatırsınız. bir çaresine bakarsınız. Allah kolaylık versin. böyle bi çocukla uğraşmak çok zor ama kazanmaya çalışın lütfen. hayatını mafetmesine izin vermeyin.

Yani arkadaşım kusura bakmada siz kardeşinize hiç gidip, nasılsın? hayat nasıl gidiyor diye sordunuz mu? ya da aileleniz yeterince ilgilimiydi, halini hatrını sorarmıydı acaba? aileden birinin bu denli kendini soyutlaması normal değil...kötü alışkanlıkların temelini araştırmak için aileyide ortaya yatırmak gerek... gidip kardeşinizle ne kadar bağırsada çağırsada siz olumlu tavrınızı bozmadan konuşun derim.

ben de Kıbrıs'ın askerlik için zor bir yer olduğunu duymuştum. bizim uzaktan bir akraba bir müddet etkisinden kurtulamamıştı. askerde mi böyle oldu. çocukluğu nasıldı.
aniden kaybolmalar hiç normal değil. sakın onu boş vermeyin bence. kimlerle arkadaşlık ediyor araştırın. o konuşmasa bile siz onunla konuşun ama öğüt vererek değil yoksa daha da uzaklaşır. kardeşime ne zaman öğüt verir gibi konuşsam o da sinirlenir iletişimimiz hemen kopar.Belki de uyuşturucu değildir de size ya da kimseye anlatamadığı bir sorunu vardır. babana olanları anlatın işin ciddiyetinin farkında olursa o kadar sinirlenmez o da oğlunun düzelmesi için sakin olmaya çalışır sanırım. Allah yardımcınız olsun.

Odasını didik didik arayın...Bir şey bulamazsanız takip edin...
Yine bir şey çıkmazsa emin olmak için tek yol hastane...
Gerekiyorsa yaka paça götürün ve bir an önce tedavisini yaptırın..
Umarım düşündüğünüz gibi çıkmaz..
Çok geçmiş olsun..

Bence önce bir para durumunu kontrol altında tutmaya çalışın. Sonra da gün içinde neler yapıyor bir araştırmaya çalışın.

Bence iş babanızda bitiyor. Sizinle konuşmasa bile babanıza bir şekilde açılabilir. Ve ona da bağıramaz öyle, babanız da sert çıkışsın. Daha doğrusu babanız bence alsın karşısına, oğlum yaşın 20 oldu, askerliğin bitti, üniversiteye gitmedin, şimdi ne yapıyorsun ne ediyorsun kimse bilmiyor, hayatın hakkında ne düşünüyorsun, ne yapmak istiyorsun desin. Gelecek planları varsa öğrensin, yoksa da ailece oturup kardeşinize bir şey bulursunuz.

Babanıza düşüyor bence

Babasiniza bence soyleyipte ortami iyice kerginlestirmeyin , ozel esyalarinda sac teli alip ozel labotuarda test yaptira bilirsiniz, sonuc positiv se ailenizle paylasin, ki anlatiklarinizdan yola cikarak kardesinizin bu tavirlari aileye karsi hic normal degil herseyin bir sebebi oldugu gibi bu davranislarinda anne ve baba nin eseri oldugunu yada bazi noktalarda yarim kaldiklarini gosteriyor, ortam daha da gerilirse kardesinizi iyice kaybeder uzaklastirirsiniz bence......... birde uyusturucu krizine girse ne uyuya bilir nede sakinlese bilir .....

Uyusturucularin fiyatlari 5 -10 ytl ( hap) olanlari dustu hatta ceza almamak icin cocuklara sattiriyorlar. Cok fazla harcamadan da ulasilabilecek uyusturucular var. Hap aldiysa ki ecstasy olabilir, esrar ve diger turevleri koku ve insanda daha agir hareketlere neden olur,kokain eroin sanmiyorum bulassin kesinlikle kokain eroin kullanan insanlarda belirtiler cok bariz oluyorz, Acik yaralar zamanla burunda dagilma gibi.Sac testi yaptirarak ve idrar neler oldugunu ogrenebilirsiniz. Gayet basit bir test. Am BAD TRIP denilen kotu krize girdigini ve hap aldigini dusunuyorum. Allah korusun haplar icine ne kontuguna bariz olarak insanlari mutlu veya mutsuz yapabiliyor.Ayrica kan basincini yukseltip vucuttaki suyu resmen emdigi icin olum riski var , kalp krizi riski var. Onleminizi alin.

Odasını kilitleyip gidiyor. Telefonu evde hep kapalı. onunla her zaman konuşmaya çalıştık. Babam yaklaştı çoğu zaman ama asla o karşılık vermedi. Çevremizde kullananların olduğu söyleniyor ama ben sadece satan birisini tanıyorum. O da hapse girmişti. Onu duyunca da şok olmuştuk.Bir de yaşadığımız yer o kadar büüyük bir yer değil.

Para durumunu babama sormam lazım ama tahmin ediyorum 600-700 civarı harcıyordur bir ayda. Eskiden kendine birşeyler alırdı, giyimine dikkat ederdi ama şimdi onlara da para vermiyor.

Saç teliyle kesin anlaşılır mı ki? Hap falan kullanıyorsa da çıkar mı?
Pazartesi ilk olarak işten izin alıp testiçin doktora gideyim.
İnternetten bağımlı insanların belirtileri okudukça taşlar sanki yerine oturuyor.Çok korkuyorum

Bence önce bir para durumunu kontrol altında tutmaya çalışın. Sonra da gün içinde neler yapıyor bir araştırmaya çalışın.

Bence iş babanızda bitiyor. Sizinle konuşmasa bile babanıza bir şekilde açılabilir. Ve ona da bağıramaz öyle, babanız da sert çıkışsın. Daha doğrusu babanız bence alsın karşısına, oğlum yaşın 20 oldu, askerliğin bitti, üniversiteye gitmedin, şimdi ne yapıyorsun ne ediyorsun kimse bilmiyor, hayatın hakkında ne düşünüyorsun, ne yapmak istiyorsun desin. Gelecek planları varsa öğrensin, yoksa da ailece oturup kardeşinize bir şey bulursunuz.

Babanıza düşüyor bence

Babam bunları defalarca yaptı. Ağzını açıp tek kelime etmedi.

Back