kardeşim hangisine gitmeli fikriniz var mı

mrymfyza

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2018
563
273
18
29
merhaba 16 yaşında kız kardeşim var. annem ismege gidiyor modellik kursuna. dikim falan yapıyor elbiseler dikiyor. şimdi kız kardeşimi de götürmek istiyor annem okumadı ne çabalar gösterdiysek. açıktan okuyor ama annem boş durmasın iş sahibi olsun istiyor birşeyler öğrensin ayaklarının üzerinde dursun diyor. keza ben de öyle diyorum. kardeşim resime gitmek istiyor ama ben ve annem bilgisayar istiyoruz sizce hangisi daha iyi kizlar fikriniz var mı? hangisine giderse onun için daha iyisi olur? şimdiden teşekkür ederim

merhaba 16 yaşında kız kardeşim var. annem ismege gidiyor modellik kursuna. dikim falan yapıyor elbiseler dikiyor. şimdi kız kardeşimi de götürmek istiyor annem okumadı ne çabalar gösterdiysek. açıktan okuyor ama annem boş durmasın iş sahibi olsun istiyor birşeyler öğrensin ayaklarının üzerinde dursun diyor. keza ben de öyle diyorum. kardeşim resime gitmek istiyor ama ben ve annem bilgisayar istiyoruz sizce hangisi daha iyi kizlar fikriniz var mı? hangisine giderse onun için daha iyisi olur? şimdiden teşekkür ederim
Kendisi için hangisinin en iyi olacağına kendi karar verir.
Resim istiyorsa bırakın resime gitsin.

Kendisi için hangisinin en iyi olacağına kendi karar verir.
Resim istiyorsa bırakın resime gitsin.
çok uzak resim olan yer sabahları 8 de gitmesi gerek :/ diğer bilgisayar olan hemde annemin bulunduğu yer annemde birlikte gider geliriz diyor

çok uzak resim olan yer sabahları 8 de gitmesi gerek :/ diğer bilgisayar olan hemde annemin bulunduğu yer annemde birlikte gider geliriz diyor
Ama işte hayallerinde ya da yeteneklerinde o yoksa siz ne yapsanız boş.
Mantıklı şekilde konuşma yapmışsınızdır sanırım istememesinin nedeni ne idi?

Sizin onca cabaniza okumayan kadın zaten ne kadar çabalarsaniz çabalayin,iş de bulun çalışmaz.
O yüzden boşuna yorulmayin,ne istiyorsa onu yapsın. Zaten kafasında ev hanımı olmak var sanırım. Varsın resim cizsin,ne olacak...
İlerisi için bir yarar derseniz bugünkü bilgisayar bilgisi ileride hiç işine yaramaz-kendini geliştirmeye çalışmazsa
Çünkü bilgisayar dünyası devamlı kendini yeniliyor. O yıllar sonda evlenip de eşinden ayrılıp da zor durumda kalınca kendini geçindirmeye çalışıncaya kadar bugünkü bilgilerin hepsi çöp olur, bilgisayar dünyasına yeni yeni programlar gelmiş olur

Ama işte hayallerinde ya da yeteneklerinde o yoksa siz ne yapsanız boş.
Mantıklı şekilde konuşma yapmışsınızdır sanırım istememesinin nedeni ne idi?
resim daha eğlenceli geliyor ona ama burada bilgisayar en az 3.500 tl maaş veriyorlar

bi şekilde düşünmedik hiç :) teşekkür ederm güzel yorum için:)
Sizin onca cabaniza okumayan kadın zaten ne kadar çabalarsaniz çabalayin,iş de bulun çalışmaz.
O yüzden boşuna yorulmayin,ne istiyorsa onu yapsın. Zaten kafasında ev hanımı olmak var sanırım. Varsın resim cizsin,ne olacak...
İlerisi için bir yarar derseniz bugünkü bilgisayar bilgisi ileride hiç işine yaramaz-kendini geliştirmeye çalışmazsa
Çünkü bilgisayar dünyası devamlı kendini yeniliyor. O yıllar sonda evlenip de eşinden ayrılıp da zor durumda kalınca kendini geçindirmeye çalışıncaya kadar bugünkü bilgilerin hepsi çöp olur, bilgisayar dünyasına yeni yeni programlar gelmiş olur

Sizin zorunuzla gittiği yerde de mutlu olmayacak ve tutarlı gitmeyecek orayı da bırakacak kendi tercihlerine saygı gösterin bizde siz gibi düşünüp eve yakın liseye tercih yaptık kardeşimin istediği uzak diye ve bir yılı boşa gitti şimdi 1. Sınıfı kendi istediği lisede tekrar okuyor

işe girişte resim yeteneği değil bilgisayar bilgisi soruluyor. belki bilgisayar işini çok sever kendi ilerletir açıktan bitirir. çağımızın meslekleri yani. resim işini bilemedim. sanatçı olmak istiyorsa o ayrı ama hobi içinse ben gereksiz buldum. madem okumadı işine yarayacak bir şeyin ucundan tutsun.

Dikiş nakış çok güzel bir meslek ve de hobidir. Herkes bilgisayar biliyor, bilmek bir şey katmıyor insana. Keza ressamların durumu da ortada. Ancak bir bakın instagramdaki el yapımı kıyafetlerin fiyatlarına zaten mantıklı olanın bu olduğunu anlarsınız.

resim daha eğlenceli geliyor ona ama burada bilgisayar en az 3.500 tl maaş veriyorlar
İnan ki orada öyle bir maaş bulamaz.
Alt tarafı bilgisayar bilgisi. Atom çarpmıştırmiyorlar ki.
İstanbul'da üniveriste mezunuyum, çevremdeki herkes aynı şekilde ama boyle bir ücretle ise başlayan yok gibi birsey. Hatta insanlar bu miktar için işi gücü bırakıp kpss kursuna gidiyorlar.
Kaldı ki liseyi de açıktan bitiriyor dediniz. Yani şu an ilkokul mezunu görünüyor...
Bence kardeşinizin ileride iş bulmasına yardımcı olmak istiyorsanız İngilizcesini geliştirecek şeyler yapın. Ya da Arapça öğrensin.

Back
X