kardeşim annem öldü diyor :(

hilal1108

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
1.493
10
88
İstanbul
Arkadaşlar olayı şöyle anlatıyım. Biraz uzun ama lütfen okuyun..
Kardeşim 17 yaşında açıktna okuyor ve bütün gün evde.
Fazla gezip tozmayan bir kız. 2*3 arkadaşı vardır bir de erkek arkadaşı.
Erkek arkadaşını annemde bende tanıyoruz çok iyi düzgün bir çocuk.
4 yaş var aralarında ve annemin yakın bir arkadaşının evinde tanıştılar.
Çocugun ailesi başla şehirdeler abisi ve abisinin nişanlısı gelmiş ve bizimkiyle tanışmak istemişler.
Gitti tanıştı kardeşim geldi ve kardeşimi çok sevmişler kardeşimde onları öyle.
Bu bahsettiğimin annemin arkadaşı kardeşimin sevgilisini abisini ve abisinin sevgilisini yemeğe davet etti 2 gün önce.
Bize geldi ben kızımıda alıcam yemeğe dedi annemden izin aldı annemde izin verdi ve kardeşimde gitti.
Erkenden hazırlıklar yemek hazırlıkları...
Saat 8de annem kardeşimi aradı ' yemeğini yediysen 8 bucukta çıkıp X teyzene gel ben oaya gidicem ' dedi.
Kardeşimde daha şimdi yedik sofrayı topluyoruz zaten burdan sen alıcaksın beni ordan çıkarken sen alırsın demiş.
Annemde yok falan kardeşim ısrar etmiş annem yüzüne kapatmış. Kardeşim tekrar aramış meşgulmuş bu seferde kardeşim babamı aramış babama söylemiş.. Babamda otur kızım annen alır seni ordan sen gitme biyere demiş. Ama babamın tabii erkek arkadaşının ve abisinin orda oldugundan haberi yok.. Babam annemi arayıp neden çağırıyorsun onu ordan çıkarken git onuda al falan demiş. Annemde sinirli bir yapıya sahip kardeşimi arayıp bağırmış etmiş.
Aradan 5 dk geçmemiş gitmiş oraya ve kızı rezil etmiş. Nerde oo çabul buraya gelsin falan diye bağırmış.
Baya bir kötü söz işte...
Kızda ben 17 yaşındayım düşündüğün kadar küçük değilim kötü birşey yapmadım.
Çıkıp gezip tozmadım. Kendi kararlarımı kendi başıma vermiyorum sen kendin yolladın beni.
O kadar insanın içinde beni rezil etmeye hakkın yoktu. Gelip deseydin ki hadi kalk gidiyoruz x teyzen bizi bekliyor..
Ben ne diyebilirdim ki sana. Ama sen rezillik yapmayı seçtin 2 tane kızın vardı artık 1 tanesi öldü. Benim annemde öldü.
Yüzüne bakmam artık dedi. 2 gündür konuşmuyorlar
Arkadaşlar ben ne yapıyım? Kardeşimle ne konusuym kim haklı derseniz kesinlikle kardeşim haklı.
Ama evin içinde huzursuzluk yıpratıyor herkesi... Fikirlerinizi bekliyorum şimdiden sağolun.

Son düzenleme:
Günümüzde çoğu insanın psikolojisi çok bozuk benim arkadaşımda hiç suçu yokken annesinden hergün dayak yeyip okula gidiyordu o halde doktor oldu zorluklara... Anneniz ne düşündüyse artık o haraketi yapmış kardeşinizde rezil olmuş.artık geri dönüşü yok o sizin anneniz bence kardeşinizi sakinleştirin annenizle yeniden barışsın ve uygun bir dille kırıldığını anlatsın. Olsun anne o affetsin...

Kardeşiniz yetişkinliğe geçiş sürecinde olduğu için alınmış,gururu incinmiştir.

annem benim için öldü sözleri sinirle söylenen sözlerdir.

anneniz hatalı davranmış bence ikisinin yüzyüze sakince konuşması gerekiyor.

anneniz çok cins bi kadınmış..
bu gidişle kardeşiniz evden kaçarsa hiç şaşımayın...
bence annelere eğitim verilmeli özlleikle iletişim konusunda..

hata iki taraflı bence. Annenin öyle davranması hiç hoş değil. Kardeşinde ben 17 yaşındayım küçük değilim demiş. daha çok küçükkkk önünde aşması gereken okadar yıllar varki. 17 yaş demek tamam ben artık kararlarımı kendim verebilirim hakkı tanımaz bize.

Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar ağlıyo ki ne desem anlamıyo... annemde kendini haklı buluyo ama herkes onn yanlıs yaptıgını syluyor

Kardeşin küçük ince düşünemediği için orada heves edip kalmak istiyordur.Fakat annende mi eğriyi doğruyu düşünemiyor ben erkek arkadaşınızın abileri yerinde olsaydım kızı değil anneyi ayıplardım.

Bence kardeşinizin ve annenizin sinirinin geçmesini bekleyin.Daha sonra adım atın şimdi herkes sinirli olduğu için kardeşin daha ağır konuşabilir annende madem sinirli diyorsun oda ağır konusursa daha derin yaralar açılabilir.

Birde tanıdık,komşu teyzenin işide mi yok herkesi toplayıp yemeğe çağırıyor daha kız 17sinde offf kızıyorum böyle komşulara tanıdıklara yaa.Sanki sevap işliyor.

Erkek arkadaşının abisi aramış
Sen sakın üzülme sıkma canını rezil oldum diyomuşsun ama sen rezil olmadın.
Gelip sen orda rezillik yapmadın ki demiş. Birde annem kendi doğrularının peşinde hep.
Hiç düşünmüyor bizi. Bende 20 yaşındayım aynı şeyi bende yaşıyorum..

Annen fevri davranmış kabul ama kardeşinde bir anneye söylenmeyecek laflar etmiş. Haddini çok çok aşmış, annenden özür dileyip konuyu kapatması gerek. Karşılıklı sakince konuşabilirlerse sorun çözülür.

Kardeşine sevgilerimi ilet; annem öldü, sildim bitti diye kabadayılık yapmak çok kolay, Allah annesizlikle sınamasın, ne olursa olsun konu anne olduğu zaman herkes ölçüsünü bilecek. Düşünsene doğurduğun evlat yüzüne annem öldü diye çemkiriyor, büyük yanlış...

ben açıkçası asıl konunuzda değilim.... kim rezil olmuş kim rezil etmiş.. kim haklı kim haksız bunu düşünemiyorum şu anda kusura bakmayın... nacizane fikrimi ifade etmek isyorum... annenizin ve sizin ruh halinizi anlamış değilim... 17 yaşında küçücük bir kız çocuğunu bir erkek arkadaşa emanet etmek.. ve sevgili hayatına bu kadar erken atmak ve bu çocuğun yıllar boyunca erkek arkadaşla ilgili konular tarafından yıpranılmasına nasıl izin verebilir ve bu konuyu nasıl bu kadar rahat karşılıyorsunuz aklım almıyor... daha küçücük... erkek arkadaş onun neyine... ilgilenecek o kadar çok şey varki spor yapabilir çeşitli el sanatları hobiler resim kursları gönüllü eğitmenlik... daha neler neler... sosyal ve mutlu bi genç olması yönünde kardeşinizin dikkatini başka şeylere çekeceğinize sevgili konumundaki erkekle meşgul ediyorsunuz onu... daha bu yaşta sevgilinin evine gitmek yok abisiyle tanışmalar falan filan bunlar daha çok erken... üzülerek belirtiyorum ki... bu bozuk sisteme kızını vermiş bir anne... kardeşinin ruh halini düşünmek yerine onun rezil olup olmadığını düşünen bir abla duruyor karşımda.... yemin ederim içim acıdı bu ter temiz masum genç fidana... 17 yaşında... masum ruhunu sevgili gibi gereksiz bir konuyla doldurmasına izin veriyorsunuz..... batılı hayata özenen bir aile faciasını hüzünle izliyor ve okuyorum açılan konuda.... o gençtir elbette ister sevgili ancak onu hırçın ellerden korumak da sizin göreviniz .. ne kadar düzgün çocuk derseniz deyin kaç yazar.. yarın birgün cinselliği de birbirinden öğrenen sevgililer olacaklardır muhtemelen... sözlerim başta fazla çağgdaş olan annenizedir... sevgiler....

Söylediklerinizi tabii ki saygıyla karşılıyorum. Fakat öyle bir devirdeyiz ki şuanda 17 yaş değil 12 yaşındaki ufacık çocuğun bile bir erkek arkadaşı var. Biz ona senin erkek arkadaşın kesinlikle olamaz ! diyemeyiz. Özellikle ben hiç demem.. Bizde gizli saklı yapmasımı daha iyi yoksa bana ya da bize açık açık söylemesimi? Bence bu devirde çocuk yetiştirmek çok önemli. Bazı şeyleri olgunlukla karşılamak mecburiyetimiz var. Erkek arkadaşı olduğunu babamda biliyor fakat o günü bilmiyordu sadece. Ayrıca kardeşimin erkek arkadaşının evine gittiğide yok. Belirttiğim gibi annemin arkadaşının evinde yemekteydiler hep birlikte..

Kesinlikle öyle. Söylediği sözler yüzünden bendende fırça yedi zaten.
Ama ben hep yanındayım onun ne olursa olsun. 17 yaşında bazı şeyleri detaylı düşünemeden söyleyebiliyor.
Genç kız sonuçta. Ama onuda anlıyorum küçük düştü çok sinirlendi o ağlayışını gördüm ya içim parçalandı.
İlk defa öyle gördüm onu

Kendimi o kızın yerine koyuyorum da harbiden ben de çok kızardım öyle bir durumda. Bence bekleyin birkaç gün sinirleri yatışsın onlar da düşününce anlayacaklardır zaten. :)

Merhaba hilal
Annen ve kardeşin adına üzüldüm.
Evet annen yanlış davranmış olabilir ama bence sorunun kaynağında var bir problem.
Beni yanlış anlama ve kırılma lütfen.
Henüz onyedi yaşındaki kıza aile yemeklerine izin vermek erken değil mi?
Sevgili daha 21 yaşındaymış.
Yani ha diyince evlenecek durumda değiller.
Annenizin bu durumlarla bu kadar yüzgöz olması da uygun değil bence ki annenizin yapısı da bunu kaldırmıyor anlaşılan.
Bilmiyorum belki de ben çok tutucuyum bu mevzularda.
Ama bana göre 17 yaşında ki bir kız bu kadar o ailenin içine girmemeliydi.
Çözüme gelirsek;
Zamanla düzelecektir canını sıkma..

bence de yanlış yapmış sonuçta herkesin içinde küçük düşmüş kardeşin. eve geldiğinde konuşmuş olsa tamam diyeceğim. acaba istemıyor mu çocuğu?

cocugu cok seviyor aslında. Ailesi burda yok bazı zorluklar cekiyo ister istemez ve annen uzuluyordu ona. Tanıstılar bende tanıstım 17 yasındaki genc kızı kimin eline bıraktıgımızı tanımak istedik ve cok iyi cok efendi bi cocuk.. ama anlamadık annem durup dururken kardesimin gururunu neden incitti

merhaba canımm tabi anlıyorum neden kırılıyım herkesin fikirleri farklı.. ama annem o zmn ilk zaman tepkisini koyması gerekmiyomuydu yada uygyn bi dille gel hadi gidiyoruz deseymis neden rezillik yapmayı tercih etmis kardes sonucta benim icim gidio 3 gundur aglıyo rezil oldum ben o insanların yuzune nasıl bakıcam diye

Son düzenleme:

dediklerin güzel de devir o kadar kötü ki çocukların yaşlarına, kişiliklerine, kuşak farkına saygı duyacağız derken sınırsız özgür düşünce veriyoruz aslında, kontrolden çıkıyorlar ve şu an yaşananlara bakarsak ben kızımı yetiştirirken hangi kriterleri baz alacağım onu arkadaşının evine gönderirken içim nasıl rahat edecek onları düşünüyorum. ve bu şekilde yaşına vermek lazım, rahat bırakmak lazım diyerek kaç tane genç yanlış yollara sapıyor. kesinlikle kardeşin için de böyle demiyorum sadece örnekledim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…