• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş kardeşi sevmez mi?

Bu bence daha ilginç.
Size hiç yakınlık göstermeyen kardeşimizi gelip gidip öper misiniz?
Belki bundan da rahatsız oluyordur. İnsanın sevmedigi birisi tarafindan öpülmesi kötü bir şey.
Benim ablamla aram iyidir ama gidip de öpmem durup durup. 6 yaşında yeğenim var. Onu da öpmem, annemler de öpmez. Önce izin alırız. Bazen (bana değil de anneme) hemen alisamaz, önce izin vermez opmesine, annem saygı duyar mesela. Günün ilerleyen zamanlarında kız alıştıkça tekrar şansını dener.
Bu yüzden bana ilginç geliyor, kocaman kıza - ki sizi sevmediğini ağzıyla da dile getiren birine sarilma isteğiniz.
Belki de ihtiyacınız olan şey mesafedir.
Siz evden gittikten sonra her şey daha iyi olur
Arasıra haftasonu yatıya cagirirsiniz, çıkar sosyal hayatta bir gün geçirirsiniz, zamanla bebek mebek, yine aranız iyiye döner. Belki de tek ihtiyacınız olan şey mesafedir
Haklısın. Belki de gerçekten en doğrusu budur.

Kızlar benim bir kız kardeşim var. Benden 4 yaş küçük. Üniversite öğrencisi. Bir araya geldiğimiz zamanlarda bana karşı aşırı negatif davranıyor. Mesela ortam oluyor aile içinde ve ben konuşunca suratını öyle bir hale sokuyor ki. Sanki kendimi böcekmişim gibi hissediyorum. Her şeye küsüyor, bağırıyor. Yeter bıktım senden defolup gitmek istiyorum diye sinir krizi bile geçirdi. Hemde ne yüzünden biliyor musunuz? Temizlik. Böyle boktan bi konudan. Geçen gün de baktım kitap okuyor ama altını çizerek. Bende takıldım ona. Sen kitapları altını çizerek mi okuyorsun, gelecek nesillere de kalmasın mı? Çok bencilce bence falan diye ama hani suratımı görseniz tamamen takılıyorum. Bu başladı bana senin hayatın romanlardan ibaret olduğu için anlamazsın tabi felsefe kitaplarından. Kimseyi de ilgilendirmez istersem kitabı parçalar o parçaları yer yutarım diye. Ama öyle hararetli ki anlatamam. Evlenip defolup gidicem zaten şunun şurasında ne kaldı? Bilmem ki bir kere gelsin ben otururken bi laf atsın, bi öpsün, takılsın. Asla. Ama benim kanım kaynar gider öper koklar takılırım. Ne bilim kişiliği öyle desem elaleme karşı iyi. Arkadaşlarıyla bir iki kez mesajlarını gördüm hani inanamadım öyle böyle sevgi cümleleri değil. Ölüp bitmiş arkadaşlarına. Kişiliği öyle desem değil yani. Üzülüyorum. Artık çocuk yaşta değil. Ben kardeşliğimiz bu kadar sallantıda olsun istemiyorum. İkimizde aile kurduğumuzda birbirine yaslanan iki sıkı kardeş olarak devam edelim istiyorum. Onun da akıl etmesi gerekmez mi? İt köpek muamelesi gösteriyor kendimi sorgulamaktan bıktım. Üç gündür konuşmuyoruz. Ne yapmalıyım?
Kardeş diye ille sevecek değil , ailenin tutumu gibi derin bir konu da olabilir ama en basiti iletişim şeklinden hoşlanmıyor olabilir. Kitap konusunda bile ben şaka yapıyorum ehe ehe altında aşırı irite edici bir cümle kurmuşsun.

Bazı kardeşler öyle . Bende kardeşim için pasta almaya gittim onun dediği uzak bir semte . Yeniden yapıldı filan 1 saatte bekledim gidiş dönüş 3 saat sürdü belki. Akşamı olmadan pastayı kesmeden arkadaşlarının yanına gitti . Bizimle mutlu değil arkadaşlarının yanında melek adeta. Onun da yaşı küçük ne kadar iyi davransakta olmuyor ama ben ümidimi kaybetmeden yaklaşmaya çalışıyorum. Ne yapayım kardeşimin peşini bırakamam ki inşallah düzelirler

İkitane çarpıştırı veririm kendine gelir🤪😂(şaka tabiki)

Valla kardeşimle aram çok iyi olduğu için anlayamıyorum bu durumu, yaşlarınız yakın diye çatışma var sanırım aranızda
Benim aramda çok yaş var oyuzden küçük annesi gibiyim.
Benimde kardeşim öper durur sıcak kanlıdır , ben herzman öyle değilimin genel halim hep suratsız mesafeli gibiyimdir ama o beni bilir oyuzden sorun yapmazzz 🤦🏼‍♀️

Bence oturun konuşun en güzeli o şekilde, karşınıza oturtup konuşuncada hareketleri aynıysa bırakınnn kendi halinee gerrk yok🤦🏼‍♀️

En basiti kitap okurken bile rahat olmuyorum diye düşünüyordur. İster altını çizer ister sevdiği kısmın yaprağını koparır hani çok eleştiriyor böyle müdahale ediyorsunuz onun düşünceleri yokmuş sanki her şeyi sizin istediğiniz olsun istiyormussunuz gibi düşünüp size gicik oluyordur ve sevmiyordur rahat bırakın ne yaparsa yapsın yanlış yola sapmadigi sürece. Temizliği de mesela ne zaman yapalım de ille pazar temizlik yapcaz deme ortak karar alın birey olduğunu hissetmediği için de olabilir bu siniri

Kızlar benim bir kız kardeşim var. Benden 4 yaş küçük. Üniversite öğrencisi. Bir araya geldiğimiz zamanlarda bana karşı aşırı negatif davranıyor. Mesela ortam oluyor aile içinde ve ben konuşunca suratını öyle bir hale sokuyor ki. Sanki kendimi böcekmişim gibi hissediyorum. Her şeye küsüyor, bağırıyor. Yeter bıktım senden defolup gitmek istiyorum diye sinir krizi bile geçirdi. Hemde ne yüzünden biliyor musunuz? Temizlik. Böyle boktan bi konudan. Geçen gün de baktım kitap okuyor ama altını çizerek. Bende takıldım ona. Sen kitapları altını çizerek mi okuyorsun, gelecek nesillere de kalmasın mı? Çok bencilce bence falan diye ama hani suratımı görseniz tamamen takılıyorum. Bu başladı bana senin hayatın romanlardan ibaret olduğu için anlamazsın tabi felsefe kitaplarından. Kimseyi de ilgilendirmez istersem kitabı parçalar o parçaları yer yutarım diye. Ama öyle hararetli ki anlatamam. Evlenip defolup gidicem zaten şunun şurasında ne kaldı? Bilmem ki bir kere gelsin ben otururken bi laf atsın, bi öpsün, takılsın. Asla. Ama benim kanım kaynar gider öper koklar takılırım. Ne bilim kişiliği öyle desem elaleme karşı iyi. Arkadaşlarıyla bir iki kez mesajlarını gördüm hani inanamadım öyle böyle sevgi cümleleri değil. Ölüp bitmiş arkadaşlarına. Kişiliği öyle desem değil yani. Üzülüyorum. Artık çocuk yaşta değil. Ben kardeşliğimiz bu kadar sallantıda olsun istemiyorum. İkimizde aile kurduğumuzda birbirine yaslanan iki sıkı kardeş olarak devam edelim istiyorum. Onun da akıl etmesi gerekmez mi? İt köpek muamelesi gösteriyor kendimi sorgulamaktan bıktım. Üç gündür konuşmuyoruz. Ne yapmalıyım?
Sizde kompleks yaptığı bi durum vardır. Onu farketmeye çalışın. Zamanla önemsediği şeyler değiştikçe ilişkiniz normalleşir.

Sen kitapları altını çizerek mi okuyorsun, gelecek nesillere de kalmasın mı? Çok bencilce bence
Bu takılmak değil net. İğnelemek, laf sokmak. Yani yüzünüzde gülümseme olunca durum değişmiyor. Temizlik konusundan kriz geçirdi demişsiniz ama konuyu da hiç açmamışsınız. Ne dedidiniz de kriz geçirdi oralar yok. Yıllardır böyle takılıyorum ayağına iğneleme ve her şeye karışma modundaydanız kızmakta gayet haklı. Ayrıca bunca yıldır bir kere bile birbiriniz hakkında kouşmamanız da garip geldi bana. Madem bariz bi anlaşmazlığınız var, neden davranışların sebebini açıkça konuşmadınız ki?

Bence abla olarak oturup karşılıklı ciddi konuşmalar yapmak yerine sürekli şaka adı altında kardeşinize caktirmadan laf sokan birisiniz.

O da haliyle artık dolmuş ve bu onun hoşuna gitmediği için tavır gösteriyor. Yoksa arkadaşlarına sevgi dolu olabilen bir insan ailesine gösteremiyorsa ben artık çok eminim ki o aile adam akıllı asıl sevgi gösteremiyor.

ben kardeşimi sevmem o da beni sevmez, o evdeyken anneme bile gitmeye gerek duymam. karakterlerimiz o kadar farklı ki ortak noktada buluşabildiğimiz tek bir konu dahi yok o yüzden bizde çözümü uzak olmakta bulduk. ayrıca kimse bu durumu anlamasa da kardeşiz diye birbirimizi sevmek zorunda değiliz.

Şımarık büyütülmüş olabilir. Hadi kitap olayında siz hatalısınız peki ya diğer olaylar? Herkese böyleyse veya her lafta bir kulp bulan insansa yanında arkadaşı olmaması normal. Bence ona böyle şakalar yapmayın mesafeli olun.

İki bağımsız birey olarak birbirinizi sevmek zorunda değilsiniz. Ama saygı duymak zorundasınız kardeşinizin tavırları saygı sınırını aşmış bence. Şu anda bile böyle bir ilişkiniz varken evlenip yuvalarınızı ayarınca birbirine yaslanan sıkı kardeşler olmanız çok zor. Her aile dinamiği aynı olmuyor.

Sevmeyebilir
Bende ablamı sevmıyorum 🤷2 yıldır da gorısmuyorum
Yaptıgı sey dogum gunu kutlamayla affedilecek bıseymıs gıbı gecen bide esimin dogum gunu ıcın aradı Sekız dokuz kez fılan

Akıl sorunu var galıba dedim gectim

Evlenince sırtımızı birbirimize yaslamak soyle dursun hamile kalmamla bırlıkte bı tuhaf hareketlere burundü hanımefendiciğim, canıma minnet.

Bakın belli bir noktadan sonra canınız ciğerimiz bile olsa ortada karşı tarafı rahatsız edecek bir hareket yoksa eleştirilmesi insanın hoşuna gitmiyor. Çok iyi demiş kitap onun kitabı isterse yer. Şaka, takılma da olsa rahat kalmak istiyor. Siz onun tercihlerine tamamen saygılı davranın, ses etmeyin. Ne olacak bakın.

Bazı kardeşler öyle . Bende kardeşim için pasta almaya gittim onun dediği uzak bir semte . Yeniden yapıldı filan 1 saatte bekledim gidiş dönüş 3 saat sürdü belki. Akşamı olmadan pastayı kesmeden arkadaşlarının yanına gitti . Bizimle mutlu değil arkadaşlarının yanında melek adeta. Onun da yaşı küçük ne kadar iyi davransakta olmuyor ama ben ümidimi kaybetmeden yaklaşmaya çalışıyorum. Ne yapayım kardeşimin peşini bırakamam ki inşallah düzelirler
İşte ben de bırakamam. Var yok iki kardeşiz. Canımı istesin feda olsun. Elime doğdu derler ya işte öyle. Kendimi törpülerim, çeki düzen veririm gerekirse ama elimi üzerinden çekemem. Geri çekilip sevmiyorsa sevmiyor diyip kabullenemem.

3 kızım var birbirlerine karşı ilişkilerini gözlemleme fırsatım oluyor. Büyük kız ortancaya psikolojik baskı yapıyor mesela arkadaş ortamında sürekli dışlar, kardeşini sevmediğini her zaman dile getirirdi (4-5 yaşlarında iken), normal de büyük kızım sakin, sessiz uyumludur ama ortanca ile sürekli didişir (araları 1 yaş) aksine küçük kızıma karşı anne gibidir sorumluluğunu alır ilgilenir. Büyük kızıma sürekli anlatıyoruz şimdi kardeşin seni çok seviyor ama sen onu sürekli dışlıyorsun büyüdüğünüz zaman seninle görüşmek istemeyebilir diye.

Belki sizde farkında olmadan kardeşinize karşı kötü davranıyorsunuz, hoşuna gitmeyen şeyler yapıyorsunuz o yüzden tahammülü kalmamıştır
3 kız kardeş varsa hep dışlanan ortanca oluyor nedense😂 bizde öyle ve kimde görsem aynj

bana uyarı şekliniz ittici geldi, tatlı uyarı yapmak yerine bencil etiketini yapıştırmanız onu iyi hissettirmemiştir. belki tarzınız size normal gelebilir ama banada normal gelmedi.

bazen hiç bir sebep yokken de kardeşler birbirini sevmeyebiliyor. Benim abim de beni sevmiyor, sorduğumda "sevmememin bir sebebi yok. ben tek çocuk olmak istiyordum bana sormadılar seni yaparken" demişti :) ki ben kendisini canımdan çok severim, bugün istesin böbreklerimi vereyim :) ama 3 senedir görüşmüyoruz.
alışmam uzun sürdü ve çok fazla üzüldüm ama böyle bir gerçeğin varlığını kabullenmek zorundayız. kardeşlerimiz bizi sevmeyebilir ve bunun sorumlusu biz değiliz.

Back
X