• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş kardeşi sevmez mi?

Moonse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
633
2.228
28
Kızlar benim bir kız kardeşim var. Benden 4 yaş küçük. Üniversite öğrencisi. Bir araya geldiğimiz zamanlarda bana karşı aşırı negatif davranıyor. Mesela ortam oluyor aile içinde ve ben konuşunca suratını öyle bir hale sokuyor ki. Sanki kendimi böcekmişim gibi hissediyorum. Her şeye küsüyor, bağırıyor. Yeter bıktım senden defolup gitmek istiyorum diye sinir krizi bile geçirdi. Hemde ne yüzünden biliyor musunuz? Temizlik. Böyle boktan bi konudan. Geçen gün de baktım kitap okuyor ama altını çizerek. Bende takıldım ona. Sen kitapları altını çizerek mi okuyorsun, gelecek nesillere de kalmasın mı? Çok bencilce bence falan diye ama hani suratımı görseniz tamamen takılıyorum. Bu başladı bana senin hayatın romanlardan ibaret olduğu için anlamazsın tabi felsefe kitaplarından. Kimseyi de ilgilendirmez istersem kitabı parçalar o parçaları yer yutarım diye. Ama öyle hararetli ki anlatamam. Evlenip defolup gidicem zaten şunun şurasında ne kaldı? Bilmem ki bir kere gelsin ben otururken bi laf atsın, bi öpsün, takılsın. Asla. Ama benim kanım kaynar gider öper koklar takılırım. Ne bilim kişiliği öyle desem elaleme karşı iyi. Arkadaşlarıyla bir iki kez mesajlarını gördüm hani inanamadım öyle böyle sevgi cümleleri değil. Ölüp bitmiş arkadaşlarına. Kişiliği öyle desem değil yani. Üzülüyorum. Artık çocuk yaşta değil. Ben kardeşliğimiz bu kadar sallantıda olsun istemiyorum. İkimizde aile kurduğumuzda birbirine yaslanan iki sıkı kardeş olarak devam edelim istiyorum. Onun da akıl etmesi gerekmez mi? İt köpek muamelesi gösteriyor kendimi sorgulamaktan bıktım. Üç gündür konuşmuyoruz. Ne yapmalıyım?

Bişey yaşadınız mı öncesinde ne biliyim çok istediği bişey sizin fikriniz yüzünden olmamış gibi vs ? Hep mi böyleydi?

Siz davranışlarınıza hiç baktınız mı?
Ben de ablayim ve bazen onlara çok kötü davrandığımi fark ediyorum
Üstten üstten, her şeyi biliyor gibi.
Hâlbuki onlar da büyüdükçe bir çok deneyim elde ediyorlar, tecrübeleniyorlar.
Artık küçük çocuk değiller

Kızlar benim bir kız kardeşim var. Benden 4 yaş küçük. Üniversite öğrencisi. Bir araya geldiğimiz zamanlarda bana karşı aşırı negatif davranıyor. Mesela ortam oluyor aile içinde ve ben konuşunca suratını öyle bir hale sokuyor ki. Sanki kendimi böcekmişim gibi hissediyorum. Her şeye küsüyor, bağırıyor. Yeter bıktım senden defolup gitmek istiyorum diye sinir krizi bile geçirdi. Hemde ne yüzünden biliyor musunuz? Temizlik. Böyle boktan bi konudan. Geçen gün de baktım kitap okuyor ama altını çizerek. Bende takıldım ona. Sen kitapları altını çizerek mi okuyorsun, gelecek nesillere de kalmasın mı? Çok bencilce bence falan diye ama hani suratımı görseniz tamamen takılıyorum. Bu başladı bana senin hayatın romanlardan ibaret olduğu için anlamazsın tabi felsefe kitaplarından. Kimseyi de ilgilendirmez istersem kitabı parçalar o parçaları yer yutarım diye. Ama öyle hararetli ki anlatamam. Evlenip defolup gidicem zaten şunun şurasında ne kaldı? Bilmem ki bir kere gelsin ben otururken bi laf atsın, bi öpsün, takılsın. Asla. Ama benim kanım kaynar gider öper koklar takılırım. Ne bilim kişiliği öyle desem elaleme karşı iyi. Arkadaşlarıyla bir iki kez mesajlarını gördüm hani inanamadım öyle böyle sevgi cümleleri değil. Ölüp bitmiş arkadaşlarına. Kişiliği öyle desem değil yani. Üzülüyorum. Artık çocuk yaşta değil. Ben kardeşliğimiz bu kadar sallantıda olsun istemiyorum. İkimizde aile kurduğumuzda birbirine yaslanan iki sıkı kardeş olarak devam edelim istiyorum. Onun da akıl etmesi gerekmez mi? İt köpek muamelesi gösteriyor kendimi sorgulamaktan bıktım. Üç gündür konuşmuyoruz. Ne yapmalıyım?
Sizinle ilgili sıkıntıları var net , ben karşıma alır konuşurdum güzelce...

Çok eleştiriyor yada şaka adı altında iğneliyor olabilir misiniz?
Temizlik konusunda sizden farklıyla ve siz buna sürekli uyarıda bulunuyorsanız bıkmıştır belki.
Bana geçen sizin eleştirel yanınızdan şakalarınızdan usanmış hemen parlıyor gibi geldi

Bişey yaşadınız mı öncesinde ne biliyim çok istediği bişey sizin fikriniz yüzünden olmamış gibi vs ? Hep mi böyleydi?
Ya bakıyorum iki kardeşin arasında olan şeylerden daha fazlası yok. İlk çocuk olmanın ezikliğini ailede hep yaşadım. Ama ne ben ne de ailem asla onu hiçbir şeyden geri bırakmadık. Anlamıyorum kimse mükemmel değildir benim de vardır hatalarım ama o da mükemmel değil ve benim onu alıp canımın içine sokarcasına sevme isteğime karşı o nasıl bu şekilde davraniyor anlamıyorum. Sanki yuvasını mı yıktım? Bi hatam olduysa bile bunca sene hiç mi erimez insanın gönlü? Nedir yani anlamıyorum. Kendisiyle defalarca konuştum ama yok.

Sen kitapları altını çizerek mi okuyorsun, gelecek nesillere de kalmasın mı? Çok bencilce

Bir süre gıcık edecek yorumlar yapmayi bıraksanız belki biraz aranız düzelebilir. Bu bana dense öfff bi sus diyesim gelir yani.😃 zaten aranız süper degilken böyle konuşmalar iyice bayar. Daha güzel sohbetler bulabilirsiniz

Sevmiyordur, çok garip ama olası
Kıskanıyor olabilir mi? Rakip olarak mı görüyor acaba?

Ya bakıyorum iki kardeşin arasında olan şeylerden daha fazlası yok. İlk çocuk olmanın ezikliğini ailede hep yaşadım. Ama ne ben ne de ailem asla onu hiçbir şeyden geri bırakmadık. Anlamıyorum kimse mükemmel değildir benim de vardır hatalarım ama o da mükemmel değil ve benim onu alıp canımın içine sokarcasına sevme isteğime karşı o nasıl bu şekilde davraniyor anlamıyorum. Sanki yuvasını mı yıktım? Bi hatam olduysa bile bunca sene hiç mi erimez insanın gönlü? Nedir yani anlamıyorum. Kendisiyle defalarca konuştum ama yok.
Biraz anne babanızın onun yanında size olan tavırları da önemli. Eşit tutup değerli hissettirince kardeşler de birbirine değer veriyor, bağları kuvvetli oluyor.

3 kızım var birbirlerine karşı ilişkilerini gözlemleme fırsatım oluyor. Büyük kız ortancaya psikolojik baskı yapıyor mesela arkadaş ortamında sürekli dışlar, kardeşini sevmediğini her zaman dile getirirdi (4-5 yaşlarında iken), normal de büyük kızım sakin, sessiz uyumludur ama ortanca ile sürekli didişir (araları 1 yaş) aksine küçük kızıma karşı anne gibidir sorumluluğunu alır ilgilenir. Büyük kızıma sürekli anlatıyoruz şimdi kardeşin seni çok seviyor ama sen onu sürekli dışlıyorsun büyüdüğünüz zaman seninle görüşmek istemeyebilir diye.

Belki sizde farkında olmadan kardeşinize karşı kötü davranıyorsunuz, hoşuna gitmeyen şeyler yapıyorsunuz o yüzden tahammülü kalmamıştır

Bir yerde görmüştüm ilkel insanda en büyük rakibin kız kardeşindir😁
Kız kardeş candır olmaması büyük eksikliktir
Bekleyin derim biraz daha olgunlaşsın

Sizi sevmiyordur, bu kadar basit.
Kardessiniz diye iyi anlaşacak değilsiniz ki.
Ya karakterinize uyuz oluyordur, ya zamanında farketmeden yaptığıniz şeylerle onu kirmissinizdir, ya da ailenizin ayrımcılık dolu davranislari olmuştur size bilenmistir.
Bir sürü sebep var.
Benim çevremde de kardeşinden cidden hiç haz etmeyen insanlar var. Yurtta bir sene bile karakteri benden çok farklı insanlarla aynı odada kalırken çok zorlanip hayattan soğumuştum. Sırf kardeş olduğun için karakteri senden çooook farklı biriyle doğduğundan beri muhatap olmak eminim ki zor bir şeydir.
Benim ablam başak burcu mesela ama dünyanın en dağınık insanlarından biri olan benle aynı odayı paylaşıyordu yıllarca.
Kardeşlik zor zanaat

İstersem parçalar yerim diyen kardeş benim bizde 🙄😁 ya güldüm kusura bakmayın da o kadar tanıdık ki. 3 kız kardeşiz bizde; özellikle ortanca anlam çok çatışırız, bu arada küçül de değilim yaşım 36. Geçen bir psikolog paylaşmıştı; kötü ebeveynlik kardeş ilişkilerini de bozuyor, diye. Tam böyle değil de işte özü o. Bizdeki sebep de bu mesela; senelerce çalışıyor olmanın, akademik olarak daha başarılı olmanın, daha belki gözü açık olmanın (bu da iyi mi kötü bir şey mi onu sorguluyorum bu ara), inanın daha sağlıklı olmanın bile… ceremesini çeker gibi gözardı edilen kardeş oldum. Çok abartılı değil tavırlar annemlerinki ama bebeklik ve çocuklukta kodlanan şeylerin sonucu sanırım. Misal ablam ameliyat oldu kolundan seneler önce ağır poşeti sen al, desen annem başlar gözlerim dolmaya (bu arada benm tepkler terapi sürecinden sonra çok çok arttı, öncesinden farkında bile değildim). Ancak herkes bim gibi aşırı kodlanmış olmaz, acaba aileniz böyle bir şey ya da kıyas falan.. yaptı da kardeşimiz ondan mı etkilendi? 🤔

benim onu alıp canımın içine sokarcasına sevme isteğime karşı o nasıl bu şekilde davraniyor anlamıyorum.
Ama benim kanım kaynar gider öper koklar takılırım.
Bu bence daha ilginç.
Size hiç yakınlık göstermeyen kardeşimizi gelip gidip öper misiniz?
Belki bundan da rahatsız oluyordur. İnsanın sevmedigi birisi tarafindan öpülmesi kötü bir şey.
Benim ablamla aram iyidir ama gidip de öpmem durup durup. 6 yaşında yeğenim var. Onu da öpmem, annemler de öpmez. Önce izin alırız. Bazen (bana değil de anneme) hemen alisamaz, önce izin vermez opmesine, annem saygı duyar mesela. Günün ilerleyen zamanlarında kız alıştıkça tekrar şansını dener.
Bu yüzden bana ilginç geliyor, kocaman kıza - ki sizi sevmediğini ağzıyla da dile getiren birine sarilma isteğiniz.
Belki de ihtiyacınız olan şey mesafedir.
Siz evden gittikten sonra her şey daha iyi olur
Arasıra haftasonu yatıya cagirirsiniz, çıkar sosyal hayatta bir gün geçirirsiniz, zamanla bebek mebek, yine aranız iyiye döner. Belki de tek ihtiyacınız olan şey mesafedir

Kitap okurken böyle bir şey dense ben de kızarım herhalde. Aşağılamışsınız sanki. Her sözünüz böyleyse tepki göstermesi normal ama değilse karakter meselesi. Dört kardeşiz biz. İkisiyle asla anlaşamam. Elimden geldiğince iletişim de kurmayız. Ama biriyle aram çok şükür çok iyi. Karakter uymazsa olmuyor.

Back
X