• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karbonat ile Diş Beyazlatmak nasıl olur

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Mnyk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bunu epey öncesi denedim kendim akil ederek:))
dislere birazcik fayda etti ama dudaklarim kurudu, catladi 3-4 gün iylesmesini bekledim.sürekli dudak nemlendiricisiyle dolasdim.
eger kullanicaksaniz lütfen az kullanin ve dudaklara degdirmeyin:)
 
kizlar sselam herkese uzun zamanddir giremiyodum nete sonuc alanlari okuyunca cok sevindim az kullanin kabartma tozunu bide sadece dislere temas ettirin dudaklara degdimi belki zarar verir kuruluk vs gibi
her bünye bir degil tabiki
 
kizlar bende denedim.. ama kesinlikle tavsiye etmiyorum yaptigima yapacagima bin pisman oldum inanin.. evet faydasi oluyo ama cok deil ve dis etlerimi mahvettim resmen.. kan kirmizisi oldu ve 4 gün oldu hala gecmedi.. dis etlerim cekildi ve minik delikler acildi dis etlerimde.. sakin yapmayin cook zararli.. cok pismanim:umursamaz:
 
ya kabartma tozu da kimyasal birsey degil mi? zararlı olabilir, onun yerine limon kullanıyorum ben...
 
ben bunu epey öncesi denedim kendim akil ederek:))
dislere birazcik fayda etti ama dudaklarim kurudu, catladi 3-4 gün iylesmesini bekledim.sürekli dudak nemlendiricisiyle dolasdim.
eger kullanicaksaniz lütfen az kullanin ve dudaklara degdirmeyin:)

çatlaklar için kakao yagı öneririm.. tadı berbat ama süper etki edio.. hem pahalıda deil ben bi şişesini 6liraya almıştm
 
kızlar ben denedim ama benim dudaklarımın iç kısmı felaket acıdı yaa ve dişetlerim de kanadı.sonuçta sadece dişelerime değdirmeye çalıştım fakat sonuçta diş fırçası ile fırçalıyoruz ister istemez dişetine gelio :1: ama rengi hemen farketti acaba artık yapmasam mı yaa gerçi ben çok diş fırçalayan bi insanda değilim üşeniyorum günde 1 defa bile fırçalamıyorum :(
 
Arkadaşlar internetten bi yazı buldum sizinle de paylaşmak istedim.
AĞIZ VE DıŞ BAKIMINDA 30 HATA
Ağız ve diş sağlığı konusunda farkında olmadan yaptığımız hatalar, kimi zaman telafisi çok güç sonuçlar doğurabiliyor. Buna rağmen, toplumumuzda her konuda olduğu gibi diş bakımı konusunda da kulaktan dolma bilgilerle hareket etmek oldukça yaygın.
Maxicep.com - Ağız ve diş bakımında 30 hata
Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, ağız ve diş bakımında doğru bildiğimiz yanlışlar ya da yanlış bildiğimiz doğruları şöyle sıraladı:

"1- Sert diş fırçası daha iyi temizler. (YANLIŞ)
Dişleri iyi fırçalamak; fırçanın sertliğiyle değil, fırçalama tekniğiyle ilgilidir. Genellikle orta sertlikte diş fırçaların kullanılması uygundur. Çok sert fırçalar, dişleri aşındırabilir.
2- Bastırarak fırçalamak daha iyi temizler. (YANLIŞ)
Bastırarak fırçalamak; dişleri temizlemek yerine, "fırça çürüğü" dediğimiz aşınmalara neden olur. Dişlerin mine tabakası aşındığı için, alttaki sarı tabaka ortaya çıkar ve dişler daha sarı gözükür. Ayrıca sert fırçalamak, dişlerde hassasiyete ve diş eti çekilmesine neden olur.
3- Beyazlatıcılı diş macunları dişlere zarar verir, zamanla aşındırmalara sebep olur. (DOĞRU)
Diş beyazlaştırıcı olarak piyasada satılan macunlar aslında dişleri beyazlatmaz. Ayrıca antitartar veya sigara içenlere yönelik üretilen diş macunlarında da yoğun miktarda aşındırıcı maddeler olduğu için uzun süreli kullanımda diş minesine kalıcı zararlar verebiliyor.
4- Karbonat ve tuzla fırçalamak dişleri beyazlatmaz. (DOĞRU)
Karbonat ve tuz, iri granüllü maddeler olduğu için dişin mine tabakalarını çizer ve aşındırır. Bunun sonucunda dişler parlaklığını kaybeder ve yiyip içtiğimiz besinlerle, dişler daha kısa zamanda doğal rengini kaybeder.
5- Diş macununu fazla kullanmak dişleri çizer. (YANLIŞ)
Dişlerin mine tabakasının çizilmesi; macunun fazla kullanılmasıyla ilgili değil, kullanılan macunun granüllerinin büyük olmasıyla ilgilidir. O yüzden granülleri büyük olan macunların uzun süreli kullanımından kaçınılmalı. Fırçanın üzerine konulan macunun miktarı ise "mercimek tanesi" büyüklüğünde olmalı.
6- Dişler, macun ve fırça ıslatılarak fırçalanmalı. (YANLIŞ)
Diş fırçası, fırçalamaya başlamadan önce ıslatılmamalıdır. Çünkü fırça kılları ıslatılınca, sertliğini kaybeder. Macunun köpürmesi için de yeterli sıvı ağızda mevcuttur.
7- Dişler kahvaltıdan önce fırçalanır. (YANLIŞ)
Dişler günde en az iki kez, kahvaltı ettikten sonra ve yatmadan önce fırçalanmalı. Dişler fırçalandıktan sonra, dilin üst yüzeyi de yumuşakça dili tahriş etmeden fırçalanmalı.
8- Estetik diş doğuştan olur, çarpık dişten kurtuluş yok. (YANLIŞ)
Dişte şekil bozukluğunu düzeltme, dişler ağızda mevcut olduğu sürece her yaşta uygulanabilir. Ortodontik tedavi ya da porselen kaplama (lamina) sayesinde; dişler mevcutsa, her yaşta düzeltme yapılarak, güzel görünen dişlere sahip olunabilir.
9- ımplant çene kemiğine en uygun şekilde seçilir ve uzman hekim yaparsa düşme riski yüzde 1 oranına kadar düşer. (DOĞRU)
10- Bütün dişleri çekip yerine implant yerleştirilebilinir. (YANLIŞ)
ımplant'ı, eksik olan dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olarak tanımlayabiliriz. ımplant uygulaması sadece, yara iyileşmesini etkileyen bir sistemik hastalık ile kontrol altında olmayan kalp ve şeker hastalığı söz konusu ise yapılmaz.
11- Dişleri çamaşır suyu gibi temizlik ürünleri ile fırçalamak dişleri asla beyazlatmaz, çok sağlıksızdır. (DOĞRU)
Diş beyazlatma işlemi, mutlaka bir diş hekiminden profesyonel yardım alınarak yapılmalıdır. Kulaktan dolma bilgilerle diş beyazlatmaya çalışmak son derece yanlıştır.
12- Beyazlatma (bleaching) dişleri daha da sarartır. (YANLIŞ)
Beyazlatma işlemi, normal diş rengini daha da açmak için yapılır. Beyazlatmanın ilk yapıldığı dönemlerde kahve, çay ve sigara gibi dişleri renklendirecek etkenlerden uzak durmak gerekir. Beyazlatmayı yapacak hekimin tavsiyelerine uyulursa, beyazlatmanın hiçbir yan etkisi yoktur.
13- Diş taşı temizliği dişin minesine zarar verir. (YANLIŞ)
Diş taşı temizliği, uzman bir hekim tarafından doğru uygulandığı takdirde minenin zedelenmesine neden olmaz. Çünkü diş taşı temizliği işleminde diş dokusuna zarar verilmeden, diş yüzeyine ait olmayan oluşumlar (plak, diş taşı) uzaklaştırılır.
14- Diş taşları temizlendikten sonra daha çok diş taşı oluşur. (YANLIŞ)
Dişleri düzenli ve doğru fırçalamak diş taşı oluşumunu engeller. Altı ayda bir diş hekimi kontrolü sayesinde, iyi fırçalayamadığımız alanlarda oluşan diş taşları, hekim tarafından temizlenmiş olur. Bunun da dişe hiçbir zararı yoktur.
15- Ağız kokusu herkeste olur ve geçmez. (YANLIŞ)
Ağız kokusu; çürük diş, diş eti hastalığı, sindirim sistemi ile ilgili rahatsızlıklar, sinüzit yahut üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanabilir. Bu hastalıkların tedavisi sonucunda ağız kokusu önlenebilir.
16- Diş röntgeni doğada alınan radyasyondan daha azdır. (DOĞRU)
Diş röntgenleriyle alınan radyasyon oldukça azdır. Bu radyasyon doğada alzi büyük olan macunların uzuınan radyasyondan daha azdır.
17- Hareketli protezler çamaşır suyuna konursa beyazlar. (YANLIŞ)
Hareketli protezleri çamaşır suyuna koymak zararlıdır. Çamaşır suyu, protezin kırılganlığını artırır, ömrünü azaltır. Protezler için özel temizleme tabletleri vardır ve onlar kullanılmalıdır.
18- Çekilen 20 yaş dişinin yerine diş yaptırmaya gerek yoktur. (DOĞRU)
20 yaş dişi çekildiyse, yerine protez diş yaptırmak gerekmez.
19- Diş fırçalarken diş etlerinin kanaması iyidir. (YANLIŞ)
Diş fırçalarken görülen kanamalar, diş eti iltihabının belirtilerinden biridir. Vakit geçirmeden bir diş hekimine başvurmak gerekir. Diş etlerinin, kanamadan dolayı fırçalanmaması sonucu, mevcut iltihabi durum şiddetlenecektir. Hastalar kanama olan bölgeyi daha iyi fırçalamalı ve diş hekimine tedavi için başvurmalı.
20- Diş ağrıyınca dişin üzerine aspirin, tütün, kolonya, rakı ve tuz koymak ağrıyı keser. (YANLIŞ)
Alkol ve alkol içerikli maddelerin diş ve dişeti bölgesine uygulanması sonucu dişetlerinde "alkol-aspirin yanığı" denilen komplikasyonlara neden olur. Dişlerin üzerine uygulanan diğer maddelerin (tütün, tuz gibi) de ağrı kesici özellikleri yoktur. Ağrı, ancak mevcut sorun giderildiğinde ortadan kalkar
21- Çekim için kullanılan lokal anestezikler morfindir ve bağımlılık yapar. (YANLIŞ)
Diş hekimliğinde kullanılan lokal anestezik maddeler morfin içerikli değildir ve alışkanlık yapmaz. Morfin, tıp alanında sınırlı vakalarda kullanılan bir tır.
22- Anestezi yurtdışından gelen morfinle yapılırsa ağrımaz. (YANLIŞ)
Günümüzdeki lokal anestezik maddeler belli standartlarda üretilmiştir. Avrupa malı olmasına gerek yoktur.
23- Erkek ya da bayan diş hekimleri arasında bir fark yoktur. Erkek daha iyi diş çeker diye bir durum yoktur. (DOĞRU)
24- Süt dişleri daimi dişlere sürme rehberliği yapar, zamanından önce dişler çekilmez. Süt dişleri düşecek de olsa dolgu yapılmalıdır. (DOĞRU)
Süt dişinin erken çekimi, alttan gelen daimi dişlerde çapraşıklığa ve çene kemiği gelişiminde bozulmalara neden olur. Bu nedenle düşecek de olsa dolgu yapılmalıdır.
25- Hamilelikte dişten kalsiyum çekildiğinden, dişetleri kanar. (YANLIŞ)
Hamilelik dönemindeki diş eti kanaması, dişten kalsiyum çekilmesi nedeniyle olmaz. Kanamanın nedeni, ağız bakımının yeterli sağlanmaması halinde hamilelikteki hormonal değişiklikler sonucu dişeti iltihabının oluşması veya mevcut dişeti iltihabının şiddetlenmesidir.
26- Her hamilelik bir diş götürür. (YANLIŞ)
Her hamilelikte diş kaybının gerçekleşmesi söz konusu değildir. Ağız bakımının tam olarak sağlanamaması, tedavi edilemeyen çürüklerin varlığı ve diş eti hastalıklarının ilerlemesi durumunda diş kayıpları görülür
27- Hamilelikte diş tedavisi bebeğe zarar verir. (YANLIŞ)
Aciliyet gerektiren diş tedavileri, hamileliğin her döneminde yapılabilir.
28- Çürük diş çekildikten sonra pis kan akıtılmalıdır, çekilen dişin yerini kanatmak iyidir. (YANLIŞ)
Diş çekiminden sonra, çekim boşluğuna hastanın yaptığı müdahaleler sonucu bölgenin sürekli kanatılması ya da pıhtının uzaklaştırılması, diş çekimi yapılan yerin iltihaplanmasına neden olur. Oluşan pıhtı korunmalıdır.
29- Diş teli sadece çocuklarda değil yetişkinlerde de kullanılır. (DOĞRU)
Ortodonti (tel tedavisi) alanındaki son gelişmeler sayesinde; tel tedavisi sadece çocuklara değil, erişkin hastalar için de uygulanabilir.
30- Ağrıyan dişi çektirip kurtulmak çözüm değildir. Dişi tedavi ederek mümkün olduğunca ağızda tutmak gerekir. (DOĞRU)
Çürük diş için mümkün olan her türlü tedavi uygulanmalı. Çünkü ne fonksiyon, ne de estetik yönünden hiçbir protez kendi dişinizden daha iyi olamaz".
 
:lepi::teytey:sositosositokizlar uzun zamandir dislerimdeki sararmalardan kurtulmak istiyordum arada karbonatla falan beyazlatmaya calistim ama o kadarda etkili olmamisti gecen doktorda beklerden ünllülerin minik sirlari diye bi köse vardi ketrin zeta cons dislerinin beyaz ve parlak olmasini kabartma tozuna borclu diye yazi gördüm evde denedim inanin acayip farkediyo ve temizligi hissediyosunuz ben önce macunla fircaladim sonra fircama biraz kabartma tozu döktüm bir-birbucuk dakika fircaladim hemen farketti aninda esimde farketti oda memnun kaldi insallah sizdede faydasi olur
ben bundan sonra kabartma tozunu hep kullancam haftada iki-üc kere yapmayi düsünüyorum deneyenler olursa sonuclari bekliyorum
unutmadan dilinize fazla degirmeyin tadini sevmeeyenler olabilir kabartma tozunun

kızlar 5 dk önce okudum hemen uyguladım gözle görülür bir beyazlama var hemde ilk seferdee yaaa saoll Mnyk kaydirigubbakcemile5
 
bunları okudum şok oldum resmen

arkadaşlar kabartma tozu gibi sert maddeler diş minesini mahveder, diş etlerine inanılmaz zarar verir

şimdi şöyle düşünün mine dokusu dişinizin koruyucu kalkanı ve siz beyazlatmak için üstteki renklenmiş tabakayı kaldırıp altta daha beyaz olan mineyi açığa çıkarıyorsunuz yani koruyucu kalkanı aşındırıyorsunuz
dişi beyazlatmıyorsunuz ki, sararmış diş dokusunu ortadan kaldırıyorsunuz bi süre sonra açığa çıkan mine de sararıcak periyodik olarak aynı işlem uygulanırsa düşünün olacakları

beyazlatıcı diş macunları bile önerilmez arkadaşlar içinde aşındırıcı maddeler var, bu yöntemi sürekli uygularsanız, mine sürekli aşınırsa hassasiyetle başlayan diş kaybına giden sonuçlar alırsınız, bir iki kere fırçalayıp geçici bir beyazlık sağlarsınız ama alışkanlık olduğu zaman sarı olan dişleriniz bile kalmaz ağzınızda

bu gerçekten çok zararlı bir yöntem, dişi yavaş yavaş ortadan kaldırmaktan başka bir şey değil


kimyasal zarar vermiyorda organikmi zarar verecek.kaydirigubbakcemile3
organik beyazlatıyoruz dişleri işte ne zararı olursempatiksalakcinni

biraz araştırın arkadaşlar lütfen, gerçekten şok üstüne şok oldu bana bu mesaj

geliştirilen madde bilimadamları tarafından geliştirilen bir madde,yıllarca üzerinde çalışılmış, testlerden geçen bir madde, zararsız demiyorum ama emin olun ki karbonat kadar zararlı değil
 
Son düzenleyen: Moderatör:
bir arkadaşım limon ve karbonatı kullanmış dişleri için,önceleri çok memnun kalmış çünkü beyazlatıyormuş fakat sonraki hali içler acısı.. :a015: çünkü zamanla beyazlaşıyor diye sık sık uyguladığı bu yöntemler yüzünden inanılmaz şekilde diş etlerinde çekilme oldu öyleki diş kökleri siyah siyah görünüyor artık... sadece buda değil dişlerini o kadar çizmiş ki şuan dişleri ilk şikayet ettiği günden daha sarı ve çizikler o sarılıklarla dişlerin üstünde duruyor..ne kadar fırçalarsa fırçalasın beyazlatamıyor..

kısacası kesinlikle tavsiye etmem... :olmaz: akıbet vahim cunku
 
dişetlerimde çekilme oldu diyen arkadaşlar sorum size...
kabartma tozu kullanmadan önce de diş eti probleminiz varmıydı?
yani, günlük fırçalamadan sonra diş etlerinizde kanama oluyormuydu?
ona göre denicem bende....
 
bunları okudum şok oldum resmen

arkadaşlar kabartma tozu gibi sert maddeler diş minesini mahveder, diş etlerine inanılmaz zarar verir

şimdi şöyle düşünün mine dokusu dişinizin koruyucu kalkanı ve siz beyazlatmak için üstteki renklenmiş tabakayı kaldırıp altta daha beyaz olan mineyi açığa çıkarıyorsunuz yani koruyucu kalkanı aşındırıyorsunuz
dişi beyazlatmıyorsunuz ki, sararmış diş dokusunu ortadan kaldırıyorsunuz bi süre sonra açığa çıkan mine de sararıcak periyodik olarak aynı işlem uygulanırsa düşünün olacakları

beyazlatıcı diş macunları bile önerilmez arkadaşlar içinde aşındırıcı maddeler var, bu yöntemi sürekli uygularsanız, mine sürekli aşınırsa hassasiyetle başlayan diş kaybına giden sonuçlar alırsınız, bir iki kere fırçalayıp geçici bir beyazlık sağlarsınız ama alışkanlık olduğu zaman sarı olan dişleriniz bile kalmaz ağzınızda

bu gerçekten çok zararlı bir yöntem, dişi yavaş yavaş ortadan kaldırmaktan başka bir şey değil




biraz araştırın arkadaşlar lütfen, gerçekten şok üstüne şok oldu bana bu mesaj

geliştirilen madde bilimadamları tarafından geliştirilen bir madde,yıllarca üzerinde çalışılmış, testlerden geçen bir madde, zararsız demiyorum ama emin olun ki karbonat kadar zararlı değil


peki ne önerirsin?!
 
ilk yazıda hemen başlıyorum diyip son yazıda amanın dedim.... evet peki ne yapmak gerek bunun için?
bi de ben sigara kullanmıyorum ama buna rağmen dişimi fırçalayınca tamam iyi de yemek yediğim zaman çok sararıyo, bazen çok kötü duruyo..
 
ben kabartmsa tozunu arada kullanıyorum ama aman aman bi etkisi olduğunu söyleyemem
 
Back