mesajı bir yıl sonra gördüm ama cevap vericem:)
bende tam bi diş hkimine sorrk yapmak lazım yok mudur acaba burada diordumyazınızı gördüm.... bilgilerinizi beklioruz... bakalım hocalar ne diyecek bende merk ettim...
ben ilk mesajımda yazmıştım aslında bu tekniğin neden olacağı durumlar, itiraf edeyim arada bende uygulamıyor değildim lisedeyken...tekrar edicem şimdi:)
dişler üzerinde mine adını verdiğimiz koruyucu bir doku var içilen kahve sigara yemek artığı lekeleri bu mineyi sarartıyor ve sonuçta dişler sararmış oluyor.
karbonat oldukça sert bir madde karbonatla diş fırçalandığında bu sarı doku kaldırılıyor, yani koruyucu doku kaldırılmış oluyor... bu yöntem uzun vadede işlersürekli sürekli mine dokusu kaldırılırsa dişlerde hassasiyet oluşur dahası mide düzensiz bir şekilde kaldırıldığı için artıkların birikimi daha kolay olur ve daha çabuk sararma gözlenir. yani bir kısır döngü oluşur
benim tavsiyem böyle bir yöntem yerine normal diş macunuyla günde 2-3 kere dişlerinize fazla baskı yapmadan fırçalamanız beyazlatıcı macunlarda dişleri aşındırır çünkü. aslında en etkili çözüm alışkanlıkları değiştirmektir
illa diş hekimine gitmeniz gerekmez, sonuçta diş beyazlatma işlemleride alışkanlıklar devam ettikçe sonuç hep aynı olur.
var olan plağı en etkili şekilde dişlerin temizlenmesi kaldırır, ama piyasadaki bazı gargaralarda uzun vadede etkili oluyor.
buda dişlerin bir nebse daha parlak görünmesini sağlar.