1..sebzeler konusunda şanslısın annen sayesinde organik olmayan herşeyi yiyebiliyorsun biz bunlardan mahrumuz pazarda markette ne buluyorsak onu yiyoruz...domates kışın almıyorum havuç ve yeşillik yiyorum kahvaltıda, salçamı kendim yaptım
2..süt ürünleri...artık bütün proflar sütçü edinin onlardan süt alın en az 15 dkk kaynatın diyorlar eskiye dönüş var, ben Ankara'da yaşıyorum işlek bir caddede 6 ay sütçü bulamadım yürüyüş yaparken yöresel ürünler saatn bir bayanda köy yumurtası bulmuştum sütte satıyorlarmış her hafta kapıya getiriyor 10 lt süt alıyorum, yoğurdumu ve peynirimi yapıyorum...
3..et..ben 7 aydır tavuk almıyorum çiftlikteki videolarını seyrettikten sonra mıdem bulandı...serbest gezende dediğin gibi pahalı en az 2 kg bana çok gelir dolapta bekletmeyıde sevmıyorum cabuk zehırlıyor dıye....almıyorum eti de kasaptan güvenilir marketten alıyorum
4..bir kolide serbest gezen köy yumurtası alıyorum sütçüden ...nerden serbest olduğunu anlıyorum 6 ay organık aldım onlar kalıpdan çıkmış gibiydi, lekesizdi.... bunlar hepsinin büyüklüğü farklı, kalıptan çıkmış gibi değil kimisi kalın kimisi ince yumurtanın bazı yerlerı eğri, kırıncada beyazı sarısından ayrılmıyor,, tavuktan çıkarken yumurtanın şekilleri değişmiş yarın gelince kolının resmını cekıp yayınlayayım...diğer yumurtalar makineyle çekıldıgı ıcın tavuk zorlanmıyor ve hepsı aynı şekilde çıkıyor...
yumurta konusunda haklısın samanın üstüne koyup satıyorlar onları çok gördüm ve benim 3 ay önceki tahlillerimde kolestrolum, trigriselit ve kötü kolestrolum de yukselmıştı diğerleri tamamda kötunun yukselmemesı gerekıyordu neden yukseldı ıyı dıye yedıgım kötü yumurtalardan....1 ay sonra tekrar tahlıl yaptıracağım bakalım ne çıkacak ...
5.... sucuklar....sucuklarımıda kendim yaptım karatay kıtabına bakarak
6...sirkeler...sirkelerimide kendim yaptım karatay kitabına bakarak...
7..tuz...çankırı dan krıstal kaya tuzu aldım..yatıya gideceğim yerlere çantamda götürüp ondan kullanıyorum, dısarda yemek yemek zorunda kalıncada mumkun olduğunca tuzsuz yemeye çalışıyorum
8... yağlar...tereyağını Trabzon tereyağı alıyorum, zeytinyağını da sızma veya soğuk sıkım olarak bursa kavlaktan alıyorum zeytınlerle beraber....
9,...kuruyemişler..onlarıda çiğ olarak mümkün olduğunca kabukları çıkmamış almaya çalışıyorum yiyeceğim zaman kırıp yiyorum
elimizden gelenleri kendimiz yapıyoruz almak zorunda olduğumuzu da araştıra araştıra buluyoruz ve buradan birbirimize yazıyoruz birbirimizi yönlendırıyoruz...büyükşehirde ancak elimden bu kadarı geliyor
Gül hanım harikasınız. Bu inanılmaz aydınlatıcı bir karatay özeti olmuş. Unuttuğum, gözümden kaçan ya da hiç aklıma gelmeyen bilgiler var. Çok teşekkür ederim açıklamanız için.
size anlatmayı unuttuğum ufak bir bilgi vermek istiyorum. yoğurdu kendiniz mayalıyormuşsunuz, o halde yoğurdun kaymağıyla da kendi tereyağınızı yapabilirsiniz. Bu akşam, yazdan beri buzlukta biriktirdiğim tüm yoğurt kaymaklarından, tam iki kilo tereyağı yaptı canım canım annem..
İyi geceler, karanlıkta uyuyun ki melatonin hormonunuz çalışsın.
daha ne yatması ben leslie ye yeni başlıyorum
Supersin abla bravo:) bende gece boyu halıda yer hareketleri yaptim ara ara..jillian ve pilates karisimi..iyi oldu tv seyrederken ve kitap okurken ve ayni zamanda size yazarkensenin hesap oldu benimkide hepsi ayni anda...
Kolay gelsin
Bugün burada çok güzel işler çıkarıldı.
Liste bir karikaydı. Aslında benim, neredeyse ilk gördüğüm liste bu olduğu için hepsi böyle mi diye düşündüm bir an ama yorumlardan anladım ki herkes benim kadar gördüğünden etkilenmiş :) bu zevkli çalışma için arkadaşımı tebrik ediyorum.
Kabak çekirdeği için açıklamalar epey faydalı oldu.
Son olarak, yumurtayla ilgili soru işaretlerime verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
Yeni katılan arkadaşı da başlamaya karar verdiği için tebrik ediyorum ve burayı sık sık takip etmesini öneriyorum.
Ben karatayı uzun zamandır bilmeme, tanımama rağmen ilk defa kaçamaksız, hatasız yaptım. içim o kadar rahat ve mutluyum ki anlatamam.
bugünkü listem şöyle
sabah 8:30da 100 dk, 9 km yürüyüş yaptım.
10:30da kkk
akşam 18:30da her şeyden biraz biraz bir yemek yedim.
çerkez tavuğu 1 kaşık
kereviz 1 tabak
brokoli 2 çiçek (buğulama, limon zaytinyağı sarımsak soslu)
karnabahar 1 çiçek (buğulama, limon zaytinyağı sarımsak soslu)
pancar turşusu 4 kaşık
atom 1 kaşık (sarımsaklı yoğurtlu kurutulmuş acıbiber )
kıymalı ıspanak 2 kaşık
Benim öğünlerim genelde böyle oluyor. çeşit çok, her şeyden biraz biraz. ama bir araya gelince çok olmuş oluyorlar
Daha sonra bu konuyla da ilgili kafamı çok kurcalayan bir soru var onu da sizlerle paylaşmak istiyorum.
CUMA
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs etki eden egzersizlerdir)
KAHVALTI 12:00
Turp, dereotu, nane, domates, biber
Beyaz peynir
12 Yeşil Zeytin
Fındık, 2 kayısı, 1 hurma, 2 incir (ama yağa batırarak yedim)
Tavada yumurta
Siyah çay
18:36
Kavrulmamış çiğ kabak çekirdeği
Kuru fasülye
Soğan
Bulgur pilavı
Keten tohumlu yoğurt
Bunlardan birisi bağırsağımı çalıştırdı, keten tohumu dışında, çoğunlukla hergün yiyorum zaten. Acaba kabak çekirdeğimi. Eki Görüntüle 918415
SU
Teşekkür ederim, listemiz biraz eğlenceli olsun istemiştim. Beğenmenize sevindim. Ne güzel bir menü böyle.Bugün burada çok güzel işler çıkarıldı.
Liste bir karikaydı. Aslında benim, neredeyse ilk gördüğüm liste bu olduğu için hepsi böyle mi diye düşündüm bir an ama yorumlardan anladım ki herkes benim kadar gördüğünden etkilenmiş :) bu zevkli çalışma için arkadaşımı tebrik ediyorum.
Kabak çekirdeği için açıklamalar epey faydalı oldu.
Son olarak, yumurtayla ilgili soru işaretlerime verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
Yeni katılan arkadaşı da başlamaya karar verdiği için tebrik ediyorum ve burayı sık sık takip etmesini öneriyorum.
Ben karatayı uzun zamandır bilmeme, tanımama rağmen ilk defa kaçamaksız, hatasız yaptım. içim o kadar rahat ve mutluyum ki anlatamam.
bugünkü listem şöyle
sabah 8:30da 100 dk, 9 km yürüyüş yaptım.
10:30da kkk
akşam 18:30da her şeyden biraz biraz bir yemek yedim.
çerkez tavuğu 1 kaşık
kereviz 1 tabak
brokoli 2 çiçek (buğulama, limon zaytinyağı sarımsak soslu)
karnabahar 1 çiçek (buğulama, limon zaytinyağı sarımsak soslu)
pancar turşusu 4 kaşık
atom 1 kaşık (sarımsaklı yoğurtlu kurutulmuş acıbiber )
kıymalı ıspanak 2 kaşık
Benim öğünlerim genelde böyle oluyor. çeşit çok, her şeyden biraz biraz. ama bir araya gelince çok olmuş oluyorlar
Daha sonra bu konuyla da ilgili kafamı çok kurcalayan bir soru var onu da sizlerle paylaşmak istiyorum.
Kedicikkk yaramaz kedicik çok fenasın valla,hemen yedin yedinmi inciri..şimdi yemicektin tatlım
Arkadaşlar itiraf ediyorum yağlı inciri ,kabak çekirdeğini ben buldumben kediciğe vaktim oldukça aklıma ne gelirse mesaj atıyorum hemen,kedicik zaman kaybetmiyor :))
Afiyet olsun ye canım,kabak çekirdeği çok faydalı gerçekten daha önceden yazmıştım..özellikle çocukluk çağında oluşan kurt-solucan v.s.onları döküyor,boy uzatıyor içeriğinde bir çok vitamin de var..
Akşam mesajları okuyabildiğim kadarı ile okudum,telden cevp yazamıyorum,gözlerimde kapandı hemencik uyudum..
Bugün işe geldim,uzun zamandır cumartesileri sallıyordum bu hafta gelip bir toparlanma yazayım dedim,2014 dosyalarını hazırlıcam,muhasebecilerin işi daha başlamadı ay sonuna doğru yandık valla
Kahvaltımı ettim,evimi topladım süpür-sile hazır ettim..:işe geldim..nazar:çok iyiyim çok şükür..
Kedicikkk yaramaz kedicik çok fenasın valla,hemen yedin yedinmi inciri..şimdi yemicektin tatlım
Arkadaşlar itiraf ediyorum yağlı inciri ,kabak çekirdeğini ben buldumben kediciğe vaktim oldukça aklıma ne gelirse mesaj atıyorum hemen,kedicik zaman kaybetmiyor :))
Afiyet olsun ye canım,kabak çekirdeği çok faydalı gerçekten daha önceden yazmıştım..özellikle çocukluk çağında oluşan kurt-solucan v.s.onları döküyor,boy uzatıyor içeriğinde bir çok vitamin de var..
Akşam mesajları okuyabildiğim kadarı ile okudum,telden cevp yazamıyorum,gözlerimde kapandı hemencik uyudum..
Bugün işe geldim,uzun zamandır cumartesileri sallıyordum bu hafta gelip bir toparlanma yazayım dedim,2014 dosyalarını hazırlıcam,muhasebecilerin işi daha başlamadı ay sonuna doğru yandık valla
Kahvaltımı ettim,evimi topladım süpür-sile hazır ettim..:işe geldim..nazar:çok iyiyim çok şükür..
.
Şu an benim için uygun değildi ama işyerinde vardı, özellikle alıp yemedim. Ama zamanı gelince özellikle alıp yiyeceğim. Yağ ilede güzel oluyor, tadını hiç bozmadı. Tadını merak edip zeytinimin üzerine damlattığım yağa batırdım yedim.
Kahvaltımı bitirdim, şu an hala kabak çekirdeğine devam ediyorum.
gece rüyanda da çitledin mi kabak çekirdeğini
ilk başladığında da dut kurusu yiyordun her gün dut yok diyordum bitene kadar yiyeceğim kalmasın dedin ve hepsini yedin
seni seni seni incirin suçlusu belli oldudemek kediye incir önerirsin
kedi maşşallah duyduğunu anında alıyor vakit kaybetmeden ya yiyor ya sacına vücuduna uyguluyor....
maşşallah sana canımsabah sabah ne enerji bu karatay ın yapmanın faydaları hamileyken bile kendini zinde hissettiriyor...tu tu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?