- 24 Temmuz 2007
- 271
- 5
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende bu diyeti uygulayanların devamlı yazması taraftarıyım. Temmuz 15 itibariyle 1 ayı doldurdum. Vucudum diyete iyice alıştı. Tartılınca kaç kilo verdiğimi yazıcam Sevgiler...
Hadi biz yazalım da digerleri de katılsın o zaman..
Benim daha 2. gunum bu diyette ama diyete çok alışkın bir bunyem var..
O yuzden bu diyette çok mutluyum şuanda..Çok da iyi hissediyorum kendimi.
Sen hiç tartılmadın mı 1 ay boyunca? Ne kadar verdigin konusunda hic mi bir bilgin yok..
Kilo verenleri duyup örnek almak istiyorum da..
Merhabalar,
Ben 10 gun once, internette tesadufen buldugum Karatay dietini uygulamaya basladim, cunku karacigerimde yaglanma var ve cok zor kilo veriyorum, ve surekli aciktigim icin durmadan aralarda bir seyler yemek ihityacini duyuyordum. yurtdisinda oldugum icin kitap okumak firsatim olmadi ama internette 1 haftalik bir diet programi vardi, onu uyguladim.
1 haftadan sonra her sabah 2 yumurta yemek zor geldi. Onun yerine muz ve ceviz yedim, en zorluk cektigim de meyveye kisitlama getirmek oldu. Ne cin olursa olsun, her turlu ekmek yemek de yasak, artik bugun 9 gun sonra dayanamdim ve altin basak yedim, Ozellikle aksam yemekten sonra meyve yemek yasagi ve de saat aksam 8 den sonra hic bir sey yememek de zor, cunku aksam yemegini, spor da yaptiktan sonra, aksam 8 den sonra yiyebiliyorum.
Sekerli seyler zaten yasak, ama aksam yesil cay icerken sadece kuru erik ve kayisi yedim. Aslinda kilomda ve goruntumde henuz dramatik azalma yok ama 1 hafta daha sabredecegim.
Cunku kanimdaki insulin seviyesini ayarlamak istiyorum.
Ben zaten dusuk GI index mantigini bilerek beslenmeye calisiyordum, ama yine de arada yenilen borekler, karpuzlar, kucuk bile olsa cukulatalar hep kiloya donustu.
Bu dieti yapanlardan ricam, bu dietin suresi nedir? 1 haftadan sonra, sabah kahvaltida kepek ekmek yiyebiliyormuz? 1 haftadan sonra hangi meyvelere, ne zaman izin var?
Benim 5 kilo vermem gerekiyor, Bugun teadufen Ender Sarac in 1 haftalik yaz diyetini gordum, o da her aksam yemeklerden sonra bol bol meyva yemege izin veriyor.
kızlar ben kitabın tamamını okudum ve 10 gün önce kadar başladım diyete şunu söyleyeyim bu diyet beni acıktırmıyo yani ara öğün yapmıyorum. bi de spor yapsam süper olacak. ben buradan deneyimlerimi paylaşırım , birbirimize destek olursak daha iyi olur, dediğiniz gibi diyetin özü meyve dahil şeker yok, ekmek dahil unlu gıdalar yok, organik beslenmeye özen gösterilecek... ha bu arada meyve suyu da içilmemesi lazım ama ben her sabah 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu içiyorum...
canim bence senin yavas kilo vermen biraz muz, borek, cikolata, karpuz, kuru erik gibi seyler yemenden kaynaklaniyor olabilir. cunku muz, karpuz, kuru erik ve kuru kayisi, cikolata falan bunlar glisemik indeksi en yuksek olan seyler. yani bu diyette asil yenmemesi gereken seyleri sen az da olsa yiyorsun sanirim.
bence karatay diyeti diyet kitabi ama bu bir diyet degil yasam sekli, ben sahsen sadece 2-3 kilo fazlaydim ama 6 kilo birden verdim ve suan manken gibi oldum ayiptir soylemesi:) bu diyetten vazgecmeyi dusunmuyorum cunku bu benim icin artik bir yasam sekli. hersey kilo vermek icin degil sagligimiz icin, kalp damar sagliligimiz icin karacigerimiz bobreklerimiz icin omur boyu bu sekilde beslenmeliyiz bence.
ben iyice alistirdim kendimi, artik cikolataya karpuza muza hicbirseye ozenmiyorum, kendimi badem findik cevize alistirdim ve mutluyum. acikmiyorum seker krizlerine girmiyorum. adet donemlerindeki seker krizleri de bence yalan zaten, benim gecti hepsi.
insan aynadaki goruntusunu begendikten sonra bogazina hakim olabiliyor zaten
sana gecmis olsun oncelikle canim allah sifa versin, soruna gelirsem ben bu diyeti sadece bir sure icin degil yasam sekli olarak omur boyu surdurmeye calisicam
dün canan karatayın katıldığı programa face üzerinden soru sorma olanağı buldum,mutluyum:)
2 günde 1.5 kgın normal olup olmadığını sordum.ekmek yemeyince ödem atıyormuşuz hemen.ekmekte çok fazla tuz varmış.giden kilo ödemmiş yani ve gayet iyi dedi.vermem gereken 15 kg var.bunu ne kadar zamanda vermeliyim,dedim.bu kişiden kişiye değişirmiş.hormonlar,yaşam tarzı vs..bir de günde 4 km yürüyorum ben sabah aç karnına...
sıkma canını inş vereceğiz bu kiloları ben aldım karatay kitabını
çok güzel ama henüz başlayamadım çalışınca biraz zor oluyor
aslında bu diyette değil sağlıklı beslenme ve akabinde kilo veriliyor
benim anladığım ramazan itibariyle sağlıklı beslenerek vericem bu
kiloları birbirimize destekle daha rahat yapıcaz
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jazaam, cevabin ve iyi dileklerin icin tesekkur ederim, bu diet ile 6 kilo vermis olman cok guzel, ne kadar surede verebildin? Simdi bile artik hic ekmek yemiyormusun? Sanirim Karatay gunde sadece 1 ince dilim kepek ekmegine izin veriyor.
Fakat, benim ogrenmek istedigim, kahvaltida her gun yumurta yemek cok zor oldugu icin, buna alternatif neler yenilebiliniyor? Diete basladiktan 10 gunden sonra, izin verilen meyveler hangileri?
Sen kilo verdigin bu donemde, hangi meyveleri gunun hangi saatinde yiyebiliyordun?
Ben Karatay in doktorsitesindeki cevaplandirdigi sorulardan, kahvaltida yumurta yerine muz ve ceviz onerdigi icin tercih etmistim,ayrica internette cok arastirdim ve kuru kayisi ve kuru erikin, GI degerleri dusuk oldugu icin, gunde 10 taneyi gecmemek sarti ile yedim.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jazaam, cevabin ve iyi dileklerin icin tesekkur ederim, bu diet ile 6 kilo vermis olman cok guzel, ne kadar surede verebildin? Simdi bile artik hic ekmek yemiyormusun? Sanirim Karatay gunde sadece 1 ince dilim kepek ekmegine izin veriyor.
Fakat, benim ogrenmek istedigim, kahvaltida her gun yumurta yemek cok zor oldugu icin, buna alternatif neler yenilebiliniyor? Diete basladiktan 10 gunden sonra, izin verilen meyveler hangileri?
Sen kilo verdigin bu donemde, hangi meyveleri gunun hangi saatinde yiyebiliyordun?
Ben Karatay in doktorsitesindeki cevaplandirdigi sorulardan, kahvaltida yumurta yerine muz ve ceviz onerdigi icin tercih etmistim,ayrica internette cok arastirdim ve kuru kayisi ve kuru erikin, GI degerleri dusuk oldugu icin, gunde 10 taneyi gecmemek sarti ile yedim.