- 24 Mart 2019
- 220
- 77
- 13
- 32
- Konu Sahibi Hayvandostu
-
Görültüklerinde ben yanlarında değildim. Annem kötü biri değil aksine çok vicdanlı ve insanları kırmamaya özen gösterir. Fakat maddi açıdan ailemin takıntıları var ve burunları havada, varlıklı bir ailede doğup büyümüş ler rahat bir ailede. Aksini görünce yadırgıyor lar, ha annem çok kötü bir şeyler söylememiştir, ama istemeden belli etmiştir ben öyle düşünüyorum. Ayrıca görüşmeden sonra erkek arkadaşım akşam baya ağlamıştı, biz tırnağımızla buralara geldik annem babam tırnaklarıyla kazıya kazıya buralara geldi annenin küçümsemesi zoruma gitti, annem de üzüldü anneme de çok üzüldüm dedi. Çünkü annesi baya hazırlık yapmıştı bizimkiler gidecek diye. Neyse öyle iştePeki sence gerçekten ailen bu konuda hatalı mı?
Küçümsediler mi?
Görültüklerinde ben yanlarında değildim. Annem kötü biri değil aksine çok vicdanlı ve insanları kırmamaya özen gösterir. Fakat maddi açıdan ailemin takıntıları var ve burunları havada, varlıklı bir ailede doğup büyümüş ler rahat bir ailede. Aksini görünce yadırgıyor lar, ha annem çok kötü bir şeyler söylememiştir, ama istemeden belli etmiştir ben öyle düşünüyorum. Ayrıca görüşmeden sonra erkek arkadaşım akşam baya ağlamıştı, biz tırnağımızla buralara geldik annem babam tırnaklarıyla kazıya kazıya buralara geldi annenin küçümsemesi zoruma gitti, annem de üzüldü anneme de çok üzüldüm dedi. Çünkü annesi baya hazırlık yapmıştı bizimkiler gidecek diye. Neyse öyle işte
Valla Dediğiniz gibi ciddi bir fragman gördük ağır oldu. Ben ne kadar takılıyorsam şuan, o da aynı durumda. O da benim gibi tedirgin çünkü o da ailemşn yaptığını yanlış buluyor ve ileride nasıl yaparım diye geçiriyor kafasından, farkındayım yani. Ama o da benim bir suçumu olmadığını düşünüyor ve bunca zamanki tavrımı hareketimi de göz önünde bulundurarak bırakamıyor beni. Anlicağın aynı durumdayız, bitirmekte istemiyoruz sürdüremşyoruz da. Dediğim gibi baya mesafeliyiz iki taraftaOooo bütün bakışım değişti şuan ama..
Bu iş olur diye düşünüyordum karşı taraf alttan alır, gönül alırsa.
Ama şuan iki tarafın da birbirine karşı hataları var.
Şimdilik öylesine gönüller alınsa bile ilerde hep bir yerlerde sorun olacak belli ki..
Erkek arkadaşın ilerisi için bunları düşünemiyor mu hala istiyor?
Sonuçta ciddi bir fragman görmüş..
Görültüklerinde ben yanlarında değildim. Annem kötü biri değil aksine çok vicdanlı ve insanları kırmamaya özen gösterir. Fakat maddi açıdan ailemin takıntıları var ve burunları havada, varlıklı bir ailede doğup büyümüş ler rahat bir ailede. Aksini görünce yadırgıyor lar, ha annem çok kötü bir şeyler söylememiştir, ama istemeden belli etmiştir ben öyle düşünüyorum. Ayrıca görüşmeden sonra erkek arkadaşım akşam baya ağlamıştı, biz tırnağımızla buralara geldik annem babam tırnaklarıyla kazıya kazıya buralara geldi annenin küçümsemesi zoruma gitti, annem de üzüldü anneme de çok üzüldüm dedi. Çünkü annesi baya hazırlık yapmıştı bizimkiler gidecek diye. Neyse öyle işte
Valla Dediğiniz gibi ciddi bir fragman gördük ağır oldu. Ben ne kadar takılıyorsam şuan, o da aynı durumda. O da benim gibi tedirgin çünkü o da ailemşn yaptığını yanlış buluyor ve ileride nasıl yaparım diye geçiriyor kafasından, farkındayım yani. Ama o da benim bir suçumu olmadığını düşünüyor ve bunca zamanki tavrımı hareketimi de göz önünde bulundurarak bırakamıyor beni. Anlicağın aynı durumdayız, bitirmekte istemiyoruz sürdüremşyoruz da. Dediğim gibi baya mesafeliyiz iki tarafta
Maddiyat yüzünden de olumsuz baktıklarını ben de düşünüyorum. Ama bu kapalılık ta çok korkutmuş, kafalarında bir senaryo kurmuşlar. Haklısınız zaten vicdan azabı çekmenin bir diğer nedeni de bu yaşanan durum zaten. O gün orda değildim neler oldu bilmiyorum fakat ailem bile isteye yapmamışsa bile bu insanlar kendi kafalarından uydurmuyorlardur herhalde. Ama şöyle bi şry de var erkek arkadaşımda sadece onları evden alıp ev e geri bırakırken konuşmuş. Daha çok annesinin söylemleri üzerine küçümsendiklerini düşünüp ağlamış. Hangi taraf haksız bilmiyorum orda değildim ama ortada bir insan böyle bir durum için oturup ağlamış ve düşündükçe gözyaşlarımı tutamıyorumSu yazdiklarinizdan sonra cok üzüldüm erkek arkadasiniza.Anlasilan aileniz hic de alcakgönüllü davranmamis.Ben erkek arkadasinizin yerinde olsam evlilik konusunu iyice düsünürdüm.Ellerinden geleni yapmislar ama yaranamamislar.Belki de aileniz en cok da maddi farkliliklar yüzünden olumsuz görüyordur iliskinizi.
Bu arada maddiyat denilen şey de öyle çok kötü değil durumları. Annesinin 2 katlı perde dükkanı var babası ise Doğal Gaz tesisat ustası 30 yıllık. Söylediklerine göre 3 evleri varmış arazileri varmış. Fakat evlerindeki eşyalar güzel değilmiş diye ailem yalan söylediklerini düşünüyor. O da ayrı zoruma gidiyor çünkü doğru söylediklerini biliyorumSu yazdiklarinizdan sonra cok üzüldüm erkek arkadasiniza.Anlasilan aileniz hic de alcakgönüllü davranmamis.Ben erkek arkadasinizin yerinde olsam evlilik konusunu iyice düsünürdüm.Ellerinden geleni yapmislar ama yaranamamislar.Belki de aileniz en cok da maddi farkliliklar yüzünden olumsuz görüyordur iliskinizi.
Ben şimdiden yoruldum. Ama dediğim gibi karşımdakinin ah ını alırsam kötü çarpar beni bu kadar da eminim. Vicdanen de kaldıramıyorum onu bırakmayıMaalesef evlilik sadece iki kişi ile yapılmıyor.
Aileler de evleniyor.
O yaşam farklılıkları, misafir ağırlamaktan ikrama kadar, giyimden kuşama, çocuk yetiştirmeye kadar her şey
batacak, rahatsız edecek sizin tarafı.
Sussalar vücutları konuşacak.
Karşı taraf bir görmeyecek iki görmeyecek, kötü bir günde yeter ulan diye dağıtacaklar..
Siz de bir zaman sonra yorulacaksınız bu mücadeleden..
Çok iyi düşünmek gerekiyor..
İki farklı ailenin çocukları mutlu olamaz mı?
İmkansız mı?
Elbette hayır.
Ama hoşgörü şart.
Ve ortada bu yok gibi duruyor.
Ben şimdiden yoruldum. Ama dediğim gibi karşımdakinin ah ını alırsam kötü çarpar beni bu kadar da eminim. Vicdanen de kaldıramıyorum onu bırakmayı
Sevgi tabiki var, kimseyi böyle sevmeyeceğimi de biliyorum. Ama karşımdaki bensiz mutlu olacaksa eğer bunu bilseydim mutlu olacağını bilseydim bırakırdım tek başıma üzülürdüm. Ama işin içine vicdan girince beni çok zorluyorVicdan mı sadece, sevgi?
Maddiyat yüzünden de olumsuz baktıklarını ben de düşünüyorum. Ama bu kapalılık ta çok korkutmuş, kafalarında bir senaryo kurmuşlar. Haklısınız zaten vicdan azabı çekmenin bir diğer nedeni de bu yaşanan durum zaten. O gün orda değildim neler oldu bilmiyorum fakat ailem bile isteye yapmamışsa bile bu insanlar kendi kafalarından uydurmuyorlardur herhalde. Ama şöyle bi şry de var erkek arkadaşımda sadece onları evden alıp ev e geri bırakırken konuşmuş. Daha çok annesinin söylemleri üzerine küçümsendiklerini düşünüp ağlamış. Hangi taraf haksız bilmiyorum orda değildim ama ortada bir insan böyle bir durum için oturup ağlamış ve düşündükçe gözyaşlarımı tutamıyorum
Konuştum özür diledim o konu için. Dediğiniz gibi tabi ama insanın ailesi bu kadar olumsuz konuşunca arkasında durmayınca ilişkiyide mutsuz şekilde sürdürüyor. Ayrıca ben şuan ne kadar emin de olsam, diyorlar ya babana bile güvenme diye insanların 2 gün sonra nasıl olacaklarını bilemiyorsun, ailem de arkamda olmayınca korkuyorum adım atmaya karşı tarafla devam etmeyeEn iyisi erkek arkadasinizla bu konuyu tekrar konusmaniz ve eger aileniz gercekten kücümsediyse onlar adina özür dilemeniz.Evlenecek olan sizsiniz.Erkek arkadasiniz calisma ve kapanma konusundaki görüsünüze kesinlikle saygi göstermeli.Ve siz de burda örnegini gördügümüz evlendikten sonra eslerinden gördükleri psikolojik siddetle özgüvenini kaybeden kadinlardan olmayacaksiniz evlenin.Yok bu konuda kendinizden emin degilseniz ayrilmaniz herkes icin daha iyi olacak.En cok da sizin icin.
Bu arada maddiyat denilen şey de öyle çok kötü değil durumları. Annesinin 2 katlı perde dükkanı var babası ise Doğal Gaz tesisat ustası 30 yıllık. Söylediklerine göre 3 evleri varmış arazileri varmış. Fakat evlerindeki eşyalar güzel değilmiş diye ailem yalan söylediklerini düşünüyor. O da ayrı zoruma gidiyor çünkü doğru söylediklerini biliyorum
Çalışma konusunda neredeyse adım gibi eminim. Çünkü annemle annesi konuşmadan önce böyle bir mesele bile yoktu ortada. Annesinin deyimi de sadece ailelerindeki kızların çalışmadığı. Benim çalışma konuma dair bir şey söylememiş. Ben sonradan konuştuğumda da kadın öyle dedi ben senin onca sene okuduğunu ve çalıştığımı bilmiyor muyum nasıl öyle bir şey söylerim diye. Erkek arkadaşımda aylardır iş ilanları gönderiyor o konuda o yüzden şüphem yoktu. Ama diğer konularda ne olur bilmiyorum kendi aile yapılarına uygun hareket etmem için karışır ederler mi kestiremiyorum.En iyisi erkek arkadasinizla bu konuyu tekrar konusmaniz ve eger aileniz gercekten kücümsediyse onlar adina özür dilemeniz.Evlenecek olan sizsiniz.Erkek arkadasiniz calisma ve kapanma konusundaki görüsünüze kesinlikle saygi göstermeli.Ve siz de burda örnegini gördügümüz evlendikten sonra eslerinden gördükleri psikolojik siddetle özgüvenini kaybeden kadinlardan olmayacaksiniz evlenin.Yok bu konuda kendinizden emin degilseniz ayrilmaniz herkes icin daha iyi olacak.En cok da sizin icin.
Biz egede yaşıyoruz bilirsin buralar bağ bahçeyle meşurdur. Benim babam sonradan göç etmiş buraya kendi işini yapmış. Hiç bağ bahçe işi bilmeyiz çok rahat büyüdük çevreye göre Eşimin ailesinin haddinden fazla üzüm kiraz şeftali bahçeleri var ve hasat zamanı işçilerle beraber onlarda gidiyorlar ailecek bütün yaz iş bitmiyor anlıcağın. Ben aileme anlattım kendi işi restorancı ama ailesi böyle böyle diye annem sen yapamazsın evlensen hergün senden şikayet ederler falan dedi en azından tanış dedim. Annemde kaçın kurasıdır bana tamam dedi tanışalım meğerse aklından bunlar gelsin ben olmucağnı istemediğimizi anlatır yollarım hepten konu kapanır düşüncesindeymiş neyse anneler tanıştı önce geldiler benim kv çok güler yüzlü anneme direk dedi bizim işimiz çok ama benim kendi kızım bile gelmiyor bahçeye ben asla gelinime gel demem şikayette bulunmam gençler zaten sevmiyor bu işleri hiç görmediği halde senin kızından nasıl istiyim dedi oğlumunda gönlü yok zaten ilerde ya satarlar ya ortakcıya verirler dedi tek beklentim arada bir gelir biz bahçeden dönerken evde bi çay demlerse gönlümü çok mutlu eder yapmazsa canı sağolsun derim dedi annem kuş gibi hafifledi. O gün iş bozacak olan annem heriflere isteme günü verdi yolladı 3 ay içinde nişanım oldu 5 senedir evliyim birgünden bir güne de gitmemişimdir bahçeye hiç lafı da olmadı imasıda annemde dünürüyle kanka modundadır.Diyeceğim o ki Herşeyin başı konuşmak derdini anlatmak canım bir araya gelsinler çekincelerini konuşsunlar anne bu tabiki rahatlamak ister bence bunu annene sağlasınlarSen de nasıldı durumlar? Neler yaşadınız da sonra düzeldi. Annemin ön yargısını kırmak atomu parçalamaktan daha zor bu arada. Evet dedikleriniz mantıklı, yapılması gereken bu. Ama şimdi öyle bir durumdayım ki o adımları atabilecek takatim yok. Çünkü bu konuyla ilgili bir kelime söylense gözlerim doluyor ve bir şey konuşamıyorum, bu durumda nasıl herkesle konuşup doğru yolu bulmaya çalışacağım bilmiyorum
İşte diyorlar ki 30 yıllık koltuklar vardı onca paraları varsa millet asgari ücretle bile koltuk takımı alabiliyor onlar nasıl alamıyor VS vs. Diğer eşyaları da öyle eski. Ama dediğiniz gibi asla takılacağım şeyler değil bunlar. Ama ailemin nasıl davrandığını bilmiyorum çünkü birbirlerini öperek gülerek ayrılmışlar birbirlerinden. Ailem çok kötü şeyler dmeişs eya da belli etmişse o şekilde ayrılırlar mıydı?Ne kadar yazık.
İnsanlar o kadar evi, araziyi eşyadan kısarak yaptılar tabi hazır baba mirasına konmaya benzemez diyorum ailenize.
Lüks eşyalar içine gelin gitseniz, o çok pahalı koltukta her gün ağlasanız mesela
çok mu güzel olurdu?
En rahat yatağı altınıza çekerler ama zihin rahatsızlığından uykuya dalamazsınız.
Çok görmüş ama görmemiş diyorum ben böylelerine.
Çok afedersiniz ama ailenizle bu insanlar çok üzülecek belli ki..
Vicdan yapıp ayrılmıyorsunuz ya hani..
Vicdanınız varsa ayrılın ve kurtarın insanları bu aileye karışmaktan..
Çalışma konusunda neredeyse adım gibi eminim. Çünkü annemle annesi konuşmadan önce böyle bir mesele bile yoktu ortada. Annesinin deyimi de sadece ailelerindeki kızların çalışmadığı. Benim çalışma konuma dair bir şey söylememiş. Ben sonradan konuştuğumda da kadın öyle dedi ben senin onca sene okuduğunu ve çalıştığımı bilmiyor muyum nasıl öyle bir şey söylerim diye. Erkek arkadaşımda aylardır iş ilanları gönderiyor o konuda o yüzden şüphem yoktu. Ama diğer konularda ne olur bilmiyorum kendi aile yapılarına uygun hareket etmem için karışır ederler mi kestiremiyorum.
Ne güzel sevindim adınıza. Ama karşı tarafta keşke aileme, bizim ailede kızlar çalışmaz, kızlar kapalıdır demek yerine bakın biz kimseye karışmıyoruz deselerdiBiz egede yaşıyoruz bilirsin buralar bağ bahçeyle meşurdur. Benim babam sonradan göç etmiş buraya kendi işini yapmış. Hiç bağ bahçe işi bilmeyiz çok rahat büyüdük çevreye göre Eşimin ailesinin haddinden fazla üzüm kiraz şeftali bahçeleri var ve hasat zamanı işçilerle beraber onlarda gidiyorlar ailecek bütün yaz iş bitmiyor anlıcağın. Ben aileme anlattım kendi işi restorancı ama ailesi böyle böyle diye annem sen yapamazsın evlensen hergün senden şikayet ederler falan dedi en azından tanış dedim. Annemde kaçın kurasıdır bana tamam dedi tanışalım meğerse aklından bunlar gelsin ben olmucağnı istemediğimizi anlatır yollarım hepten konu kapanır düşüncesindeymiş neyse anneler tanıştı önce geldiler benim kv çok güler yüzlü anneme direk dedi bizim işimiz çok ama benim kendi kızım bile gelmiyor bahçeye ben asla gelinime gel demem şikayette bulunmam gençler zaten sevmiyor bu işleri hiç görmediği halde senin kızından nasıl istiyim dedi oğlumunda gönlü yok zaten ilerde ya satarlar ya ortakcıya verirler dedi tek beklentim arada bir gelir biz bahçeden dönerken evde bi çay demlerse gönlümü çok mutlu eder yapmazsa canı sağolsun derim dedi annem kuş gibi hafifledi. O gün iş bozacak olan annem heriflere isteme günü verdi yolladı 3 ay içinde nişanım oldu 5 senedir evliyim birgünden bir güne de gitmemişimdir bahçeye hiç lafı da olmadı imasıda annemde dünürüyle kanka modundadır.Diyeceğim o ki Herşeyin başı konuşmak derdini anlatmak canım bir araya gelsinler çekincelerini konuşsunlar anne bu tabiki rahatlamak ister bence bunu annene sağlasınlar
Boyun eğmek değil de biraz hassas bir yapım var kötü giden şeyler olunca çok fazla üzülüp hırpalıyorum kendimi. Ama aynı zamanda da yapmam dediğim bir şeyi yapmıyorumBurda is size düsüyor.Korkularinizi bir kenara birakarak kalbinizi dinleyin.Eger evet diyorsa kalbiniz evlendikten sonra kendinize olan güveninizin baskalari tarafindan yikilmayacagina eminseniz, gerektiginde özgürlügünüzü, sinirlarinizi savunabileceginizi düsünüyorsaniz olur.Ama acikcasi maalesef yazdiklarinizdan yayilan enerji bunun tam aksini söylüyor.Nedense baskiyla karsilastiginizda boyun egeceginizi düsünüyorum.
İşte diyorlar ki 30 yıllık koltuklar vardı onca paraları varsa millet asgari ücretle bile koltuk takımı alabiliyor onlar nasıl alamıyor VS vs. Diğer eşyaları da öyle eski. Ama dediğiniz gibi asla takılacağım şeyler değil bunlar. Ama ailemin nasıl davrandığını bilmiyorum çünkü birbirlerini öperek gülerek ayrılmışlar birbirlerinden. Ailem çok kötü şeyler dmeişs eya da belli etmişse o şekilde ayrılırlar mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?