Kararsızlık ve beraberinde huzursuzluk

hazal538

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
55
6
48
İzmir
38 yaş bitti. 39'a girdim. Evliyim. 1 kızm var. 9 yaşında. Home office çalışıyorum. İnternetten satış yapıyorum. 3 senedir, 2. çocuğumuz olsun mu olmasın mı diye düşünüyoruz. Öyleki düşünmek yordu beni artık. hem de çok yordu. 3 ay korunduysak 6 ay korunmadık, 5 ay korunduysak 7 ay korunmadık. derken yıllar geçti ve ben 39 yaşıma girdim. Geçenlerde rahim filmi çektirdim ve tüplerimin tıkalı olduğunu öğrendim. tüp bebekten başka çare yok dedi doktor. ben normal yollarla bile olmasına karar veremezken bir de Tüp bebek çıktı. Şimdi daha da kararsızım. Eşim istemiyor; fakat ben çok istersem de razı oluyor. Bana destek olacağını söylüyor. fakat kararsızlık resmen hasta etti beni. uykularım kaçıyor, huzursuzluk başlıyor. Yemek yiyemiyorum. Sinrlerim gergin oluyor. Kızımla istediğim gibi ilgilenemiyorum. resmen hasta gibi oldum. Vaz da geçemiyorum. 2. çocuk şart mı arkadaşlar bilmiyorum. Kızımı çok zor büyüttüm ben. Şimdi yeni baştan başlamaya korkuyorum. Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle....

her cocugun kardesi olmasi ille de sart degil. ama olmasi guzel tabi ki. ben bu fikirdeyim. ama sartlar yas sizin bakma gucunuz onemli kriterler. hakkinizda hayirlisi

senin yerinde olsam bir dk düşünmem evden calısıyormussun hem ne gzel
ben dısarda bir firmada calısıyorum kızımı komusm oula götürüyr
ve maddi sıkıntım var yas 34 kızım 6 yasında su an bir sansım olsa maddi sııntım olmasa hemen yaprım ne zorlugu yaaa
bebek iyidir kardes candır

Kardeş candır. Ama olmazsa olmaz değildir. Onu siz büyüteceksiniz sonuçta ve bir çocuk kolay büyümüyor.

Bir evladınız var zaten, tek çocuk olmak da dünyanın sonu değil hatta bence güzel bişey. İkinci çocuk için o kadar tedaviye, acıya, para harcamaya gerek var mı?

Bunun tek bir doğrusu olur mu?
Herkese göre değişir
Asl olan burda senin doğrundur

Kardeş çok iyi olur tabi ki ama sizin fiziksel ve ruhsal olarak kaldırabileceğinizi düşündüğünüzde yapın. Aksi halde size de bebeğe de yazık olur.

Bu kadar harap etmeyin kendinizi..
Hele ki düşünme aşamasında..
Eşinizle oturun konuşun net bir karar alın..
Sonra ne gerekiyorsa yaparsınız..

33 yasindayim son 1 yılim 2. Çocuk yapsam mi yapmasam mi diye kendimi delirtmekle Gecti.. Bu ara sakinlestim:) bi süre düşünmüyorum artık..

bu kadar tereddütteysen sıkıntı yaşayabilirsin.
şart mı derken neyi kastettin bilmiyorum.
kızın için mi,çevre baskısı dolayısı ile mi.?

Herkese çok teşekkür ederim, öneriler için. Sorun bende galiba. Bu kadar kararsız olmak çok kötüymüş. 2. çocuğu kızım için istiyorum ben. İlerde yalnız kalmasın diye. Yoksa bakacak gücüm de yok cesaretim de.

Psikolojin musait mi
Ikinci cocugu ve o sureci kaldirabilecek misin
Kendinde o gucu ve hevesi goruyorsan olur kardes candir iyidir hostur amma olmazsa olmaz degildir bence bu konu kisiden kisiye degisir yapi meselesi senin yerinde olsam istemezdim

Not : 2 kiz annesiyim:)

tüplerim tıkalı bir şekilde tüp bebek tutmadı ama 2 çocuğa normal yolla hamile kalıp doğurdum..

doktorlar bu mucizeee bu mucize diye dolandılar çünkü rahim filminde 6 tüp denediler ama açılmadı tüplerim..ve ben buna rağmen hamile kaldım..

kardeş iyidir ama tüp bebek çok masraflı bir iş ve herşey yeterli olsa da tutmayabilir kesin yüzde yüz olma garantisi yok ilk seferde bunu gözle alabiliyor musunuz?

maddi açıdan düşünürdüm ben açıkçası..

Her kardeş can değildir. Nice kardeşler vardır ki arkadaş kadar bile yakınlık kurulamaz. Misal biz böyleyiz.

Sirf kızınıza kardeş diye düşünüp bu yükün altına girmeyin. Bir çocuk büyütmek hayata hazırlamak, kaliteli eğitim aldırmak, ona örnek olmak kolay mı? Bir insan bir dünya unutmayın.

Aynen katiliyorum

Bence sen 2. bebeğe hazır değilsin.
Kardeşi olmak zorunda değil.
bak ne güzel işin var kızın var.

Ben tek çocuk olmayı isterdim tabi kardeşlerimin canı acısa üzülürüm o ayrı ama yine de hep tek olmayı isterdim

Kardeş gibisi olmaz. Benim kardeşimle aramda 10 yaş var. Anneme iyiki doğurmuşsun iyiki olmuş diyorum nasıl seviliyor bilseniz. Kesinlikle yapın. Hem kim kendi çocuğundan pişman olmuş ki? Keşke yapmasaydım diyen görmedim hiç. Aksine keşke şimdiki aklım olsa da 1-2 tane daha yapsaydım diyen gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…