• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kararsızlık derdi bakıcı

belemir6666

Guru
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
78
44
288
Sakarya
Kızlar iyi akşamlar uzun süredir takip ediyorum forumu.simdi lafı çok uzatmadan konuya gireyim.calisan biriyim 5 aydır da okullar pandemiden dolayı kapaninca yeniden bakıcı olayına girdim.soyle ki bakıcım aynı zamanda komşum bunu şunun için belirtiyorum iş olarak devam etmeme durumu olsa da komşu olarak illa birbirimizi göreceğiz.Aslinda baştan beri kendisi istedi ve teklif etti çocuklara bakmayı.Fakat en ufak çocuklarla ilgili olumsuzlukta; örneğin o gün oğlum agresiflik yapmış (6 yaşında oğlum) çocukla zitlastigina şahit oldum.Ama yapısı böyle diye geçer düşüncesi ile büyük bir sorun olarak görmedim.Diger konu malum 1.sinif çocuğu okulda olmadığı için ödevler geliyor yoğun,canlı dersler filan ama sağolsun evi ile sürekli git gel yaptığı için yanında olup ödev konusunda yardımcı değil.Bu arada kesinlikle yemek temizlik yapmıyor yani sadece yemeklerini yediriyor benim hazırladığım.Bunlar en önemli gördüğüm sorunlar. Bunların dışında da birkaç sıkıntımız vardı ama ben hep ılımlı mi oldum kendimce ya da çekindim ve kesin çizgi koyamadım sanirim.ornegin kendi işini yapıyor evine geçip çocuklar bir bakıcınin evinde bir kendi evlerinde. Bir kez kek yapar mısın çocuklara dedim onu bile yapmadı evinde işi varmış.Neyse dedim ona da takilmadim.Simdi ben bu sıkıntılardan dolayı arayış icindeydim başka bir aday buldum.Benim evimde olacak çocuklarim ödev konusunda da yardımcı olacak sadece ve daha net ifade ettim ön anlaşma oldu.Fakat böyle bir durumda komşuyu bırakınca da komsuyla karşılaşacağız apartmanda illaki ve eminim benim ona haberi vermemle şaşıracak belki de kusecek.Ama diğer türlü de ben hep çocuklarla ilgili boş zaman gecirdiklerini düşünüyorum ve akşam bir hengame oluyor yetişmiyor ödevler.Uzattim hakkınızı helal edin😊. Şimdi sizlerden akıl istiyorum komşumla konuşup sıkıntılarımi açıkça dile getirip değişim olur mu diye beklesem mi?Ya da onu kırmadan bir bahane ile yeni bakıcıma mi karar versem.Kimseyi kırmak istesem de ben yipraniyorum ve bana karşı istekler konusunda o çok rahat.

Son düzenleme:
Anlamadığım şu anki bakıcınızın sıkıntılardan haberi var mı?
Hiç düzeltme yoluna girmeden başka arayışlara girmeniz hoş olmamış.
Asıl sorunuza gelecek olursak direk söyleyeceksiniz komşu ise de yapacak birşey yok insanların beklentileri birbirine uymayabilir.Bunun için küsecekse de kendi bilir.

Virüs var çocuklar evden çıkmasın diye böyle düşündüm diyeceksiniz

Lakin konuşmadı iseniz neden yemek temizlik yapsın, onun evine gitmelerine de izin vermişsiniz ki gitmiş

Ödevleri ile ilgilenmedi dediniz de bu kişinin eğitimi kültürü okula verdiği önem nedir

yani ödeve nasıl yardım edecek

Çocuk yapacak o da en fazla hadi yap diyecek

Öncelikle komsuluktan öte çocuklara bakmak icin orda odev konusunda haklisniz. Acik kirici olmadan ama net bir sekilde konusun. Calisma saatleri icinde kendi evine gitmesin cocugun odevleri konusunda da yardimci olsun ben gelince uykusu geliyor yapmiyor sen den bu konuda yardimci olmani istiyorum diyin acik konusmaniza rahmen komsuluk iliskinize guvenip esnetirse sizde baska birini bulun

Aslında az çok konuştum daha önce sanırım net ifade edemedim kendimi ya da anlamak istemedi.Odevle ilgili zaten yapmadı gereken sadece yanında oturmak birinci sınıfta bir cok çocuk kendiliğinden yapamıyor ne yazık ki dikkatleri dağınık.Aslinda canımı sıkan benim uykularım kaçıyor nasıl derim diye üzülüyorum fakat o örneğin kendi işini ön plana alıyor.Yemek temizlik istemedim önceliğim çocuklar diye özellikle.

İnşallah komsuya para vermiyorsunuzdur , zira ben cocugumu komsuma birakip bakar misin desem daha cok ilgilenir para falan da almaz
Hemen baslatin yeni bakicinizi , komsunuza da cocuklarin dersini takip edecek odev yaptiracak biriyle anlastiginizi ve kendisine ihtiyaciniz kalmadigini souleyin , kuserse de kussun

Aslında az çok konuştum daha önce sanırım net ifade edemedim kendimi ya da anlamak istemedi.Odevle ilgili zaten yapmadı gereken sadece yanında oturmak birinci sınıfta bir cok çocuk kendiliğinden yapamıyor ne yazık ki dikkatleri dağınık.Aslinda canımı sıkan benim uykularım kaçıyor nasıl derim diye üzülüyorum fakat o örneğin kendi işini ön plana alıyor.Yemek temizlik istemedim önceliğim çocuklar diye özellikle.
Öğretmen çocuğumu geri kaldığını düşündüğü için mecburen bu konuda daha cok ilgilenenilecek birisini ariyorum deyin. Sonra da buldunuz

Aslında söyledikleriniz benim de aslında düşündüklerim işte bazen dışarıdan da olayların nasıl göründüğünü merak ediyor insan.Haksizlik yapmayım derken sanırım ipleri saldım iyice.
Öyle oluyor maalesef. Bizden de kaynaklı. şahsen ben bir öncekine o kadar taviz verdim ki sırf güvenilir çocukları bırakmasın diye şimdi bakıyorum resmen ben çalışan olmuşum evde. Bazıları çok özveriyi kalduramıyor aslında onlar tersleyen gergin insanlarla çalışmak istiyorlar. Yumuşak davranınca muhtaç gibi görüp ellerinden geldiğince kuklanıyorlar. Benim 2 yıllık yardımcım yeni gelen temizlikçi hanıma sakın sen burda durma başka yer bak kimse durmuyor burada demiş. Yeni geleni Beğendiğimi anladığı için:(((

Tavsiyem ioleri tam koparma. Yeni gelenden emin olabikcekmisin ya bırakıp giderse. Herşeyi tart biç. Haftada birkaç günle başlasan diğerini de tam bırakmadan. Komşuna da "haftada 2 o gelcek sen 3 gelebilir misin zaten o günlerde de kendi evinin işini yaparsın eşim başka eve geçmelerinden hoşlanmadı" dersin

Siz o kadini çocuğa baksın diye tutmuşsunuz. Ev isi beklememeniz lazim, yemek yapmak zorunda değil. Benim annem de çocuk baktı çocuk hep yemeği ile beraber geldi. Cocuk bizim eve geldiği için annem kadının evini temizlemedi, çocuğu da tek bırakmamış oldu. Ama evde iş varsa çocuk uyuduğu zaman, ödev zamanında kendi ev işini yaptı. Bence siz bir bakicidan cok sey bekliyorsunuz. Verdiğiniz para ne kadar merak ettim açıkçası.

Oncelikle yuz yuze bakma durumunuz oldugu icin, komsunuz ile usuleten bir konusun.
Bu noktaya kadar burnunun dikine giden bir insan yine kendi bildigini okuyacaktir.
O anlamda cok umutlu olmayin.
Ancak tatli dille dileklerinizi belirtin, dileklerinize bahaneler geliyorsa (siz de hayrina baktirmiyorsunuz bir ucret veriyorsunuzdur dusuncesindeyim) siz de o zaman farkli birini bulmak zorunda kalacaginizi cunku hem maddi anlamda hem de manevi anlamda bu sekilde cok yoruldugunuzu belirtin.

Ben de bakici surecinden gecen biriyim, yaklasik 2 senedir evdeyim.
Calismiyorum artik.
Arti ve eksilerini dusununce, hamd olsun geciniyoruz ve iyi ki evdeyim, en azindan cocuklarim mutlu ben daha huzurluyum.
Eger isi birakma imkaniniz varsa, isinizi de birakin derim.

Ben bir web sitesi sayesinde bakici buldum ve netice, soyuldum...
Zararimi geri aldim o ayri, ancak onun yarattigi yipraniklik ve cocugumun basina bisey gelme ihtimali, benim omrumden aldi.
Sizi korkutmak istemem, ancak bunu da bir kulak arkasi edinin derim.

Hakkinizda hayirlisi olsun, umarim sorunsuz bir surec yasarsiniz.

Ne kadar ücret ödüyorsunuz ? Yani çocuklarıma göz kulak olur musun deyip komşudur hesabı az bir miktar mi veriyorsunuz yoksa bir bakıcı parası ödüyor musunuz ?

Sen çocuğu bana bırak yemeğini ben de yediririm. Para da almam.:işsiz: Böyle bakıcı mı olur. Akrabayla iş yapılmaz denir ya o misal. Önceliğin çocukların olsun. Küsecek darılacak nir şey yok. Komşum senin kendi işlerinde var, ben çocukların herşeyiyle ilgilenen şu şu işleri yapacak birini bulmak istiyorum Hakkını helal et dedin bitti.

Siz o kadini çocuğa baksın diye tutmuşsunuz. Ev isi beklememeniz lazim, yemek yapmak zorunda değil. Benim annem de çocuk baktı çocuk hep yemeği ile beraber geldi. Cocuk bizim eve geldiği için annem kadının evini temizlemedi, çocuğu da tek bırakmamış oldu. Ama evde iş varsa çocuk uyuduğu zaman, ödev zamanında kendi ev işini yaptı. Bence siz bir bakicidan cok sey bekliyorsunuz. Verdiğiniz para ne kadar merak ettim açıkçası.
Yok artık bakıcı yakınlarının bu tipleri de beni benden alıyor. Biz zahmet yemek yapsın boş oturmasın temizlik olmaz hadi eyvallah ama yemek de mi yapmayacak ama sonra 3 bin TL para isterler, bakıcı lar da azcık anlayış olsun Ayyy yoruldum

Kızlar iyi akşamlar uzun süredir takip ediyorum forumu.simdi lafı çok uzatmadan konuya gireyim.calisan biriyim 5 aydır da okullar pandemiden dolayı kapaninca yeniden bakıcı olayına girdim.soyle ki bakıcım aynı zamanda komşum bunu şunun için belirtiyorum iş olarak devam etmeme durumu olsa da komşu olarak illa birbirimizi göreceğiz.Aslinda baştan beri kendisi istedi ve teklif etti çocuklara bakmayı.Fakat en ufak çocuklarla ilgili olumsuzlukta; örneğin o gün oğlum agresiflik yapmış (6 yaşında oğlum) çocukla zitlastigina şahit oldum.Ama yapısı böyle diye geçer düşüncesi ile büyük bir sorun olarak görmedim.Diger konu malum 1.sinif çocuğu okulda olmadığı için ödevler geliyor yoğun,canlı dersler filan ama sağolsun evi ile sürekli git gel yaptığı için yanında olup ödev konusunda yardımcı değil.Bu arada kesinlikle yemek temizlik yapmıyor yani sadece yemeklerini yediriyor benim hazırladığım.Bunlar en önemli gördüğüm sorunlar. Bunların dışında da birkaç sıkıntımız vardı ama ben hep ılımlı mi oldum kendimce ya da çekindim ve kesin çizgi koyamadım sanirim.ornegin kendi işini yapıyor evine geçip çocuklar bir bakıcınin evinde bir kendi evlerinde. Bir kez kek yapar mısın çocuklara dedim onu bile yapmadı evinde işi varmış.Neyse dedim ona da takilmadim.Simdi ben bu sıkıntılardan dolayı arayış icindeydim başka bir aday buldum.Benim evimde olacak çocuklarim ödev konusunda da yardımcı olacak sadece ve daha net ifade ettim ön anlaşma oldu.Fakat böyle bir durumda komşuyu bırakınca da komsuyla karşılaşacağız apartmanda illaki ve eminim benim ona haberi vermemle şaşıracak belki de kusecek.Ama diğer türlü de ben hep çocuklarla ilgili boş zaman gecirdiklerini düşünüyorum ve akşam bir hengame oluyor yetişmiyor ödevler.Uzattim hakkınızı helal edin😊. Şimdi sizlerden akıl istiyorum komşumla konuşup sıkıntılarımi açıkça dile getirip değişim olur mu diye beklesem mi?Ya da onu kırmadan bir bahane ile yeni bakıcıma mi karar versem.Kimseyi kırmak istesem de ben yipraniyorum ve bana karşı istekler konusunda o çok rahat.
Bu bakıcılık değil, bu komşu yardımı olmuş umarım bin tl den fazla para vermediniz çünkü yemeği bile siz yapmışsınız

Back