- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba harımlar, hemen konuya gireyim.
kızım 3,5 yaşında ve sürekli okula gideceğini söylüyor. öyle istekli ki 4-5 aydır.
seneye eylül de 54 aylık yani 4,5 yaş olacak.
devlet anaokuluna göndermek istiyorum ama yaş ortam uygun olur mu? ne dersiniz?
kızım 3,5 yaşında ve sürekli okula gideceğini söylüyor. öyle istekli ki 4-5 aydır.
buradaki ilkokul ve ortaokulla aynı bahçede.devlet anaokulu dediğin bahçede tek anaokulu olan şekilde olanlar değil mi, bence olur çokta güzel olur
kreş araştırdım ama hem uzak hem pahalı geldi. bir de servis bulmak gerekecekti. vazgeçtik mecburen.Bağımsız anaokulları üç yaştan itibaren alıyor sanıyorum. Keşke bu sene de krese gonderseydiniz madem o kadar hevesli. Ne kadar erken o kadar iyi.
aynı şeyleri düşünüyorum. ortanca 3 yaşında olacak. onu da kabul ederler mi, ikisi bir arada gitse olur mu hepsini araştıracağım yaza doğru.İyi olur. Oğlum çok faydasını görmüştü.İlkokulada kolay adapte oldu .
Yalnız senin diğer çocuklar daha küçük değil mi.Nasıl getirip götüreceksin onu düşündüm.
bize en yakın yerler araçla yarım saat. kurs ücretleri ve servis imkanı aşıyor maalesef.Okul yerine yüzme kursu, bale, jimnastik tarzi kurslara gönderseniz? Okuldan cabuk sıkılabiliyorlar boyle erken baslayinca. Hem bu tarz sporlara giderse kemik kas gelisimi de daha sağlıklı olur.
Ben de cok istemisim okula gitmeyi ama annem baba evde baska oyunlarla etkinliklerle oyalamıs, cok şükür de baslamamisim erkenden
maalesef imkanımız kısıtlı ev borcumuzdan dolayı.Eğer çok okul hevesi varsa, sizin de maddi durumunuz uygun ise, başlangıçta bir oyun grubu kreş ile başlayın derim.
Benim o tarz gönderen arkadaşlarım var, misal sabahtan öğlene kadar gidiyor, aktivite falan yapıyorlar.
Hem çocuk birşeyler öğrenip sosyalleşiyor hem de enerjisini atıyor.
Ana okuluna da hazırlık oluyor.
Dediğim gibi maddi imkanınız varsa, her gün olmasa bile haftanın belli günleri için gönderebilirsiniz.
evet alışır çünkü kendi istiyor. ama yaşı küçük kıyamıyorum. :)Oğlum 2012 mayıs doğumlu.
Bu eylül anaokuluna başladı.
Pendik te bir okul ama sadece anaokulu bu yönden çok iyi.
Gayet iyi adapte oldu. Gitmediği günler ağlıyor hatta.
Bence alışır. Evde zaman geçirmek zor.
maalesef şu anda bütçemizi aşıyor özeller. o yüzden "devlet" diye belirttim.Ben 3 yaşında üstelik tam gün başlatmıştım kreşe kızımı. İyiki de öyle yapmışım. 2 yıl kreş sonra 1 yıl özel anaokulunda çok iyi dil öğrendi. Özbakım becerileri, sosyal hayata adapte olmak, kurallara uyum sağlamak yönünden çok faydasını gördük. Üstelik çeşit çeşit etkinliklerle hem beyin hem kas gelişimi desteklendi. Gösteriler ve partilerde kızım çok eğlendi, hem de yıl sonu gösterisi gibi faaliyetlerde aktif görev aldığı için özgüveni de gelişti.
Bonus olarak kreşteki ilk yılında çok hasta olması başta çok zorlasa da bu şu an avantaj oldu bize. Şu an kızım 1. sınıfta ve her dersi çok önemli. Bütün arkadaşları sırayla hasta olup okula gelemezken kızım hemen hemen hiç hasta olmadı bu yıl. Olsa da çok hafif atlatıyor. 1. sınıfta ders kaçırmamak çok önemli o yüzden öncesinde anaokuluna gönderip bağışıklığını güçlendirmek sonrasında çok fayda sağlıyor. Bence mutlaka gönderin
maşallah ne güzel.Benim kizim 5 yasini doldurmadan basladi bu sene. Gayet iyi gidiyor. 4.5 yasinda arkadaslari da var.
bizim olduğumuz semtte kreşlerkızım pepe yi izlerken gördü okulu. bir tutturdu 2,5 yaşında okula gitcem diye. Hemen yazdırdık.. Şimdi 4 yaşında ve hala okul ortamını çok seviyo. Bizimki özel. Önce ben de devlet diye düşündüm ama görüşme sırasında kurdukları bikaç cümleden dolayı tedirgin oldum ve hemen vazgeçip özele vermeye karar verdim. Ben her zaman kreş ve anaokullarının çok faydalı ve gereken bişey olduğunu savunuyorum. Benimle evdeyken, malum çocukla uğraşırken bazen öfkeleri kontrol edemiyoruz, şu an olduğu kadar kaliteli ve faydalı bi zaman geçirdiğini düşünmüyorum. Ki zaten haftasonu olunca özlüyor öğretmen ve arkadaşlarını. Siz de daha fazla geç kalmayın bence çocuğunuzu sosyal hayatla tanıştırın derim. Sizi de iyi gelecek bu durum
yurtdışı o açıdan iyi. sanırım geçen ay başbakan açıkladı 2 yaşından itibaren çocukları okullara almakla ilgili. annelerin çoğu tepkili.Gec bile kalmisin.
Yurtdisinda kaldigim ulkede zorunlu olarak cocuk 2 yasina gelince okul oncesi yarim gun olan anaokuluna gonderirler.
Cokta guzel oluyor cocuk herseyi orda ogreniyor sosyallesiyor vs..
evet bunu hiç düşünmemiştim. dr a da danışayım.Bir de bir çocuk doktoruna da sorun derim, bağışıklığı oyle toplu ortamlara izin verecek kadar gelismis mi diye. Çoğu salgınlar okul ve kışlalarda patlak veriyor genellikle
Devlet anaokulu 4 yaş itibariyle alıyor diye biliyorum.Özellerde daha erken oluyor.buradaki ilkokul ve ortaokulla aynı bahçede.
kreş araştırdım ama hem uzak hem pahalı geldi. bir de servis bulmak gerekecekti. vazgeçtik mecburen.
aynı şeyleri düşünüyorum. ortanca 3 yaşında olacak. onu da kabul ederler mi, ikisi bir arada gitse olur mu hepsini araştıracağım yaza doğru.
bize en yakın yerler araçla yarım saat. kurs ücretleri ve servis imkanı aşıyor maalesef.
maalesef imkanımız kısıtlı ev borcumuzdan dolayı.
en ucuzu servis hariç 1000 tl.
evet alışır çünkü kendi istiyor. ama yaşı küçük kıyamıyorum. :)
maalesef şu anda bütçemizi aşıyor özeller. o yüzden "devlet" diye belirttim.
evet belediyelerin çeşitli faaliyetleri var ama mahalle olarak uzak kalıyor. sadece kızım olsa ben getirir götürürdüm ama iki küçük çocuk daha var.Devlet anaokulu 4 yaş itibariyle alıyor diye biliyorum.Özellerde daha erken oluyor.
3 yaşında olan yavrunuz gidemez sanıyorum bu sebeple.
Maddi imkanınız yoksa neredesiniz bilemiyorum ama belediyelerin yüzme,zumba,basketbol vb faaliyetleri oluyor çocuklara yönelik,haftanın belli günü ve saatlerinde.Ben İstanbuldayım benim oturduğum semtte var bahsettiklerim ücretsiz,kızım anaokuluna gittiği için göndermedim ama okulunda giden arkadaşları var.
Bir araştırın isterseniz varsa degerlendirirsiniz.
Anladım. Devletin de çok güzel anaokulları var, her türlü fayda görecektir. Söylediğim şeylerden sadece dil öğrenimi özel kurumların artısı. Geri kalan bahsettiğim herşeyi devlet anaokulunda da görecektir. Gitmesi önemli, tavsiyemi yeniliyorumburadaki ilkokul ve ortaokulla aynı bahçede.
kreş araştırdım ama hem uzak hem pahalı geldi. bir de servis bulmak gerekecekti. vazgeçtik mecburen.
aynı şeyleri düşünüyorum. ortanca 3 yaşında olacak. onu da kabul ederler mi, ikisi bir arada gitse olur mu hepsini araştıracağım yaza doğru.
bize en yakın yerler araçla yarım saat. kurs ücretleri ve servis imkanı aşıyor maalesef.
maalesef imkanımız kısıtlı ev borcumuzdan dolayı.
en ucuzu servis hariç 1000 tl.
evet alışır çünkü kendi istiyor. ama yaşı küçük kıyamıyorum. :)
maalesef şu anda bütçemizi aşıyor özeller. o yüzden "devlet" diye belirttim.