Merhaba benimde ufak bi kararsızlıgım var dert denemezde ...şimdi şöyle şuan oturdugumuz ev iyi bir muhitte 40yıllık bir sitede 3+1 (ama bir karanlık odası bulunan kısmen odaların bazıları güneş almıyor),onun dışında büyük balkonlu ,büyük otoparklı(eşim için çok önemli diğer sitelerde 2araba bir motorla çok zorlanırız diye),aynı zamanda karşımızda direk ilkokul var ,marmaray,metro heryer yakın...herneyse böyle bir yerde oturuyorUz ...bir odayı saymazsak karanlık oldugu için 2+1de denebilir.oğlumun odasıda fazla güneş almıyor loş bir ev oldugu için hep taşınmak istedim ama kısmet olmadı çünkü ev eşimin ailesinin kira derdimiz yok hemde eşimin ailesi sürekli orda oturmamız için diretiyor ...ki onlarda evin durumunu biliyor loş ve karanlık odalı oldugunu ...oksijen almayan bir odada büyüttüm oğlumu ne yazıkkı...herneyse buarada eşimle evin tadilatı geldiği zaman konuştum madem bu evden taşınmayacagız bu evin boyası badanası ve banyosunun yapılması lazım dedim yanlız dedim bu evde 3ümüz yaşayacaksak yapalım bu masrafı ben 2.bir çocuk düşünmüyorum bu evde,karanlık odaya kimseyi koyamam dedim .tamam dedi yaptıralım evi ...banyo dolabından jakuzisine kadar herşeyini yeniledik.bütün ev boyandı.balkon fayans döşendi.oğlumun odası pimapen oldu vs evi sıfırladık ve tak....tüm işler bitti hamile oldugumu öğrendim ...eşime hep söylemiştim bu evde 2.bir çocuk düşünmüyorum diye ama olunca eşime söyledim bu evde olmaz dedim oda niye bu kadar masraf yaptırdın o zaman dedi bende evinize yaptırdınız boşa giden birşey değil dedim ...herneyse buarada kayınvalidem ve kayınpederim sürekli laf dokunduruyor işte bizde imkanlar bu işine gelirse falan (ki imkanları gayet var)...bende sizden bir imkan bekleyen yok biz o evden er yda gec cıkıcaz dedim ...buarada eşim tek çocuk ,istanbulun çeşitli yerlerinde gereksiz duran evleri var ...pekala satıp rahatlıkla eşime destek olabilirler ama eşim annemlere ters düşücez ama sen bişey söyleme onlara ben alıcam dedi.bende artık sustum bişey demicem onlara zaten sadece yakınıyordum güneş almıyor diye ama eşimin alabileceği ev 350bin civarında ve şuanki standartları yakalamak istiyor..ama ben bazen inanmıyorm sanki doğuma kadar beni kandıracak sonrada almıyorum diyip sıyrılacakmış gibi hissediyorum.yada alacakken ailesi eşimin aklına girecek olmayacak diye.şimdiden alsak diyorum 1yıl kiraya verelim onada pek yanaşmıyor.belkide beni oyalıyordur çünkü sürekli bu evin otoparkını vs. Övüp duruyor of kafam çok karışık bu ev bize hiç iyi gelmedi sürekli lafı yapıldı artık benimseyebileceğim bir yerde oturmak istiyorum yada en kötü ihtimal eşim almaktan vazgecerse kiraya çıkalım diye direticem ...soran olursa bu evi sattırmazlar hatta çıkarsak kirasınıda vermezler muhtaç ettirme çabaları oysaki evleri kullanılmayacak kadr kötü durumdaydı mutfagına kadar yeniledik şuanki değeri 750bin oldu...belki insaflı davranırlarda kirasını verirler eşimde daha rahat bi şekilde alır ..zaten yardımcı olamazlarsada bu muhitten almamız imkansız mecbur uzaklaşıcaz artık o zaman onlar ne yapıcak ben ne yapıcam eşim napıcak bilemiyorum