kararsız kaldım ne yapmalıyım?

cicikizsinem

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
2.139
417
688
40
kızlar 6 ay önce doğum yaptım aralık ayı annesiyim çalışmak istiyorum hem ekonomik sebeplerden hemde bebeğimin geleceği için iş buldum mülakata gittim bugün şu an haber bekliyorum ama şimdi içimi birkorku saldı kayınvalidem bakıcak bebeğime ya karnını doyuramazsa? ya iyi bakamazsa ?ya beni unutursa bebeğim ? offf daha bin tane şey aklımı kurcalıyor napıcağımı bilmiyorum nasıl bırakıcam bebeğimi offf ne zorrrmuş.....senağlama

çalısmaya ihtiyacın varsa ki paraya kimin ihtiyacı yok şu deirde bence çalısmalısın..eminim iyi bakar kayınvaliden en azından sizden biri bakıcı tutsan bilmedik tnımadık insan çokmu iyi bakıcak sonuçta onunda torunu evladının yavrusu benimde tüm gün annem bakıyo merak etme unutmuyo sıpalar :)))

ben de bebegim 1 yasina yaklasinca is aramaya baslayacagim.
hem evde oturmaktan cok sıkıldım hem de kendi ayaklarımın üstünde durmak,kendimin ve kızımın gelecegi için birseyler yapmak istiyorum
bu şekilde kendimi cok işe yaramaz hissediyorummafoldumben
bence kadının çalışması,ekonomik özgürlüğünü eline alması çooook önemlia.s

canım bende çok zorlanıyorum biliyorsun ama çalışman şart ise başla yapacak bişeyin yoksa.bebek unutmuyor merak etme.ve şanslısın ki kayınvaliden bakacak gelinleri sevmeseler de torunu çok seviyolar iyi bakacaktır.bak biz tanımadığımız insanlara emanet ediyoruz.yapıcan elin mahkum olunca.içini rahat tut ve çalışman gerekiyorsa çalış.haaaa gerekmiyorsa bırakma kuzunu.

sağolun canlarım çok iyi geldi yazdığınız şeyler ya kriz dönemi haliyle 1 kişi çalışınca zorlanıyor çok şükür evimiz kira değil ama ucu ucuna yetiştirebiliyoruz kızıma oda bile yapamadım evimiz biraz küçük o nedenle kızımın odası yok çalışıp ona oda ypmak istiyorum biran önce aynı odada alışmasın...

aynı korkular bendede var canm bizde ev almaya niyetlendik allah nasip ederse tabi kredi çekicez oyüzden 2ay sonra bende işe başlıycam benimde kayınvalidem bakıcak beni unutur ona düşkün olur die çok korkuyorum ama tek eşimin çalışmasıyla hiç bişey sahibi olamayız benimde kızımın geleceği için çalışmam lazım ama yine huzursuzum nasıl bırakıp gidicem her sabah onu hiç bilmiyorum offf offff

valla zor canım ya ama yabancıya emanet etmektense napalım onların geleceği için

cici kız naptın başladınmı çalışmaya
hayırlısı olmuştur inşallah hakkında
bende başlıcam oğlan az daha büyüsünde
Allah çalışan annelere sabır versin

bendee çalışmanın anne olsun olmasın bi kadına faydalı oldugunu düşünüyorum özellikle yapı gereği ev hanımlıgına müsait değilse.. bende babanne kreş derken büyüdüm geçtiim .. ne annemi unuttum nede başka bişi hatta çoğu zaman annemle gurur duydumm.. ben 11 yasındayken Allah kimseye yaşatmasın annemle babam ayrıldılar bi süre babamla sonra annemle yaşadım.. çalışmasaydı belki mutsuz bi evlliliği sürdürmek zorunda kalcaktı kendince. anne olmak baba olmak insanın kendi kişiliğinden vazgececeği demek değildir. hayatta hiçbişeyin ne olacagı belli olmuyoo.. ben suan çalışabiliomuyum hayırr ama oğluma bakıcak annem yanımda olsaydıı çalışıp eve katkıda bulunmakk isterdim. ama ne yapıyorum en azından sürekli okuyup araştırarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. çalışamayanlar elini kolunu baglayıp oturcak değil yaa.. evdendee pek çok şey yapabilirsiniz kendinizii geliştirmeye bakın meraklı ve yeniliklere açık olun..

ay uctum ben nerden geldiyse bu azim bana bölee birdenn !! ceyarrr!!!!!!!!!!!

ya bende kararsızım şu aralar işe başlasammı başlamasammı diye kayınvalidemle birlikte oturuyorum ama kızımı bırakıp 5 dk bi yere gidemiyorum gitmek içimden gelmiyo çünkü aklım hep kuzumda kalıyo şimdi çalşmaya başlasam aklım kuzuşumda kalır kayınvalidem bakar bakmasınadaben kandimden başkasına emanet edmiyorum nedense çok sakınıyorum heralde ondan biraz büyüsünde ölemi çalışsam diyorum bendede var kızımın beni unutma korkusu ... ALLAH herkesin yardımcısı olsun.

arkadaslar ya bu çalişma işi çok kafami karıtırıyor.ben önceden çalisan biriydim yani eşimle evlnene kadar sonra eşim istemedi çokk kıskanc bi eşim var(tabi ozamanlar)bende bıraktim..ama gercekten eve katkisi bi yana ben çalişmayıo cok seven bi insanım şimdi o eski günlerimi,elime gecen öz güveni ve maddiiözgürlügü özlüyorum aslında..eşim şimdi şimdi bana diyor çalişsan diye..çalişiyım ama benim bebişime kim bakacak?sorunda burda kayınvalidem yan sokgimda oturyor ama daha bi bebek nasil tututlur bilmiyor.annem bana uzak gelemez..ben dogum yaptigimda cok zorlugunu cektim..eşimle ikimiz yıkadik ikimiz baktık..kayınvalidem anlamadigiiçin hiç elini dahi sürmedi..şimdi ben böyle bir insana nasilcocuk emanet ediyimde işe başliyim..etrafta görüyorum kaynanalar torunlarini büyütüyor okadar özeniyorumki anltamam..ayrica cokda sinirleniyorum..benimki hiiiiiiiiiççç bişeyden anlamaz..annem yapardiama oda uzak..yani ben eylülün şöyle 2 yasina gelmesini beklemek zorundayim..anca idare edebilirler ozaman..işte böyle arkadaslar sinemcim ne güzel kaynanan anliyorda bakıyor..beterin beteri var anacim..aha benkaydirigubbakcemile3sen merak etme torunlarina özenerek bakarlar inşallah..maddiimkansizlıklar zor su devirde bir kişinin maaşıyla geçim çokzorlaştii...allah herkesin yardimcisi olsun...

çokda filozof gördüm kendimi:roflol:şaka bi yana aciama gerçekler işte öptüm hepiniziopuyorumnanaktan

sonuç offf kızlar bir hafta salya sümük işyerinde ağladım eşim üzüntüden sigarayı çoğalttı duru kaynanamda ağladı huzursuzlaştı beni arıyormuş gözleri uykudan kalkınca beni göremeyince ağlıyormuş kaynanamda ağlamış annem duruyu görmeye gittiğinde başlamış ağlamaya bak yine gözlerim doldu ve sütüm tamaen kesildi 1 hafada 3 tane beyazım çıktı saçımda işi bıraktım

geçmiş olsun sinemcim düzelir inşalah sen rahat ol sakinleş caım benim

esincim senin kaynana oğlunu nasıl büyütmüş bence sen ona güvenme diye çamura yatıyor
benimki de öyle
kendi evinde kimselere güvenmeyen üç öğün sofra hazırlayan torunları yıkayan kadın
lohusalığımda yerinden kalkmadı
bebeğimi bi kaç kere sildi yıkamadı yıkatmadı niyeyse tembelliği tuttu. 20 gün sonunda onlar gidince eşimle ilk kez yıkadık düşün
hele görümcem kahvaltılarını bile ben hazırladım yemekleri de sadece sofra kurup kaldırıyor bulaşığı makineye diziyordu
2 veya 3 kere evimi temizledi başıma da kakarak
şükür uzaktalar
yarın yanlarına giecez öff
nasıl zehir edecekler kimbilir

ha bi de evli görümcem geniz etini aldırmış bir ay bakmışlar iki bekar görümcem dönüşümlü
ayırdımı görüyor musun?

ben bunlara güvenip de çalışmam
çok borcumuz çok taksidimiz var
gerekirse üst başımdan kısarım az yerim ama onların eline düşürmesin Allah
namerdine de merdine muhtaç etmesin kimseyii

benim bebişim babasını bile reddettiği oluyor bi düşünün ille ben uyutacam
neyse ben valiz hazırlamaya devam
yarın çok sevgili memleketime gideceğim kafamçokkarıştı

selmacim valla ben bişey ögrendim hayatım kafana tokadan başka bişey takmicaksinkaydirigubbakcemile3...bencede insani allah kimseye muhtac etmesin..çokzor bu durum..herişinüstesinden gelirisniz eşinle merak etme.biz öyle yapıyoruz.bi iyilik yaparlar kırkgün başına kakar el adamiböyledir canim..valla evlendikten sonra anamin kıymetini okadar iyi anladmkiisende memlekete giddiyormuşsun canim hayırı yolculuklar..takma kafana gez dolaş kız boşver en güzeli..hihoyyythihoyyyt

selmacım üzülme canım napalım bizde borçlarla yaşamaya devam ederiz ben şuan çok mutluyum kızımda öyle çok etkilenmişti şuan düzeldi belki bir dha böyle bir iş bulamıyacağım ama kızım için herşeye değer tek derdim onu mutlu görmek analık böyle bişey herhalde

valla kızlar allah yardımcımız olsun, ben de hala karar veremedim, yeni bir iş mi, elim başvurmaya bile gitmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…