- Konu Sahibi dermanabla
Kararımı kesin ve kesin olarak verdim.Seneye düz liseye geçiyorum.bazı nedenlerden ötürü anadolu lisesi tutuğu halde meslek lisesine kayıt oldum.Sanırım anadolu lisesinede geçilmiyor meslekten.Düz liseye geçip sözel okuyacağım ama aklımda bazı soru işaretleri var.Her sene ailem beni dersaneye gönderecek zaten.Sözel seçicem ve mimar sinan sinema-tv istiyorum.Şimdi anadolu liseleri ingce ve ikinci dili öğreniyorlar.ıngilizce düz lisedede var yabancı dili zaten severim ve ilgimde var tek sorunum kelime ezberlemek kelime ezberlemeyi sevmiyorum.ıkinci dilide kışın para biriktirip yazın dil kursuna giderek telefi etmeyi düşünüyorum.Nasıl biriktireceksin demeyin dedem ve babaannem biraz bonkördür harçlık bol gelir yani.Şimdi düz lisede dersane ile beraber her sene düzenli çalışır-yazın dil kursuna gider ikinci dili öğrenirsem anadolu liseleri ile olan farkı kapatır mıyım?Yada evde yazın ikinci dili öğrenebilir miyim?Birde arkadaşlarım ben hiç düz liseden okuyupta reklamcı-yönetmen-gazeteci olanı görmedim hepsi anadolu lisesi mezunu çok iyi kariyerleri var fazla şansın yok tm seç yada meslekte kal diyorlar.Sizce bu doğru mu?Yani sırf anadolu lisesi mezunu değilim diye iş kaybeder miyim?Birde bulunduğum şehirdeki anadolu liseleri sadece ingce ve almanca görüyor.Bende almanca mı öğrenmeliyim yoksa başka bir dil öğrensem daha mı iyi olur?Sonuçta anadolu liselerinin sayısı artıyor ve almancayı herkes ingce kadar bilecek.Bana önerebileceğiniz dil var mı?Almanca mı başka dil mi?Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Son düzenleme: