Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok teşekkür ederimAltını bazı dönemler de 2 ayda bir 3 ayda bir sabunlu bir suda, eski bir fırçayla ( Örn. Dış fırçası) içini, dışını, kenarlarını temizleyip bir pamuk yardımıyla silersiniz altın, temizlenir. Bunun yanın da bazı dönemler de altın birlikte kullanıldığı için ( 1’den fazla bileklik takarsa veya buna benzer bir şekilde altın kullanımında) altın, çizilebilir. Bu gibi durumlarda altın, kuyumculara götürülerek cila yapılmasıyla parlak bir görünüm elde edilir.
Altın ve takıları parlatmanın başka yöntemleri var mı? Evet, bunlardan birisi ılık su dolu bir bardağa üç beş damla deterjan ilave edilir. Sodyum içermeyen maden suyu da konur ve karıştırılır. Altın içine atılıp 30 dakika beklenir ve içinden alınıp fırça yardımıyla fırçalanır. Son olarak sıcak suyla yıkanıp kuru ve yumuşak bir bez yardımıyla kurulanır.
Başka bir yöntemde amonyak kullanımı ile yapılır. Yine aynı şekilde bir bardağa amonyak doldurulup altın içine atılıp 30 dakika kadar beklenir. Sonra içerisinden çıkartılıp sıcak suyla yıkandıktan sonra kuru ve yumuşak bir bez yardımıyla kurulanır.
Not:Alıntı
Ben hiç anlamam ayarından siyahlaşmış resmen8 ayar mıydı?
22 ve 14 ayar kolay kolay kararmaz 8 ayardır. İçinde diğer metal oranları fazla olduğu için kararma yapıyordur. Evdeki normal parlatma işlemleri bu durumda işe yaramayabilir kuyumcuya götür benceBen hiç anlamam ayarından siyahlaşmış resmen
Yüzüğü bi cezveye koy içine biraz su biraz bulaşık deterjanı koy ve kaynat belli bir süre kaynasın.sonra çıkar ve hafif sil. Geçer...baktın ki olmuyor kuyumcuya götür bedava temizliyorlar zatenArkadaşlar anneme anneler gününde altın yüzük almıştım kararmaya başlamış bugün farkettik, evde patlatılabilir mi ? Yoksa kuyumcuya mı götürelim?
585 yazıyorİçinde 8K ya da 333 yazıyor mu?
14 ayar.585 yazıyor
Allah aşkına yazmayın ya size ne ya bilgisi olanlara soruyorum sizene bu da size dert oldu herhalde ya sırf yorum yapmak için yorum yapmayın çıkın gidin ya.Altından pırlantadan dert icat edilmiş![]()
Çok teşekkür ederimYüzüğü bi cezveye koy içine biraz su biraz bulaşık deterjanı koy ve kaynat belli bir süre kaynasın.sonra çıkar ve hafif sil. Geçer...baktın ki olmuyor kuyumcuya götür bedava temizliyorlar zaten
Bulunduğum şehirden almıştım artık evde denetim olmazsa herhangi bi kuyumcuya götürürüm.kuyumcuya ver bnce ucretsiz temizliyilar
ilkgun ki gibi oluyor :)