Karar yalnızca kadının mı?

3nity

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
14.625
62.309
Aslında dert benim değil, ama konu tartisilinca daha çok kişinin fikrini merak ettim.

Bir arkadaşım var, 5 yıllık birlikteliği var. 3 yıldır birlikte yaşıyorlar. 5 yıldır doğum kontrol hapı ile korunuyormus. Göğsünde iyi huylu bir kitle çıktı 6 ay kadar önce, doktor hap yerine başka yöntemlere gecmeyi uygun görmüş, sonuç hamile.

Çocuğu istemiyor. Sessiz sedasız gebeliği sonlandırmak istiyor. Birlikte olduğu kişiye durumu söylerse bebegi ister ve baskı yapar diyor, zaten 1 yildir evlilik için ısrar ediyormus. O yüzden soylemeyecek.

Kadının hayatı değişiyor, bedeni değişiyor, kariyeri değişiyor büyük ölçüde karar onun.
Ama adamın hiç mi söz hakkı yok?

Şöyle bir güncelleme yapmam daha dogru olacak,
Adamın haberi olmasına gerek yok diyen bu konuda fikrini belirterek neden soylerse çok sevinecegim.

Adam mutlaka bilmeli diyen de benim kadını adama söylemesi yönünde ikna etmeye çalışmam doğru mu, yoksa karismamali miyim, diye fikrini de belirtirse çok faydalı olacak benim için :)

Güncel sayfa 10

Son düzenleme:
Aslında dert benim değil, ama konu tartisilinca daha çok kişinin fikrini merak ettim.

Bir arkadaşım var, 5 yıllık birlikteliği var. 3 yıldır birlikte yaşıyorlar. 5 yıldır doğum kontrol hapı ile korunuyormus. Göğsünde iyi huylu bir kitle çıktı 6 ay kadar önce, doktor hap yerine başka yöntemlere gecmeyi uygun görmüş, sonuç hamile.

Çocuğu istemiyor. Sessiz sedasız gebeliği sonlandırmak istiyor. Birlikte olduğu kişiye durumu söylerse bebegi ister ve baskı yapar diyor, zaten 1 yildir evlilik için ısrar ediyormus. O yüzden soylemeyecek.

Kadının hayatı değişiyor, bedeni değişiyor, kariyeri değişiyor büyük ölçüde karar onun.
Ama adamın hiç mi söz hakkı yok?

bu biraz karışık bir konu yani erkeğin söz hakkı yoktur diyemeyiz ancak kadının sağlığı tehlikedeyse o zaman durum değişir erkek istese de kadının hayati durumu için karar kadınındır.

ama keyfi bir durum varsa orası ayrı.

bu biraz karışık bir konu yani erkeğin söz hakkı yoktur diyemeyiz ancak kadının sağlığı tehlikedeyse o zaman durum değişir erkek istese de kadının hayati durumu için karar kadınındır.

ama keyfi bir durum varsa orası ayrı.

Sağlığı ile ilgili bir durum söz konusu değil.
Anne olmak istemiyor sadece. En azından bir 5 yıl daha. Hayatındaki hedeflere uymuyor. İşi gereği şu an mümkün olmadığını düşünüyor

Şimdi birincisi kadın korunmayı bırakınca, erkek korunmaya başlayacaktı. Demek ki adam tınlamamış, şimdi istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalmışlar. Bu nedenle adam suçlu.
Ama ikincisine gelirsek, ne de olsa babası var o bebeğin. Yani sonlandırılacak bile olsa, bilmeye hakkı var diyorum.
Yani kadının doğurmak istememesi kendi kararı, yargılayamam. Yine de adam bilmeli diyorum.

Tabikide erkeğinde söz hakkı olmalı sonuçta bebek tek kişiye ait değil .. Ama toplumumuzda maalesef ki kadına yüklenen görevler gereği kadının anneliğe hazır olması çok önemli .
Buna çok katılıyorum. Birlikte olduğu kişi genel olarak anlayışlı ve her konuda yardımcı biri. Onun is yükü daha az olduğu için genelde ev islerini falan yapar. Ve bunu da yüzüne vurmak
Zaten evden çalışıyor genelde. Evde daha çok ben yaşıyorum modunda

Sağlığı ile ilgili bir durum söz konusu değil.
Anne olmak istemiyor sadece. En azından bir 5 yıl daha. Hayatındaki hedeflere uymuyor. İşi gereği şu an mümkün olmadığını düşünüyor

toplumsal şartlar gereği çocuğun büyük oranda sorumluluğu annede olduğu için annenin kendini hazır hissetmesi çok önemli. bu sebeple kadının kararı önemlidir. erkek önce ben de destek olacağım merak etme der doğumdan sonra vazgeçer güvenemezsiniz erkek milletine olan el kadar çocuğa olur.

Buna çok katılıyorum. Birlikte olduğu kişi genel olarak anlayışlı ve her konuda yardımcı biri. Onun is yükü daha az olduğu için genelde ev islerini falan yapar. Ve bunu da yüzüne vurmak
Zaten evden çalışıyor genelde. Evde daha çok ben yaşıyorum modunda

Bu konu da genelleme yapmak zor, şartlar çok önemli . Ama anlattığın konuda mutlaka danışılmalı erkeğe .
Belli ki maddi ve manevi açıdan oturmuş bir düzenleri var her iki tarafında .
Böyle bir şeyi saklamak habersiz sonlardırmak bu ilişki için ihanet gibi birşey bence .

Şimdi birincisi kadın korunmayı bırakınca, erkek korunmaya başlayacaktı. Demek ki adam tınlamamış, şimdi istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalmışlar. Bu nedenle adam suçlu.
Ama ikincisine gelirsek, ne de olsa babası var o bebeğin. Yani sonlandırılacak bile olsa, bilmeye hakkı var diyorum.
Yani kadının doğurmak istememesi kendi kararı, yargılayamam. Yine de adam bilmeli diyorum.

5 yıldır kadın bu kadar hassasken dikkat ediyorlardir sanırım
Bilmesi sadece baskı ve mutsuzluk getirecek diyor arkadaşım. Kararımı değiştirmeye çalışacak o süreç bizi yipratir diyor

5 yıldır kadın bu kadar hassasken dikkat ediyorlardir sanırım
Bilmesi sadece baskı ve mutsuzluk getirecek diyor arkadaşım. Kararımı değiştirmeye çalışacak o süreç bizi yipratir diyor
Peki ters yönden düşünmesini tavsiye edin o halde. Kendi bebeğinden habersiz bir şekilde yıllarının geçmesini ister miymiş? Hiç sorulmadan kürtaj yapılmasını hazmedebilir miymiş?
Şahsen ben edemem, her ne kadar dehşete kapılacak olsam da, mutsuz da olsam bilmek isterdim. Çünkü o durumun sorumlusu ben olacağım için, sonuçlarına katlanmak yetişkinlik görevidir.

Bu konu da genelleme yapmak zor, şartlar çok önemli . Ama anlattığın konuda mutlaka danışılmalı erkeğe .
Belli ki maddi ve manevi açıdan oturmuş bir düzenleri var her iki tarafında .
Böyle bir şeyi saklamak habersiz sonlardırmak bu ilişki için ihanet gibi birşey bence .

Zaten bence günlerce uyumuyor olmasi kendi kendini yiyor olmasının sebebi de bu.
Hem mümkün değil anne olmam, hem söylersem bakarız evleniriz baskısı, öte yandan söylemezse bu kadar büyük bir meseleyi saklıyor olmak.

e elbet öğrenecek ondan sonra daha kötü olmayacak mı?

Öğrenirserver daha kötü olacak
Ama ogrenmeyecek demekki.
Zevkine seviş olan bi canlıya olsun. Orda bir kalp atıyor. Sevişmeyi biliyorsan sonuçlarında katlanırsın.

Kürtaj konusuna bende sıcak bakan biri değilim
Acikcasi vicdanım ve inancım bunu kabul etmiyor.
Bu konudaki fikrimi de net olarak biliyor zaten söz konusu kişi de.
Ama kişilerin hayatlarına ve kararlarına bu kadar sert çıkışlar yapmayı da doğru bulmuyorum.

bildiğim kadarıyla aldırma işleminde babanın da rızası alınıyor. bu basit bir şey değil bana göre

Evli değiller.

bebek tek başına bi kişinin yapabileceği bişey olmadığına göre karar tabiki sadece kadının olamaz

X