Karar vermeliyim artık

Sakın mesleğini bırakma resmen hayatını kendi ellerinle çöp edersin. Paramedikte atanmak mucize gibi artık atanamayan herkes okuyor ve rakiplerin aşırı güçlüler düşün matematik öğretmenleri dahi rakibin o bölümde. Yapma dönem sonuna kadar dayan gerekirse bir dönem dondur ailene doy dön. Kulak ardı etme çok üzülürsün ciddi manada

Kimiside baslyamazsın diyor kafam çok karıştı bunu nasıl öğrenebilrim acaba
Derslerden muafiyet alabilmen için şimdiki okulundaki ders kredi ve içerikleri ile başkayacağın okulunkini karşılaştırıyorlar kurulda
Kredi aynı yada daha yüksekse
İçerik karşılaştırmasında eksik konu yoksa kabul ediyorlar
Yatay geçiş daha rahat
O şehirde yoksa en yakın şehirlere bak
Oda olmazsa sabret bırakırsan çok pişman olursun

Paramediğin tamamlamasında ebelik yok geçiş yaptığında da ortak olmayan dersleri almak zorundasın. Sıfırdan ebeliğe başlamak istersende en iyi ihtimalle 2. Sınıftan başlarsın genelde 1 den başlatıyorlar çünkü sen ebelik derslerini değil paramediğin derslerini almış görüneceksin mezuniyetinde.

Mantıklı olan 2 sene dişini sıkıp iyi bir mesleğe sahip olman
Uzun vadede kardeşlerine daha faydalı olursun

Mesleğini seviyorsan yapma öyle bişey. Yeniden sınava girip kazanmak çok riskli sınav sistemi zorlaştı. Ayrıyeten 3. Sınıftan başlayacağın da kesin değil. Bazı üniversiteler başka ünilerin derslerini kabul etmiyorlar. Vırt zırt yok kredisi düşük yok bilmem ne çok zorlanırsın. Ben yatay geçiş yaptım oktan bostan sebeplerle 5 dersi tekrar verdim. Sanki benim okulum muz cumhuriyetindeydi.

Yapma bunu

Babanı düşün

Senin okumamı okulunu bitirmeni isterdi

Annenle görüntülü konuş dertleş vs

Şehri bilmiyorum ama bin cuma gecesi pazartesi sabaha da dön

İki yıl sık dişini

KPSS ye de çift yıllarda giriliyorsa 2020 ye hazırlan okul bittiğinde elinde puan olsun

Şurada ara tatile bir şey kalmadı yanlarına gidip özlem giderirsiniz. Söylediğiniz bölümlerin ataması zormuş atanamayınca da o sıkıntıyla kimseye faydanız olmaz. Zor bir yıl geçirmişsiniz diğer konularınızı da bilmiyorum ama siz güçlü bir kadınsınız biraz daha sıkın dişinizi

Bende geçen yaz mezun oldum çok arkadaşım yaptı oluyor ama geçmek istediğin üniversiteyi arayıp öğrenebilirsin bende mesela öğretmenim öğretmenliklerin eğitim dersi ortak olduğu için İngilizce öğretmenliği kazandım diyelim 2 yıl okumam yetiyor eğitim derslerini aldığım için

eski konularınıza göz attım az önce.19 yaşında memur olmuşsunuz ve ebelik bölümüne tam burslu değil yüzde elli burslu girdim demişsiniz.şu an memur musunuz halihazırda .işiniz varsa zaten okulu uzatarak ta okuyabılırsınız dondurup

Ben tam burslyum okula para veemşyorum arkadaşım yüzde 50 burslu onun konusunu da acmıstık,evet memurum ama işime geri dönmemm için çok büyük uğraş gerekecek, çünkü tekrar girmesi zor, birde en çok sağlık okumayı istiyordum , sağlıklı ilgili bi bölümde çalışmak istedim hep yani kendi isimde hiç mutlu değildim

Tekrar sınava gitsem kazansam devlet inişini acaba ilk iki sene muaf esip 3 ten başlatırlar mı aynı bölümü

Duygusal dusunuyorsunuz. Siz okulunuzu bitirip, mesleginizi elinize alınca, kardeslerinizde annenizde daha mutlu olur. Boyle yarim bırakır giderseniz anneniz daha cok uzulecek.
Hem 2. Sinifsiniz kalmis 2 sene. Sabirli olun. Surda somestra ne kaldi o zaman giderseniz, yaz tatili de var.
Kesinlikle okulu birakmayin.

Bir üniversiteye kazanıp gittiğinizde daha önceden aldığınız dersleri ve notları kabul edip etmemek onların elinde oluyor. Mesela mühendislik okuyorum ben bizim okulda 1. sınıf matematik derslerinin geçerliliği 4 yıl gibi bir şeydi. Yani 2. sınıfta okulu bırakıp bir yıl ara verip sonra tekrar sınavla kazanıp giren birisinin aldığı matematik dersi sayılıyor ama iki yıl sonra yapsa saymıyorlar mesela. Veya cc ve üstü sayılıyor sadece altını saymıyorlar. Öğrenci işleri veya bölüm sekreterine sorabilirsin okula, bölüme göre değişebiliyor yani.

İlk acil yardım bölümünü yapabileceğini düşünüyor musun??? Sonuçta büyük ihtimalle ambulansta görev alacaksın ve yeri gelecek psikolojik olarak seni zorlayan vakalarla karşılaşacaksınız.. Hani şuan okuldaki psikolojik baskı kötü olabilir ama vakaya gittiğinizde üzerinize saldıran hasta yakınları, bu ambulans nerede kaldı diyen diğer insanlarla mücadele edip aynı anda hastaya müdahale etmek ve maalesef şiddet görmemeye dikkat etmeniz gerekecek..

Bir diğer konu da ebe iken bakımı sadece sana ait hastaların olabilir, kendi stiline, mesleki doyumunla çalışabilirsin ama 112 de ekip ile bir bütün oluyorsun.. Her zaman ekip arkadaşların mükemmel iyi, anlayışlı, etik, ahlaklı vb vb olmayabilir.. Atanma puanları ebelikte daha kolay gibi...

Evet senin için zor bir durum ama ara tatilde biraz nefes alabilirsin, dinlenebilirsin. Baban için başın sagolsun ama annen tek değil 2 çocuğu yanında. Bu tabloda tek olan sensin..

Bence bu kadar kolay pes etme. Evet İstanbulda yaşamak zor kabul ediyorum. Ama babacığın okulunu bırakmanı mı isterdi yoksa mezuniyette seni beyaz üniforma ile mi görmek isterdi??? Annen için en iyi destek büyük kızının tüm acılara rağmen dimdik ayakta durduğunu görmek olacaktır. Evet annenin yanında olsan biraz işler kolaylaşabilir ama babanın acısı ve özlemi ne annenin içinden ne senin içinden ne de kardeşlerinden hiç geçmeyecek. Ailenin yanına döndüğünde tüm bu acı ve özlem yok olmayacak maalesef amacım seni üzmek değil, yanında olup sana sıkıca sarılmak isterdim şuan.. Ama kardeşlerin için annen için güçlü olmalısın..

Eğer ebelik mesleğini isteyerek, severek seçtiysen bırakma sakın.. Gerekirse anlayışlı hocalarınla ve oku yönetimi ile konuş 2.dönemini dondur.. 7 8 ay aileiin yanında olmak senin için iyi bir seçenek olabilir. Hem kafanı dasinlemiş olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…