Karantinada bebek düşüncesi :(

Bunickcokmuuzunoldune

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2015
1.511
1.554
Arkadaşlar merhaba 5 senelik evliyiz. Ben 28 eşim 31 yaşında Mutlu bir evliliğimiz var ben özel bir bankada çalışıyorum 10 ay oldu işe gireli eşim mühendis işi mesleği iyi. Daha önce hiç çocuk konusu konuşmamıştık ev alalım araba alalım. Derdimiz davamız bir evimiz olsundu evi aldık aylık yüksek miktarda taksitler ödüyoruz ancak benim maaşım olmadan yalnızca eşimin ödeyebileceği durumdayız çok şükür. Konu şu eşim korunuyordu(kondomla) son zamanlarda korunmak istemedi hissetmiyorum ben ilişkiye girdiğimi vs dedi. Sonrasında arkadaşları soruyor bebek var mı filan diye ancak bana hiç konusunu açmıyor adetimin bittiği gün ilk defa korunmadık ve içime boşaldı, istiyor muyum diye düşünüyorum hala erken gibi geliyor. Kafam çok karışık ne yaptık ya diye ortalıkta virüs falanda var ertessi gün hapı almalı mıyım bilemiyorum. Belki adet bitiminin ertesi günü ihtimal düşük ama sonuçta gebelik oluşması mümkün bir ihtimal var tabi kaç günde gebe olduğumu anlarım ne zaman çıkar evde yapılan testlerde

Bence 5 sene geçmiş ekonomik açıdan rahatsanız neden olmasın eşinin istemesi çok önemli çünkü çocuğa bakabilecek olgunlukta olmasıda önemli korona geçici bir süreç çocuk uzun bir hayat süreci
Sonuçta nice hamileler ve çocuğu olanlar koronadan etkilendi bence yapmalısınız

inan bunu bile düşünmeden 9 doğuranlar var kaliteli bir gelecek vereceğin bu düşüncelere dalmandan belli kendine güven

Yani korunmasız ilişkiye giriyorsa hamile kalmanız gibi bir ihtimal eşinizin de aklına gelmemiş midir? Bence gelmiştir. En azından asla istememe gibi bir durumu olsa çaresine bakardı diye düşünüyorum. Peki siz neden bu konuyu hiç konuşmuyorsunuz.
Şimdiye kadar konuşmamanızı anlarım ama en azından bu korunmasız ilişkiden sonra bir 'ya hamile kalırsam' diye açsaydınız konuyu.
Korona da bitecek elbet. Hep böyle sürecek değil.

Bence 5 sene geçmiş ekonomik açıdan rahatsanız neden olmasın eşinin istemesi çok önemli çünkü çocuğa bakabilecek olgunlukta olmasıda önemli korona geçici bir süreç çocuk uzun bir hayat süreci
Sonuçta nice hamileler ve çocuğu olanlar koronadan etkilendi bence yapmalısınız

inan bunu bile düşünmeden 9 doğuranlar var kaliteli bir gelecek vereceğin bu düşüncelere dalmandan belli kendine güven
Ben amerikada doğurmak istiyordum şu durumda mumkun değil tabi. Başka bir ülkeye yerleşip yapalım filan tabi bunlar benim düşüncelerim . Eşim başkasının çocuklarıyla aşırı ilgili sakin evine bağlı mutlu bir insan ben de sindirdim galiba iki saat oldu olay yaşanalı :oops:yok gelecek verebilir miyim nasıl bir anne olurum filan istiyor muyum böyle düşüncelere acaba bu girişimde bulunan kaç kişi yonelmiştir herkes benim gibi mi merak ettim

Yani korunmasız ilişkiye giriyorsa hamile kalmanız gibi bir ihtimal eşinizin de aklına gelmemiş midir? Bence gelmiştir. En azından asla istememe gibi bir durumu olsa çaresine bakardı diye düşünüyorum. Peki siz neden bu konuyu hiç konuşmuyorsunuz.
Şimdiye kadar konuşmamanızı anlarım ama en azından bu korunmasız ilişkiden sonra bir 'ya hamile kalırsam' diye açsaydınız konuyu.
Korona da bitecek elbet. Hep böyle sürecek değil.
Bu konuyu biraz önce konuştuk, biz sevgili değiliz senin kariyerin benim kariyerim yuksek lisans doktora derken hayat bitiyor ben çocugum olsa o 10 yaşındayken 40 yaşında olcam bu durum bile bence geç dedi neden daha once söylemedin dedim. Bugün sabah uyandığımda evin boş oldugunu farkettim bir boşluk var dedi seni çok seviyorum ama bir kızım olsun istiyorum galiba dedi şimdi bunu yazarken kuzu gibi sinmiş dizimde oturuyor beni üzdü sanıyor sanırım

Bu konuyu biraz önce konuştuk, biz sevgili değiliz senin kariyerin benim kariyerim yuksek lisans doktora derken hayat bitiyor ben çocugum olsa o 10 yaşındayken 40 yaşında olcam bu durum bile bence geç dedi neden daha once söylemedin dedim. Bugün sabah uyandığımda evin boş oldugunu farkettim bir boşluk var dedi seni çok seviyorum ama bir kızım olsun istiyorum galiba dedi şimdi bunu yazarken kuzu gibi sinmiş dizimde oturuyor beni üzdü sanıyor sanırım
Yaaa😍
Eşinizi yalnızlık korkusu almış. Allah gönlünüze göre versin o zaman🙏

Ben amerikada doğurmak istiyordum şu durumda mumkun değil tabi. Başka bir ülkeye yerleşip yapalım filan tabi bunlar benim düşüncelerim . Eşim başkasının çocuklarıyla aşırı ilgili sakin evine bağlı mutlu bir insan ben de sindirdim galiba iki saat oldu olay yaşanalı :oops:yok gelecek verebilir miyim nasıl bir anne olurum filan istiyor muyum böyle düşüncelere acaba bu girişimde bulunan kaç kişi yonelmiştir herkes benim gibi mi merak ettim
Amerika konusunda haklısın doğum yapamasanda ileride yatırım yapıp çifte vatandaş olabilirsin veya eğitimini yurtdışında yaptırabilirsin

zaten şu durumda bir Amerika geriye kalacak mı belli değil

bence hamileliğini sonlandırma

Aynı gelecek kaygıları korkuları bizde de vardı ama ilk içinize boşaldığında direk hamile kalırsanız, çok şanslı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ben çocuk düşünmeden önce istediğim her an ilk ilişkimizde olur gibi geliyordu ama o iş çok da öyle olmuyor. Çevremde sadece bi kişi var annem bile bana düşündükten 6 ay sonra hamile kalabilmiş. Ayrıca ben şuna inanmaya başladım artık bebek doğru zaman ne zamansa o zaman geliyor.

Aynı gelecek kaygıları korkuları bizde de vardı ama ilk içinize boşaldığında direk hamile kalırsanız, çok şanslı olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ben çocuk düşünmeden önce istediğim her an ilk ilişkimizde olur gibi geliyordu ama o iş çok da öyle olmuyor. Çevremde sadece bi kişi var annem bile bana düşündükten 6 ay sonra hamile kalabilmiş. Ayrıca ben şuna inanmaya başladım artık bebek doğru zaman ne zamansa o zaman geliyor.
Kesinlikle katılıyorum ilk seferde hamile kalmak imkansız bencede peri masalı

Bence yaşlarınız anne Baba olmak için çok ideal ve ekonomik gücünüz de buna elverişli evliliğiniz de oturmuş çocuk da olursa gayet güzel olur:KK16: aile her zaman güçtür bu sen ve eşinde olsa güç alırsın ama çocuğun olduğunda böyle yapbozun bir parçası eksikmiş de tamamlanmış gibi hissediyorsun:anneadayı:

Bence yaşlarınız anne Baba olmak için çok ideal ve ekonomik gücünüz de buna elverişli evliliğiniz de oturmuş çocuk da olursa gayet güzel olur:KK16: aile her zaman güçtür bu sen ve eşinde olsa güç alırsın ama çocuğun olduğunda böyle yapbozun bir parçası eksikmiş de tamamlanmış gibi hissediyorsun:anneadayı:
İnşallah öyle hissederiz, şuanda ne hissetmem gerektiğini bile Bilmiyorum ilk defa ilişki yaşamış gibi şaşkınım 🙄o halde tamamlansın yapbozumuz bizimde 🥰

Doğru söylüyorsunuz birde eşimin kaygısı şu da olabilir iş yerlerinde 3 kişi ciddi sıkıntılı bir tüp bebek döneminden geçiyorlar yaşları bizimle aynı yaş çocuk sahibi olmak zorlaştı diyip en azından yapalım belki de olmayacak kaygısına girmişti sanki son zamanlarda ama ilk ilişkide olunca bu durum ben de şok etkisi yarattı ilkkez ilişki yaşayan kaçamak kızlar gibiyim 😁suçlu gibi hissettim kendimi tuhaf bir düşünce

Amerika konusunda haklısın doğum yapamasanda ileride yatırım yapıp çifte vatandaş olabilirsin veya eğitimini yurtdışında yaptırabilirsin

zaten şu durumda bir Amerika geriye kalacak mı belli değil

bence hamileliğini sonlandırma
Yok şayet hamile kalırsam sonlandırmayacağım demek ki zamanı gelmiş biz anlamamışız. 🥰

Mutlu bir evliliği olan, birbirine saygı duyan, ekonomik refahı olan, bilinçli çiftler çocuk yapmayacak da kim yapacak? Sizin de aslında içten içe istediğinizi hissederek hazır olduğunuzu varsayıyorum. Bence bir ön check up yaptirip herhangi bir olumsuzluk olmadığından emin olup akışına bırakabilirsiniz.

Mutlu bir evliliği olan, birbirine saygı duyan, ekonomik refahı olan, bilinçli çiftler çocuk yapmayacak da kim yapacak? Sizin de aslında içten içe istediğinizi hissederek hazır olduğunuzu varsayıyorum. Bence bir ön check up yaptirip herhangi bir olumsuzluk olmadığından emin olup akışına bırakabilirsiniz.
Psikolojim şu yönde bozulmuş sanırım sürekli korunmalıyız kariyer okul yuksek lisans bilmem ne psikolojisi sanki hep korunmalıymışız hissi vermiş bana başkalarının çocuklarını severken son zamanlarda videoların içine düşüyorduk ama şu var neden böyle pişmanlık hissim oldu henüz yataktayken bile bir kaç saat düşündüm herkes benim gibi hissetmiş midir acaba...

Psikolojim şu yönde bozulmuş sanırım sürekli korunmalıyız kariyer okul yuksek lisans bilmem ne psikolojisi sanki hep korunmalıymışız hissi vermiş bana başkalarının çocuklarını severken son zamanlarda videoların içine düşüyorduk ama şu var neden böyle pişmanlık hissim oldu henüz yataktayken bile bir kaç saat düşündüm herkes benim gibi hissetmiş midir acaba...

Virus ister istemez psikolojimizi bozdu, hele bebek sözkonusu olunca mutlaka endiseleniyorsunuzdur, nasil hastaneye gidicez, dogum nasil olacak, yanlis zaman mi gibi bir sürü mesele var ama hayat devam ediyor biz de adapte olmak zorundayiz. Bunun disinda da bebegim olursa hayatimiz tamamen degisecek, ona iyi, huzurlu bir hayat saglayabilecek miyiz acaba ben iyi bir anne olabilir miyim gibi dusuncelerin de bizi korkutmasi normaldir bence.

Not: kedi annesiyim. Geçenlerde bahçeden kedi kavgasi sesi geldi saniyeler içinde aklımdan neler geçti, nasıl dışarı çıktım kavgayı ayırdım ben bilirim cok şükür birseyi yoktu ama bir sure etkisinden çıkamadım. Bu arada biz de bebek istiyorduk bir suredir ama bu olaydan sonra ben asla anne olamam insan neden hayatı boyunca böyle bir korku halini ister diye dusunmeye başladım ama evcil hayvan anneleri anlar beni aslinda insan annesi olmaktan farkli değil ve ne kadar korkutucu ya da zor olursa olsun vazgecilemeyecek bir sevgi. Duygu karmasalarimiz, korku, pismanlik, sinir kontrol edilebildikleri surece normal geliyor bana.

X