Karamanda yaşam

Karamanın neresine çıktı ilçesi mi merkezi mi?
Genel itibariyle çok muhafazakar değildir öyle duysanız bile gelenekseldir. İç Anadoluda Akdeniz etkisi olan bir yerdir. Ermenek gibi ilçeleri zaten sol düşünce ağırlıktadır. Mut mersin yolu için geçiştir.
Bir de hangi şehir olursa olsun insan çevresini kendi oluşturur. Bir şekilde düşünce ve yaşam tarzını insan her yerde yaşayabiliyor artık.
Ayrıca benim karamanlı arkadaşlarım var kendileri kapalılar ama kalan akrabaları açık hem de gayet kısa elbiseler dekolteli kıyafetlerle meydanında gezdik hep birlikte.
Aslında haklı olabilirsiniz, ben de önce önyargılı yaklaştım ama Atamız Karamanlı, bunun için bile sevmek lazım

Selam arkadaşlar eski bi uyeyim 2.üyeligim yönetimin bilgisi var.Atamam Karaman a çıktı biraz tedirginim yani bir yer denizi olan rahat bi şehirde yaşıyorum açıkçası uyum sağlamakta zorlanır miyim düşünüyorum. Orada yaşıyan bazi tanıdıklarım kısa kollu elbise filan giyme dedi.Tuhaf bakislara maruz kalırsın dedi.Biraz tedirgin oldum açıkçası zaten çok açık biri değilim de.Bide sosyal hayat cok kısıtlı neler yapıyorsunuz? Şehirle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim
Ben üni.yi orda okudum. Kısa kollu giyebilirsiniz fakat taciz edilme olasılığınız çok yüksek.. beni bir defa bir dede bacağımın kasığıma doğru yerinden cimcirmişti kıyamet koparmıştım. Arabaya alenen çağıranlar, lafla sözle taciz edenler.. dışarda rahat yürüyemezdik. Hatta bi defa korkmuştuk polis ekip arabasına koşmuştuk arka kapıyı açıp gelin kızlar birlikte takılalım dediler 😱 şok olmuştuk. Kadınları da hakeza ağızlarına gelen lafı söylerlerdi. Ramazanda tüm dükkanlar kapalı, insanları soğukkanlı. Hani sıcak iklim insanı gibi değiller, merhaba ya da kolay gelsin veya hayırlı işler dersiniz genelde öyyyllee mal mısın der gibi yüzünüze bakarlar. Ben bir yıl zor dayanmış ve yatay geçiş yapmıştım. Hoş insanlar da vardı ama 500 kişide bir falan denk gelirdi.. kışları öğrenci ağırlıklı yerlisi yurt dışında, yaz aylarına doğru yurt dışından yerlileri gelirdi falan filan..
o yüzden baştan hazırlayın kendinizi..

Bu arada yıl 2004 2005 ti. Değişimler olabilir.

Afra vardı alışveriş merkezi, adı değişmediyse sineması falan vardı bowling dahil her şey vardı içinde biz oraya giderdik genelde..

Ben üni.yi orda okudum. Kısa kollu giyebilirsiniz fakat taciz edilme olasılığınız çok yüksek.. beni bir defa bir dede bacağımın kasığıma doğru yerinden cimcirmişti kıyamet koparmıştım. Arabaya alenen çağıranlar, lafla sözle taciz edenler.. dışarda rahat yürüyemezdik. Hatta bi defa korkmuştuk polis ekip arabasına koşmuştuk arka kapıyı açıp gelin kızlar birlikte takılalım dediler 😱 şok olmuştuk. Kadınları da hakeza ağızlarına gelen lafı söylerlerdi. Ramazanda tüm dükkanlar kapalı, insanları soğukkanlı. Hani sıcak iklim insanı gibi değiller, merhaba ya da kolay gelsin veya hayırlı işler dersiniz genelde öyyyllee mal mısın der gibi yüzünüze bakarlar. Ben bir yıl zor dayanmış ve yatay geçiş yapmıştım. Hoş insanlar da vardı ama 500 kişide bir falan denk gelirdi.. kışları öğrenci ağırlıklı yerlisi yurt dışında, yaz aylarına doğru yurt dışından yerlileri gelirdi falan filan..

15 yıl öncesinden bahsediyorsunuz, kıyaslama yapmak hiç doğru değil.
Ben de 15 yıl önce Konyada okudum. Hiç taciz edilmedim, 2 kız akşam dışarda çok rahat gezebiliyorduk. Sayısız kafesi vardı, kızlı erkekli gruplarla çok güzel bir ortamda dört senemizi geçirdik.
Karaman da 15 yılda muhakkak yol almıştır.

Afra vardı alışveriş merkezi, adı değişmediyse sineması falan vardı bowling dahil her şey vardı içinde biz oraya giderdik genelde..
afra sonra makro oldu sonra yhm oldu ama içi bomboş heryer kapandı. alışveriş merkezi açılacaktı virüs çıktı

Kanım dondu şuan yoldayım gidiyorum ben daha nemrut olurum o zaman 😠 bide 15 sene geçmiş illa ki biraz gelişmiştir

Aslında haklı olabilirsiniz, ben de önce önyargılı yaklaştım ama Atamız Karamanlı, bunun için bile sevmek lazım

Karaman Konya dışarıdan öyle tutucu görünür ama dindar olmaları ile ilgili bir durum değildir. Pek çok sol insan bile fikrini değiştirmeye muhafazakardır. Muhafazakarlık ile dindarlık eş değer değildir.
Açık bir insana hakaret edildiğini duymadım mesela ben ama başka bir şehirde kapalı olduğum için hakaret edildi. Şehirler değildir aslında hangi insana nasıl rastladığımızdır. Ki karaman hiç değildir gayet rahat ve özgür küçük bir şehir olmasına karşın.

genelleme sevmem ama 32 yıldır Karamanlı kimi tanıdıysam kimle arkadaş olduysam hepsi menfaatçi çıktı.
Tuhaflar.
Canları istesin en iyi onlar olur ama işleri bittiğinde sessiz sedasız çıkıyorlar hayatından.
O yüzden malesef Karaman diyince bi irkilirim bende.
Ama siz kendi çevrenizi olusturursunuz.
Benim gibi doğuya atansaydınız daha zordu.
O yüzden hayırlı olsun diyelim

Karaman Konya dışarıdan öyle tutucu görünür ama dindar olmaları ile ilgili bir durum değildir. Pek çok sol insan bile fikrini değiştirmeye muhafazakardır. Muhafazakarlık ile dindarlık eş değer değildir.
Açık bir insana hakaret edildiğini duymadım mesela ben ama başka bir şehirde kapalı olduğum için hakaret edildi. Şehirler değildir aslında hangi insana nasıl rastladığımızdır. Ki karaman hiç değildir gayet rahat ve özgür küçük bir şehir olmasına karşın.
Tesettürlü olmadığınız için duymamışsınızdır belki ama kadınlar bize, or......k yapmaya mı geldiniz buraya, yollular gibi gibi ağza alınmıycak laflar ederlerdi, hatta kendimi bir defa tutamayıp kadının biriyle epey kavga ettim arkadaşlarım çekiştirerek götürmese Allah ne verdiyse dalcaktım çünkü ettikleri laflar yenilir yutulur cinsten değildi. İçimizde tesettürlü de çok vardı fakat o dönem başörtüsü yasağı var diye okula girerken açarlardı hepimize o laflar gelirdi. Ki okul kış dönemi ne kadar açık olabiliriz görünen bi saçımızdı. O dönem kara bir kış vardı kramanda dizimize kadar kar yağmıştı etek giycek hava hiç olmadı zaten. Pantolon ve kazak yani..

Tesettürlü olmadığınız için duymamışsınızdır belki ama kadınlar bize, or......k yapmaya mı geldiniz buraya, yollular gibi gibi ağza alınmıycak laflar ederlerdi, hatta kendimi bir defa tutamayıp kadının biriyle epey kavga ettim arkadaşlarım çekiştirerek götürmese Allah ne verdiyse dalcaktım çünkü ettikleri laflar yenilir yutulur cinsten değildi. İçimizde tesettürlü de çok vardı fakat o dönem başörtüsü yasağı var diye okula girerken açarlardı hepimize o laflar gelirdi. Ki okul kış dönemi ne kadar açık olabiliriz görünen bi saçımızdı. O dönem kara bir kış vardı kramanda dizimize kadar kar yağmıştı etek giycek hava hiç olmadı zaten. Pantolon ve kazak yani..

Açık pek çok arkadaşım var ama Allah var duymadım onlardan da.
Başörtüsü yasağının olduğu ve sonrası süreçte çok değişim gösterdi ancak toplum her şehirde. Bence bununla ilgili olabilir dediğiniz durum. Dediğim gibi şehirlere değil insanlara bağlamak gerekiyor. Ben başörtülü olduğum için hakaret duyduğum o şehirlere bir daha gider miyim yaşar mıyım elbette giderim atanırsam yaşarım da...
çünkü biliyorum ki o kafalar sağ sol dindar dini bütün olmayan ateist he ne ise... her toplulukta var ve kendinden görünmeyen hep sözleriyle hareketleriyle taciz etmeye devam edecektir.

Back
X