Karamanda yaşam

Elifsaresu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2020
4
0
36
35
Selam arkadaşlar eski bi uyeyim 2.üyeligim yönetimin bilgisi var.Atamam Karaman a çıktı biraz tedirginim yani bir yer denizi olan rahat bi şehirde yaşıyorum açıkçası uyum sağlamakta zorlanır miyim düşünüyorum. Orada yaşıyan bazi tanıdıklarım kısa kollu elbise filan giyme dedi.Tuhaf bakislara maruz kalırsın dedi.Biraz tedirgin oldum açıkçası zaten çok açık biri değilim de.Bide sosyal hayat cok kısıtlı neler yapıyorsunuz? Şehirle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

Muhafazakar bir yer diye biliyorum
Ama kısa elbise bile giymiyecek kadar mı
Bilemiyorum

Selam arkadaşlar eski bi uyeyim 2.üyeligim yönetimin bilgisi var.Atamam Karaman a çıktı biraz tedirginim yani bir yer denizi olan rahat bi şehirde yaşıyorum açıkçası uyum sağlamakta zorlanır miyim düşünüyorum. Orada yaşıyan bazi tanıdıklarım kısa kollu elbise filan giyme dedi.Tuhaf bakislara maruz kalırsın dedi.Biraz tedirgin oldum açıkçası zaten çok açık biri değilim de.Bide sosyal hayat cok kısıtlı neler yapıyorsunuz? Şehirle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

Onu diyenler yazın Karamanda bulunmamış herhalde. Her yer garip garip giyinen Alamancı’larla doluyor :) çok açık giyinmediğin sürece sorun olmaz diye düşünüyorum. Bir de tabii ki İçanadolu, imkan kısıtlı, güzel kiralık ev bulmak vs zor her yerde olduğu gibi tabii.

Ne kadar muhafazakar bir yer olursa olsun yazın kısa kollu ve elbise giyen vardır diye düşünüyorum tabi kalkıpta süper mini elbiseyle gezicek değilsinizdir bazı yerler kaldırmaz onlara ne ama bakışlardan çok rahatsız olursunuz.

Karamanın neresine çıktı ilçesi mi merkezi mi?
Genel itibariyle çok muhafazakar değildir öyle duysanız bile gelenekseldir. İç Anadoluda Akdeniz etkisi olan bir yerdir. Ermenek gibi ilçeleri zaten sol düşünce ağırlıktadır. Mut mersin yolu için geçiştir.
Bir de hangi şehir olursa olsun insan çevresini kendi oluşturur. Bir şekilde düşünce ve yaşam tarzını insan her yerde yaşayabiliyor artık.
Ayrıca benim karamanlı arkadaşlarım var kendileri kapalılar ama kalan akrabaları açık hem de gayet kısa elbiseler dekolteli kıyafetlerle meydanında gezdik hep birlikte.

Aslında muhafazakarliklari "desinler" seviyesinde. Yani dilleri bir kadına uzuyor bence. İnsanını hiç sevmemiştim ben ama çevreni memurlardan olusturursan sıkıntı yaşamazsın sanırım.

Bende karamana tayin olali 8 ay oldu. Arkadaslarin da dedigi gibi cevreni kendin olusturuyorsun herkes anlatildigi gibi muhafazakar degil. Ayrica kisa kollu elbise falan da giyebilirsin sikinti olmuyor. Ancak kapali ya da acik giyinmemn fark etmiyor her turlu gozlerini dikip bakiyorlar. Sosyal hayata dair birsey yok. Tek bir sinemasi var ona bile hic gitmedim ben. En guzel tarafi konya ve mersine gibi buyuksehirlere yakin olmasi hafta sonlari gezmeye gidebilirsin.

Evet sosyal hayat sikinti yapacak bisey yok cunku. Genelde cevre sehirlere gidiyoruz gezmek icin.

Karamana atanmissin doguya ya da batinin adi ilce olup kendi kasaba-köy olan yerlerine degil. Hayirli olsun

Bende karamana tayin olali 8 ay oldu. Arkadaslarin da dedigi gibi cevreni kendin olusturuyorsun herkes anlatildigi gibi muhafazakar degil. Ayrica kisa kollu elbise falan da giyebilirsin sikinti olmuyor. Ancak kapali ya da acik giyinmemn fark etmiyor her turlu gozlerini dikip bakiyorlar. Sosyal hayata dair birsey yok. Tek bir sinemasi var ona bile hic gitmedim ben. En guzel tarafi konya ve mersine gibi buyuksehirlere yakin olmasi hafta sonlari gezmeye gidebilirsin.
Arabam olmayınca konyaya gitmek nasıl olur bilemiyorum otogar filan mersinliyim zaten ama yol bana çok zor geldi viraj filan hep

Sosyal hayat beklemeyin zaten.
Konya daha merkezi, daha sosyal olduğu halde cafesi tiyatrosu sineması kısıtlıydı
Artık öyle değil konya da gelişmeye başladı bu gelişmeyse tabii ki ama karamanı bilmiyorum ama öyle abartılı kısa kollu giyilmeyecek kadar olduğunu da sanmıyorum şükredin bence atanamayanlar var siz atanmışsınız rahatım bozulur mu diyosunuz E Elifsaresu

Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama karamana çok yakın bı yerde oturuyoruz ve orda olan tanıdığımız var Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu dedikleri doğru derler . İnsanları oyuncudur biraz . VE merkezi de ipsiz sapsız insanlarla dolu cok pis bı yer . Kendinize sahip cikmaniz dileğiyle ..

Kisa kollu giyme ne ya cok abartmış o da . Cok muhafazakarsa kısa elbise,etek,sort giymezsin bu kadar. Ayrıca önemli olan senin cevren yerel halk değil

Selam ben 28 yıldır KARAMAN'da yaşıyorum. Yerlisiyim yani. Her yerin iyisi kötüsü vardir. Önyargılı başlamayın görevinize. Gayet yaşanılabilir bi şehir. Sinema cafeler var ayrıca sık sık il dışından tiyatro için gelirler. Memur kesim fazladır. Alış-veriş merkezi açılacaktı su sira virüsten dolayı kaldı. Özelden nerelerden ev tutmanız gerektiğini yazabilirim. Evet küçük ve sosyalligi azdır ama konyaya çok yakın haftasonlari gidin gezin . Iyi para biriktirirsiniz. Ayrıca küçük olmasının avantajıda şehrin bir ucundan bir ucuna en fazla yarim saat sürer. Surekli ve heryere belediye otobüsü ve dolmus vardir. Ayrıca ne demek kisakolluyla gezememek şortla bile gezersin. O kadarda muhazafakar değil bence üniversite büyüdükten sonra insanların bakış acılarda degisti. Kafe restorant tatlıcı restorant istemediğin kadar var. Sormak istediğin bisey varsa özelden yazabilirsin

Back
X