Karaciğer enzimleri

RagnarLodbrok

Ölürken gülüyorum
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
3.666
5.470
158
Merhaba arkadaşlar 4 hafta 1 günlük hamileyim fakat kan testimde karaciğer enzimlerimin normalden çok yüksek oldugu ortaya çıktı. Hepsi 200 üstü. Moralim çok bozuldu. Yarın gastroentereloye gideceğim. Ultrasonla bakıldıgında her şeyin normal bir tek karaciğerde biraz yağlanma gözüktüğünü söyledi doktor. Totalde 3 farklı doktor baktı. Korkuyorum hem de çok. Hiç karaciğer bölgesiyle ilgili sıkıntım yoktu. Neden böyle oldu bilmiyorum. Son 2 yıldır dışarda çok yemek yedim. Ve hareket etmedim 17 kilo aldım. Kilom 59dan 76 ya çıktı. Son 2 aydır spor yapıyodum. 72ye indim. Midem için 4 yıldır mide ilacı kullanıyodum ve kan ilacı bir süre de antidepresan. Antideprasanı 3 aydır içmiyorum ki yavaş yavaş düşük miligram seyrederek bıraktım. Kan ilacını da nerdeyse 1 aydır içmiyorum. Mide ilacını da o şekilde. Bir tek gaviscon alıyorum günde bi kaç kez. Test yapılmadan önceki gece içmiştim kan ilacı 2 güncük. Onlar da değeri yükseltmiş midir? Benimle aynı durumda olup da değeri düşen var mı? İnternette okuyorum kürtaj gerekir vs deniliyor. Ya da forumda bu sebeple ölen anneler varmış. Korkuyorum. Gebeliğime sevinemedim bile...

Pardon formda ölen anneler nasıl oluyor yanlış mı okudum ayrıca karaciğer enzimleri tabiki gebelikte çok önemli yanlız doktor kontrolünde olursanız sorun olsa da müdahale edilir çok hareketsiz falan kaldıysanız insanda yükselebilir öncelikle sebebi bulmak lazım öyle hemen kötüye yyormayın Allah büyük inşallah sorunsuz hayır lı bir şekilde geçer gebeliğinin

Pardon formda ölen anneler nasıl oluyor yanlış mı okudum ayrıca karaciğer enzimleri tabiki gebelikte çok önemli yanlız doktor kontrolünde olursanız sorun olsa da müdahale edilir çok hareketsiz falan kaldıysanız insanda yükselebilir öncelikle sebebi bulmak lazım öyle hemen kötüye yyormayın Allah büyük inşallah sorunsuz hayır lı bir şekilde geçer gebeliğinin
Birinin arkadaşı vefat etmiş 27 haftalık mı o civardayken bebek de kuvezdeymiş. Okumaz olaydım. Direkt strese girip agladım. Gercekten internet bazen çok zararlı oluyor. Şimdi daha iyiyim çok şükür. Sag olun yorumunuz için.

Merhaba benimde gebeliğin de karaciğer enzimler yükseldi kontrol altında 36 haftada dogum oldu once birçok tahlil yapıldı sonra hep takip p lutfen endışeen etmeyin insallah sağlıkla doğar bebeğiniz

Merhaba benimde gebeliğin de karaciğer enzimler yükseldi kontrol altında 36 haftada dogum oldu once birçok tahlil yapıldı sonra hep takip p lutfen endışeen etmeyin insallah sağlıkla doğar bebeğiniz
Çok sevindim sizin ve bebeğiniz için. Allah sağlığı hiç eksik etmesin hayatlarınızdan. Sizin gebeliğin ilk haftalarında da yüksek miydi? Neden yüksekmiş bir de?

Çok sevindim sizin ve bebeğiniz için. Allah sağlığı hiç eksik etmesin hayatlarınızdan. Sizin gebeliğin ilk haftalarında da yüksek miydi? Neden yüksekmiş bir de?
Benim 16.hafta da farkedildi yükselme öncesinde varmı bilinmiyor nedeni gebelik zaten dogum sonrası tekrar değerler düzeldi bazen gebelikte yukseldı bazen düştü her hafta 10gunde kan verdim gastronomi doktoru takibi ile tansiyon olçümü yaptım hergün el ayakta sişme varmı sürekli kontrol altında olmak 36.haftaya geldim korkmayın iyi bi doktor bulun Rabbim yavrunuzu sıze bağışlasın

Benim 16.hafta da farkedildi yükselme öncesinde varmı bilinmiyor nedeni gebelik zaten dogum sonrası tekrar değerler düzeldi bazen gebelikte yukseldı bazen düştü her hafta 10gunde kan verdim gastronomi doktoru takibi ile tansiyon olçümü yaptım hergün el ayakta sişme varmı sürekli kontrol altında olmak 36.haftaya geldim korkmayın iyi bi doktor bulun Rabbim yavrunuzu sıze bağışlasın
Allah şifasız bırakmasın. Benim gebelikle ilgili değilmiş. Çünkü daha gebeliğin başındaymışım. Karaciğerimde bir sorun var mı diye tetkikler yapılıyor... inşallah bir çözümü vardır. Duanızı esirgemeyin lütfen.

Arkadaşlar 1 aylık hamileyim hamilelik öncesi kan testi yaptırdım karaciğer enzim lerim ast 57 alt 69 çıktı Bi sıkıntı oluşturur mu

Arkadaşlar 1 aylık hamileyim hamilelik öncesi kan testi yaptırdım karaciğer enzim lerim ast 57 alt 69 çıktı Bi sıkıntı oluşturur mu
Geçmiş olsun öncelikle. Sizin değerleriniz aşırı yüksek değil. Biraz yemenize dikkat ederek bu değerlerinizi düşürebilirsiniz. Benim o değerler 240lardaydı düşünün şimdi ikisi de 20-30larda çok şükür. Kırmızı et karaciğer vs yemedim hiç,enginar bol bol yedim. Ve doktorum bana 10 dakikalık kısa yürüyüşler yap yorucu hareket etme o da artırır dedi. Dediğini uyguladım düştü değerim 3 haftada, çok şükür. Darısı başınıza.

Geçmiş olsun öncelikle. Sizin değerleriniz aşırı yüksek değil. Biraz yemenize dikkat ederek bu değerlerinizi düşürebilirsiniz. Benim o değerler 240lardaydı düşünün şimdi ikisi de 20-30larda çok şükür. Kırmızı et karaciğer vs yemedim hiç,enginar bol bol yedim. Ve doktorum bana 10 dakikalık kısa yürüyüşler yap yorucu hareket etme o da artırır dedi. Dediğini uyguladım düştü değerim 3 haftada, çok şükür. Darısı başınıza.
Teşekkür ederim bende yüksek olduğu için hacamat yaptıracaktım içimi rahatlattınız

Back
X