kara tırnak... :'(

huzur2103

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2016
12
1
1
31
merhaba bayanlar... tırnağım çok kötü halde çok utanıyorum burnu açık ayakkabı giyemiyorumm :'( cildiyeye gittim kötü doktora denk geldim galiba hap verdi kullandım ama değişim yokkk :'( tavsiyelerinize ihtiyacım var ... başka bir cildiyeye mi gideyim yada ne yapayım :'( resmi paylaşıcam o görüntü için şimdiden özür dilerim... tırnağım normale göre baya kalkıyo içinide çekmeye çalıştım diğer tırnaklarım normal ama bu böyle

Eklentiler

• 20160919_181808.jpg
    42,3 KB · Görüntüleme: 506

yok darbe filan olmadı.. birden rengi değişmeye başladı önce kalın ve siyah oldu sonra sarımsı oldu sonraki halide bu oldu o kadar kötü durumda dimi

Tırnak mantarı olabılır ojeyle kapatrsın ama asıl srunu czmek lazım baska doktora gıdıp teshıd ve tedavı ettır bılemeyız brlkı bı problemın habercısıdır

yok darbe filan olmadı.. birden rengi değişmeye başladı önce kalın ve siyah oldu sonra sarımsı oldu sonraki halide bu oldu o kadar kötü durumda dimi
Günaydın
Büyük ihtimalle tırnak mantarının bir çeşidi.bir uzmana doktora başvurun.kesinlikle çektirme olayına girmeyin.nemli bırakmayın.tedavi sureci ayak tırnaklarında biraz uzun olur.sabırlı olun.medikal ayak bakımını tavsiye ederim.gecmis olsun.

özel mi ? ücretleri nasıl

Tırnak mantarı gibi duruyo, bende de sarı şekilde vardı, aynısının sarı şeklinde olanıydı yani. Ağızdan mantar ilacı kremler oje şeklinde mantar ilaçları neler neler kullandım geçmedi. En sonunda bir dahiliye doktoru bana triclorasetikasit verdi, yüzde onbeşlik. Bu bi çeşit asit, deriyi yakıyo, o yüzden deriye sıçramaması gerekiyo. Öncelikle sirkeli sıcak suda tırnağımı yumuşatıyıdum, sonra törpüyle üst taraftan tırnağı kazıyodum, sonra kesebildiğim kadar kısa kesiyodum tırnağı. En son bi kulak çubuğuna bu asitten damlatıp bi dakika tırnakta bekletiyodum, sonra hemen ayağımı yıkayıp yine tırnağımı üst taraftan kazıyodum. Bu arada ağızdan mantar ilacı da kullandım. Tırnak uzadıkça alttan gelenler beyaz ve temiz geldi. Üç ayda geçti, bi daha tekrarlamadı. Bence siZde bi cildiye ve dahiliye doktoruna görünün.

Bu işlemleri haftada bir on günde bir yaptım, bu arada terbisil tablet kullandım her gün. Bi de dedipim gibi tırnağı kesebildiğim kadar kısa kestim, zaten benim tırnağımla tırnak etim arasında boşluk olmuştu resmen, yarısına kadar filan kesiyodum. Ama asite çok dikkat etmek gerekiyo, ete değince yakıyo çünkü. Tırnağın üstünde bile bi dakikadan fazla kalınca yanma hissi oluyodu. Fikir olsun diye yazdım, sakın korkmayın, bunun tedavisi var. Sadece her doktor önermiyo sanırım. Bende çok doktora gittim ama en son bi dahiliye doktoru önerdi bunu bana, cildiyeci değildi. Bi de biraz sabır istiyo, üç ay filan sürdü toplamda. Ama alttan gelen tırnak sapasağlam tertemiz geldi. Şimdiden geçmiş olsun.

Canım tüm tırnak düşene kadar tedavi uygulanmalı. Bir hapla olmamış bak. Bence aynı dra gidip hapını çözüm olmadığını söylemelisin. Bunun bir kaç yolu var tedavide en kolayıyla başlamış gibi sanki.

Benim de serçe tırnağım böyle. Doktora göstermedim ama kızımı götürmüştüm. Onun baş parmağı kalkmıştı diğer tırnakları da kalkıyordu. Doktor tırnakları çok ince demişti. Ince tırnakları olanlar da kırılma kalkma olabiliyormuş. Ve ayak ayakkabının içinde gidip geldikçe özellikle serçe tırnak nasirlasirmis. Bir krem vermişti Tam düzelmiyor ama dipten daha iyi çıkmasını sağlıyor. Mümkün olduğunca açık ayakkabı giydirin demişti

Buyuk ıhtımalle önden vuran bır ayakkabı sonucu oldu sanırım bu durum tırnak mantarı o tırnak zamanla düşecek ve yerıne yenı tırnak gelmeye baslayacak bendede topuklu ayakkabının önden vurması sonucu oolmustu sarardı sıyahlastı ve düştü yerıne yenısı cıkmasıda 7-8 ayı alıyor maalesef önemlı olan yenı tırnak çıkarken saglıklı cıkmasını saglamak dıkkat etmek geçmiş olsun

6 ay hap kullanman gerekiyormuş

Merhaba nbio estetik eskisehirde ayak bakim uzmanıyım tırnağıniz darbe falan almadıyla yüksek ihtimalle mantar gibi duruyor medikal ayak bakim yapan yerlerde bu tip tırnaklarım tedavisi var ama ciddiye doktoruna da gözükmeniz faydalı olur geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…