Herkese merhaba.
Bu ara o kadar çok konu açtım ki.Ben yoruldum.Çalışma hayatında olanlardan henüz 5 aylık tecrübesi olan biri olarak fikir istemeye geldim.Uzun olursa affola...
Mühendisim.Bi firmada kalite kontrol mühendisi olarak çalışıyorum.Firmada 5 mühendis çalışıyor.2si imalat mühendisi olarak üst kat ofiste,diğer ikisi de alt kat kalite kontrol ofisinde çalışıyor.Ben firmada giriş kapısının tam karşısında dışarıda çalışıyorum.Dışarıdan gelen malzemelerin ölçümü,analizi,sayısı gibi görev tanımlarım var. En ağır iş yükü benim.Bunun da herkes farkında.Ve yanımda ne bir çırak ne de bir yardımcı var.
Kapının karşısında dedim ama bildiğiniz ana kapı ve o kapıdan sürekli araçlar girip çıkıyor.Yani bi nevi dışarıda çalışıyor gibiyim.Uyduruk bir ufodan başka ısıtıcı ekipman yok..
Bilirsiniz Ankara havası buz gibiydi.Bende işim yokken üst kata diğer mühendis arkadaşların yanına çıktım.Müdürümüz de biliyordu.1 saat orada çizim programında çizim yaptım kendimi geliştirmek için. Kalite Kontrol şefi aradı çağırdı.Gittiğimde burayı boş bırakma,gelip senden habersiz malzeme alıyorlar.Sonra yanlış işlem yapıyorlar sorun oluyor dedi.Müdürün haberi var dediğimde de benimde var ama boş bırakma dedi.Mesleki sorumsuzluk en son yapacağım şey ve bu hafta sadece bugün birkaç saat boşlukta vaktim vardı ve bunu yine kendimi geliştirmek için kullanırken bu sözleri işittim.Kalitedeki çırağa böyle bir olay oldu mu dediğimde yok hayır birden parladı anlamadık dedi.Ve ben o 1 saatlik süreçte 3 kez aşağı inip malzeme teslimi yaptım. Yani o soğukta işim yoksa bile orada oturacakmışım. Ama bu insan 2 hafta önce müdüre benim malzeme vermemin saçma olduğunu neden böyle bir sorumluluğa tutulduğumu konuştu.Kendi isteği ile...
Ve bonus olarak bugün kendi işim olmamasına rağmen kalitedeki mühendise yardım etmek için mesaiye bırakıldım.Bazen 4 kişinin halledemeyeceği kadar iş yüküm olurken hiç bir mühendis bana yardım etmedi.Bu mühendislerin geneli ise telefonla oynayan,rahat iş yapan insanlar.. Bana onca işin arasında yardım edilmiyor,ama ben o insanlara yardım etmek için mesaiyebırakılıyorum..
Sizce yaptığım şey kapris midir ? Hakkımı savunayım mı?