• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaprisli miyim ? Yoksa saf mıyım?

Kaprisli yada saf değilsiniz. Sadece hayat adil değil. Çözüm kendinizi sevdirin terfi alın ya da Tatlı dille isteklerinizi yapın. Mümkün olur mu bilmem.
Başkalarının işi için size katkısı yoksa kesinlikle mesaiye kalmayın.

Ya bazen böyle konular okurken çok şaşırıyorum,ben bu konuyu daha önce okuduğuma eminim sanki ama dün ki konu bakınca da.alakasız biliyorum konu sahibi ama çok tuhaf geldi şimdi.neyse yenisiniz diye mi size bu tavır acaba,kendinizi geliştirmek istemenizden de rahatsız olmuş gibi.kendinizi ezdirmeyin

Merhaba,
Bende üretim yapan bir fabrikada Yüksek Mühendisim. Direktör olarak görev yapıyorum. Toplam da 5 yıla yakın bir iş tecrübem var. Beraber çalıştığım 6 Mühendis arkadaşım var, 3'ü imalat, 3'ü teknik kısım ile ilgilenen (Çizim,autocad vs)
Dış fabrikada çalışanlar hava soğuk olduğunda,benim odama kadar gelip ısınabiliyor ya da bilgisayar işleri var ise yanımda çalışabiliyorlar. Ben şefleri pozisyonundayım ancak sizin bahsettiğiniz gibi bir muameleye layık görmüyorum.
Detayları anlattım ki net kavrayabilesiniz.

Yeni mezun olabilirsiniz, iş hayatına yeni atılmışta olabilirsiniz. Bunların hiçbiri o muameleyi göreceğiniz anlamına gelmiyor. Mühendislik emek isteyen meşakkatli bir meslek,kimse de hor göremez.
Yerinizde olsam, o beyefendiye haddini bildiririm. Kimse kimsenin kaprisini çekmek ya da egosunu tatmin etmek için çalışmıyor. Kocaman kadınsınız,kendinizi ezdirmeyin.

Ne çırak ne yardımcı vardan sonrasını gülmekten okuyamadım :) şu anda o işi yapan sensin ama olayların farkında değilsin galiba. Bikaç yıla herşey düzelir.

Ben de 6 senelik mühendisim fabrikada çalışıyorum
İlk zamanlar çok sıkıntı çektim
Stajyer muamelesi gördüm yeni mezunken
Maalesef hayat adil değil.
İş tecrübesi edinene dek dayan ama iş aramaya devam et. O kadar yıl bunun için okumuyoruz biz.
Ha bu arada ücret nasıl?

Herkese merhaba.
Bu ara o kadar çok konu açtım ki.Ben yoruldum.Çalışma hayatında olanlardan henüz 5 aylık tecrübesi olan biri olarak fikir istemeye geldim.Uzun olursa affola...
Mühendisim.Bi firmada kalite kontrol mühendisi olarak çalışıyorum.Firmada 5 mühendis çalışıyor.2si imalat mühendisi olarak üst kat ofiste,diğer ikisi de alt kat kalite kontrol ofisinde çalışıyor.Ben firmada giriş kapısının tam karşısında dışarıda çalışıyorum.Dışarıdan gelen malzemelerin ölçümü,analizi,sayısı gibi görev tanımlarım var. En ağır iş yükü benim.Bunun da herkes farkında.Ve yanımda ne bir çırak ne de bir yardımcı var.
Kapının karşısında dedim ama bildiğiniz ana kapı ve o kapıdan sürekli araçlar girip çıkıyor.Yani bi nevi dışarıda çalışıyor gibiyim.Uyduruk bir ufodan başka ısıtıcı ekipman yok..
Bilirsiniz Ankara havası buz gibiydi.Bende işim yokken üst kata diğer mühendis arkadaşların yanına çıktım.Müdürümüz de biliyordu.1 saat orada çizim programında çizim yaptım kendimi geliştirmek için. Kalite Kontrol şefi aradı çağırdı.Gittiğimde burayı boş bırakma,gelip senden habersiz malzeme alıyorlar.Sonra yanlış işlem yapıyorlar sorun oluyor dedi.Müdürün haberi var dediğimde de benimde var ama boş bırakma dedi.Mesleki sorumsuzluk en son yapacağım şey ve bu hafta sadece bugün birkaç saat boşlukta vaktim vardı ve bunu yine kendimi geliştirmek için kullanırken bu sözleri işittim.Kalitedeki çırağa böyle bir olay oldu mu dediğimde yok hayır birden parladı anlamadık dedi.Ve ben o 1 saatlik süreçte 3 kez aşağı inip malzeme teslimi yaptım. Yani o soğukta işim yoksa bile orada oturacakmışım. Ama bu insan 2 hafta önce müdüre benim malzeme vermemin saçma olduğunu neden böyle bir sorumluluğa tutulduğumu konuştu.Kendi isteği ile...
Ve bonus olarak bugün kendi işim olmamasına rağmen kalitedeki mühendise yardım etmek için mesaiye bırakıldım.Bazen 4 kişinin halledemeyeceği kadar iş yüküm olurken hiç bir mühendis bana yardım etmedi.Bu mühendislerin geneli ise telefonla oynayan,rahat iş yapan insanlar.. Bana onca işin arasında yardım edilmiyor,ama ben o insanlara yardım etmek için mesaiyebırakılıyorum..
Sizce yaptığım şey kapris midir ? Hakkımı savunayım mı?

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki bende bu durumlardan geçtim şuan aynı firmada 5 ,5 sene oldu ...
bu durumları atlatacaksın ve atlattığında çok rahat edeceksin iş hayatı insana bence çok tecrübe katıyor kendi kararlarını almayı öğreniyosun kendin olmayı öğreniyosun 1 sene sonra bu takıldıklarına takılmıcan çünkü başka sorumlulukların olacak... Kısaca bende senin gibi kendi işimin dışında başka sorumluuklarla boğuşuyorum ama bu seni farklı kılan bir nokta olacak. sen onlar gibi tek eleman olmayacaksın gün gelecek her yönden dolu bir insan olacaksın .. sen kendin olmayı öğreniyorsun şimdi. orada ürünlerle yakın olman aslında o işin en dibinden öğrenmen bence bunu fırsata çevirmelisin kesinlikle mühendissin ona göre görev olmalı ama unutma pazarında öğrenirsen çok daha iyi bir mühendis olursun sık dişini inan geçiyor acı acı olsa da geçiyor hergün sinirden stres den ağladığımı bilirim neden çıkmıyorum ki derim ama o an çıksaydım şuanki kadar rahat olmayacaktım ben ... farklı sorumlulukların olacak ama bence çözüm insanı olmaya çalış olayları triplerle değil istekle çöz çözüm insanı olmak iş hayatında çok farklı bir olay emin ol seni o zaman mumla ararlar seçilen insan olursun başka firmalardan. burada bence şef le alakalı durumlarını gözden gelmeye çalış çok zordur bilriim ama ben mesela içimde tutamadığımdan hep oturup konuşmuşumdur sakince derdimi atmışımdır çizim yapmak istiyorsun kendini geliştirmek için ama bence şuan ki iş görevinde kendini geliştir yukarıya aldanma boşver

Kalite kontrol müh olarak çalışan birinin kalite kontrol ekibindekilere yardım etmesi mesaiye bırakılması bana normal geldi
onun dışında iş hayatı zor ve acımasız her zaman istediğimiz gibi gitmeyen çok şey olabilir sabır
sizin için de üşüdüğünüzü belirtip oraya prefabrik olsa oda/ bölme yapmalarını isteyin

Ne çırak ne yardımcı vardan sonrasını gülmekten okuyamadım :) şu anda o işi yapan sensin ama olayların farkında değilsin galiba. Bikaç yıla herşey düzelir.
Bu nasıl bir üslup anlamayadım ? Ağır parçaları kaldırmak,sayı saymak mühendisin görevi midir ? Ben gayet olayların farkındayım. Alay eder gibi yorum yapmak sizin haddiniz mi ?
Siz hangi işle mesgulsunuz bilmek isterim.

Kalite kontrol müh olarak çalışan birinin kalite kontrol ekibindekilere yardım etmesi mesaiye bırakılması bana normal geldi
onun dışında iş hayatı zor ve acımasız her zaman istediğimiz gibi gitmeyen çok şey olabilir sabır
sizin için de üşüdüğünüzü belirtip oraya prefabrik olsa oda/ bölme yapmalarını isteyin
Tamam Ben mesaiye kalmalıyım kaliteci olarak peki ben günde 50 kalem işi hallederken neden hiç biri yardımcı değil. Hiç kimse bana yardım etmek için mesaiye kalmadı bu zamana kadar. Ofiste akşama kadar telefon ile oynarlarken ben 5 dakika oturup nefes alacak vakit bulamıyorum.
Benim kızdığım nokta burasi

Ben de 6 senelik mühendisim fabrikada çalışıyorum
İlk zamanlar çok sıkıntı çektim
Stajyer muamelesi gördüm yeni mezunken
Maalesef hayat adil değil.
İş tecrübesi edinene dek dayan ama iş aramaya devam et. O kadar yıl bunun için okumuyoruz biz.
Ha bu arada ücret nasıl?
1900 tl +agi+mesai. 40 saat mesai yapsam maaşı. Ancak 2500ü buluyor

Ya bazen böyle konular okurken çok şaşırıyorum,ben bu konuyu daha önce okuduğuma eminim sanki ama dün ki konu bakınca da.alakasız biliyorum konu sahibi ama çok tuhaf geldi şimdi.neyse yenisiniz diye mi size bu tavır acaba,kendinizi geliştirmek istemenizden de rahatsız olmuş gibi.kendinizi ezdirmeyin
Ben yorumunuzu pek anlayamadım. Kusura bakmayın biraz açar mısınız ? Hani neye sasirdiginizi anlamadım

senin çalışma alanın o soğuk yerse evet orayı terk etmemen gerekir
Müdürümüzün haberi vardı ve sadece 1 saat ayrı kaldım. Ve kimse benden habersiz malzeme almaz. Çünkü müdür hangi işin yapılacağına karar veriyor. Müdürün odası da karşımızda idi. Yanı o odadan çıkan direk beni görüyor

Çalışılırken sadece çalıştığımız alanda kendimizi geliştirebiliriz mesai saatlerinde. Mesai saatinden sonra istediğini yap. Deneyimsiz is bulmak cok cok zor eger kendi alaninda bir işse kal biraz daha hic degilse standart "en az 3 yıllık deneyim sahibi" tanımına uygun olana kadar. Malesef öyle oluyor yapacak birşey yok. Ama işi bırakacaksan üst mercilere elemanlarda ki eksiklikleri motivasyon düşüren ekip hatalarını bildirerek çık.

Müdürümüzün haberi vardı ve sadece 1 saat ayrı kaldım. Ve kimse benden habersiz malzeme almaz. Çünkü müdür hangi işin yapılacağına karar veriyor. Müdürün odası da karşımızda idi. Yanı o odadan çıkan direk beni görüyor
işinle ilgili çok konu açıyorsun
satınalmacı ile anlaşamayan da sendin değil mi

15 senedir iş hayatındayım
uluslararası bir şirkette kalite uzmanı idim
şuanda da satınalma üzerine çalışıyorum

sana demek istediğim tek birşey olacak
100 tane de iş değiştirsen her işyerinde benzer şeyler oluyor

bunlara alışmaya calıs yoksa iş hayatı sana işkence olur

insanlar dizilerdeki gibi laylaylom işe gitmiyor bizim ülkemizde

ya maaşları az, ya iş arkadaşları ile anlaşamıyor
ya müdüürnden mobbing yiyiyor

ya fazladan çalışıp mesai alamıyor
ya evlerinden cok uzaga sürülüyor

gibi gibi gibi

Yerinizi sk sk birakmayin...ise baslarken aciklikta kapi yakini oldugunu biliyodunuz sanirim...diger muhendisler tlf ile oynuyor diosuniz ama sanirim onlar uzun suredir ordalar yani kisacasi yerlerini yapmislar...cok soguksa orasi camli bir bolme gibi biseyle kapatilnasini talep edin veisitici sayisinin artmasini isteyin...

konu aynı değil.Benim sorumluluğum olmayan birşey bana yüklenmeye çalışıyor ve işim olmasa dahi o soğuk yerde durmam bekleniyor.
Çözüm bulamanızı değil zaten fikir istiyorum ben.
Ekmek parası işte
Soğuk ayaz ateş gibi sıcak bilmeden çalışacaksın
Bu şartlar yine iyi, deneyimsiz olmana rağmen kovulmadın dua et.
Özel sektör bu. Yorulacaksın, sömürüleceksin
Kendini geliştirme çiziminin patrona faydası ne?
Çok üzüleceksin, çok üşüyeceksin çoooook çok
Kalın giyin, laf gelmesin diye diken üstünde ol
Göze girip, sevilince ufak kaçamaklar tolere edilir

Herkese merhaba.
Bu ara o kadar çok konu açtım ki.Ben yoruldum.Çalışma hayatında olanlardan henüz 5 aylık tecrübesi olan biri olarak fikir istemeye geldim.Uzun olursa affola...
Mühendisim.Bi firmada kalite kontrol mühendisi olarak çalışıyorum.Firmada 5 mühendis çalışıyor.2si imalat mühendisi olarak üst kat ofiste,diğer ikisi de alt kat kalite kontrol ofisinde çalışıyor.Ben firmada giriş kapısının tam karşısında dışarıda çalışıyorum.Dışarıdan gelen malzemelerin ölçümü,analizi,sayısı gibi görev tanımlarım var. En ağır iş yükü benim.Bunun da herkes farkında.Ve yanımda ne bir çırak ne de bir yardımcı var.
Kapının karşısında dedim ama bildiğiniz ana kapı ve o kapıdan sürekli araçlar girip çıkıyor.Yani bi nevi dışarıda çalışıyor gibiyim.Uyduruk bir ufodan başka ısıtıcı ekipman yok..
Bilirsiniz Ankara havası buz gibiydi.Bende işim yokken üst kata diğer mühendis arkadaşların yanına çıktım.Müdürümüz de biliyordu.1 saat orada çizim programında çizim yaptım kendimi geliştirmek için. Kalite Kontrol şefi aradı çağırdı.Gittiğimde burayı boş bırakma,gelip senden habersiz malzeme alıyorlar.Sonra yanlış işlem yapıyorlar sorun oluyor dedi.Müdürün haberi var dediğimde de benimde var ama boş bırakma dedi.Mesleki sorumsuzluk en son yapacağım şey ve bu hafta sadece bugün birkaç saat boşlukta vaktim vardı ve bunu yine kendimi geliştirmek için kullanırken bu sözleri işittim.Kalitedeki çırağa böyle bir olay oldu mu dediğimde yok hayır birden parladı anlamadık dedi.Ve ben o 1 saatlik süreçte 3 kez aşağı inip malzeme teslimi yaptım. Yani o soğukta işim yoksa bile orada oturacakmışım. Ama bu insan 2 hafta önce müdüre benim malzeme vermemin saçma olduğunu neden böyle bir sorumluluğa tutulduğumu konuştu.Kendi isteği ile...
Ve bonus olarak bugün kendi işim olmamasına rağmen kalitedeki mühendise yardım etmek için mesaiye bırakıldım.Bazen 4 kişinin halledemeyeceği kadar iş yüküm olurken hiç bir mühendis bana yardım etmedi.Bu mühendislerin geneli ise telefonla oynayan,rahat iş yapan insanlar.. Bana onca işin arasında yardım edilmiyor,ama ben o insanlara yardım etmek için mesaiyebırakılıyorum..
Ağustos ayında da çalıyormuşsun
Staj mıydı o? :/

Herkese merhaba.
Müdürünüze söyleyebilirsiniz.. Durumu izah edin..

Back