• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaprisli miyim ? Yoksa saf mıyım?

Temiznevresimkokusu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2018
1.394
1.355
53
Herkese merhaba.
Bu ara o kadar çok konu açtım ki.Ben yoruldum.Çalışma hayatında olanlardan henüz 5 aylık tecrübesi olan biri olarak fikir istemeye geldim.Uzun olursa affola...
Mühendisim.Bi firmada kalite kontrol mühendisi olarak çalışıyorum.Firmada 5 mühendis çalışıyor.2si imalat mühendisi olarak üst kat ofiste,diğer ikisi de alt kat kalite kontrol ofisinde çalışıyor.Ben firmada giriş kapısının tam karşısında dışarıda çalışıyorum.Dışarıdan gelen malzemelerin ölçümü,analizi,sayısı gibi görev tanımlarım var. En ağır iş yükü benim.Bunun da herkes farkında.Ve yanımda ne bir çırak ne de bir yardımcı var.
Kapının karşısında dedim ama bildiğiniz ana kapı ve o kapıdan sürekli araçlar girip çıkıyor.Yani bi nevi dışarıda çalışıyor gibiyim.Uyduruk bir ufodan başka ısıtıcı ekipman yok..
Bilirsiniz Ankara havası buz gibiydi.Bende işim yokken üst kata diğer mühendis arkadaşların yanına çıktım.Müdürümüz de biliyordu.1 saat orada çizim programında çizim yaptım kendimi geliştirmek için. Kalite Kontrol şefi aradı çağırdı.Gittiğimde burayı boş bırakma,gelip senden habersiz malzeme alıyorlar.Sonra yanlış işlem yapıyorlar sorun oluyor dedi.Müdürün haberi var dediğimde de benimde var ama boş bırakma dedi.Mesleki sorumsuzluk en son yapacağım şey ve bu hafta sadece bugün birkaç saat boşlukta vaktim vardı ve bunu yine kendimi geliştirmek için kullanırken bu sözleri işittim.Kalitedeki çırağa böyle bir olay oldu mu dediğimde yok hayır birden parladı anlamadık dedi.Ve ben o 1 saatlik süreçte 3 kez aşağı inip malzeme teslimi yaptım. Yani o soğukta işim yoksa bile orada oturacakmışım. Ama bu insan 2 hafta önce müdüre benim malzeme vermemin saçma olduğunu neden böyle bir sorumluluğa tutulduğumu konuştu.Kendi isteği ile...
Ve bonus olarak bugün kendi işim olmamasına rağmen kalitedeki mühendise yardım etmek için mesaiye bırakıldım.Bazen 4 kişinin halledemeyeceği kadar iş yüküm olurken hiç bir mühendis bana yardım etmedi.Bu mühendislerin geneli ise telefonla oynayan,rahat iş yapan insanlar.. Bana onca işin arasında yardım edilmiyor,ama ben o insanlara yardım etmek için mesaiyebırakılıyorum..
Sizce yaptığım şey kapris midir ? Hakkımı savunayım mı?

Bu şeften de kısaca bahsetmek gerekir ise sürekli telefon ile oynayan,pekte memnun olunmayan birisi.Senelerdir orada çalışıyor.Kalitede çalışan çırakları sürekli çay getir,kahve getir olarak kullanan biri .Bu sebepten bu arkadaştan önce 2 kişi istifa etmiş.Çünkü çırakların görevleri arasında çay,kahve gibi şeyler yok.Çay saatlerimiz belli.Onun haricinde müdürümüz bile içmiyor.

Daha öncede açmıştınız aynı konuyu. Buradan çözüm bulamayız biz. Haklı olduğunuz yerler var ama buraya konu açmaktan başka çareler düşünmeniz lazım artık.

Daha öncede açmıştınız aynı konuyu. Buradan çözüm bulamayız biz. Haklı olduğunuz yerler var ama buraya konu açmaktan başka çareler düşünmeniz lazım artık.
konu aynı değil.Benim sorumluluğum olmayan birşey bana yüklenmeye çalışıyor ve işim olmasa dahi o soğuk yerde durmam bekleniyor.
Çözüm bulamanızı değil zaten fikir istiyorum ben.

Haklısın da haklı olman bazı şeylere çözüm getirmiyor. işsiz çok,üstlerine şikayet edersen beğenmiyorsan çık, yerine bir sürü kişi buluruz derler. İş ara, bulduğun an çık...

Herkesin iyi kotu bi meslegi var. Ben görmedim hiç hemen birini başa oturtsunlar. Hep en aşağıdan başlıyorsun. Mühendiste olsan doktorda olsan fabrikada işçide olsan bu böyle. Kapının önünde oturmaya diyorum bunu. Yoksa başkasının işini tabikide yapmak zorunda degilsin. Benim fikrim

Görev tanımınızı yazmışsınız. Bu tanıma göre girişte bulunmanızda sakınca yok.
1. Isıtıcı yetmiyorsa ek olarak bir tane de ayak altınıza almanız uygun olabilir.
İşte yeniyseniz de sizi biraz deniyorlar ve tabiri caizse eziyorlar sanırım.
2. Ürün alımı ile ilgili çalışanları sert bir dille uyarın.
3. Siz yerinizi bıraktığınızda (müdürün bilgisi olsa dahi) güvendiğiniz bir elemana Bilgi verin x kişisi gelirse beni arayın muhakkak diyin.
4. Yerinizi bırakıp gitme işini sıklaştırmayın.
Kendinizi geliştirme çabanızı anlıyorum ancak acele etmeyin. Bu çabanız diğer çalışanları ya da şefi tedirgin etmiş olabilir.

Son düzenleme:
Ben de muhendisim. Böyle olayları ben de yaşadım. Hakkını aramaya kalkarsan işinden olursun. Kamuya atanana kadar ben de çok çektim böyle seylerden:((

Şimdi bir çalışanın X yerinde görevli iken y yerinde olması her zaman sıkıntılıdır

Örneğin çaycı çay saati dışında muhasebeye gitse ben bir muhasebe programı öğrenip kendimi geliştireyim dese olur mu

Ya da ofisin temizlik görevlisi odayı sildim bitti biraz da İK nın dosyalama sistemine bakayım dese

Çözüm önerim çizim programı olan bilgisayarı masanıza da istemek

İşim gereği tek bilgisayar bana yeter ne masa gerekir ne oda esasen ama bu işte bile kendi yerim yerine bir başkasının yerine oturmadım bunca yıl

Evet üst kata ofise gitmeniz sıkıntı olmasa da sorumsuz görüntüsü çizer

Benim orası soğuk vs geçerli neden olmaz

Bir de cam ofis yaptırsınlar önerin kapı açılsa da siz üşümezsiniz

Kışın ne yapacaklarmış? Sen oku mühendis ol, buz gibi soğukta otur. Baska bir çözümü olmali.
En disarida durmasi gereken muhaberat elemaninın bile sicak,kapali yeri var

Valla ust mercilere sıkintılarinizi dile getirin ya da sıcak bir ortam saglasinlar. Bu surecte de baska bir iş arayin, iş bulmak şu dönemde imkansiza yakin hale geldi, o yuzden zor ya

malesef yenı ıse gırenlere herzaman fazla ıs yuklerler
sızde sansınıza sartları duzgun olmayan bır yere denk gelmıssınız
her ıs yerınde sorunlar var baska yere gırersınız ısteklerınızı karsılayacak goruntudedır ama daha cok pısman olabılecegınız duyarsızlıklar sıstemsızlıkler uygulamalar gorursunuz

cok uzgunum ama malesef her ıs yerınde sorun var turlu turlu
bununla basa cıkabılmek gerekıyor yoksa baska ıs arayısı ama dedıgım gıbı heryerde var sorun

su muhendıslerınde cektıgı ne yemın ederım teknısyen olsanız daha rahattınız sırf muhendıslık dıplomanız var dıye sızı alıp daha fazla ıs yuku yukluyorlar
esımde muhendısde kendı ısını kurdu rahatladı ama ne cektı bıktı artık

Herkese merhaba.
Bu ara o kadar çok konu açtım ki.Ben yoruldum.Çalışma hayatında olanlardan henüz 5 aylık tecrübesi olan biri olarak fikir istemeye geldim.Uzun olursa affola...
Mühendisim.Bi firmada kalite kontrol mühendisi olarak çalışıyorum.Firmada 5 mühendis çalışıyor.2si imalat mühendisi olarak üst kat ofiste,diğer ikisi de alt kat kalite kontrol ofisinde çalışıyor.Ben firmada giriş kapısının tam karşısında dışarıda çalışıyorum.Dışarıdan gelen malzemelerin ölçümü,analizi,sayısı gibi görev tanımlarım var. En ağır iş yükü benim.Bunun da herkes farkında.Ve yanımda ne bir çırak ne de bir yardımcı var.
Kapının karşısında dedim ama bildiğiniz ana kapı ve o kapıdan sürekli araçlar girip çıkıyor.Yani bi nevi dışarıda çalışıyor gibiyim.Uyduruk bir ufodan başka ısıtıcı ekipman yok..
Bilirsiniz Ankara havası buz gibiydi.Bende işim yokken üst kata diğer mühendis arkadaşların yanına çıktım.Müdürümüz de biliyordu.1 saat orada çizim programında çizim yaptım kendimi geliştirmek için. Kalite Kontrol şefi aradı çağırdı.Gittiğimde burayı boş bırakma,gelip senden habersiz malzeme alıyorlar.Sonra yanlış işlem yapıyorlar sorun oluyor dedi.Müdürün haberi var dediğimde de benimde var ama boş bırakma dedi.Mesleki sorumsuzluk en son yapacağım şey ve bu hafta sadece bugün birkaç saat boşlukta vaktim vardı ve bunu yine kendimi geliştirmek için kullanırken bu sözleri işittim.Kalitedeki çırağa böyle bir olay oldu mu dediğimde yok hayır birden parladı anlamadık dedi.Ve ben o 1 saatlik süreçte 3 kez aşağı inip malzeme teslimi yaptım. Yani o soğukta işim yoksa bile orada oturacakmışım. Ama bu insan 2 hafta önce müdüre benim malzeme vermemin saçma olduğunu neden böyle bir sorumluluğa tutulduğumu konuştu.Kendi isteği ile...
Ve bonus olarak bugün kendi işim olmamasına rağmen kalitedeki mühendise yardım etmek için mesaiye bırakıldım.Bazen 4 kişinin halledemeyeceği kadar iş yüküm olurken hiç bir mühendis bana yardım etmedi.Bu mühendislerin geneli ise telefonla oynayan,rahat iş yapan insanlar.. Bana onca işin arasında yardım edilmiyor,ama ben o insanlara yardım etmek için mesaiyebırakılıyorum..
Sizce yaptığım şey kapris midir ? Hakkımı savunayım mı?
İş hayatının ilk yıllarında hepimiz bu tür haksızlıklara maruz kaldık, evet haklısınız saatlerce soğuk ortamda işin yokken bile oturmak anlamsız ama sizi diğer yönlerden(maaş, ulaşım, kendinizi geliştirmek gibi) tatmin eden bir işiniz varsa sabredin, idarecilerle konuşup kendi bilgisayarınıza çizim programı yüklenmesini talep edin.

Merhaba, oncelikle soğuk için bir çözüm üretmeliler. Usudugunuzu ve ona göre bir yer ayarlanması gerektiğini dile getirmelisiniz. Ama görev alanınız dışına da çıkmamalısınız. Bu uygun bir davranış olmaz. Isımız yokken bile masamızda bulunuyoruz biz. Belki anlık bir is veya telefon gelecek bilemeyiz. Yeni başlayanlara her zaman daha fazla is yükü biner bu da bir gerçek. 2 sene sonra ufak ufak rahatlarsınız.

Ofisinizin kiliti yok mu ne bileyim ya da başka birşey?
O çizim programıni bilgi işleme söyleyip halledemez misiniz?
Isıtıcıdan bahsetmeme gerek yok sanırim. 25 30 liraya beyaz ayak altı ısıtıcılar var kendiniz alamaz mısıniz ?

Bi arkadas yazmis bencede bilgisayari masana tasiyabilirsin.
Ve soguga onlar bisey yapmali. Dile getir bunu.

Back