Kızlar selam.. Yaşım 20. Benim kapanmak (tesettür) hep aklımda olan bir şeydi ama kapalı değilim. Sadece başım açık onun dışında ne tişört giyerim ne dar kotlar ne topuklu vs.. Uzun şeyler giyip arkamı kapatırım ve hiç makyaj yapmam. Sadece saçlarıma özen gösteririm yaparım arada fön vs.. Yani sadece kapalılık konusunda saçım açık diyebilirim.
Bende kapanmaya karar verdim elbette netten ne alınmalı nasıl olmalı konularını araştırırken bir çok dini sitede kapalı olanların yanlış yaptığı giyim şekillerinden bahsediyordu. Ve bu beni düşündürdü çünkü şu an bu halimle duzgun giyindigim zamanlar bile bazı tesettürlü bayanlardan daha da az dikkat çekiyorum. (amacım kimseyi eleştirmek degıl bazılarını kastediyorum ). Hani güzel giyinip renkli şal takıp arkasını da çok kabartanlara dikkat çekmişlerdi. Beni kararımdan vazgeçiren şey şu oldu , Şalın arkasını hani topuz tokası vs ile çok kabartarak takıyorlarya bu da caiz degılmıs diye okudum bir çok dini sitede ve ben de kapansam şal takıp böyle yapıcaktım. Ki gerçekten sırf guzel duruyo dıye arkası kabartılıyor denemiştim ben de.. Bu konular beni geri çekti çünkü hakikaten artık kapanmak modaya da ayak uydurarak oldugu için baktıgımda benim şimdiki halimden cok daha dikkat cekici..(bazısı)
Tesettür hususunda yanlış giyinenlerin (deve hörgücü vs) cennetin kokusunu dahi alamazlar hadisi de var.. Çevremde yaşıtım olan tam tesetturlu(pardesu sımsıyah ferace vs) arkadaslarım da var, boyle dıkkat cekenler de var. Hiçbir şekilde tam tesetturlu olmamak bahane degıl illa yasımız genc diye daha modaya ayak uydurmamız gerekmez.
Acaba kapanıp bir yerden baslamak lazım zamanla duzelir diye dusunmeli miyim? Ama tam uygun kapanmayacaksam böyle biraz daha dursam daha mı iyi diye dusundum. Cok kararsız kaldım ne yapmalıyım bilemiyorum. Lütfen eleştri algılamayın sadece çok kritik bi noktadayım..