Kapanmak istiyorum cesaretim yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman canım beni beğenen beğenmiş deyip kilo almaya benziyor işte

Eskiden derken nerede mesela? Mesela benim anneannem babaannem de türbanlı değillerdi, her zaman böyleydiler. Evlenmeden önce de evlenmeden sonra da.

Niyetiniz hayırlı, gönlünüze göre olur inşallah.
Kendinizi hazır hissettiğinizde yapın.
Ama insan bilmediği şeylere hazır da olamayabilir bazen.
Eşarp/şal alın. Örtünün.
Covid döneminde belki çok sık dışarı çıkmıyorsunuzdur zaten, dolayısıyla yavaş yavaş alışırsınız.
20 yaşında örtündüm ben. Tamamen kendi isteğimle, çok istedim.
Hatta babamın işi dolayısıyla sıkıntı bile çektim(o zamanlar yasaktı)
İlk zamanlar kulakların duymuyor gibi gelir ama alışırsın.
Ben çok seviyorum örtülü olmayı.
Şimdi kafamı kesseler açmam, inancım bu yönde.
13 senedir böyle.
Ayrıca saç uzatmak, farklı renklere boyatmak veya kısacık kestirmek gibi değişik kararlarım da olur ara sıra. Hiçbiri engel değil.
Bence içinizden geldiği gibi karar verin ve uygulayın.
Kimseyi dinlemeyin, siz karar verin.
Evlenince kapanırsanız tam da dediğiniz gibi gelinlik fotolarınızdan hoşlanmayabilirsiniz. Evet o da sizsiniz ama rahatsız olursunuz. Pek fazla tanıdığım var böyle.
İnandığınız gibi yaşamınızı dilerim.
Hayırlısı

İnsanları yargılamak bize düşmemeli. Tam şu an yaptığınız şey yüzünden konu sahibi çekiniyor

Bizi ilgilendirmez diye mesajımda belirttim zaten. Ama senelerdir tv de kendini kapalı olarak yansıttı. Sonradan açılınca haliyle insanlar tarafından konuşuluyor, daha çok dikkat çekiyor.
Amaan millete mazleme çıkıyor, belki reklam oluyor diye işlerine bile geliyordur . Konuşanlar da boş işte, dile gelmeye muhtaç o kadar konu varken...

Namaza devam edin,hatta arttırın,o sizi kapatır,başlamış zaten

Kafanızda hala oturmayan düşünceler varken kapanmak mantıklı gelmez.
Sonradan pişman olacağınıza iyi düşünüp ona göre karar verin.

bende senin gibi ikilemde kaldım
açıkken bile türbelere evden başörtümü takıp giderdim
destekçim yoktu bile
hiç unutmuyorum
hafta sonu kısa kollu t-şort ve kot pantalonla alışveriş yaptım
ertesi gün kapandım
denemeden bilemezsin

hep ayni oneriyi yaziyorum ama pek begenilmiyor

ben yerinizde olsam yavas yavas kapanirdim,
atiyorum once uzun kollular uzun pacalar giyerek baslarim,
bir kac ay sonra bi sal atarim omuzlarima, sonra o sali yavas yavas kaldiririm,
en son tamamen kapatirim sacimi,

bence bu normal bir tarz degisikliginden daha buyuk bir karar,
insanlar bu secimleri sebebiyle kendi kucuk arkadas cevrelerinde bile zorluk cekebiliyorlar.
benim secimim kendimi cok zorlamadan yavas yavas, hem kendim alisarak, hem de cevremi alistirarak gecis yapmak olurdu.

ama tabi, zaten acik giyinmiyorum diyen birisi icin bu degisim cok buyuk bir degisim de olmayabilir, tek seferde de yapilabilir o sebeple.
benim ornegim daha cok minilerden tesetture geciste (veya tersine dogru elbette) daha mantikli olabilir.

Aynen ya kapanma açılma ne ya şimdi ben açığım genel tabire göre kıçım mı açık göğüslerim mi ortada neremi açıyorum ortalıkta anlamıyorum tesettüre girmek istiyorum yada başımı örtmek istiyorum dense nolur ki bakıyorum bi çok tesetturluden daha kapalı giyiniyorum ama adımız açık oluyo hiç bi yerim açık değil

Sen yapmazsın tabii, ama var maalesef, şortludan rahatsız olan gibi kapalıdan da rahatsız olan var memlekette. Cins mi yok , O yüzden ekstra alıngan olabiliyor hanım kızlarımız

ama ben onlar benim işimi geç yaptığında o kapalı, ben açığım diye düşünmüyorum, aklıma bile gelmiyor

haa kapalı açık değil de bir devlet kurumunda işim varsa ve gideceğim kişiyi seçebiliyorsam genelde süslü olmayana giderim

bu da benim garip algım

Kapanmak için bu tarz hikayelere gerek yok

Kapanmak için bu tarz hikayelere gerek yok
Sonunda yazdığımı okumanızı tavsiye Ederim ben kimse kapanması için bir şey söylemedim söylemem de sadece örnek verdim istediği şey için en sonunuda okuduğunuzda da bunu fark edebilirsiniz zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…