Kapanmak istiyorum cesaretim yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cok guzel hikayeymis her gun dua ediyorum Allah'ım pişmanlık cekmeden nasip et bana diye

Canım mental olarak tam olarak hazır olmadan kapanma bence

işyerimin orada bir pastane gibi yer vardı

ben arada uğrar bir şeyler alırdım

neyse bir gün alışveriş yapıyorum bir kadın geldi

oradaki kıza aa kapanmışsın, hayırlı olsun vs dedi

o zaman gördüm kız kapanmış ben bakmış ama görmemişim

neyse o iş yeri ramazanda kapanıyor, kız da ramazan da kapanmış, sonra kapalı gelmiş

ama memurlar ilk kapandıklarında tanıyamıyordum bir çok kişi küsmüş, selam vermemişim vs diye

benim zaten görsel hafızam kötüdür, kapanınca tanıyamamıştım hiç kimseyi

hatta tavır yapmışız vs diye konuşan duydum, ben niye tavır yapayım, bana ne, sadece tanıyamadım

Bir kere inanca göre kapanmak veya kapanmamak lazım, evlendikten sonrası öncesi olmaz o işin.

Öncelikle namazı bir oturtun, evlilik yaşamı bir yerleşsin kademe kademe geçersiniz.
Mesela ev içinde kapanıp bir dolaşın bakalım sıkılacak mısınız? Sonra ev dışında belirli günlerde kapanırsınız. Bir anda geçerseniz sıkılma şansınız yüksek bir kendinizi deneyin.

Ben kapanıp açılmayı ( bu tabirleri de sevmiyorum ama neyse) absürt görmüyorum. Yeter ki baskı ile değil kendi içinden gelerek denemis olsun, denedi ama yapamadı olarak görüyorum sadece. Yakın çevremde vardı böyle iki kişi.

Anneniz başörtüyü evliliğe engel mi görüyor acaba? Mantıklı bir yanı yok söylediğinin.

İcinizden nasıl geliyorsa öyle yapın. Aileniz için olmaz birşey değil bu, anneniz de başörtülü olduğuna göre, onlarla ilgili çok zorluk yaşamazsınız muhtemelen.

Kapali, örtülü degilim cok yardimci olamayacagim ama uzun saci seviyorum demişsiniz. Kapali olup up uzun saçlari olan arkadaşlarim var. Uzatiyorlar, boyatiyorlar herseyi yapiyorlar.

Bir de anlamadigim bisey var. Anneniz evlenince kapanirsin demiş ya. Niye evlenince kapanmak? Evlenince noluyor? Benim cevremde de cogunluk evlenince ya da nişanlaninca kapandi. Soramadim, bir tanesine sordum ama o da evlilikle alakasinin olmadigini soylemişti. Hep mi tesaduf?

Sen yapmazsın tabii, ama var maalesef, şortludan rahatsız olan gibi kapalıdan da rahatsız olan var memlekette. Cins mi yok , O yüzden ekstra alıngan olabiliyor hanım kızlarımız

Kafanda en ufak bir soru işareti bile varsa yapma derim ben.
3 kere açılıp kapanan nice insan gördü bu gözler Psikolojine de yazık

yaw kimse dile getirmez ama çok basit mantık aslında... açıkken daha güzel görünüyorum, daha kolay beğenilirim bir numaralı sebep...ee koca varsa buna gerek kalmıyor...daha düşük bir nedense işte plajdı, dansıydı vs gibi kısıtlama gelecek aktiviteler

Ve hanife gürdal..
Meşhur esra erol’un oyuncularından.
Kapalıydı hep programda.
Sonradan sosyal medyada hep açık fotolarını paylaşıyo. En son da mini etekle paylasmıs. Tabii paylasır paylasmaz ona karışamayız , ama arkasını getiremiycek bi işe insan bulaşmamalı bence.

Kalben eminseniz vesveselerden uzak duemaya çalışın. Tanıdığım biri 20li yaşlarından epey sonra kapandi, bir kac kere umreye gitti. Sonra arkadaş çevresi değişti, yüzü gözü oynanmis ama kapalilarla takılıyor story atiyor. Abuk subuk hareketler ergen ergen. Şok oldum ilk görünce. Simdi bone takmaya gerek duymuyor, full face make + takma kirpik up ile ekmek almaya gidiyor ve elbette story atmadan geçmiyor. Deri tayt kisa sweatshirt. Biraz makam mevkii ve arkadaş çevresi bazi insanlarin yozlaşmasi icin yeterli oluyor. Açılsa ben şahsen bana ne derim ama böyle yapinca ben irite oluyorum ve kapalı biri olarak Allah'ın emrinin bu kadar hafife alinmasina hüzünleniyorum.

Ben özgüveni düşük bir cocuktum ve cok mobing yaşadığım için aslinsa istemeden kapandim. O fikir ile çok barışık degildim ve dislanma korkum vardi. Simdi iyi ki yaptim diyorum. İs staj bulma konusunda cok cektim ama cizgimi bozmadim. Övünmek icin demiyorum sakin yanlis anlasilmasin, ama iste örnekte verdiğim gibi defalarca umreye gidip kendini degisik hallere sokanlarda var.

ya ama niye, kimi ilgilendirir ki? hani ne zararı var kendisinden başkasına? Sonuçta bu mevzuda rol model alınması gereken biri değil.

Hani Ayşegül Çoruhlu kremalı pastalar, hamburgerli sofralar paylaşsa daha büyük sorun bence.

İçinden geldiği gibi davran. Açılırsın kapanırsın kendi bileceğin iş kimseye laf düşmez ama insanlar seviyor işte üstüne vazife olmayan konularda yorum yapmayı. Eğer kapanırsan bir de şu tür yargı dağıtmaları göreceksin çevreden: kapalı kız şöyle yapmaz böyle yapmaz, başını kapattıysan şöyle olmak zorundasın (bunu söyleyen buyurduğu yargılardan kendisi muaftır ne hikmetse). Bu biraz ne zaman evleneceksin, evlenince ne zaman çocuk yapacaksın, ikinciyi ne zaman yapacaksına benziyor. O yüzden kapanma/açılma konularında aile de olsa kimsenin etkisi altında kalmamaya çalış derim naçizane.

Bizi ilgilendirmez diye mesajımda belirttim zaten. Ama senelerdir tv de kendini kapalı olarak yansıttı. Sonradan açılınca haliyle insanlar tarafından konuşuluyor, daha çok dikkat çekiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…