Kapanmak istiyorum cesaretim yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ozge123456

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2014
122
22
98
Kapanmak istiyorum ama cesaretim yok ve açılırım diye korkuyorum ve kapanmadan once emin olupta kapanmak istiyorum ve namaza basladim çok şükür düzenli kılıyorum ama ben 3senedir düşünüyorum birtürlü icraata gecemedim ve uzun saca düşkünlüğüm ama diger yandan Rabb'im kapanmayı Ku-ran da belirtmiş ve Rabb'im icin kapanmak istiyorum ama bi gun olurda ah keske acik olsaydım demekten korkuyorum zaten gunluk hayatta eskisi kadar acik giyinmiyorum artik ve ailemde sen yapamazsin diyorlar ve ablam hic istemiyor ve annem kapali oldugu halde evlendikten sonra kapan diyo bende bu durumu sacma buluyorum cunku gelinlik giyeceksin sonra fotoğrafını evinde duvara asacaksin resimde acik halim ve normal halim kapali olacak o yuzden sacma buluyorum ne yapmam lazim hic bilmiyorum yardımıcı olur musunuz

Kalbin mutmain olunca kapan , ama bence geç bile kalmışsın , hemen kalbinde bu işi çöz ve gerçekten kapan , çok güzel bir karar vermişsin bundan dönme

KAfanda sorular varsa ertele tamamen hazır değilsin demektir . Ben kapalıyım. O kadar saçma seyler gelirdki aklıma acıkken ya söyle yapamicakmıyım bilmem ne. Kapanırken hiç biri aklıma gelmedi umrumda olmadı. Demek o zaman hazırmısım ki pişman olmadım. İyi düşün sonra açılanlar komik geliyor bana.

Bu kadar endişelerin varsa hazır değilsin demek ki. Şu evlendikten sonra kapanma mantığını çözemedim, biri bana anlatsın lütfen...
Eskilerde kızlar genelde 17-18 de evleniyor sonra ertesi gün kapanıyordu heralde hala bu mantık. Anlam veremediğim en saçma şeylerden biri. resmen kocası istedi kadın da kapandı aaa bak sözünü geçirdi desinler kafası yaa

Kalbin mutmain olunca kapan , ama bence geç bile kalmışsın , hemen kalbinde bu işi çöz ve gerçekten kapan , çok güzel bir karar vermişsin bundan dönme
Inşallah cozerim bu meseleyi insan bi nevi aileden destek bekliyo bu konuda ama destek olan yok

Aynen bana da cok komik geliyo o yüzden kafamda deli gibi sorular peki cevrende tepkiler gordun mu

hala hazır değilmişsiniz gibi. hazır olsanız net olurdunuz ve kararlı hala endişeleriniz var. Erteleyin. Çunku ben kapanan sonra açılan sonra tekrar kapanmayı doğru bulmuyorum açıkçası

Bence ailenizi bile geçin kendi ahiretiniz için bu kararı alın şimdi size bir hikaye anlatacağım bu olay gerçek bir tane kız böyle ailesi zengin varlıklı insanlar neyse kız bir gün arkadaşı ile beraber işte sohbetlere falan gidiyor böyle bir arkadaşı götürüyor onu ailesi bunu görüyor istemiyorlar gitmesini hani ortamlara girmesini falan istemiyorlar kız inat ediyor gidiyor gidiyor sürekli gidiyor sonunda işte kapanmaya karar veriyor ailesine bunu söylüyor yani ailesinde de hiç kapalı yokve karşılar böyle şeye o yüzden istemiyorlar sonra kızı odasına kapatıyorlar ki bir daha çıkmasın gitmesin diye ama kız işte hani nasip olacak ya camdan aşağı atlıyor ve oturdukları yerde de yüksek sonra gidiyor yine geri geliyor hani çarşafa falan girmiş yani ailesi diyor bu nereden gitti kapıdan gidemez kapı kilitli sonra kız anlatıyor ben camdan aşağıya atladım beni bir melek kanatlarıyla tuttu aşağıya indirdi

Yani hiç kimsenin lafını dinlemeden o ne der bu ne der demeden sadece Allah'ı düşünerek kapandığın zaman Allah yardımcın olur bide şu var neden şimdi değil evlendikten sonra diyor ailen daha çok azap çek diye mi ...

Konuyu takipteyim uzun suredir namaza basladim ama kapanmaya cesaretim yok. Kapanip acilanlardan olmak istemiyorum.

hala hazır değilmişsiniz gibi. hazır olsanız net olurdunuz ve kararlı hala endişeleriniz var. Erteleyin. Çunku ben kapanan sonra açılan sonra tekrar kapanmayı doğru bulmuyorum açıkçası
Zaten bende hic dogru bulmuyorum o yuzden bi anda oyle kafam karışıkken kapanmam zaten

Kapali degilim, dusunmuyorum, kapali insanlara buyuk saygi duyuyorum. Ancak bir kapali bir acik gorduklerim tuhaf geliyor.
Bu kadar tereddutunuz varsa acaba hazir mi degilsiniz?
Hayirlisi olsun.

tam hazır değilsiniz kendinizi tam hazır hissedince kapanın, ben okulum biter bitmez kapandım kendi isteğimle hiç pişmanlık duymadım.

zaten gunluk hayatta eskisi kadar acik giyinmiyorum artik ve ailemde sen yapamazsin diyorlar

neden yapamazsın diyorlar

günlük hayatta eskisi kadar açık giyinmiyorum demişsiniz ya

mesela birazdan markete gideceksiniz ne giyersiniz

bunu şunun için sordum

ben açığım hep açıktım annem falan da açık

ama ben markete giderken en klasik kotumu giyer üstüme en basit üst geçirir ve montumu giyer giderim

kapalı arkadaşlarım ise önce pantolon sonra ona uyumlu dış giyim seçer kolyesine kadar takar başını da uyumlu bir şekilde bağlar ve çıkar

önemli olan kapalı olmak değil esasen yaşam tarzın

yani açık iken yapıp da kapalı iken yapamayacağın bir şey bence yok

kapanmanın içeriğine girmeyelim ama koton reklamı gibi oluruz

Kapali degilim, dusunmuyorum, kapali insanlara buyuk saygi duyuyorum. Ancak bir kapali bir acik gorduklerim tuhaf geliyor.
Bu kadar tereddutunuz varsa acaba hazir mi degilsiniz?
Hayirlisi olsun.
Sadece kararsizim bu da daha hazir degilim demektir sanırım

Kapandı, açıldı, tekrar kapandı, kimseyi ilgilendirmez bence... benim umrumda olmaz şahsen kim ne yapmış, eleştirecek kadar dikkatimi çekmez, sonuçta ne bana ne başkasına zarar veren bir durum değil.

İnstagramda çok şeker genç kız görmüştüm. Ben alıştıra alıştıra kapandım, bazı etkinliklerde başımı örtüyordum vs diyordu...onun için bu yöntem uygun olmuş, başkası için farklı.

Hani oooo açıldı, dinden çıktı diye algılanacak bir durum yok bence.

benim sevgilimin annesi biz ilk okuldayken falan bildiginiz kapaliydi, sonra tarzini degistirdi boyle kafasina baska bir sey takmaya basladi yani nasil desem sadece kafasinda bir sey vardi sacinin onu falan gorunuyordu, simdi komple acik. ama hic acik giyinmez hep takim gibi seyler falan giyer. koskoca kadin bile fikir degistirebildi yani siz de simdi kapanip sonra acik olmayi tercih edebilirsiniz sorun yaratacak bir sey degil.

normali nasil bilmiyorum acikcasi ben ama tanidigim birbirinden farkli o kadar cok kapali var ki, herkes farkli giyiniyor. icinizden nasil geliyorsa oyle yapin sonucta bu sizin kendi karariniz ailenizi vs ilgilendirmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…