- 5 Aralık 2014
- 122
- 22
- 98
- Konu Sahibi ozge123456
-
Kalbin mutmain olunca kapan , ama bence geç bile kalmışsın , hemen kalbinde bu işi çöz ve gerçekten kapan , çok güzel bir karar vermişsin bundan dönmeKapanmak istiyorum ama cesaretim yok ve açılırım diye korkuyorum ve kapanmadan once emin olupta kapanmak istiyorum ve namaza basladim çok şükür düzenli kılıyorum ama ben 3senedir düşünüyorum birtürlü icraata gecemedim ve uzun saca düşkünlüğüm ama diger yandan Rabb'im kapanmayı Ku-ran da belirtmiş ve Rabb'im icin kapanmak istiyorum ama bi gun olurda ah keske acik olsaydım demekten korkuyorum zaten gunluk hayatta eskisi kadar acik giyinmiyorum artik ve ailemde sen yapamazsin diyorlar ve ablam hic istemiyor ve annem kapali oldugu halde evlendikten sonra kapan diyo bende bu durumu sacma buluyorum cunku gelinlik giyeceksin sonra fotoğrafını evinde duvara asacaksin resimde acik halim ve normal halim kapali olacak o yuzden sacma buluyorum ne yapmam lazim hic bilmiyorum yardımıcı olur musunuz
Eskilerde kızlar genelde 17-18 de evleniyor sonra ertesi gün kapanıyordu heralde hala bu mantık. Anlam veremediğim en saçma şeylerden biri. resmen kocası istedi kadın da kapandı aaa bak sözünü geçirdi desinler kafası yaaBu kadar endişelerin varsa hazır değilsin demek ki. Şu evlendikten sonra kapanma mantığını çözemedim, biri bana anlatsın lütfen...
Inşallah cozerim bu meseleyi insan bi nevi aileden destek bekliyo bu konuda ama destek olan yokKalbin mutmain olunca kapan , ama bence geç bile kalmışsın , hemen kalbinde bu işi çöz ve gerçekten kapan , çok güzel bir karar vermişsin bundan dönme
Ah bende anlayabilsem cok mantıksız geliyoBu kadar endişelerin varsa hazır değilsin demek ki. Şu evlendikten sonra kapanma mantığını çözemedim, biri bana anlatsın lütfen...
Aynen bana da cok komik geliyo o yüzden kafamda deli gibi sorular peki cevrende tepkiler gordun muKAfanda sorular varsa ertele tamamen hazır değilsin demektir . Ben kapalıyım. O kadar saçma seyler gelirdki aklıma acıkken ya söyle yapamicakmıyım bilmem ne. Kapanırken hiç biri aklıma gelmedi umrumda olmadı. Demek o zaman hazırmısım ki pişman olmadım. İyi düşün sonra açılanlar komik geliyor bana.
Bence ailenizi bile geçin kendi ahiretiniz için bu kararı alın şimdi size bir hikaye anlatacağım bu olay gerçek bir tane kız böyle ailesi zengin varlıklı insanlar neyse kız bir gün arkadaşı ile beraber işte sohbetlere falan gidiyor böyle bir arkadaşı götürüyor onu ailesi bunu görüyor istemiyorlar gitmesini hani ortamlara girmesini falan istemiyorlar kız inat ediyor gidiyor gidiyor sürekli gidiyor sonunda işte kapanmaya karar veriyor ailesine bunu söylüyor yani ailesinde de hiç kapalı yokve karşılar böyle şeye o yüzden istemiyorlar sonra kızı odasına kapatıyorlar ki bir daha çıkmasın gitmesin diye ama kız işte hani nasip olacak ya camdan aşağı atlıyor ve oturdukları yerde de yüksek sonra gidiyor yine geri geliyor hani çarşafa falan girmiş yani ailesi diyor bu nereden gitti kapıdan gidemez kapı kilitli sonra kız anlatıyor ben camdan aşağıya atladım beni bir melek kanatlarıyla tuttu aşağıya indirdiKapanmak istiyorum ama cesaretim yok ve açılırım diye korkuyorum ve kapanmadan once emin olupta kapanmak istiyorum ve namaza basladim çok şükür düzenli kılıyorum ama ben 3senedir düşünüyorum birtürlü icraata gecemedim ve uzun saca düşkünlüğüm ama diger yandan Rabb'im kapanmayı Ku-ran da belirtmiş ve Rabb'im icin kapanmak istiyorum ama bi gun olurda ah keske acik olsaydım demekten korkuyorum zaten gunluk hayatta eskisi kadar acik giyinmiyorum artik ve ailemde sen yapamazsin diyorlar ve ablam hic istemiyor ve annem kapali oldugu halde evlendikten sonra kapan diyo bende bu durumu sacma buluyorum cunku gelinlik giyeceksin sonra fotoğrafını evinde duvara asacaksin resimde acik halim ve normal halim kapali olacak o yuzden sacma buluyorum ne yapmam lazim hic bilmiyorum yardımıcı olur musunuz
Dogru diyorsunuzBence birilerinin sizi cesaretlendirmesini, kaba tabirle gazlamasını beklemeyin. Bu kadar kararsızken bir gazla kapanırsanız pişman olabilirsiniz.
Konuyu takipteyim uzun suredir namaza basladim ama kapanmaya cesaretim yok. Kapanip acilanlardan olmak istemiyorum.Kapanmak istiyorum ama cesaretim yok ve açılırım diye korkuyorum ve kapanmadan once emin olupta kapanmak istiyorum ve namaza basladim çok şükür düzenli kılıyorum ama ben 3senedir düşünüyorum birtürlü icraata gecemedim ve uzun saca düşkünlüğüm ama diger yandan Rabb'im kapanmayı Ku-ran da belirtmiş ve Rabb'im icin kapanmak istiyorum ama bi gun olurda ah keske acik olsaydım demekten korkuyorum zaten gunluk hayatta eskisi kadar acik giyinmiyorum artik ve ailemde sen yapamazsin diyorlar ve ablam hic istemiyor ve annem kapali oldugu halde evlendikten sonra kapan diyo bende bu durumu sacma buluyorum cunku gelinlik giyeceksin sonra fotoğrafını evinde duvara asacaksin resimde acik halim ve normal halim kapali olacak o yuzden sacma buluyorum ne yapmam lazim hic bilmiyorum yardımıcı olur musunuz
Zaten bende hic dogru bulmuyorum o yuzden bi anda oyle kafam karışıkken kapanmam zatenhala hazır değilmişsiniz gibi. hazır olsanız net olurdunuz ve kararlı hala endişeleriniz var. Erteleyin. Çunku ben kapanan sonra açılan sonra tekrar kapanmayı doğru bulmuyorum açıkçası
tam hazır değilsiniz kendinizi tam hazır hissedince kapanın, ben okulum biter bitmez kapandım kendi isteğimle hiç pişmanlık duymadım.Kapanmak istiyorum ama cesaretim yok ve açılırım diye korkuyorum ve kapanmadan once emin olupta kapanmak istiyorum ve namaza basladim çok şükür düzenli kılıyorum ama ben 3senedir düşünüyorum birtürlü icraata gecemedim ve uzun saca düşkünlüğüm ama diger yandan Rabb'im kapanmayı Ku-ran da belirtmiş ve Rabb'im icin kapanmak istiyorum ama bi gun olurda ah keske acik olsaydım demekten korkuyorum zaten gunluk hayatta eskisi kadar acik giyinmiyorum artik ve ailemde sen yapamazsin diyorlar ve ablam hic istemiyor ve annem kapali oldugu halde evlendikten sonra kapan diyo bende bu durumu sacma buluyorum cunku gelinlik giyeceksin sonra fotoğrafını evinde duvara asacaksin resimde acik halim ve normal halim kapali olacak o yuzden sacma buluyorum ne yapmam lazim hic bilmiyorum yardımıcı olur musunuz
zaten gunluk hayatta eskisi kadar acik giyinmiyorum artik ve ailemde sen yapamazsin diyorlar
Sadece kararsizim bu da daha hazir degilim demektir sanırımKapali degilim, dusunmuyorum, kapali insanlara buyuk saygi duyuyorum. Ancak bir kapali bir acik gorduklerim tuhaf geliyor.
Bu kadar tereddutunuz varsa acaba hazir mi degilsiniz?
Hayirlisi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?