kapalıların makyaj sınırı ne olmalı?

ahso

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2013
362
65
68
Kocaeli
arkadaşlar biliyorum tesettürlü bayanlar kapanmanın hakkını tam manasıyla verebilmek için makyaj yapmamalı.
ama mesela ben sarışınım kaşım kirpiğim çok belirsiz tabi yüzüme biraz canlılık gelsin diye bi rimel bi dudak balmı falan sürüyorum ruj bile değil .
çook beyaz tenli olduğum için kendimi soluk hissettiğim günlerde biraz allık kullanıyorum
ama bazı arkadaşların şuna bak kapalı ama rimel de sürmüş vb. tarzı söylemlerine maruz kalıyorum
sizler ne düşünüyosunuz bu konuda ?

ha bi de arkadaşlar dini konulara girmeyelim lütfen ya sonra daha cevap yazamadan konularımı kapatıyo mune hanımm :)

makyajınızın ölçüsü kapalılığı ne kadar içselleştirdiğinizle alakalı bence....başkasının ne dediğini düşünerek yaparsanız sonuç pek hayırlı olmaz gibi geliyo...

kapalı açık farketmez ,her kadın kendini güzel ve bakımlı hissetmek ister ,ben makyaj yapmadığımda ,hayırdır hastamısın diye soranlar oluyor ,buna maruz kalmak istemiyorum .sizde abartmadan yapıyormuşsunuz zaten
adnan hocanın kedicikleri gibi yapmadığınıza göre sorun yok :1: ,milleti boşver ..

Bence sifir makyaj olmali...

arkadaşlar biliyorum tesettürlü bayanlar kapanmanın hakkını tam manasıyla verebilmek için makyaj yapmamalı.
ama mesela ben sarışınım kaşım kirpiğim çok belirsiz tabi yüzüme biraz canlılık gelsin diye bi rimel bi dudak balmı falan sürüyorum ruj bile değil .
çook beyaz tenli olduğum için kendimi soluk hissettiğim günlerde biraz allık kullanıyorum
ama bazı arkadaşların şuna bak kapalı ama rimel de sürmüş vb. tarzı söylemlerine maruz kalıyorum
sizler ne düşünüyosunuz bu konuda ?

Herkes kendinden sorumludur canım kim ne derse desin napalım yani... Bende kapalıyım ama makyaj yapıyorum ruj yada çok kırmızı tonlarda allık kullanmamaya dikkat ediyorum... ama rimel kapatıcı ve eyeliner mutlaka kullanıyorum:17:

ben açık bir bayanım fakat kapalı birinin makyajını eğer abartmadıysa hiç fark etmiyorum bile.. yani kırmızı ruj sürüp gölgeli falan devasa bir göz makyajı yapmadıkça bence sorun yok. öyle diyenler kötü niyetlidir boşverin.. kime ne kim ne giymiş kim ne giymemiş ne sürmüş..

Kapalı arkadaşların dezavantajı saç kapalı olduğu için yüz direk dikkat çekiyor. Dikkat çekmeyecek makyaj niye olmasın zaten sizde öyle yapıyormuşsunuz. Boşverin milleti.

Üniversitede sınıfımda iki kız vardı ve benden çok makyaj yapıyolardı. Kulağa kadar eyeliner, kat kat sürmekten artık topak haline gelmiş kirpikler, kırmızımsı bordomsu ruj tokat yemiş gibi kızarmış yanakları da söylemeden olmaz.

Yani ben tuhaf buluyodum açıkcası çünkü erkeklerin nasıl baktıklarını gördüm kapanmadaki amaca zıt düşüyo biraz.

Hafif tut makyajını çünkü ben de makyaj yapmadığımda kendimi hasta gibi hissediyorum pembe uçuk allık, rimel hafif dudak rengi yakında ruj sürebilirsin belli belirsiz:44:

makyajı cok abartmadan yaparsan neden sorun olsun ki... bende kapalıyım ama çok hafıf bır allık( renk gelsın dıye) ve göz kalemı kullanıyorum. çogu kısıde zaten bellı olmuyor bıle dıyor. tabıkı hergun makyaj yapan bır ınsanda degılım:40:

Yüzünü biraz canlı göstermek için küçük bir kaç rötuş neden sorun olsun ki, hem kadına sürme helaldir. Bu kadar katı olmayı doğru bulmuyorum. Zaten zor bir devirdeyiz, kendinizi her yerden baskılarsanız zorlanabilirsiniz. İnsanları çok takmayın kafanıza onların her şey için söyleyecek bir şeyleri var

Ya tabii ki belirsiz bir makyaj yapabilirsin kalem rimel çok abartmadıgın sürece eyeliner ve yine açık renk bir ruj.Ama bazı kapalılar var ki açıklara taş cıkarırlar makyaj konusunda.Gözler simsiyah oluyor o yüz desen kaç kat fondoten koyu renk de ruj sürüyorlar:D aman Allahım diyorum nerden cıkmıs bunlar.Fazlası açığa da kapalıya da gitmiyor.Kararını buldun mu sorun olmaz.O laf söyleyenlere de aldırma :1:

Bende kapaliyim.hafif bi kapatici.goz kalemi allik ve dudak rengime uygun rujumu suruyorum hattaa tirnaklarima parlaticida suruyorum.cok fazla dikkat cekmiyosan tabiki her bayan gibi bakimimizi yapmaliyiz.bi laf vardir.dinime kufreden musluman olsa bari diye.bosver onlari diyemicem ben.sana laf sokanlara fazlasiyla cvplarini ver.kapaliyiz die ezikmiyiz lan biiiz:)))

ben doğru bulmuyorum, kapanmak kadınsılığı törpülemek içindir, makyaj ise kadınsılığı arttırır dikkat çeker. ama sivilce izleri vs fondöten kapatıcı farketmez, ben renkli ürünlerden, rimelden rujdan allıktan bahsediyorm. benim fikrim tabi.

İşin dini boyutunu hadi bir kenara bırakalım da, dini boyutu dışında hangi sebeple kapanılıyor? İster istemez olaya dini boyutundan bakmak gerekiyor. Neden kapanıyorsun? Bunun cevabını sanırım kapanırken öğrenmişsindir. Makyaj v.b güzel görünmek için, kendini iyi hissetmek için ve kısmen ilgi çekmek için yapılan şeylerin kapanmayla tamamen zıt olduğunu düşünüyorum. İlgi çektikten sonra saç telinin kapanması abes kaçıyor. Konu sadece makyajla alakalı da değil; saç teliyle ilgi çektiği düşünülüp kapanılıyorsa vücut hatları da, bakımlı ve güzel bir yüz de gayet güzel ilgi çeker.

Ö-hüm Öhüm:27:ben geldim,bende tesettürlüyüm.
Aşırı abartı makyajdan nefret ediyorum,açık kapalı fark etmez:27:
Kendi makyajımı söyleyeyim,18 yaşındayım birde.
Dershaneye giderken 0 makyaj da:27:
Onun dışında siyah kalemim:16:dudak balımım:16:Bu kadarcık :=)
Fondoten kapatıcı kullanmıyorum,ruj da pek kullanmıyorum,evde kıpkırmızı bir rujum var:27::27:
Boşa gitmesin diye:27:Bir nokta dudagıma koyup onu güççük parmağımla tüm dudişime gezdiriyorum,ruj oldugu belli olmuyor ama minnak bir kırmızılıkla yüzüme renk geliyor:27:
-Kapalılar makyajj yapmasınn diyenlere de karşıyım açıkçası,bizde insanız,bizimde nefsimiz var.Dışarıya karşı beğenilmek için olmasa dahi aynanın karşısına geçtiğimizde işte bu benim bakışıyla dışarıya çıkmanın verdiği özgüven paha biçilemez:36:

canım sen kötü birşey yapmıyorsun bildiğimiz gibi kapalılık güzelliği örtmektir yani kırmızı ruj sürmüyorsun dikkat cekici bir sey de yapmazsın. rimel sürmen kirppiklerini belli etmek için. kendini iyi hissetmelisin. ilgi çekmek için de yapmıyorun. rimel ve eyeliner başörtünün tuzu biberi bence... yüze çok ihtiyaç olmadığı sürece fondoten veya pudra sürülmemeli özel gün olmadıkça...:46:

bence dogal güzelliğini bozmamalısın kardeşim.. bembeyaz tenıne sıyah mavı rıelı surersen bu ınankı dıkkat ceker. ama dudaklarına belı belırsız ruj surebılırsın senın kararın. bende tesetturluyum. temınmde beyazdır ama senın kadar degıl kasım kırpıgım bellı olur ben makyaj hıc yapmam yaparsam dıkat ceker cunku ınsanlar cevrem bana makyajsız alısmıslardır.. bır gece oncesı evde kalem ceksem ertesı gun onun sıyahlıgı bellı eder gene kendını rahatsız olurum.. ne dıyecegımı bılemedım herkesın kendı ıradesı vardır sen neysen osundur surmek ıstıyorsan kendını oyle huzurlu hıssedıyorsan bunun hesabını ben verebılırım dıyorsan sur.. ama su da var yuzunde makyaj oldugu zaman abdest olmuyor. boyalı yanagının dudagının ustune su temas etmıyor ve malesef abdestın farzını yerıne getıremıyorsun.

kadaşlar biliyorum tesettürlü bayanlar kapanmanın hakkını tam manasıyla verebilmek için makyaj yapmamalı. cevabını vermişsinişiz

kime ne yaa . nasıl ben mini giyersem sen karışamazsın . sen kapalı olup istersen full makyajlı dolan ben karışamam . kimse kimseye karışmasa sadece yaşasa hayat kolay olucak ama nerdee . herkes birbirinin açığını yakalama derdinde ..

Back