Kapalı safra kesesi sonrası yara bakımı ?

destina94

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2020
191
61
18
30
Merhaba kızlar Cuma günü saframı aldılar devlette oldum iki gün sonra bandajı çıkarıp banyo yapabilirsin dediler fakat nasıl pansuman yapıcam su değmemesi mi gerekiyor hiçbir şey bilmiyorum yardımcı olur musunuz

Steril gazlı bez ve baticon alacaksın eczaneden. Günde 2 -3 kere baticonlıcaksınız. Sabunlu su değmemesi gerekiyor ılık sade duru su ile banyo olabilirsiniz fakat daha çok erken 5 gün geçsin

Steril gazlı bez ve baticon alacaksın eczaneden. Günde 2 -3 kere baticonlıcaksınız. Sabunlu su değmemesi gerekiyor ılık sade duru su ile banyo olabilirsiniz fakat daha çok erken 5 gün geçsin
Teşekkürler eczanelerde su geçirmez bant varmış onunla banyo yapmayı düşündüm

Banyo için acele etmeyin sabredin bakalım biraz .kantaron yağı da çok iyi gelir kesik yerlerinize aklınızda bulunsun

Merhaba ; devlette ne kadar surede aradılar sızı bende aramalarını beklıyorum...Çok agrı ve acı var mı? Öncesınde ve sonrasında bılgılendırırmısınız

Teşekkürler eczanelerde su geçirmez bant varmış onunla banyo yapmayı düşündüm
Gerek yok yara açık kalsın pansumanınızı yapıp kurutun nemli ve ıslak kalmaması gerekiyor. 5 günü beklemenizde fayda var. Yıkansanız bile kaynar su olmayacak sabun olmayacak.

Öncelikle geçmiş olsun. Ben de 15 gün önce kapalı ameliyat oldum. Doktorum ilk 3 gün yıkanma 3.günden sonra da bandajlamana gerek yok dedi. İlk 3 gün içinde dikiş yerlerine batikon sürüp gazlı bez ve plaster ile kapattık (günde 1 defa pansuman yapmak yeterliymiş.) ben 5.gün banyo yaptım, sabunla yıkanmayacaksın vs denmedi ama zaten o bölgeye çok fazla su ve sabun getirmemeye çalıştım.

Merhaba ; devlette ne kadar surede aradılar sızı bende aramalarını beklıyorum...Çok agrı ve acı var mı? Öncesınde ve sonrasında bılgılendırırmısınız
Merhaba yorumu bana yazmamışsınız ama kendi tecrübemi anlatmak istedim. ben de devlette oldum. Genel cerrahiye tüm tetkiklerimi yaptırıp gittiğim ilk gün ameliyat günüm belirlendi teşhisten 1 ay sonrasına gün verildi. Dolayısıyla en başından günümü biliyordum. Size sanıyorum aranacaksınız demişler.
Onun dışında çok ağrım olmadı ilk ameliyathaneden çıkışta çok acıyor diye hemşirelere sızlandım sonra iğne vurup damar yolundan ilaç verdiler o biraz rahatlattı. Ertesi günü de taburcu oluyorsunuz zaten. 2.gün çok daha iyiydim. Sormak istediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz. Sağlıkla kalın.

Ben safraya bağlı pankeratit geçirdim iki defa acillik oldum değerlerim çok yükselmişti mecburi hastaneye yatışım gerçekleşti Allah’tan kanala taş düşmemiş emziren Anne olduğum için diğer gün acil olarak ameliyata aldılar benim sürecim bu şekil oldu

İyi günler siz pansumanınızı nasıl yaptınız ne dediler

İyi günler siz pansumanınızı nasıl yaptınız ne dediler
Dikiş yerlerini batikonladık üzerine gazlı bez koyup plasterle kapattık. Hastanede de ilk gün öyle yapmışlardı. Ben de 3 gün bu şekilde devam ettirdim. Sonra zaten açık kalacak denildi.

Aynen bana sizi arıcaz dediler bende lipaz 9000 de acil kaldırılmıstım erpc yaptılar...Sonra gün almam için tetkıklerı yaptırdım safra alıncak dediler cunku...Nitekim geçenlerde tekrar agrılarım basladıaradık ne zaman arayacaksınız diye 2.5 ay da sıra gelıyormus ellerınden gelenı yapacaklarmıs mıs mıs...

Ne kadar kalıcam hastanede merak edıyordum 1 gün demıssınız Ertesi günü geçer inşallah korkuyorum çok ama kurtulmak istiyorum...

Peki safra alındıktan sonra yaşamımızda ne gibi değişiklikler olacak acaba birşey dediler mi size?

Aksi bir durum olmadığı müddetçe 1 gece kalıyorsunuz. Eğer ameliyatınız kapalı olacaksa iyileşme süreniz de kısalıyor.

Bana anestezi ve ilaçlar kabızlık yaptı o yüzden size tavsiyem sabahları aç karnına 1 kaşık zeytinyağı içip ardından da su için çok faydasını gördüm.

Yedikleriniz bir müddet gaz ve şişkinlik yapıyor. Zamanla azalıyormuş. Her hangi bir diyet listesi vermedi çok yağlı kızartma türü şeyleri bir müddet yeme, yumurtayı da başlarda haşlanmış tüket dedi. Bol su iç bol yürü dedi. Bir de ilaçlarımı kullandım. Açıkçası şu an bir rahatsızlığım yok vücut zamanla o organın yokluğuna alışıyormuş.

Ameliyattan da korkmayın ben de olmadan önce korkuyordum ama sadece ilk gün ağrım vardı 2.gün de kalktığım yerden doğrulmaya çalışırken falan biraz canım acıyordu. 3.günden sonra baya toparlıyorsunuz.

Çok teşekkür ederim...İnşallah bende sorunsuz kurtulurum bu durumdan...
Rahatlattınız benide,
Size de çok geçmiş olsun...

Çok teşekkür ederim...İnşallah bende sorunsuz kurtulurum bu durumdan...
Rahatlattınız benide,
Size de çok geçmiş olsun...
Çok teşekkür ederim ben normale döndüm artık çok şükür. İnşallah sizin de iyi geçer çabucak toparlanırsınız.Sağlıklı günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…