Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Geçirenler

flocke8

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
89
81
Merhabalar,
Bu hafta başı kapalı ameliyat yöntemiyle safra kesemi aldırdım. Birkaç yıl önce tanı konmuştu ama yıllardır bekletiyordum açıkçası cesaret edemedim. En son doktor "İçin resmen mayın tarlasına dönmüş, her an patlatır seni bu taşlar" deyince bana bir korku geldi. Olup kurtulayım dedim. 3 yerden delik açıp başarılı bir operasyonla kesemi aldılar. İlk günler çok kötüydü. Hele öksürmek, gülmek tam bir işkence. Bugün 5. günümdeyim ve daha iyi hissediyorum kendimi. Tabi kalkması, oturması bir tık sancılı oluyor ama o kadar da normal.
Göğsümün altında , göbek deliğimde ve karnımın sağ tarafında olmak üzere 3 tane yara izim var. Bugün sargılarımı ilk kez açınca biraz duygulanıp ağladım acaba iz kalır mı diye Çok estetik ve minimal dikişler atmışlar ama göğsümün altı biraz büyük diğerlerine göre. Ve göbek deliğimin şekli değişmiş. Dışarı fırtlamış gibi sanki.
Ameliyatı geçirenler varsa iz kalıyor mu diye merak ediyorum. Tabi bünyeye göre değişir ama az çok tecrübeler de yol gösterir. Ve bu süreçte tavsiyeniz varsa çok sevinirim. Mesela ameliyat izi için scarex jel ya da contractubex öneriyorlar. Hangisi daha iyi sonuç verir ?
Ayrıca safra ameliyatı sonrası çoğu kişi kilo aldığını söylüyor. Ben 2 kilo verdim bir hafta içinde. Vücuttaki değişimler nasıl oluyor kilo artışı oluyor mu ? Bilgilendirirseniz çok çok mutlu olurum.
Yakın süreçte bu ameliyatı geçirecek olan varsa şimdiden çok çok geçmiş olsun
Sevgiler...

iz kalıyor ama ilk zamanki gibi değil.
ben 1 sene oldu aldıralı göbek deliğimdeki iz en belirgini diğerleri belli olmuyor dikkatli bakmak lazım. göbek şekli düzeliyor zamanla.
ben birşey sürmedim o konuda bilgim yok.
ben kilo aldım 3 kilo kadar ama ameliyattan mı menapozdan mı bilmiyorum aynı zamana denk geldi çünkü.

Ben de oldum 4 yil önce.
Bana doktorum kesinlikle hasta yatagi yapip yatmamami hareketli olmami söyledi.
2 gece hastanede yattim. Çıktığım gün çarşıya vs gittim bandajlarimla Ağrım pek olmadi.
Bandajlari açtığımda dikisler siyah ip seklindeydi. Ama cok minimal kesikler dediğiniz gibi. 1 hafta sonunda dikişler alındı.
Ben herhangi bir krem vs kullanmadim. Göğüs altindaki bir nebze daha buyuk olan kesinin izi beyaz gibi görünüyor. Diğerlerinin yeri belli degil.
Ben alakali mi bilmiyorum ama ameliyati olmadan once hep kabızlık yaşıyordum. Safra taşları belirti vermeden sıkıntı yasamamak için aldırdım. Sonrasında bir daha kabızlık yaşamadım.
Vücutta bir degisimim yok
Çok geçmiş olsun.

Çok teşekkür ederim <3 Motive oldum sayenizde :) Özellikle babam kıpır kıpırım diye bana çok kızıyor Yerinden kalkma diye evham yapıyor ama doktorum aynı sizinki gibi bol bol yürü hareketsiz kalma dedi. Henüz biri dikişli yerlerime çarpar eder diye korkumdan dışarı çıkmadım, evde sürekli ayaktayım. 10 gün sonra dikişlerim alınınca daha da rahatlarım inşallah

Ben geçen yıl oldum ameliyat izi kaliyor maalesef
Zamanla rengi pembelesiyor ama iz kalıyor

Belki iler ki yıllarda deri kendini yeniler iz daha azalır bilmiyorum

Bi krem kullanmadım etrafım ne kullanırsan kullan deri kesildi dedi öyle kaldi

Ben kilo aldim sonrası dikkat ettim verdim

Çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Ameliyatınızla ilgili bilgim yok ancak dikiş izleriyle ilgili soğuk sıkım kırmızı kantaron yağı oldukça etkili. (Annem ve babamın ameliyatları sonrası kullandık.) Tabiki doktorunuzun verdiği krem varsa onu kullanın sonrasında kantaronu öneririm eski iz ve cilt lekeleri dahil çok etkili, orjinalini bulursanız

Çok çok teşekkür ederim öneriniz için <3 İlk kez duydum ve hemen araştırmaya başlıyorum :)

Çok teşekkür ederim size de çok büyük geçmiş olsun Evet çok doğru sonuçta bıçak değiyor eskisi gibi olmasa da iz silikleşiyor sanırım zamanla. Şu an ben de kilo almamak için verdikleri diyet listesine uyuyorum umarım aşırı bir kilo artışım olmaz

Hiçbir sey olmuyor merak etmeyin.
Taburcu olduğum gun carsiya gittim. Sonraki gün 100 km yol gidip köye babanneme gittik

Doktorun dikiş yeteneğine bağlı olarak iz kalmama ihtimali var. Benim 70'ligin safra kesesini iki sene önce aldirdik izi kalmadı.Ben pansuman sırasında sadece batikon ve şeffaf yara bandı kullandım dikişler gazlı beze takilmasin diye. Bunun dışında kollajen icirmistim.

Kilo almadı tam tersi zayıfladı. Kabızlık sorunu çözüldü bir de ayıptır söylemesi eskiden çok gaz sancısı yaşardı artık salabiliyor.

Size de geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…