Sivilceli Ciltler Kapalı Komedonlarla Başımız Dertte Galiba

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
tedavi ihtiyacına göre uzun yada kısa süreli antibiyotik tedavisi ve beraberinde cilt soyma işlemi yapılmalı.. antibiyoik tedavisinde genelde ideal süre 6 aydır.. eger tamamen gecmiyorsa bir 3 yada 6 ay daha kullanılır.. tabi bu süreler degişiyor... cilde herhangi bir kozmetik temas ettirilmemli cunku gözenekleri tıkıyor.. her nekadar iyi markada deseniz medikalde deseniz tıkıyor.. örnegin bazı güneş kremleri bile gözenekleri tıkayabiliyor. yüzeyde zaten var olan tedaviye baslamadan önce ve basladıktan birkaç ay sonra yüzde var olan komedonar ise temizlenmeli.. bunu cilt uzmanları cok iyi basarıyor.. her nekadar evde buhar banyosu yaparım elime diskpamukları alırım sıkarım desekte beceremiyoruz.. aksine daha cok cilt altında dagıtıyoruz.. o nedenle kendi kendinize degil bir cilt uzmanından yardım alınmalı temizleme konusunda.. soyucuda bu temizleme işleminden sonra uygulanmalı.. deriyi soydukcao prüzlerde gidecektir.. ..

cilt güneşten tamamen korunmalı.. hiç bir şekilde güneşe maruz bırakılmamalı ve gözenekleri tıkayacak her türlü olaydan kaçınılmalı cilt iyi temizlenmeli kozmetik kullanılmamalı, cilt bir nevi kampa alınmalıdır =) zaten en dogal fondoten cildin kendi rengidir =) birde antibiyotik tedavisini cogu kişi bi kaç ay kullanıp bırakıyor bence bir 6 ay kullanılmalı eger yeterli degilse en iyi seviyeye ulaşıncaya kadar kullanmaya devam edilmeli.. cunku bir tedaviye başlanılıyor işe yaramadı deniyor sonra ara veriliyor baska bir tedavi sonra başka bir tedavi.. Olmazzzz... doktor degilim cilt uzmanı degilim ama 8 seneyi aşkın akne tedavisi görüyorum.. söylediklerimi nekadar dikkate alırsanız artık=) sevgiler herkese gecmiş olsun...

eklemeyi unuttum ben roaccutane/zoretanin kullanıyorum.. tedavimin 2.ayındayım.. bayada memnunum tüm zorluklarına sıkıntılarına ragmen... =) belirtmek istedim ...=)

Son düzenleme:
canım ben neredeyse 1 yıla yakın antibiyotik tedavisi gördüm ayrıca cilt uzmanınada ayda 1 kez temizlettim ama malesef engelleme imkanı yok. Tekrar ediyor sürekli.yüzümde hiç sivilce yok benim ama bu lanet şeyler öldürüyor. Bu arada bişey keşfettim cleosin t topikal losyon işe yaradı biraz. Komedomların üstüne sürüyorum 4 gündür. Eritti biraz. Nemlendirici olarakta bepantene kullanıyorm. Faydası olacak gibi bakalım.

düşük doz roaccutane sor istersen doktora.. cunkü vucuttaki tüm yag sebumunu kurutuyor...

Sordum ancak yan etkılerının Çok olduĞunu ve uygun bır ılaÇ olarak gÖrmedıĞını sÖyledı doktorum. Ana bılım dalı baŞkanı ve bu konuda gerÇekten uzman ona gÜvenmekten baŞka Çarem yok.

Bu komedonlarla ilgili bir deneyimimi paylaşmak istiyorum. Aynı sorun bende de var. Bunu kesinlikle bir tavsiye olarak algılamayın.
Bir kaç yıl önce başka bir rahatsızlığımdan dolayı doktor önerisiyle günde 800 UI E vitamini kullanmıştım. Bu günlük ihtiyacın çok üzerinde bir miktar ancak doktor tavsiyesiydi. Kullanmaya başladıktan 15 -20 gün sonra cildimdeki pürüzler muhteşem bir şekilde düzleşti. Kullanımı bıraktıktan sonra da tekrar oluşmaya başladıklarını belirtmeliyim

E vitamini bir antioksidandır. Bu nedenle yararlı olduğunu düşünüyorum. Acaba yeşil çay, siyah üzüm gibi doğal antioksidan gıdalarla desteklesek aynı etkiyi elde edebilir miyiz.

kızlar roaccutane önermem çok ağır!
yaa bilmem ne dersiniz soğan suyu çok iyi geliyormuş ahmet maranki,ibrahim saraçoğlu hep öneriyorlar. kür şeklinde birkaç ay yapılıyormuş.saraçoğlunun sitesinde varmış hatta tarifi bi denemek lazım diye düşünüyorum.ben doğum kontrol hapı kullandım 6 ay ve sonuç mükemmeldi.
ama hap sonuçta korkuyor insan yan etkilerinden.ama lütfen ellemeyin sonra izlerle uğraşmak dahada can sıkıcı.öpüorum hepinizihihoyyyt

bende de var.. sıksam sıkılmıyordu ki tam oluşmamıştı sanırım.. ama koca bi tümsek oldu yüzümde.. bekledim uzun bi süre. doktora gittm. krem verdi, ilaç kullandım, baktım aylar geçiyor ama hareket yok.. bende aldım elime limonu.. sıktım bol bol pamuğa.. sürdüm sivilcelerin üstüne.. kurtuldum hemen yaa. valla sinir olmuştum kafayı takmştım o sivilceye.. hepsine ölüüüüümmmm:lepi::lepi:

Son düzenleme:
Bugün, sivilcelerimin azması sebebiyle cildiyeye gittim. BU komedonları da sordum. Onlar siyah nokta adayıymış. Deri altında duruyorlarmış. Temizlenmeliymiş ama nasıl temizlenmeli bilemıyorum. Onları hırpalayıp yüzümü daha da berbat etmek istemiyorum.klava:

kapalı komedonlar bende de var.bunlardan kurtulmanın yolu yüzeye çıkmalarını sağlamak.doktorun verdiği aksil,benzamisin,salsil veya alfa hidrokdi asitli kremler,jeller cildin daha çabuk yenilenmesini sağlayıp soyarak bunların cilt dışına atılmasını sağlıyor.ama bunlar işe yaramazsa soyma gücü daha yüksek olan tretin kullanmak gerekiyor ki ben kullanıyorum.çenemde çıkıyorlar ve çoğalmaya başladıklarını anlayınca tretin kullanıyorum.birkaç haftada yüzeye çıkıyorlar ve uzun sürede tekrar olmuyorlar.aslında tekrar çıkmalarını önlemek için salisilik asit,alfa hidroksi asit gibi gözenekleri temizleyen ürünler kullanmak lazım ya da en azından tretine haftada 1-2 defa devam etmek lazım.

yani şu an kapalı komedonlarınız varsa az az tretin sürün ve zaman verin.hepsi temizlendikten sonra da salsille devam edin ki gözenekler tekrar dolmasın ,güneş kremi kullanmayı da ihmal etmeyin.

arkadaşlar ben daha dün gittim doktora ve bnmde cildimde açık ve kapalı komedonlarımın olduğunu söyledi.Eritretin adlı bir jel yazdı 3 ay boyunca kullanılması gerekiomuş.bn yeni başlicağım içn kullanmaya ilaç hakında yorum yapamıorum ama ilerki aşamaları bildirebilirm.ilacın eczanedeki fiyatı 17 tl.ama sigortadan alırsanız sadece 3 tl veriosunuz.bence doktorunuza gidip kontrol ettirin ama bu ilaçta bi alternetif olsun elinizde.buyrunnnnnnnnn

yazılar yazılalı çok olmuş ; ben 6 yıldır bu komedonlarla mücadele ediyorum çenemde çıkıyorlar eskiden daha azdı ama gitgide yanaklarıma dağılıyor kaç defa dr. gittiğimi hatırlamıyorum bile ama en son 3 ay önce gittim avene marka ürünün jel nemlendirici tonik ve peeling verdi ve bunları temizletmen gerek dedi başka bi kliniğe gidip 2 kere temizlettim ve bu arada ürünlerimide düzenli kullandım ağızdan budefa ilaç alamadım çünkü emziriyorum bu tedavinin de hiçbi faydası olmadı hatta arttı komedonlar yanaklarımda da çıkmaya başladı acaba sıktırmasamıydım bilemiyorum şimdi gene gidicem dr.artık daral geldi bunlardan neden geçmiyor anlamıyorum neler denedim ne haplar içtim yok gene çıkıyor bi çözüm bulanını daha hiç görmedim bulan olursa umaım bizimle paylaşır.

kimyasal peeling yaptırdığımda çenemdekiler beyaz beyaz pamuk tarlası gibi olmuşlardı.ve çoğu gitti! tavsiye ederim

kimyasal peeling yaptırdığımda çenemdekiler beyaz beyaz pamuk tarlası gibi olmuşlardı.ve çoğu gitti! tavsiye ederim

canım umarım yazımı görürsünde cevaplarsın kimyasal peeling nasıl oluyor peeling i biliyorum ama kimyasalını bilmiyorum nerede ve kaça yaptırdın yazarsan sevinirim.

tabiiki ne demek.saf su gibi gözüken bir siviyi yüzüne sürüyorlar ve sadece 4,5 dakika bekletiyor.dermatolog yapiyor bunu.bazi güzellik merkezleride yapiyor ama onlarin izni %30 kadar glycolic acit oluyor.sen bir dermatologa gitsen iyi edersin.hani lazer mazer yapiyorlar ayni zamanda güzellik merkezinde ama her merkezde dermatolog var diye birsey yok.ilk bastaki seansta düsük dereceyle baslayacaktir ama ben ilk seanstan ertesi günü yüzüm özellikle cenem(komedonlar) disari firlamisti.ama aaaa gecti diyip birakmaman gerekir.en azindan 3 seans flan derim ben.ayrica yüzünde akne izleri veya günes lekeleride varsa onlarida gideriyor.yüzünü günesten cok iyi koruman gerekiyor.bu sene yaptirmak istersen son haftalarin derim.git dene en azindan bir seans.ortalama 100tl bir seansi.70 e 80e ne bile var.denemeye kesinlikle deger diye düsünüyorum

sunuda söyleyim.canin cok yaniyor.ince bir igneyi pitpitpit batiriyor gibi oluo.sonrasindada 3 saat flan yanio resmen yüzün.buzla sogutuosun.ama geciyor:) güzel olmak isteyen aciyada katlanir.bi kac ay degil ya bir kac saat olsun varsin oda

Arkadaşım bende birşey sormak istiyorum.Kimyasal peelingte yüz soyuluyor mu? Bu peelingi yaptırınca yüzüm daha azmasın yani şuan sivilcelerin çıkmasını durdurdum ama lekelerim var. Yaptırmayı hem düşünüyorum hem korkuyorum. Sonuçta yüze bir işlem yapılıyor

ben bunu yaptirmaya gittigimde özellikle komedon ve akne izleri icin gitmistim.öyle göze batan sivilcelerim yoktu.ama tabiki bunu yaptirinca kapali olan komedonlar disina vurmaya basliyor.bir kac seans gerekiyorki kökünden gitsinler yoksa bunlar yer yapip tekrar tekrar geri dönüyor.pulpul soyulmuyor yüzüm.bölge bölge oluyor.yani görüntü olarak sorarsan pulpul dökülmesi bundan iyi derim..yüzünde yara varmis resmen kaynar su dökülmüs gibi olabiliyor.tabiki o asiti yüzünde tuttugun dakikaya bagli.ama ben her zaman diyorumki,eger yüzümü YILLARDIR bu kadar kafama takiyorsam BIR KAC AY bunu cekecegim.ömür boyu kurtulacaksam hatta bir kac yil bile cekerim.ve simdi cok cok memnunum.bir yil oldu yüzümle ugrasali.simdi kendim yapiyorum evde ve ayni zamanda tretin kullaniyorum.inanilmaz düzeltti yüzümü ve sirtimi

canım saol yaa ben çok uğraştım 6 yıldır artık ben yıldım ama komedonlar hala çıkıyor bıktım artık ama şuan emziriyorum sanırım bu uygulamayı bana yapmazlar zaten dr. gittim yeni emzirdiğim için ilaç veremedi sadece avene marka akneli ciltler için peeling temizleyici tonik verdi 2 aydır kullanıyorum aynı zaman da 2 kezde cilt bakımı yaptırdım gene çıkıyorlar hemde yayılarak yanaklarıma da sıçradı benim emzirme dönemim bitsin kimyasal peelingi düşünüyorum çok teşekkür ederim.

canım emziriyorsan sütünle yüzünü temizle için alırsa.inanılmaz temizliyor.komedonlara iyi gelirmi sanmıyorum ama cildinide bir değişiklik fark edeceğinden eminim.acnefug kullansan acaba emzirirken sakıncalımıkı bi onu sor istersen.

sütümle yüzümü temizlemeyi ilk kez duydum denerim bugün teşekkürler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…