canım ben neredeyse 1 yıla yakın antibiyotik tedavisi gördüm ayrıca cilt uzmanınada ayda 1 kez temizlettim ama malesef engelleme imkanı yok. Tekrar ediyor sürekli.yüzümde hiç sivilce yok benim ama bu lanet şeyler öldürüyor. Bu arada bişey keşfettim cleosin t topikal losyon işe yaradı biraz. Komedomların üstüne sürüyorum 4 gündür. Eritti biraz. Nemlendirici olarakta bepantene kullanıyorm. Faydası olacak gibi bakalım.tedavi ihtiyacına göre uzun yada kısa süreli antibiyotik tedavisi ve beraberinde cilt soyma işlemi yapılmalı.. Antibiyoik tedavisinde genelde ideal süre 6 aydır.. Eger tamamen gecmiyorsa bir 3 yada 6 ay daha kullanılır.. Tabi bu süreler degişiyor... Cilde herhangi bir kozmetik temas ettirilmemli cunku gözenekleri tıkıyor.. Her nekadar iyi markada deseniz medikalde deseniz tıkıyor.. örnegin bazı güneş kremleri bile gözenekleri tıkayabiliyor. Yüzeyde zaten var olan tedaviye baslamadan önce ve basladıktan birkaç ay sonra yüzde var olan komedonar ise temizlenmeli.. Bunu cilt uzmanları cok iyi basarıyor.. Her nekadar evde buhar banyosu yaparım elime diskpamukları alırım sıkarım desekte beceremiyoruz.. Aksine daha cok cilt altında dagıtıyoruz.. O nedenle kendi kendinize degil bir cilt uzmanından yardım alınmalı temizleme konusunda.. Soyucuda bu temizleme işleminden sonra uygulanmalı.. Deriyi soydukcao prüzlerde gidecektir.. ..
cilt güneşten tamamen korunmalı.. Hiç bir şekilde güneşe maruz bırakılmamalı ve gözenekleri tıkayacak her türlü olaydan kaçınılmalı cilt iyi temizlenmeli kozmetik kullanılmamalı, cilt bir nevi kampa alınmalıdır =) zaten en dogal fondoten cildin kendi rengidir =) birde antibiyotik tedavisini cogu kişi bi kaç ay kullanıp bırakıyor bence bir 6 ay kullanılmalı eger yeterli degilse en iyi seviyeye ulaşıncaya kadar kullanmaya devam edilmeli.. Cunku bir tedaviye başlanılıyor işe yaramadı deniyor sonra ara veriliyor baska bir tedavi sonra başka bir tedavi.. Olmazzzz... Doktor degilim cilt uzmanı degilim ama 8 seneyi aşkın akne tedavisi görüyorum.. Söylediklerimi nekadar dikkate alırsanız artık=) sevgiler herkese gecmiş olsun...
eklemeyi unuttum ben roaccutane/zoretanin kullanıyorum.. Tedavimin 2.ayındayım.. Bayada memnunum tüm zorluklarına sıkıntılarına ragmen... =) belirtmek istedim ...=)
düşük doz roaccutane sor istersen doktora.. cunkü vucuttaki tüm yag sebumunu kurutuyor...canım ben neredeyse 1 yıla yakın antibiyotik tedavisi gördüm ayrıca cilt uzmanınada ayda 1 kez temizlettim ama malesef engelleme imkanı yok. Tekrar ediyor sürekli.yüzümde hiç sivilce yok benim ama bu lanet şeyler öldürüyor. Bu arada bişey keşfettim cleosin t topikal losyon işe yaradı biraz. Komedomların üstüne sürüyorum 4 gündür. Eritti biraz. Nemlendirici olarakta bepantene kullanıyorm. Faydası olacak gibi bakalım.
kimyasal peeling yaptırdığımda çenemdekiler beyaz beyaz pamuk tarlası gibi olmuşlardı.ve çoğu gitti! tavsiye ederim
canım saol yaa ben çok uğraştım 6 yıldır artık ben yıldım ama komedonlar hala çıkıyor bıktım artık ama şuan emziriyorum sanırım bu uygulamayı bana yapmazlar zaten dr. gittim yeni emzirdiğim için ilaç veremedi sadece avene marka akneli ciltler için peeling temizleyici tonik verdi 2 aydır kullanıyorum aynı zaman da 2 kezde cilt bakımı yaptırdım gene çıkıyorlar hemde yayılarak yanaklarıma da sıçradı benim emzirme dönemim bitsin kimyasal peelingi düşünüyorum çok teşekkür ederim.
canım emziriyorsan sütünle yüzünü temizle için alırsa.inanılmaz temizliyor.komedonlara iyi gelirmi sanmıyorum ama cildinide bir değişiklik fark edeceğinden eminim.acnefug kullansan acaba emzirirken sakıncalımıkı bi onu sor istersen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?