• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilceli Ciltler Kapalı Komedonlarla Başımız Dertte Galiba

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
arkadaşlar slm bütün yazıları okudum ilk önce şunu söyliyim avene denen marka tam bir rezalet...verdiğim paraya acıyorum resmen.yaklaşık 10 yıldır bende komedonlarla savaşıyorum fakat hala bi çaresinii bulabilmiş değilim.2 sene önce TCA denilen bir peeling yaptırdım 1000 tl ye yakın param gitti ve 2,5-3 ay kadarda dışarı çıkamadım resmen suratına kaynar su dökülüp haşlanmış gibi oluyor katlandım çare olur diye nitekim oldu ama geçiciydi 4 ay sonra tekrar doldu yüzüm kapalı komedonlarla.2 hafta önce yeni bi dermatolog buldum gittim aknefug10 ve tretin verdi 8 tl ye aldım :) aynı peeling etkisi yapıyor özellikle aknefug10 u sürünce yüzümden alevler saçılıyor sanki ama faydası oluyo gibi...gelişmeleri yazarım ...:3:

arkadaşlar slm bütün yazıları okudum ilk önce şunu söyliyim avene denen marka tam bir rezalet...verdiğim paraya acıyorum resmen.yaklaşık 10 yıldır bende komedonlarla savaşıyorum fakat hala bi çaresinii bulabilmiş değilim.2 sene önce TCA denilen bir peeling yaptırdım 1000 tl ye yakın param gitti ve 2,5-3 ay kadarda dışarı çıkamadım resmen suratına kaynar su dökülüp haşlanmış gibi oluyor katlandım çare olur diye nitekim oldu ama geçiciydi 4 ay sonra tekrar doldu yüzüm kapalı komedonlarla.2 hafta önce yeni bi dermatolog buldum gittim aknefug10 ve tretin verdi 8 tl ye aldım :) aynı peeling etkisi yapıyor özellikle aknefug10 u sürünce yüzümden alevler saçılıyor sanki ama faydası oluyo gibi...gelişmeleri yazarım ...:3:

canım ilaçların faydası oldumu bende sorun halaa devam ediyor :43::43::43:

arkadaşlar bende sivilce sorunu için doktora gittim.gittiğim dermatolog çok iyi bir uzmandı. sivilcelerimi incelerken ben birde altta olup yukarı çıkmayan ve beni daha çok rahatsız eden, pürüzlü görüntüye sebep olan komedonlardan bahsettim. merak etme geciririz dedi ve hakikaten geçti. kullandığım ilaçları yazarım ama herkeste aynı sonuç olur mu bilemem. bu nedenle yanlışta yönlendirmek istemem. ama iyi bir dermatolog şart.

Arkadaşlar bu komedon dediğinizin ne olduğunu tam olarak anlayamadım ama henüz olgunlaşmamış ama dışardan belli olan akne/sivilce gibi algılıyorum, doğrumudur?

Ben 40 yaşını geçkinim ve hala da bu sorunla uğraşıyorum, yalnız şunu söyleyebilirim, evli iken doğum kontrol ilacı kullanıyordum ve o zaman gayet iyiydi cildim. Bıraktıktan sonra yine aynı sorunla başbaşa kaldım. Yalnız başka bir arkadaşa da sivilce tedavisi için doktorun doğum kontrol ilacı verdiğini biliyorum.Ben belki yeniden başlayacağım, içinizde kullanıpta fayda gören olmadımı acaba doğum kontrol ilacını ?

senelerdir bende de var bu komedonlardan kaç defa doktora gittim. bana differin jel verdi uzun bi müddet kullandım peeling etkisi yapıyor yüzde ama nereye kadar peeling? başşka bir doktora danıştım ömür boyu kullanacaksın dedi? başka bir doktora gittim o da salsil jel verdi ve bana fraksiyonel lazer önerdi ki bu 2 seansta tam manasıyla cildi tertemiz ediyormuş.yaptıran var mı bilmiyorum varsa bilgilendirirse çok memnun olurum.yahut bu rahatıszlığa başka bir çözüm önerisinde bulunabilecek birisi...

Back