- 15 Mart 2015
- 77
- 16
-
- Konu Sahibi Karakzglnhl
Merhaa kızlar ben reşit olmuş genç bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.
Allahın şartlartına göre zaten allah avret yerlerımızı ortmeyı bıze zaten emrettı ve zaten hatlarımı cıkarıcak seyler gıymıyorum. Ama sizlerın goruslerınızı merak edıyorum sızce kapalı birinin alkollü bir yere gırmesı canlı muzıge gıtmesı ama alkol kullanmaması durumunda gene on yargıyla yaklasılır mı
Konu yasaklı, kapatılır.Merhaba kızlar ben reşit olmuş genç kapalı bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.
Allahın şartlartına göre zaten allah avret yerlerımızı ortmeyı bıze zaten emrettı ve zaten hatlarımı cıkarıcak seyler gıymıyorum. Ama sizlerın goruslerınızı merak edıyorum sızce kapalı birinin alkollü bir yere gırmesı canlı muzıge gıtmesı ama alkol kullanmaması durumunda gene on yargıyla yaklasılır mı
Tabiki allah ıcın kapanıyor duamızı edıyoruz ama mesela benım yegenım alkol alıyor ve onun yanından ayrılmıyorum sonucta kendım ıcmıyorum sadece sızlerın goruslerınızı almak ıstedımyani normalde alkollü sofrada bile oturulmaz diye biliyorum ama bilmiyorum yanlış mı, eğer doğruysa o tarz yere gitmemek gerekir diye biliyorum, sonuçta Allah için kapanıyorsunuz,o zaman öyle bir ortamda da bulunmamalısınız diye düşündüm
Tabiki allah ıcın kapanıyor duamızı edıyoruz ama mesela benım yegenım alkol alıyor ve onun yanından ayrılmıyorum sonucta kendım ıcmıyorum sadece sızlerın goruslerınızı almak ıstedım
Gunumuzde anlayıslı ınsanlarda var her seye on yargıyla bakanlarda ben sadece ornek verdım gorusler aldım burda herkes kendı goruslerını paylasıyor kıbarca sonuctaKonu yasaklı, kapatılır.
Diğer insanların ön yargılarını değil de kendi yargılarınızı baz alın ayrıca.
Önemli olan birinin nasıl baktığı değil sizin icinizin nasıl baktığı. Inancimiza göre harama yaklaşmak işlendiği yerde bulunmak dahi hoş karşılanmmaz. Islam a göre ayrıca islamda yasak olan bişeyi eliyle defetmesi buna gücü yetmiyorsa diliyle uyarması buna da gücü yetmezse kalbiyle bugzetmesi gereklidir. Mecbur kalırsanız başka tabi.. Ama keyfi olarak uygun olmaz.Merhaba kızlar ben reşit olmuş genç kapalı bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.
Guzel yazınız için teşekkür ederim, evet alkolsuz muzık dınleme yerlerıne de gıdıyorum, fakat etraftan duydugum ve tanıdıgım ınsanlar arasında kapalı olarak alkollu mekana gırıp muzık dınleyende var, yanı alkol almamak şartıyla tabı,bende tesettürlüyüm.. elbette canlı müzik dinleyebilirsin ama gittiğin mekanda alkol satılıp satılmadığını öğrenerek git bence.. alkol satılan yere gitmesen daha iyi gibi sen içmesen bile insanlar bunu bilmez.. önyargıları kıramazsın ne yazık ki
Merhaba kızlar ben reşit olmuş genç kapalı bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.
Tabıkıde almıyorumKapanmak dis gorunus degil, bir yasam tarzi. Onun sorumluluklarini yerine getirmek lazim.
Inancli degilim, dininiz ne emreder bilemem. Siz kitabinizda emredilene gore hareket edin en iyisi.
Benim dusunceme gelince, kendiniz alkol almadiginiz surece sorun gormuyorum.