Kapalı birinin alkollü canlı müzikli yere gitmesi

15 yillik bir arkadas grubumuz var ve onlardan bir arkadasimizin eşi kapali, yillardir bizimle fasila da geldi gece kulübüne de, ayrica evinde raki sofrasi hazirlayip bizi davet etmisligi de var.
ama once sizin cevrenizdekileri yargilamamaniz ve sizin hakkinizdaki dusuncelerini onemsememeniz lazim, isin gunah vs bolumune girmiyorum bu arada, sadece baskalarinin nasil gordugu Kismina cevap yazdim.

Merhaba kızlar ben reşit olmuş genç kapalı bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.

Allahın şartlartına göre zaten allah avret yerlerımızı ortmeyı bıze zaten emrettı ve zaten hatlarımı cıkarıcak seyler gıymıyorum. Ama sizlerın goruslerınızı merak edıyorum sızce kapalı birinin alkollü bir yere gırmesı canlı muzıge gıtmesı ama alkol kullanmaması durumunda gene on yargıyla yaklasılır mı
ben umursamam
ama kendim de kapalı olmadığım halde mecbur kalmadıkça gitmem
ama genelde kapalıların o mekanlarda olması yadırganıyor açıkçası ...

Ben bu duruma çok rastlamadim ilk rastladigimda garipsedim hic görmediğim için ama içimden de yargilamadim..

Herkes dilediği şekilde yasayabilir sonuçta.

canım iki ucu boklu deynek bu işin bizim ülkede. ne desen hak veririm sana. canlı müzik dinledğin mekan önemli. ve orada takındığın tavır. sevgilinle gidiyorsan ve dipdibe isen gerçekten hoş olmuyor bu herkes için geçerli.Allahın emri demişken müzik dinlemek de dinen yasaka kimilerine göre. yani din kimlerine göre oldu artık o yüzden ben ayıp demesem o ayıp der. yazdığım gibi mıçmıç bir ortam yoksa benim aklıma bile gelmez. ama gittiğin yer de çok çnemli. milletin ne amaçla gittiği falan.

Svegılıyle gıtmek falan değil canım.. Benım aılem modern bır aıle fakat ben kendı ıstegım dogrtultusunda kapandım, yani ailemle birlikte tabıkı takındıgım tavır dogru agır olarak olur gıdersem ve alkol almadan kendı kendıme sadece calınan muzıge eslık ederek.

geçen sene çok sevdiğimiz bir müzik grubunun konserine kapalı bi arkadaşımla gittik. bar tarzı bi mekandı gayette eğlenceliydi. doğru mu yanlış mı bilmiyorum. ama yargılamak kimseye düşmez bence
Bana görede düşmez. Yani günahlar allah ile kulun arasındadır. Ve kesın olarak kımseye sen gunahkarsın zaten dıyemeyız. allahla kulun arasını kımse bılemez.

Bence gidebilir bu konuda katı değilim sadece sokakta el,ele tutuşanlara hayret ediyorum

Bence gidebilir bu konuda katı değilim sadece sokakta el,ele tutuşanlara hayret ediyorum

Merhaba kızlar ben reşit olmuş genç kapalı bir bayanım. Günümüzde bazı şeylere çok ön yargıyla kaşılaşabiliyoruz. Kapalı açık olmadanda birçok şeye maruz kalabiliyoruz. Bana göre asıl insaniyet ve allah sevgisi insanın kalbinde ve içindedir onun yeri zaten ayrıdır. Zaten alkol almıyorum gittiğim bir alkollü restorantta falanda olsun kapalı olduğumdan içmiyorum. Canlı muzık dınlemek çok hosuma gıder elbette ve zevk alırım cunku mzık dınlemeyı seven bır ınsanım canlı canlı outrup birşey içip muzık dınlemek sizce kapalı olunca sakıncalı bır durum mu? Artık her yerde neredeyse alkol satılır oldu oturdugumız bazı yerlerde bıle menulerde oluyor.

Allahın şartlartına göre zaten allah avret yerlerımızı ortmeyı bıze zaten emrettı ve zaten hatlarımı cıkarıcak seyler gıymıyorum. Ama sizlerın goruslerınızı merak edıyorum sızce kapalı birinin alkollü bir yere gırmesı canlı muzıge gıtmesı ama alkol kullanmaması durumunda gene on yargıyla yaklasılır mı
elalem ne der diye düşünüyorsanız elalem aa kapalı kızın orada ne işi var der , dini boyutunu düşünüyorsanız burada söyleyemem yasak özelden yazın anlatıyım ya da netten araştırın düşündüğünüz gibi olmadığını görürsünüz zaten :KK14:

Ne munasebet boye bir soru? hanfendicigim siz ozgur bir insansiniz, kapalisiniz diye neden gitmek istediginiz yerlerden feragat edesiniz? Siz acik birinin camiye girmesini uygunsuz bulmuyorsaniz, baska insanlarin da kapalisiniz diye size sinirlar koymasina izin vermeyin. Ben sahsim adina sizin boyle bir soru sormaniza bile uzuldum.

Sen alkol kullanmıyorsun ki,
sadece orada müzik dinlemek, eğlenmek amacıyla bulunuyorsun ..
Bence bunda ters yanlış olan bir durum yok .. Senin de hakkın tabikide
ben hiçbir kötülük görmüyorum bunda .
Yanlış ve çirkin olan, önyargılar ve zihniyet .

Arkadaşlar lütfen o gunah bu gunah dıye kımse yazmasın konu kapanabılır. Ben sadece sızlerın goruslerınızı almak ıstedım merak ettım. Benım aılem cok modern ınsanlar ve fasıla olsun alkollu yerlere gıren ınsanlar. Ben kendı ıstedıgımden ıcımden geldıgınden dolayı kapandım. Giyim tarzım tavırlarım olsun sukur kı zaten agır bır ınsanım. Yanımdakı ınsanlarda agırdır ve nasıl davracanacıgımı da bılırım. Ama tanıdıgım bırcok kapalı ınsanlar ailelerinin yada yakınlarının ortamlarına ayak uyduruyorlar. Sadece kendılerının gunaha gırmemesı sartıyla.

Ne munasebet boye bir soru? hanfendicigim siz ozgur bir insansiniz, kapalisiniz diye neden gitmek istediginiz yerlerden feragat edesiniz? Siz acik birinin camiye girmesini uygunsuz bulmuyorsaniz, baska insanlarin da kapalisiniz diye size sinirlar koymasina izin vermeyin. Ben sahsim adina sizin boyle bir soru sormaniza bile uzuldum.

Çok güzel dediniz çok teşekkür ederım cok haklısınız

alkol alınan bir yerde kapalı bir bayanın bulunması insanlar önyargılı dısarıdan bakıldıgında hiç hoş goruntu degıl. herkesın sahsi fikri ben kapalı olsaydım gitmezdım alkol olmayan canlı muzık calan yerler var oralara gıderdım.

Bence gitme canım neden dersen bizde eşimle sahilde geziyoruz içkili bi yerde dışardaki masada 3 bayan oturmuş 3. De kapalı herkes dönüp dönüp bakıyordu hatta yanımızdan geçen birileri fena yorum yaptı dine gelince kimseye laf ettirmezler senden benden meraklılar içkiye barlara örümcek kafalılar dedi yabancılardı çok üzüldüm bende bir müslüman olarak

Bence gidilebilir, problem yok. Ha bazı küçük insancıklar yargılayabilir, yadırgayabilir ama bence bunun önemi yok. Sizin için önemliyse gitmeyin, değilse zaten kimseyi umursamamanız gerekir.

Bizim sülalenin yarısı dindardır yarısı değildir. Kapalı olanlar, namazında niyazında olanlar başta annem olmak üzere bizim rakı soframıza oturur. Hatta annem bir çok kez rakı sofrası kurmuştur bize. Dışarı yemeğe gittiğimiz de olur, kimsenin benim yanımdaki kapalı bayana ya da alkol almayan erkeğe yan gözle baktığını görmedim.

X