Siyah nokta yaptı bende ama yine kullanıyorum. Demekki cildimi besliyor. Şu yazıları bir internet sitesinden aldım. Sizinde bilginiz olsun... a.s
Sarı kantaron ayrıca, karaciğeri ve safrakesesini güçlendiren önemli bir toniktir.
Dudak uçuğu (herpes), suçiçeği ve zona, nevralji, bel ve sırt ağrıları, kas ve eklem ağrıları da bitki çayı, tentürü ve preparatları ile tedavi edilebilir.
Kırmızı renkli kantaron yağı da,hiçbir evde eksik olmaması gereken çok önemli bir ilaçtır.İyileştirme gücünü en az iki yıl korur ve yalnızca açık yaralarda, yeni yaralarda, hematomlarda (deride mavi-mor lekeler), beze şişkinliklerinde ve pürüzlü yüzlerde bakım ve tedavi ilacı olmakla kalmayıp, sırt ve bel ağrıları,siyatik ve romatizmada da etkili bir friksiyon ilacı olarak kullanılabilir. Yanıklarda, haşlanmalarda ve güneş yanığında da kantaron yağı başarıyla kullanılabilir.
Karnı ağrıyan bebeklerin karıncıklarına kantaron yağı sürüldüğünde ağlamaları sona erer. Tüm lenf bezi şişkinliklerinde kantaron yağı ile yapılan hafif friksiyonlar büyük rahatlık sağlayabilir.
Sarı kantaron otunun uygulamada bilinen daha bir sürü faydası söz konusudur.
1-) Kanser tedavisinde, kanserli tümörleri yok etmede ve kanserin yayılmasını durdurmada kantaron otu çok etkilidir.
2-) Uyuşturucu (eroin, esrar) morfin, alkol bağımlılığının tamamen ortadan kaldırılmasında çok etkilidir.
3-) AİDS hastalığının bir numaralı ilacıdır.
4-) Kurdeşen, iltihaplı romatizma, sedef hastalıklarının da bir numaralı ilacıdır.
Daha binlerce hastalığı kısa bir sürede tedavi etmektedir.
Kantaron yağını eğer, ameliyat olduğunuz bölgeye ilk üç ay içinde sabah akşam sürerseniz , dikiş izi kalmazmış…
UYARILAR :
1- Bu ürünün önerilen dozlardan daha yüksek miktarlarda kullanımı ciltte kızarıklık ve güneş ışığına hassasiyetle sonuçlanan fotosensibiliteye sebeb olabilir.
2- MAO inhibitörleri ve antidepresan ilaçlarını kullananlar bu ürünü kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdırlar.
3- Doğum kontrol hapı ile birlikte kullanımı , doğum kontrol hapının etkisini azaltabilir.
Kantaron yağı yapımı: Güneşli bir havada toplanan genç çiçekler hafifçe ezilerek saydam bir cam şişenin veya kavanozun boğazına yakın bölümüne kadar doldurulur, üstüne sızma zeytinyağı eklenir ve mayalanma süreci tamamlanana kadar(3-4 gün)kapağı açık olarak güneşte bekletilir. Sonra kapak kapatılır ve arada bir çalkalanarak 3-4 hafta güneşte bekletilir. Çok hoş bir kırmızı renk kazanan yağ iki kat tülbentten süzülür, çiçek posaları da sıkılır ve kantaron yağı koyu renkli şişelerde, çok sıcak olmayan bir ortamda saklanır. 2-3 yıl boyunca kullanılabilir.