Benimde 2 gündür midemde ekşime gibi birşey var.İshal gibi oluyorum.Merhaba arkadaşlar,
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. 10 yıldır demir esksikliğine bağlı kansızlığım var ilaçlar veriliyor düzelince tekrar doktora gitmiyordum. Herkes de olan belirtiler var. Halsizlik ,mutsuzluk, iştahsızlık, kilo kaybı, saç dökülmesi, üşüme, unutkanlık falan. Ama son 4 aydır kuru bir mide bulantısı yaşıyorum hafif ve gözlerim yine hafif bulanık görüyor bazen karartılı tüm diğer belirtilerimin yanında. Dahaliye doktoruna gittim kansızlık var dedi. Ferrittin 11 ,demir bağlama 397 , demir 53 folatım da 4.5 çıktı. Demir ve folik asit vitaminleri verdi. 3 kutu kan ilacı ve folik asit verdi. 3 ay sonra kontrol. Benim sorum şu: mide bulantısını hatırlamıyorum belirti olarak utunkanlığım olduğu için geçmiş yıllardaki belirtilerimi . Acaba mide bulantısı ve gözünde böyle sorun yaşayan arkadaşlar var mı kansızlık belirtisi olarak. Yoksa başka bir sıkıntıdan dolayı mı böyleyim. Birde ilaç alındıktan ne kadar süre sıkıntılarımız hafiflliyor ya da geçiyor. Sizin belirtileriniz nelerdi ? Paylaşabilir misiniz., cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
teşekkür ederim. inşallah toparlarım sanki biraz daha değişik hissediyorum gibi belirtilerini. Hiç bu kadar kötü olmamıştımYani olabilir belki bilmiyorum kan testi yaptırmışsınız sonuçta. Strese sıcaklığa bağlı olarakta mide bulantısı olabilir. Düzenli olarak pekmez için günde bir kaşık içince kısa zamanda toparlarsınız
Amin İnşallah... Valla ihmal etmeyin sizde bir an önce doktora gidin tekrar baktırın. Maalesef ilaç alıp düzelince doktor kontrollerini bırakıyoruz sonra tekrar daha kötü bir şekilde bize geri dönüyor. Mide bukantıısı ve halsizlik mahvediyor tüm diğer belirtilerin yanın da. ve maalesef bu hastalık hep kendini tekrar ediyor tamamen geçmiyorBende de kansızlık var ,senin ferritin bana göre kat kat iyi benim 2,5 ben damardan alıyorum, dediğiniz gibi sürekli midemde sıkıntı var ,bıktım bu kansizliktan hayatımı çalıyor gibi ,sürekli halsiz yorgunum ,bu aralar yine sanırım değerlerim düştü ,sürekli düşecek gibi oluyorum en kısa zamanda kontrole gitmem lazim ama yine ilac yine ilac düzeliyor sonra yine düşüyor Allah tüm hasta olanlara şifa versin
daha önce kansızlığınız var mıydı ? Yediğiniz bir şeyde dokunmuş olabilir.Benimde 2 gündür midemde ekşime gibi birşey var.İshal gibi oluyorum.
Sizin değerleriniz de düşükmüş. İhmal etmeyin, sonra daha kötü sonuçları olur.Benım 3 tü .hgb 9. Birden ayağa kalkınca veya yataktan kalkarken cok fena gözlerım kararıyordu kendımı dırek yere atıyordum. Ikı ay ılac kullandım dahada gıtmedım doktora.unutkanlık ve sac dokulmesı cok acayıp .kel gıbı bıseyım 15 yıldor duzelmedı. Ama dedıgınız mıde bulantısı ve göz bulanıklığı olmadı . Olabılırmı ınan bılmıyorum bı norolojıye gorun
yakınımda normal tansiyopn çıkmıştı ama dediğim gibi kişiden kişiye değişir sizde aynısı olmayabilirmerhaba teşekkür ederim cevabınız için öncelikle.
Dahaliye doktoruna gittim. Direk midemin bulandığını söyledim tabi yanında iştahsızlık kilo kaybı uykusuzluk yorgunluk ve gözlerimde ki durumda vardı. tabi daha belirtilerimi saymama kalmadan tam kan tahlili yapalım dedi. sonuç sadece folik asit ve demirlerinde sorun var şikayetlerin bundan dedi. Diğer her şeyin temiz çıkmış dedi. Olmadı ben tek tek doktorlara gideceğim. Sizin bu tansiyon dediğiniz. Göz tansiyonu mu ? Normal tansiyon mu. ?
Birde bi rşey soracaktım size. İlaçlarınızı alınca mide bulantınız geçiyor muydu.Bende de kansızlık var ,senin ferritin bana göre kat kat iyi benim 2,5 ben damardan alıyorum, dediğiniz gibi sürekli midemde sıkıntı var ,bıktım bu kansizliktan hayatımı çalıyor gibi ,sürekli halsiz yorgunum ,bu aralar yine sanırım değerlerim düştü ,sürekli düşecek gibi oluyorum en kısa zamanda kontrole gitmem lazim ama yine ilac yine ilac düzeliyor sonra yine düşüyor Allah tüm hasta olanlara şifa versin
Çok hafif folik asit için ilaç kullandım.Gecen ay mide ilacı kullandım.daha önce kansızlığınız var mıydı ? Yediğiniz bir şeyde dokunmuş olabilir.
Çok hafif folik asit için ilaç kullandım.Gecen ay mide ilacı kullandım.